Aktuelt

nordfrost

Psykiatri kaos i norge ?

En jente på 13 år ble knivstukket i magen av en 61 åring på vei til skolen i kvæfjord i Troms.

http://www.nordlys.no/nyheter/article6878242.ece

Denne personen bodde i telt,og med vinteren på tur så burde vel hjelpe apparatet ha reagert og strekt ut en hjelpende hånd ?

Hva som feiler denne mannen vites ikke,men noen normal oppførsel var det ihvertfall ikke.

Jenta som ble knivstukket er heldigvis utenfor fare, og ligger nå på unn i Tromsø og får behandling.

Er dette bare enda et tilfelle der en person gjør farlige handlinger mot forsvarsløse mennesker-fordi det ikke finnes hjelp å oppdrive for slike personer i samfunnet ?

Det begynner å bli mange slike saker nå som man kan lese om,og dette sprer frykt og engstelse i samfunnet-slik at mange ikke lenger våger å gå ut lenger enn til postkassen sin.

Hva skjer egentlig med mennesker som blir nektet hjelp fra Nav-som blir kastet ut av hus og hjem,og som sliter med psykiske problemer på grunn av en vanskelig livssituasjon ?

Jeg har hørt historier om folk som ikke får den hjelpen de har krav på fra Nav,og som bare må seile sin egen usikre sjø,uten mat og penger:har vi da egentlig lov til være overrasket over at det da klikker for noen ?

1
24 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg har hørt historier om folk som ikke får den hjelpen de har krav på fra Nav,og som bare må seile sin egen usikre sjø,uten mat og penger:har vi da egentlig lov til være overrasket over at det da klikker for noen ?

Hvor har du det fra at han ikke hadde mat og penger?

1

Denne personen bodde i telt,og med vinteren på tur så burde vel hjelpe apparatet ha reagert og strekt ut en hjelpende hånd ?

Hva som feiler denne mannen vites ikke,men noen normal oppførsel var det ihvertfall ikke.

Du må huske at du kun har fått høre EN side av saken. Kommunen kan ikke fortelle noe, pga taushetsplikten.

1

Jeg har hørt historier om folk som ikke får den hjelpen de har krav på fra Nav,og som bare må seile sin egen usikre sjø,uten mat og penger:har vi da egentlig lov til være overrasket over at det da klikker for noen ?

Kaos er det nok. Det er det lite tvil om.

Men jeg trur det blir litt som med eldreomsorgen. Selv om man i morgen skulle doble antall behandlinger og antall plasser man har til psykiatrien. Så vil det fremdeles helt sikkert være mange som faller utenfor og man vil nok fremdeles ha disse sakene med jevne mellomrom.

1
Grillpatrioten Jeg diskuterer heller ikke en spesiell sak. Jeg bare konstaterer at det er krise i psykiatrien fordi vi ikke makter å behandle alle, samtidig som noen naive fjols vil legitimere na...

Ja forbudet har jo stoppet mange ifra å ruse seg... Det er dessverre pga stabeiser som deg at vi ikke får gjort noe med den feilslåtte ruspolitikken som vi så alt for lenge har kjørt i den vestlige verden, da dere kommer å maser om signaleffekt, og tror at alle vil tro heroin er rene vindundermiddelet dersom det midlertidig gies til de avhengige på resept.

1
Grillpatrioten Og hvorfor blir de psykiatriske pasienter? Fordi de har rusa seg over tid. På tide at sammenhengen mellom rus og psykiatri tas på alvor.

Har du lest denne linken, om barndommen til mange av de narkomane? Tror du ikke at det at 30% har blitt misbrukt, samt at 50% har hatt en eller flere alkoholiserte foreldra har gjort noe med dem?

Det blir en litt høna eller egget diskusjon, men jeg vil påstå at rusmisbruk ofte heller er et symptom på psykiske problemer, enn at de blir skapt av rusmiddelet i seg selv. Så lenge en ser bort ifra akutte psykoser som noen rusmidler kan sette igang da.

2
legalize_it Har du lest denne linken, om barndommen til mange av de narkomane? Tror du ikke at det at 30% har blitt misbrukt, samt at 50% har hatt en eller flere alkoholiserte foreldra har gjo...

Rusmidler skaper psykiatriske pasienter, men noen bruker rusmidler til selvmedisinering og det gjør ikke saken bedre. Din iver etter å legalisere bidrar til å forverre situasjonen. Ufarliggjøringen du står for skaper enda flere psykiatriske pasienter og tikkende bomber i norske gater. Du burde skamme deg.

1
Grillpatrioten Rusmidler skaper psykiatriske pasienter, men noen bruker rusmidler til selvmedisinering og det gjør ikke saken bedre. Din iver etter å legalisere bidrar til å forverre situasjonen....

Ja det å ruse seg i tide og utide er ikke særlig sunt, en desto bedre grunn til å ha kontroll over rusmidlene. Ufarliggjøring?? Har du noen dokumentasjon på at folk tror at ting blir ufarlige selv om de lovlige? Jeg ser svært få som ruser seg på lovlige vekster som piggeple eller rød fluesopp selv om de er lovlige. Da foretrekker folk ulovlige og mindre skadelige ting som div. sopper som inneholder psycoblin. Det er ei heller veldig mange som ruser seg på bensin og andre løsemidler, selv om disse også er lovlige..

Og når det kommer til de som selvmedisinerer seg, hva tror du er verst for psyken av rusmiddelet i seg selv eller det at de må bo ute, rundstjele familie og venner, eller selge sex for å finansiere forbruket?

1

ar vi da egentlig lov til være overrasket over at det da klikker for noen ?

Ja, det er absolutt ingen unnskyldning for å stikke ned en uskyldig jentunge!

Det finnes da uteliggere (norske) her i Oslo også, men de er jo normale oppi topplokket.

1
Grillpatrioten Jeg diskuterer heller ikke en spesiell sak. Jeg bare konstaterer at det er krise i psykiatrien fordi vi ikke makter å behandle alle, samtidig som noen naive fjols vil legitimere na...

Jeg diskuterer heller ikke en spesiell sak. Jeg bare konstaterer at det er krise i psykiatrien fordi vi ikke makter å behandle alle

alle går ikke an å behandles... det er tilfeller som ikke kan eller vil behandles og før dem gjør noe galt så kan du vel ikke nekte dem å bare bo slik.....

1

Må bare berømme den jenta, sterk som en "Bjørn". Hun gikk til skolen med alvorlige skader før hun segnet om et sted hun trolig visste hun ville bli funnet........beundringverdig

1

Rus og psykiatri går hånd i hånd, men å tro at illegale rusmidler skaper flere psykiatriske pasienter enn alkohol burde tenke seg om igjen. For, hvilket rusmiddel er det som topper alle lister når det kommer til vold, mishandling og drap? Jo, det er alkohol!

Det er heller ikke sånn at det er noen sammenheng mellom hvor mange som bruker illegale rusmidler og hvor mange nye psykiatriske pasienter vi får.

1
Grillpatrioten Nøkkelordet er rus. Legaliseringstilhengerne bør ta et oppgjør med seg selv.

spørsmålet blir vel om det er politiet og rettsvesenet er de som er best i stand til bekjempe narkotika i landet, det kan hende at helsevesenet er i bedre stand til å ivareta dette i norge, hvis de da får overført den enorme summen politiet bruker på en håpløs sak, bekjempelse av narkotika. de vil aldri klare å bekjempe det, den såkalte nullvisjonen de har er og blir rett å slett uoppnåelig.

1

Hva skjer egentlig med mennesker som blir nektet hjelp fra Nav-som blir kastet ut av hus og hjem,og som sliter med psykiske problemer på grunn av en vanskelig livssituasjon ? Jeg har hørt historier om folk som ikke får den hjelpen de har krav på fra Nav,og som bare må seile sin egen usikre sjø,uten mat og penger:har vi da egentlig lov til være overrasket over at det da klikker for noen ?

..absolutt ikke....samfunnet er et "galehus" ene enden, de ikke helt riktige,den andre de farlige..og de begge styres av neandertalere.....

1

Mener at jeg hørte det var snakk om å tvangsinnlegge flere personer enn praksis er i dag med folk som har psykiske problemer. På nyhetene fra tv.

Mange mennesker legger seg jo ikke inn frivillig, etter tilbud.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...