Aktuelt

ElJucan

Hvorfor ble ikke det nye årtusenet slik man trodde

Leste en artikkel her om dagen fra 1988, om hvordan verden kom til å se ut om 25 år, altså i 2013, som vi er i nå.

http://newsfeed.time.com/2013/03/19/1988-predictions-of-what-2013-would-be-like-are-scarily-accurate/

Her ble riktignok mye av tingene vi har i dag beskrevet på en spesiell måte, men det var likevel andre ting man så for seg i fremtiden:

Hva skjedde egentlig med flyvende biler som gikk av seg selv, rullende fortau, roboter som gjør husarbeid, og at skoleelever kunne motta undervisning hjemme i sin egen stue, av læreren via en skjerm?

I stedet så har samfunnet utviklet seg slik at der man tidligere hadde en kanal, NRK, har man i dag muligheter til å laste ned serier og filmer med et tastetrykk, og se det lenge før ting kommer på TV. Man er blitt avhengig av å ha det nyeste med en gang det kommer, bare se på alle disse som går og venter på at det spillet eller den serien skal komme ut. TVene har blitt flate, og mobiltelefonene har blitt datamaskiner, hvor man sitter og surrer på sosiale medier, i stedet for å være til stede i øyeblikket.

Ingen snakket heller om internett på 80-tallet, man visste vel knapt hva det var, og ante ikke at det skulle bli så stort.

Så, hvorfor har verden utviklet seg på en så annerledes måte enn man trodde for 25 år siden?

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ingen snakket heller om internett på 80-tallet, man visste vel knapt hva det var, og ante ikke at det skulle bli så stort.

Funksjonaliteten til Internett blei forutsagt alt på slutten av 60 tallet i eit svensk TV program...

1

Hva skjedde egentlig med flyvende biler som gikk av seg selv, rullende fortau, roboter som gjør husarbeid, og at skoleelever kunne motta undervisning hjemme i sin egen stue, av læreren via en skjerm?

He-he. Det er morsomt å se tilbake ja.

Man undervisning hjemme er vel enting som er blitt mulig og delvis oppfylt.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...