Aktuelt

politikk

Ikke antibiotika mot flåttbitt i norge

Kan ikke dette behandles med trimoteprim sulfa i stedet ? Dette har fungert på ting ikke antibiotika har virket på. 3-4 mnd behandling måtte til. Men selv om det var en placeboeffekt virket det hvertfall på både prøveutslag og på helsemessige forhold.

1
22 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan ikke dette behandles med trimoteprim sulfa i stedet ?

hvis du blir skikkelig dårlig etter flått bitt så finnes det i dag ikke noe kjent behandling. tror jeg da. noen mener at antibiotika i meget store mengder virker, og etter det jeg har lest om de som har fått denne behandlingen sier jo at det har hjulpet meget bra. men da er det jo typisk norsk å nekte leger å gi denne behandlingen til de som ønsker det. da er det bedre at de blir gående hjemme og sykemeldt i årevis før de blir bedre.

1
riksen77 [sitat…] hvis du blir skikkelig dårlig etter flått bitt så finnes det i dag ikke noe kjent behandling. tror jeg da. noen mener at antibiotika i meget store mengder virker, og etter...

og etter det jeg har lest om de som har fått denne behandlingen sier jo at det har hjulpet meget bra. men da er det jo typisk norsk å nekte leger å gi denne behandlingen til de som ønsker det. da er det bedre at de blir gående hjemme og sykemeldt i årevis før de blir bedre.

Undersøkelser viser jo at denne behandlingen ikke virker bedre enn sukkervann...

1
riksen77 [sitat…] hvis du blir skikkelig dårlig etter flått bitt så finnes det i dag ikke noe kjent behandling. tror jeg da. noen mener at antibiotika i meget store mengder virker, og etter...

men da er det jo typisk norsk å nekte leger å gi denne behandlingen til de som ønsker det

For noe tøv.

Dette er ikkje "typisk norsk".

Det er heit i tråd med anbefalingar for antibiotikabruk å begrensa bruken for å unngå endå meire resistens. Antibiotikaresistens er etterkvart eit stort problem. Så stort at det no finst ei rad sjukdomar der det ikkje lenger finst behandling.

Å tillata massiv antibiotikabruk der effekten i beste fall er kontroversiell er ingen god ide. Enkelte ville tilogmed påstå at det er galskap.

4
InnocentBystander [sitat…] For noe tøv. Dette er ikkje "typisk norsk". Det er heit i tråd med anbefalingar for antibiotikabruk å begrensa bruken for å unngå endå meire resistens. Antibiotikaresisten...

Helt enig.

Etter mitt syn burde bruken av antibiotika begrenses til et minimum. Den eneste måten man bør/skal bruke antibiotika på er ved fare for død.

Folk bør tåle å være litt syke.

"Buhuuuu, jeg har vondt i halsen. Jeg trenger antibiotika". Nei, du gjør ikke det. Det du trenger er å manne deg opp og slutte å sutre som en liten jente.

1
Rainmaker [sitat…] Undersøkelser viser jo at denne behandlingen ikke virker bedre enn sukkervann...

Fikk med meg dette, og antibiotikatilhengerne burde kanskje kommentere denne forskningen, fremfor å messe om hvor friske de har blitt ved hjelp av antibiotika. Men på samme måte virket det som kritikerne var litt vel avvisende til å se hvordan den nedlagte flått-klinikken faktisk behandlet sine pasienter. Litt mer dialog kunne kanskje lette på trykket.

Personlig heller jeg mot den siden som er kritiske til antibiotikabruken, da det eneste forskningsgrunnlaget jeg er har sett, er denne undersøkelsen du refererer til. Synd at Lars Monsen blir et slags sannhetsvitne i denne striden, da han nyter høy tillitt i befolkningen generelt, deriblant meg selv. Skjønner at de som er syke klamrer seg til det som per i dag er en behandlingsform som angivelig virker.

Man må nok forske mer på dette.

1
All-Equal Fikk med meg dette, og antibiotikatilhengerne burde kanskje kommentere denne forskningen, fremfor å messe om hvor friske de har blitt ved hjelp av antibiotika. Men på samme måte vi...

Men på samme måte virket det som kritikerne var litt vel avvisende til å se hvordan den nedlagte flått-klinikken faktisk behandlet sine pasienter

"Hvordan de behandler sine pasienter" er ikke forskningsresultater.

Om dette faktisk fungerer bedre enn sukkervann burde det jo være en smal sak å bevise det.

1
InnocentBystander [sitat…] For noe tøv. Dette er ikkje "typisk norsk". Det er heit i tråd med anbefalingar for antibiotikabruk å begrensa bruken for å unngå endå meire resistens. Antibiotikaresisten...

Å tillata massiv antibiotikabruk der effekten i beste fall er kontroversiell er ingen god ide. Enkelte ville tilogmed påstå at det er galskap.

Jo. Det er en veldig god ide for legemiddelindustriens pengebinge. Det er tross alt den som betyr noe. Ikke oss mennesker.

1
Reddkongen antibiotika virker da ikke på virus

Borrelia er ikke et virus.

TBE som er den dødelige flåttsykdommen er et virus men den er sjelden og man kan vaksinere seg.

Kommer heldigvis snart en ny vaksine mot borrelia som også skal fungere i Norge.

De har testet 300 personer i USA. Tenket å melde meg som frivillig testkanin, for er dritlei flått

1

Søsteren min ble behandlet med antibiotika intravenøst på Riksen for noen år siden, de mistenkte rett diagnose og satte i gang med antibiotika før de fikk positivt prøvesvar på borreliose. Hun ble helt bra etter at hun hadde fått lammelser i ansiktet.

Selv fikk jeg en flått på meg en gang, en bitte liten nymfe, som jeg fikk fort av, likevel mente legen at jeg skulle ta en penicillinkur for sikkerhets skyld. Det var en tidagers tablettkur bare....min stakkars søster måtte ha store doser over lengre tid, også etter utskrivelsen måtte hun hver dag på sykehuset og få intravenøs antibiotika.

1
Rainmaker [sitat…] Undersøkelser viser jo at denne behandlingen ikke virker bedre enn sukkervann...

Hei!

Først og fremst så er alle placebostudiene 1 type antibiotika over maks 10 uker. I de fleste studiene gir de doksycyklin i 2 uker pluss 8 uker placebo vs. 10 uker doksycyklin. Noen studier viste faktisk en liten effekt utover placebo og de konkluderte med at en forlenget antibiotikakur ikke er verdt risikoen. Det er ingen studier som viser at 3-4 typer antibiotika over lang tid ikke funker bedre enn placebo fordi "ekspertene" ikke vil lage slike studier.

Samtidig er det studier som viser at 2 uker med piller ikke funker dårligere enn 4 uker intavenøs antibiotika. Her i Norge er standard behandling 4 uker IV-antibiotika (hvis man har antistoffer i spinalveske og lege i familien) til tross for at det ikke har effekt utover placebo. Så det norsk helsevesenet bruker faktisk masse penger på en behandling som er farlig og som ikke funker bedre enn placebo. Derimot vil de ikke bruke penger på en behandling det ikke er forsket på

Det har vært akkurat samme studier på anabole steroider som konkluderte med at anabole steroider ikke hadde effekt på styrke og muskelvekst utover placebo. Det er faktisk tonnevis med placebostudier som viste at anabole steroider hadde null effekt og et helt fagmiljø tok feil i minst 20 år.

1
susilu Søsteren min ble behandlet med antibiotika intravenøst på Riksen for noen år siden, de mistenkte rett diagnose og satte i gang med antibiotika før de fikk positivt prøvesvar på bor...

Søsteren min ble behandlet med antibiotika intravenøst på Riksen for noen år siden, de mistenkte rett diagnose og satte i gang med antibiotika før de fikk positivt prøvesvar på borreliose.

IV-antibiotika har ikke bedre effekt enn to uker doksycyklin. Helsevesenet har altså utsatt din søster for unødvendig risiko og brukt masse penger unødvendig ifølge deres egne studier.

1
Rainmaker [sitat…] "Hvordan de behandler sine pasienter" er ikke forskningsresultater. Om dette faktisk fungerer bedre enn sukkervann burde det jo være en smal sak å bevise det.

Om dette faktisk fungerer bedre enn sukkervann burde det jo være en smal sak å bevise det.

Nei det er faktisk ikke så enkelt ettersom mange har positive prøver uten å ha borrelia mens andre har borrelia til tross for negative prøver.

Dessuten vil man fort merke om man er i antibiotikagruppen eller placebo gruppen.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...