Aktuelt

VivaLV

Forbudt med vanlige pølser i barnehager i Oslo

Det er nå flere og flere barnehager i Oslo som rett og slett har forbudt vanlige pølser i bursdagsfeiringer som foregår i barnehagens regi.

Av praktiske grunner blir det altså kun servert halalpølser.

Greit eller ikke greit, kjør debatt.

1
381 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Trodde barnehagene hadde sluttet å servere kake, pølser og annen usunn mat på når en av ungene har bursdag, men heller serverer litt ekstra frukt.

Dette fordi det blir svært mange bursdager i løpet av året, og barna har ikke godt av å spise kake og pølser såpass ofte.

2
GARDSDATTRA Trodde barnehagene hadde sluttet å servere kake, pølser og annen usunn mat på når en av ungene har bursdag, men heller serverer litt ekstra frukt. Dette fordi det blir svært mange...

Ja. De fleste barnehager har sluttet med det. Har skjedd en stor utvikling der de siste 10 årene. Når minstemann startet i barnehage 2003 var han på en avdeling hvor de daglig hadde kos.

Men nå syntes jeg faktisk det har gått litt for langt andre veien og nå har de aldri noe kos og stusselig med vann på den årlige grillfesten og slikt.

Trur problemet med overvekt 99% skyldes hva man gjør privat og ikke disse bursdagsfeiringene.

2

Enig i at det kan fort bli kosedager i barnehagen både titt og ofte, men det går veldig godt an å feire en bursdag i barnehagen med frukt også da.

Pynt et godt fruktfat med litt av hvert og la ungene kose seg med bursdagssang og hatter og kutt ut søtsakene.

1

Husker da mine barn gikk i barneskolen og det kom lappe med hjem om at foreldrene ikke fikk sende med saft til skolematen. For de barna som ikke drakk melk, så ville skolen anbefale juice i stedet.

- Jeg klødde meg litt i hue av den....juicen innholder like mye sukker som saft - og i tillegg er den full av syre som ikke er særlig bra for tennene.

Og jeg får litt samme følelsen av dette med ikke å markere bursdager med noe godt/usunt i barnehagen. Jeg vet at barnehagebarn gjerne får en pappkrone med glitter på når de har bursdag - for å markere dagen. Og kunne ikke barnehagene rundt omkring ha ukens siste dag (fredag) som nettopp bursdagsmarkeringsdag i barnehagen...?

Der kunne alle barn som har hatt bursdag den uken (og gått rundt med krone) og helgen i forkant, få en liten "feiring" sammen med sine venner i barnehagen. Ser ingen grunn til at de skal serveres grovbrød med leverpostei akkurat til markeringen - for jeg tenker at det må da være måte på kalorihysteri også.

Hva med å legge markeringen til fredager direkte etter lunsj...da spiser barna vanlig lunsj...og etterpå blir det en dessert for å ha feiring.

Desserten kan jo være så mangt...f.eks "fruktsalat" - eller bare biter av frukt som de kunne få noe godt på. En dæsj vanlijesaus eller en stripe sjokoladesaus eller litt strøssel i all enkelthet. Eller hva med litt is...? Finnes jo yoghurtis og saftis og sorbet.

Jeg tenker at det kan da ikke være så farlig at barna får en liten dessert etter lunsj en gang per uke - den ene dagen som er "bursdagsoppsamlingsdagen".

Kan ikke forstå at det finnes foreldre som er så kalorihysteriske at de mener at det er no-no og fy-fy for barnet å få en dessert per uke...eller at det finnes pedagogiske ledere som mener at barns ernæringsmessige helse er i fare hvis de skulle få noe litt ekstra etter lunsj en dag per uke.

6

Sitter her og funderer litt.

Om det skal serveres pølser i barnehage regi, f.eks. på en grilldag, så må barnehagen da forby vanlige pølser?

Om så er tilfelle så synes jeg det går litt for langt.

1
Roseknuppen Sitter her og funderer litt. Om det skal serveres pølser i barnehage regi, f.eks. på en grilldag, så må barnehagen da forby vanlige pølser? Om så er tilfelle så synes jeg det går l...

Om det skal serveres pølser i barnehage regi, f.eks. på en grilldag, så må barnehagen da forby vanlige pølser?

Om så er tilfelle så synes jeg det går litt for langt.

Hmm..er det barnehagene eller heimen som skal gjøre pølseinnkjøpene?

Er det barnehagene så kan de jo kjøpe halal-pølser ; for det kan alle spise.

Er det heimen, så får vel foreldre kjøpe de pølser de vet barna spiser. Tenker jeg.

1

Helt klart ikke greit. En kan ikke av "praktiske årsaker" fjerne norsk matkultur. Spesielt ikke når barna tross alt skal læres å leve sammen. Da nytter det ikke å la en av gruppene få alt som de er vant med.

Grunnen til dette "forbudet" er vel at noen har problemer med at halalmat tilberedes på samme grill, eller med samme utstyr som svin, og det er da helt på trynet. Når vi lever i 2013 skal ikke barnehager lære bort at en svinepølse ikke kan tilberedes på samme grill som en halalpølse.

1
joplina Husker da mine barn gikk i barneskolen og det kom lappe med hjem om at foreldrene ikke fikk sende med saft til skolematen. For de barna som ikke drakk melk, så ville skolen anbefal...

Jeg tenker at det kan da ikke være så farlig at barna får en liten dessert etter lunsj en gang per uke - den ene dagen som er "bursdagsoppsamlingsdagen". Kan ikke forstå at det finnes foreldre som er så kalorihysteriske at de mener at det er no-no og fy-fy for barnet å få en dessert per uke...eller at det finnes pedagogiske ledere som mener at barns ernæringsmessige helse er i fare hvis de skulle få noe litt ekstra etter lunsj en dag per uke.

Ettersom barna blir foret med kaker, pølser og div søtsaker på bursdagen sin hjemme, gjerne over flere dager, og ettersom noen av barnehagebarna også går i bursdager til sine små venner, så blir det i overkant dersom de også skal få usunn bursdagsmat i barnehagen.

Tror det er bra at ungene hver eneste dag blir sikret sunn mat i barnehagen. Det er nemlig ikke alle foreldre som lager sunn mat i hverdagen heller.

Det er så mange slags hensyn å ta i en barnehage.

1

Server de muslimske barna gelatinfylt smågodt, så ser kanskje de elendige foreldrene at barna ikke dæver av det

2
-Shabelle [sitat…] De fleste mennesker blir ikke overvektige av å feire bursdager..

Skal vi se, en vanlig familie med to barn, to foreldre, fire besteforeldre og kanskje fire oldeforeldre tilsier tolv bursdager i året. Så har kanskje barnet fire tanter og onkler og åtte søskenbarn.

Da er vi kanskje oppe i 24 familiebursdager pr år.

I tillegg kommer alle barnebursdager hos barnas venner. Og julefeiring, vinterferiekos og påskegodt, sommerfest og jeg vet ikke hva.

Synes du ikke det da kan bli litt mye dersom det også skal feires i barnehagen?

2

forbudt vanlige pølser i bursdagsfeiringer som foregår i barnehagens regi.

Av praktiske grunner blir det altså kun servert halalpølser.

Pølse er vel pølse uansett. Og det finnes da kylling- og kalkunpølser også:)

Men er enig med Gardsdattra her. I barnehagen kan de holde seg til sunn mat.

Og jeg tipper at unger generelt får litt lørdagsgodt i de fleste hjem :)

1

Det er nå flere og flere barnehager i Oslo som rett og slett har forbudt vanlige pølser i bursdagsfeiringer som foregår i barnehagens regi.

Av praktiske grunner blir det altså kun servert halalpølser.

Jah, skulle aldeles ikke undre meg, om dette nå er riktig.

I så fall er det SNIKislamisering i full praksis.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...