Aktuelt

Thyra

Fengslet for selvmordsforsøk

Det er ikke bare å bli utsatt for voldtekt som er farlig i Dubai. Nå er en nordmann fengslet for selvmordsforsøk i Dubai. Håper denne mannen får like mye hjelp fra myndighetene som den norske jenta som ble fengslet for å ha blitt voldtatt i Dubai. Enten det her var snakk om et selvmordsforsøk eller ikke, mannen nekter for det, så er dette grotesk. Slike lover hører ikke hjemme i 2013, og en slik sak så kort tid etter Marthe-saken gir vel ikke akkurat nordmenn mer lyst til å reise til Dubai. Hva blir det neste?

1
34 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

, og en slik sak så kort tid etter Marthe-saken gir vel ikke akkurat nordmenn mer lyst til å reise til Dubai. Hva blir det neste?

det er straffbart å ta sitt eget liv i norge også, noe som er helt meningsløst selvsagt. men her ville man kanskje ikke kommet i fengsel men blitt tatt hånd om av helsevesenet.

hva det neste dramaet blir i dubai er ikke godt å si men det blir vel ikke lenge til det skjer noe.

1

Han var jo rimelig heldig dag, at de enda ikke har innført dødsstraff for selvmordsforsøk...

...faktisk det eneste som overrasket meg i denne saken!

1
riksen77 [sitat…] det er straffbart å ta sitt eget liv i norge også, noe som er helt meningsløst selvsagt. men her ville man kanskje ikke kommet i fengsel men blitt tatt hånd om av helseves...

det er straffbart å ta sitt eget liv i norge også, noe som er helt meningsløst selvsagt. men her ville man kanskje ikke kommet i fengsel men blitt tatt hånd om av helsevesenet.

Det var nok straffbart å ta sitt eget liv i Norge en gang i tiden, men ikke nå lenger. Jeg har aldri hørt om noen som har kommet i fengsel for det i Norge, eller i det minste fått det på rullebladet. Psykisk syke mennesker som begår straffbare handlinger blir gjerne dømt til tvungent psykisk helsevern i stedet for fengsel, men det er ikke slik det fungerer i selvmordssaker.

1

Selvmord var ulovlig mange steder i verden frem til 60 og 70tallet. Det er fremdeles en håndfull land som praktiserer slike lover hvor straff kan ramme alt fra liket, familien, eiendeler osv.

1
milfern [sitat…] På kva slags måte?

While a person who has completed suicide is beyond the reach of the law, there can still be legal consequences in the cases of treatment of the corpse or the fate of the person's property or family members.

Even in modern times, legal penalties for committing suicide have not been uncommon. By 1879, English law had begun to distinguish between suicide and homicide, though suicide still resulted in forfeiture of estate. Also, the deceased were permitted daylight burial in 1882 (BBC).

1

Paragrafen som omhandlet selvmord forsvant da Norge fikk ny straffelov i 1902. Da hadde den også i mange år vært en sovende bestemmelse i den gamle straffeloven. Og bare for å nevne det, det var opplagt forsøk på selvmord som var straffbart. Dette var vel den eneste type "kriminalitet" der man kun straffet for forsøk og ikke fullbyrdet handling.

1
tray358 Paragrafen som omhandlet selvmord forsvant da Norge fikk ny straffelov i 1902. Da hadde den også i mange år vært en sovende bestemmelse i den gamle straffeloven. Og bare for å nevn...

Dette var vel den eneste type "kriminalitet" der man kun straffet for forsøk og ikke fullbyrdet handling.

Kremt, drapsforsøk på andre var vel også straffbart. Og ransforsøk...

Ellers "straffes" vel arvingene til en som har begått selvdrap ved at livsforsikring ikke blir utbetalt (?).

1

Når skal folk LÆRE??

Hold dere unna denne totalitære drittstaten!

Det er ikke noe de har der som de ikke har i andre, mere frie land.

3

Folk som reiser til Dubai får rette seg etter landets lover eller holde seg borte fra dette landet.

1

åper denne mannen får like mye hjelp fra myndighetene

Min personlige mening er, at jeg tror neppe denne mannen vil brette seg ut i media med tanke på at han prøvde å gjøre selvmord.

1
Thyra Graden av utbretting i media bør ikke være avgjørende for hvor mye hjelp han får fra norske myndigheter.

Det har du selvsagt helt rett i Thyra, fra et normativt standpunkt selvsagt. Jeg tror likevel at mengde eksponering i media klart vil øke på både arbeidet til myndigheter, men også andre aktører, jmf. leiesoldatene i Kongo.

Med det sagt, jeg er ganske sikker på at norske myndigheter tar tak i denne saken, men med en straffeutmåling på 1 mnd så er vel straffen ferdig sonet innen konsulaten har blitt kalt inn på teppet.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Laster...