Aktuelt

goggen43

Politifolk som sladrer til pressen

http://www.aftenposten.no/kultur/Korrupsjonsjakt-eller-kildevern-7322197.html#.UkX2Cj8RqZg

Her er vi inne på en skikkelig nøtt, hva skal vike her kildevernet eller samfunnets interresser om lov og rett.

Tjener politifolk så dårlig at de bør ha lov å tjene litt ekstra med å sladre om ting ifra jobben til pressen, jeg mener nei.

SElv jobber jeg i en bedrift der døra hadde vært veien om jeg ga ut kundelister mot betaling til konkurenter.

Her vil jeg ha deg litt på banen også mod og hva som er VG sine prinsippielle tanker i denne saken.

3
24 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er vel også svart betaling til politimannen regner jeg med. Jeg mener det samme som deg Goggen i slike saker.

1

Tjener politifolk så dårlig at de bør ha lov å tjene litt ekstra med å sladre om ting ifra jobben til pressen, jeg mener nei. SElv jobber jeg i en bedrift der døra hadde vært veien om jeg ga ut kundelister mot betaling til konkurenter.

Folk i visse uniformer har visst en tendens til å føle seg immune kanskje:)

1

Her er vi inne på en skikkelig nøtt, hva skal vike her kildevernet eller samfunnets interresser om lov og rett.

Siden penger var med som tema, så er dette korrupsjon...

Og så må en ta stilling til hvem som rammes av et slikt svik, om det er Politet selv, som deler informasjon om Politets lovbrudd, så burde kildevernet komme inn uansett...

...men om det er Politet som lekker opplysninger om kriminelle eller personer som de etterforsker eller har svertende informasjon om, så burde det være straffbart for Politet å dele slikt ut.

1

Tjener politifolk så dårlig at de bør ha lov å tjene litt ekstra med å sladre om ting ifra jobben til pressen, jeg mener nei.

vet ikke om de får betaling for å gi ut opplysninger om pågående saker men de burde uansett ikke gjøre det. jeg er enig med deg der. de burde fått sparken hvis eller når de blir oppdaget.

1

Ikke vanskelig i det hele tatt.

Kildevernet oppheves så raskt det begynner å dreie seg om korrupsjon.

Den som ville selge informasjon om 22. juli for 30 000 kroner bør henges ut med navn .

1
Kul_Djevel Nei, en unaturlig beskyttelse eller særbeskyttelse av politi være det samme som politistattendenser og er et hån mot all demokratisk tankegang. Ønsker Goggen en politistat?

Ønsker Goggen en politistat?

Nei, jeg ønsker et rettferdig samfunn der snusk og ulovligheter ikke skal lønne seg.

Har jobbet mye med barn og vet om mange barnevern historier, hender jeg møter disse barna med kompisene mine og vi snakker med dem, men forteller aldri at A har vært og eller er under barnevernet sin omsorg fordi A har opplevd ditt og datt.

Når jeg begynte der skrev jeg under en taushetserklæring den betyr alt, poltifolk gjør det samme.

Vi hadde en dritt i klassen som når folk begynte å slåss gikk til læreren , når de andre begynte å heie, sånn ser jeg på han/hun politi duden som gikk til presen og ville selge opplysninger for 30 000 kr.

1

Det er nok heller fra politifolk som har gjort en tabbe i det sivile , og journalister som presser for å ikke si noe .

1
goggen43 [sitat…] Nei, jeg ønsker et rettferdig samfunn der snusk og ulovligheter ikke skal lønne seg. Har jobbet mye med barn og vet om mange barnevern historier, hender jeg møter disse ba...

Nei, jeg ønsker et rettferdig samfunn der snusk og ulovligheter ikke skal lønne seg.

Så hvis snusk og ulovligheter f.eks skjer innenfor politiet, så vil du altså ikke verne om disse som da innenfor politiet slarver om en slik ukultur?

1
missChance Kan man snakke om "kildevern" når det faktisk dreier seg om å selge politidokumenter fra en sak? Det er vel ikke varslere det er snakk om her?

Kan man snakke om "kildevern" når det faktisk dreier seg om å selge politidokumenter fra en sak?

Ja.

Disse politidokumentene burde uansett vært offentlig tilgjengelig nå så lang tid etter at saken er ferdig avsluttet. Mer åpenhet og mer demokrati var det noen som sa etter 22.Juli i 2011.

1
Kul_Djevel [sitat…] Ja. Disse politidokumentene burde uansett vært offentlig tilgjengelig nå så lang tid etter at saken er ferdig avsluttet. Mer åpenhet og mer demokrati var det noen som sa e...

Mer åpenhet og mer demokrati var det noen som sa etter 22.Juli i 2011.

Jeg tror ikke "mer åpenhet og mer demokrati" betyr at politiet skal offentliggjøre alle avhør i alle saker til forlystelse for allmennheten. Om jeg er vitne i en sak, har ikke du krav på å lese hele avhøret.

1
missChance [sitat…] Jeg tror ikke "mer åpenhet og mer demokrati" betyr at politiet skal offentliggjøre alle avhør i alle saker til forlystelse for allmennheten. Om jeg er vitne i en sak, har...

22. Juli er av såpass offentlig interesse at ingenting bør hemmeligholdes. Ingenting.

Man kan dessuten enkelt svarte ut (sensurere) navn som av helt spesielle årsaker ikke kan nevnes.

Politimannen som vil selge disse dokumentene er en demokratiforkjemper. Kildevernet bør derfor i saken stå sterkt. Det er kun folk som er tilhenger av en diktatorisk fascistisk politistat som er uenig i det etter min mening.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
2
4 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...