Aktuelt

waldman

Tidligare AP ordfører i Vågå får ny dom i sept.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/ordforersaken/artikkel.php?artid=10126553

Og for oss som husker denne saken - så omhandlet det at en AP ordfører i Vågå ble tiltalt for å ha missbrukt en Auf jente fra hun var 13 år og frem til hun var over 15 år. Han er blitt funnet skyldig etter tiltale med unntak av at de ikke kunne bevise at det var utført missbruk før jenta fylte 14 år.

Ordføreren var frontfigur i AP med nære bånd til statsministere Jens Stoltenberg. Han var brukt som forbilde i AP gjennom mange år. Se på vår flotte ordfører i Vågå var AP sitt signal til folket.

Det som har skjedd i saken er at denne Vågå ordføreren har forsøkt å bruke alle de kontakter han har hatt samt media for å bedyre sin uskyld. Jeg vet ikke hvor mange intervjuer han har gitt eller hvor mange intervjuer hans nære medarbeidere i AP har gitt i forsøk på å få AP ordføreren frikjent.

Dommen som kom var 100% klar på at han var skyldig i missbruk av denne lille auf jenten. Nå bruker han VG for å bedyre/prosedere at straffeutmålingen må reduseres fordi han har blitt så mye gjengitt i media?

Jeg håper at straffeutmålingen økes til mellom 5 og 10 år med fengsel. Er man skyldig i slike grove lovbrudd så bør det også sterk lut til når det kommer til straffeutmåling.

Hva mener folk her inne på VGD. Jeg vil ikke legge skylden på AP for hva denne mannen utøvde av groteske handlinger over denne auf jenta. Det store spørsmålet er:

1. Bør straffen økes?

2. Bør straffen reduseres pga at han selv har oppsøkt media og derav også økt media sin omtale om saken?

3. Bør økt omtale av media ha noen innvirkning på straffe utmålingen?

4. Etter min mening bør straff ligge mellom 5 og 10 års ubetinget fengsel. Hva er din oppfatning?

1
38 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg vil ikke legge skylden på AP for hva denne mannen utøvde av groteske handlinger over denne auf jenta. Det store spørsmålet er:

1. Bør straffen økes?

2. Bør straffen reduseres pga at han selv har oppsøkt media og derav også økt media sin omtale om saken?

3. Bør økt omtale av media ha noen innvirkning på straffe utmålingen?

4. Etter min mening bør straff ligge mellom 5 og 10 års ubetinget fengsel. Hva er din oppfatning?

Min oppfatning er at det er et misforhold mellom å ikke ville legge skylden på AP for denne AP-mannens overgrep mot en AUF (?) jente og det å poste en tråd om juss på Politikk-Norsk.

2

Jeg skrev det på twitter, og gjentar det her i utvidet versjon : Denne karen tok selv kontakt med media.. Masse kontakt.. Han valgte selv dette mediakjøret! Han fortjener ingen reduksjon pga det!

1
CasusBelli Det er ikke Stortinget som fastsetter rettspraksis.

Det er stortinget som setter strafferammene. Dvs at stortinget øker strafferammene om ikke domstolene følger de rammer som er gitt.

Det er politikk og intet annet. For i noen tilfeller bør stortinget gå inn og heve strafferammene om de ikke blir fulgt. Det er gjort svært mange ganger.

Har du nå mer bortforklaringer - eller kan du gi svar på det som det er spurt om :).

1
CasusBelli Dette er nytteløst når du åpenbart ikke kjenner til maktfordelingsprinsippet og forskjellen mellom lovgivende, dømmende og utøvende makt.

Igjen. Jeg kjenner til maktfordelingsprinsippet bedre enn deg. Her tar du svært feil om du påstår at det er andre enn stortingspolitikere som fastsetter strafferammene. Jeg stopper å svare på slik spam som venstresiden fremmer.

Svar på trådens tema eller finn en annen plass å sutre.

1

Jeg vil ikke legge skylden på AP for hva denne mannen utøvde av groteske handlinger over denne auf jenta. Det store spørsmålet er: 1. Bør straffen økes? 2. Bør straffen reduseres pga at han selv har oppsøkt media og derav også økt media sin omtale om saken? 3. Bør økt omtale av media ha noen innvirkning på straffe utmålingen? 4. Etter min mening bør straff ligge mellom 5 og 10 års ubetinget fengsel. Hva er din oppfatning?

Det å legge skyld på AP for denne ugjerningen er like absurd som når mange legger skyld på Frp for ABB's groteske ugjerninger.

1. JA, straffen bør økes. 2. Nei. Straffen bør ikke reduseres. Han er selv skyld i mediakjøret 3. Nei. Ikke i dette tilfellet. 4. Enig.

1
onyx Det å gi AP skylden for overgrepene er like meningsløst som å gi Frp ansvaret for Breiviks ugjerninger.

Dersom man leser tråden min så står det med fete bokstaver at Ap som parti ikke er skyld i hva den tidligere AP ordføreren har gjort.

Enig i at man ikke kan tillegge AP skylden.

Men over til strafferammen som denne gamle AP ordføreren søker å få senket pga at han har vært i media sitt søkelys - mest etter eget ønske da.

Noen innspill der? :).

1
CasusBelli Hvis du har tenkt til å være moderator får du starte en blogg eller søke jobb hos VG-nett. Hint: Strafferammer og rettspraksis er ikke det samme.

Hint: Strafferammer og rettspraksis er ikke det samme.

Helt korrekt. Stortingsrepresentanter gir en strafferamme og domstolene gir en rettspraksis.

Det er det ikke noen som nekter på. Om du ikke skjønner at jeg omtaler strafferamme så får du heller beklage det. Rettspraksis innenfor de rammer som er fastsatt gjøres av domstolene.

Hint. Slutt å sutre. Svar på spørsmålene som blir stilt eller finn deg en annen tråd å sutre på.

1

Ett halvt år for alle de overgrepene er så latterlig lavt at jeg nesten blir målløs. Greit nok at Øygard sikkert har ødelagt sitt eget liv også, men kan sikkert også være at den psykopaten sitter å godter seg når media skriver så mye om saken.

1

Lignende innlegg

Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
9 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
10 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
3 svar
Laster...