Aktuelt

Hallo

Wannabe Dexter-seriemorder på ferde

Har dere hørt om liket som ganske nylig ble funnet i skjærgården ved Strømstad? Liket var partert og innpakket, og likdelene ble altså dumpet til havs.

Nå viser det seg at drapsofferet selv var en morder. Han drepte visst kona si en gang.

Er det en copycat av tv-serien Dexter som har vært på ferde? Den serien handler om en seriemorder som:

- tar livet av de som liksom fortjener det, som drapsmenn og sånt.

- parterer sine ofre.

- pakker de parterte delene inn.

- dumper de parterte delene til havs.

Akkurat som i denne saken fra Strømstad. Kan det være en raring som ikke kan forskjell på tv og virkelighet som har vært på ferde?

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

tv-serien Dexter

En av mine store favorittserier gjennom tidene. Dexter er seriemorderen vi alle heier på. Men jeg hadde ikke satt pris på en slik person i virkeligheten. Men i fiksjonens verden kan vi tillate oss å ha slike "idol" :)

Uansett. Du skal ikke se vekk i fra at dette er en Dexter wannabe. Det kommer nok til å dukke opp en del av disse og kanskje har det allerede vært flere rundt om i verden allerede. Veldig mange har jo drapstanker og liker det å drepe.

1

Mine 3 teorier:

-Hevn fra bekjente. Mannen beskrives av mange som psykopatisk og kan ha blitt hatet av både familie og kollegaer av kvinnen.

-En typisk Dexter-inspirert fyr uten relasjon til mannen. Ville ha et tilfeldig "slemt" offer.

-Mannen har i hemmelighet vært innblandet i andre kriminelle affærer tidligere og de ville av ukjente grunner hevne seg på ham på ekte mafia-vis. Kanskje han skyldte penger. Eller kunne tyste om noe.

1

Jeg tror dog Dexter-teorien er usannsynlig pga tidsaspektet.

Mannen ble dømt for drap i 2007. Mannen slapp ut av fengsel i mars 2013. Han blir drept august 2013.

Tidspunktet han bli frisatt og drept tyder på at dette må være en som fulgte med på nettopp denne fyren. Om dette var Dexter-dudens første drap, satt han da og ventet i mange år på at nettopp denne fyren skulle slippe fri? Neppe.

1

Gjerningspersonen(e) evner i alle fall ikke å lese et sjøkart. Litt lenger vest for funnstedet er havet 300m dypt. Der ville ikke liket bli funnet av sportsdykkere.

1
Kunde [sitat…] Sesong 6 var jo den aller jævligste. Sesong 5 og 3 var heller ikke mye å skryte av. 1, 2 og 4 derimot... Nei, Dexter er ikke helt der oppe.

Skal jeg rangere de 6 første, så blir det i følgende rekkefølge

2,1,5,4,3,6 (4 og 5 var like spennende på hver sin måte, så egentlig delt 3 plass)

men enig at 6,7,8. En serie bør ikke gå lenger enn 5 sesonger. Eventuelle wannabe Dexters dukket nok opp i løpet av de 5 første :)

1
Kunde Så absolutt, absolutt ikke. Det er en grunn til at serien ikke har vært en Emmy- eller Critics Awards-kandidat siden sesong 4, eller at den siste sesongen blir slaktet på de fleste...

Breaking Bad er en suveren nr 1. Deretter fulgt av Game of Thrones, Mad Men og kanskje Boardwalk Empire. Kan ikke se at det finnes flere serier enn dette som fortsatt går på TV og er bedre enn Dexter.

Dog er ikke jeg kommet lengre enn til og med sesong 5, så det kan være at det har tapt seg ytterligere etter det.

1
KongOlav2 Breaking Bad er en suveren nr 1. Deretter fulgt av Game of Thrones, Mad Men og kanskje Boardwalk Empire. Kan ikke se at det finnes flere serier enn dette som fortsatt går på TV og...

Dog er ikke jeg kommet lengre enn til og med sesong 5, så det kan være at det har tapt seg ytterligere etter det.

Det har nok noe med saken å gjøre ja..

Sesong 5 er grei underholdning, men temmlig feig og intesigende når man ser hvor det fører hen. De tre neste er derimot stort sett håpløse, og sesong 8 vil jeg ikke prate om. Beklager, men jeg har sjeldent sett en serie tape seg så mye i kvalitet...

Bare i år har det kommet minst 6-7 nykommere som leverer langt over det Dexter har gjort de siste 4. Pluss de du nevnte har man Homeland, Sons of Anarchy, Justified, Treme, Fringe, The Killing ja, til og med ellers så håpløse The Walking Dead hadde en sterkere sesong i år.

1
Kunde [sitat…] Det har nok noe med saken å gjøre ja.. Sesong 5 er grei underholdning, men temmlig feig og intesigende når man ser hvor det fører hen. De tre neste er derimot stort sett...

Sons of Anarchy

En serie om biker med grining og et tonn av homoerotiske over/undertoner er på ingen måte bedre enn selv det dårligste av Dexy. Det dårligste er da episoden der han drar tilbake til high scholl og får seg en blow job.

De andre du nevner er også rimelig nært mainstream, trashy americuhyn tv på sitt mest C.S.I.ske. Fringe og Homeland...

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...