Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

http://www.dagbladet.no/2013/07/29/tema/klikk/helse/29272120/

Artikkelen handlet om Linn Berget Hansen som kunne stille i fitnesskonkuranse fem måneder etter fødsel, og om hvordan hun hadde trent gjennom hele svangerskapet og at hun startet med trening to uker etter fødsel.

Så vidt jeg har fått med meg er fitness en idrettsgren. Hvorfor satte du ikke fokus på fitness istedet for å gå til angrep på en utøver av sporten fordi hun hadde blitt mor?

Selv synes jeg lite om fitness, men jeg synes det er kjempebra at gravide og nyblevne mødre stimuleres til å trene, og til å virkelig bruke kroppen. Det er nemlig svært viktig å være veltrent og i form både når man skal føde og når man siden skal ta seg av barn.

Når det gjelder magen så er det viktig for helsa at magen er mest mulig flat, og at man har magemuskler. Det er like viktig for ei mor å ha fokus på egen kropp og helse, som det er å ha fokus på barnet. Tross alt trenger man mer overskudd enn før etter å ha født, man har da i tillegg til alt det andre som også fyller livet, ett barn.

2
GARDSDATTRA [sitat…] Artikkelen handlet om Linn Berget Hansen som kunne stille i fitnesskonkuranse fem måneder etter fødsel, og om hvordan hun hadde trent gjennom hele svangerskapet og at hun...

Artikkelen handlet om Linn Berget Hansen som kunne stille i fitnesskonkuranse fem måneder etter fødsel, og om hvordan hun hadde trent gjennom hele svangerskapet og at hun startet med trening to uker etter fødsel.

Artikkelen handler som du skriver om Linn Berget Hansen. Det har du rett i. Men hun driver ikke med fitness. Det sier artikkelen ingen ting om.

Artikkelen handler ikke om fitness.

derimot driver et annet menneske med fitness. Hun heter Line Marion Nielsen Kjøniksen

1
GARDSDATTRA [sitat…] Artikkelen handlet om Linn Berget Hansen som kunne stille i fitnesskonkuranse fem måneder etter fødsel, og om hvordan hun hadde trent gjennom hele svangerskapet og at hun...

Så vidt jeg har fått med meg er fitness en idrettsgren. Hvorfor satte du ikke fokus på fitness istedet for å gå til angrep på en utøver av sporten fordi hun hadde blitt mor?

Mulig jeg gikk glipp av noe. Men sto det noe om at hun skulle i fitnesskonkurranse?

Såvidt jeg så, så var artikkelen om trening og graviditet, både under og etter svangerskapet.

Ja og gjerne før.

1
bjoro33 [sitat…] Artikkelen handler som du skriver om Linn Berget Hansen. Det har du rett i. Men hun driver ikke med fitness. Det sier artikkelen ingen ting om. Artikkelen handler ikke om...

Artikkelen handler som du skriver om Linn Berget Hansen. Det har du rett i. Men hun driver ikke med fitness. Det sier artikkelen ingen ting om. Artikkelen handler ikke om fitness.

Jeg så linken, men det var umulig å åpne den på maskinen min.

Men - den treningen som beskrives minner mye om muskelbygging, som jo er fitness. La merke til at hun hadde fått råd fra jordmor om å ikke trene de rette magemusklene under svangerskapet.

Uansett så er det svært viktig for kvinner både før, under og etter svangerskap å trene og være fysisk aktive.

1

Det er helt vanlig at det kan ta opp til ett år å kvitte seg med det ekstra fettlageret som alle kvinner har etter en fødsel. Det tar også litt tid før magemusklene er på de rette plassene igjen og for noen blir det aldri som før.

Jeg vil heller si det slik at mødre bør kose seg med barna den første tiden og spise sunt og regelmessig og ikke trene alt for mye, men normalt slik de pleier.

Det er ikke helt bra å være for fiksert på at kroppen skal se ut som den gjorde før du fikk barn for det vil den ofte ikke gjøre. Mange, eller de fleste blir bredere over rumpa pga bekkenet og hos noen vil som sagt magemusklene ikke bli som før. Det må føles som et stress å ha dette hengende over seg i en periode der verdagen har forandret seg totalt for en og derfor mener jeg at så lenge man spiser sunt (for barnet mtp amming og mor) og er i normal aktivitet, så er det nok.

2
alva1 Det er helt vanlig at det kan ta opp til ett år å kvitte seg med det ekstra fettlageret som alle kvinner har etter en fødsel. Det tar også litt tid før magemusklene er på de rette...

Det må føles som et stress å ha dette hengende over seg i en periode der verdagen har forandret seg totalt for en og derfor mener jeg at så lenge man spiser sunt (for barnet mtp amming og mor) og er i normal aktivitet, så er det nok.

Jeg er uenig, det er svært viktig at kvinner stimuleres til å trene og være fysisk aktive både før de blir gravide, så langt det er mulig under graviditet, og etter fødsel.

Det er riktig at kroppen endrer seg etter fødsel, men det er ingen umulighet å ha en slank og stram kropp etter å ha født. Pointet er å ha innarbeidet gode vaner før man blir gravid.

Ellers skjønner jeg ikke hvor de ble av fysioterapeutene på barselavdelingene, nå er de erstattet av ett dølle skriv med beskrivelse av de øvelsene barselskvinnen bør utføre.

Da jeg fødte på syttitallet var det ingen kjære mor når det gjaldt gymmen, det var bare å stille opp i felleskapet og yte sitt beste, dagen etter du hadde født.

Men kroppen ble nå fin, da ....

1

Ok. Da er vi uenige om det da. Jeg er enig i at man bør være i god fysisk form før og etter fødsel, men ikke at dette skal overskride normalen. Det er jo ikke påvist at kvinner generelt er i dårlig form hverken under graviditet eller i etterkant. Fokuset må være å ha en sunn og sterk kropp og ikke fokusere så mye på hvor flat magen er hvis du skjønner hva jeg mener.

Dersom man googler litt, så finner man raskt ut at jenter/kvinner ikke ønsker å trene for å bli fysisk i bedre form, men for å få flat mage. Det burde derfor være mer fokus på hvor viktig det er å leve sunt og å trene normalt pga helsa i seg selv og ikke pga figuren. Det kommer som en bonus. Det mener iallefall jeg. Denne dama som TS linker til trener aktivt styrke og kondisjon to ganger ganger daglig og bare det kan ta motet fra folk. Det positive her derimot er at hun fokuserer mye på helsemessige gevinsten og ikke figuren i seg selv, slik det alltid ellers er. Det finnes en mellomting.

1

Stakkars kvinner 2013.

Ikke bare anno 2013.

Vi ble pushet inn i treningsrom på barselavdelingene på 70-tallet, men det var av medisinske grunner :-)

Og vi var nok ikke så opptatt av flat mage, men stilte opp pliktskyldigst, fordi sykehuset krevde det.

1

Denne helt fanatiske kropp dyrkelse er gått helt av sporet, for noen.

Og i forbindelse med barne fødsler glemmer man liksom at kroppen er ganske klokk, hvis den får lov-

DEr er en grunn til at kvinner får et ekstra fettlagg unner graviditeten, det trengs for å amme, vel og merke hvis man før graviditet var normal vektig.

Der er så alt for mange der sliter med fødsels depresjoner, og man kan jo spørre sig selv hvorfor.

1
alva1 Ok. Da er vi uenige om det da. Jeg er enig i at man bør være i god fysisk form før og etter fødsel, men ikke at dette skal overskride normalen. Det er jo ikke påvist at kvinner gen...

Ok. Da er vi uenige om det da. Jeg er enig i at man bør være i god fysisk form før og etter fødsel, men ikke at dette skal overskride normalen. Det er jo ikke påvist at kvinner generelt er i dårlig form hverken under graviditet eller i etterkant. Fokuset må være å ha en sunn og sterk kropp og ikke fokusere så mye på hvor flat magen er hvis du skjønner hva jeg mener.

Flat mage betyr sterke magemuskler, som igjen betyr sterk rygg. Og er det noe man virkelig trenger når man skal bære på småunger, løpe etter unger, trille vogn og ellers klare hverdagen, så er det sterk rygg. Men sterke ben er heller ikke å forakte.

Det er også en annen ting, og det er at for mye magefett kan gi hjerteproblemer senere i livet, derfor er det også lurt å prøve å få magen så flat som mulig.

1

Stakkars kvinner 2013.

Ett personlig valg det der..... man MÅ ikke syntes at noe av det viktigste i hele verden er sin egen kropp. Og man kan også utmerket godt trives som kvinne uten flat mage eller å se ut som en strek etter en fødsel.

Jeg tror kvinner som er trygge på seg selv gir beng i tilsvarende artikler og utseendepress.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Flat mage betyr sterke magemuskler, som igjen betyr sterk rygg. Og er det noe man virkelig trenger når man skal bære på småunger, løpe etter unger, trille vogn og ellers k...

"Flat mage betyr sterke magemuskler, som igjen betyr sterk rygg. Og er det noe man virkelig trenger når man skal bære på småunger, løpe etter unger, trille vogn og ellers klare hverdagen, så er det sterk rygg. Men sterke ben er heller ikke å forakte."

Nei, flat mage betyr ikke nødvendigvis sterke magemuskler eller sterk rygg. Man kan ha sterke magemuskler, men svakere rygg og det må være en balanse der. Man kan være slank og spise usunt og ikke trene noe særlig i det hele tatt og det sier ingenting om hvor sunn man egentlig er. Jeg har feks i alle år vært slank uten å gjøre en dritt for det og det sier ingenting om hvor sunn og sterk jeg er. Det er damer som er større enn meg som har trenet i langt større grad og er sterkere. Det må jeg si.

Fokuset er derfor feil når man enbart fokuserer på flat mage. Da handler det KUN om utseende. Man må trene normalt og spise sunt for å bli sterk i kroppen. Magen i seg selv sier lite om hvor sterk man egentlig er. Det er klart at dersom noen har en svær mage med mye overflødig fett, så sier det seg selv at de spiser mer enn de forbrenner, men normalt med magefett sier egentlig ikke så mye i det hele tatt.

Kvinner har også helt naturlig mer magefett under navlen etter graviditet og det å gå inn med innstillingen om at man vil se ut som man gjorde når man var 20 eller før man fikk barn er noe dumt. Så lenge man spiser sunt og er i normal aktivitet innenfor de anbefalinger som er gitt, så ser jeg ikke noe problem her.

1
alva1 "Flat mage betyr sterke magemuskler, som igjen betyr sterk rygg. Og er det noe man virkelig trenger når man skal bære på småunger, løpe etter unger, trille vogn og ellers klare hve...

Fokuset er derfor feil når man enbart fokuserer på flat mage. Da handler det KUN om utseende. Man må trene normalt og spise sunt for å bli sterk i kroppen. Magen i seg selv sier lite om hvor sterk man egentlig er. Det er klart at dersom noen har en svær mage med mye overflødig fett, så sier det seg selv at de spiser mer enn de forbrenner, men normalt med magefett sier egentlig ikke så mye i det hele tatt. Kvinner har også helt naturlig mer magefett under navlen etter graviditet og det å gå inn med innstillingen om at man vil se ut som man gjorde når man var 20 eller før man fikk barn er noe dumt. Så lenge man spiser sunt og er i normal aktivitet innenfor de anbefalinger som er gitt, så ser jeg ikke noe problem her.

Nå viser forskning at for mye magefett er skadelig for helsa. Og det skal ikke så mye til heller før det blir skadelig.

Jeg vet ikke hvor du har det fra at det er naturlig å få mer magefett etter en fødsel. Min erfaring er den stikk motsatte, min mage var flat allerede dagen etter jeg fødte. Men så så jeg heller ingen grunn for å ete på meg overvekt mens jeg gikk gravid heller.

Dersom du ser på gamle bilder så ser du at mødrene for bare tretti/førti og femti år siden var betydelig smalere rundt livet enn mødrene er nå, ja de var i det hele tatt svært mye slankere. Det tyder på at mange gravide i våre dager spiser for mye og mosjonerer for lite. Det er tragisk at det er så mange unge kvinner pr idag som vralter rundt med barnevogna og ser ut som de rene fettberg.

1

"Jeg vet ikke hvor du har det fra at det er naturlig å få mer magefett etter en fødsel. Min erfaring er den stikk motsatte, min mage var flat allerede dagen etter jeg fødte. Men så så jeg heller ingen grunn for å ete på meg overvekt mens jeg gikk gravid heller."

Alle vil ha et overskudd av fett under navelen etter fødsel og det er helt normalt det. Det kommer jo ann på HVOR mye overskudd man har og hvor mye man putter i seg av karbohydrater under svangerskapet og permisjonstida. Det blir jo helt på trynet å skulle sammenligne seg med folk som driver å trener to ganger daglig, eller med kjendiser i Hollywood som står frem titt som det er og viser sin veltrente mage i ukeblader. Disse har som regel et stort støtteapparat rundt seg og de lever dessuten av å være pene og veldreide! Så lenge man spiser normalt og sunt og trener regelmessig, så er det ingen problemer og da må de gjerne ha en liten fettvalk der. Det er nemlig ikke skadelig men høyst normalt.

Mer skadelig er det derimot å være så fiksert på at magefettet skal forsvinne fire mnd etter fødsel at man ikke tar seg tid til å kose seg med barnet, Man burde virkelig ha fokuset et helt annet sted enn rundt sin egen navle den første tiden.

Så lenge man ikke er overvektig og trener normalt og spiser sunt etter anbefalinger, så ser jeg ikke problemet!

1

Hun kommer jo med gode råd til førstegangsmødre som er litt mer dvaske og usunne når de går gravide. Hun er jo i bransjen.

Flott dame og flott mage :)

Er vel bedre å skrive om gode råd innen trening og velvære enn mye av det andre tullet aviser greier å skrive om?

1
alva1 "Jeg vet ikke hvor du har det fra at det er naturlig å få mer magefett etter en fødsel. Min erfaring er den stikk motsatte, min mage var flat allerede dagen etter jeg fødte. Men så...

Alle vil ha et overskudd av fett under navelen etter fødsel og det er helt normalt det.

Vel, det jeg hadde under navlen etter fødsel var utstående hofteben og innhul mage. Fikk ikke fett på kroppen før etter at ammingen var over.

Og jeg var/er ikke alene om å bli radmager rett etter fødsel.

Mens ungene var normalvektige var jeg undervektig.

1

Hvor sunt er det å være undervektig etter en fødsel? Da må du ha energi. Når du er undervektig har kroppen din åpenbart ikke fått det den trenger. Kroppen har fokus på å gi barnet det den trenger og da tar den fra din. Kroppen tar av fettlageret under ammingen og kroppen forbrenner fett automatisk når du produserer melk. Det er virkelig ikke å anbefale å være undervektig etter fødsel !

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...