Aktuelt

aegi2

Brennpunkt 1 okt

herregud sitter og ser på nrk om jævelskapen....

Veit jo det var et helvete på jord , og kriger er det fortsatt og vil fortsatt bli.

Men denne gamle mannen som fortsatt lever og sitter og forteller om dette grusomme han var med , herregud han kan da risikere å få folk etter seg pga dette.

GUD så glad jeg er fir at jeg ikke levde denne

gangen. http://tv.nrk.no/programmer/i I Himmlers tjeneste

1
130 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har sittet og sett på dette jeg og, og er ganske så sjokkert ja- For en jævelskap...

Helt utrolig. Den gamle mannen ja...som ikke angrer noe, og som lo...Han fikk alle ungene og damene inn i kirka, og så tente de på. Han passet døra, og ingen kom ut mens kirka brant. Men han angrer ingenting?

Jeg føler meg kvalm.

1

herregud han kan da risikere å få folk etter seg pga dette.

I så fall jævla velfortjent. Det gamle nazisvinet angret ingenting, ikke engang å ha vært med på å brenne hundrevis av kvinner og barn levende i en kirke. Svinet klarte ikke engang å la være å le da han fortalte hvordan de tvang jødene til å sloss mot hverandre til en var død og de etterpå drepte vinneren som de hadde lovet skulle få overleve om han klarte å slå ihjæl kompisen sin.

2
aegi2 [sitat…] Fornavnet.... En ting at folk kan le på feil plass pga diverse grunner , men virka som han kosa seg.

Ja, det var kanskje det som sjokkerte meg. Jeg hadde forventet at han hadde noen refleksjoner rundt dette, og selvsagt i ettertid synes det hele var forrykt. Men nei...han lo da han fortalte av at jøder slo hverandre i hjel, der de ble lovet at den som overlevde skulle settes fri, men heller ble skutt. Da kjente jeg meg litt fortapt.

2

Nå må du kutte ut!!

Jeg kjenner jeg blir ganske så forbannet på deg og dine koblinger. Stalin og Mao drepte ganske så mange millioner uten at jeg beskylder deg for å være en massemorder. Hva faan?

2

Men denne gamle mannen som fortsatt lever og sitter og forteller om dette grusomme han var med , herregud han kan da risikere å få folk etter seg pga dette.

Stadig kommer slike saker opp for krigsforbryterdomstolen. Han burde stilles for retten der.

2
bjoro33 [sitat…] Stadig kommer slike saker opp for krigsforbryterdomstolen. Han burde stilles for retten der.

...og det er jo selvsagt også grunnen til at norske SS-soldater aldri har fortalt hva de har vært med på.

Jeg skulle ønske at han fikk fortelle sin motivasjon for å gå ut med dette. Jeg ville jo trodd det var anger...men det var det tydeligvis ikke. Det var jo ikke veldig mye han fikk si heller, og et naturlig spørsmål hadde vært å spurt han hvorfor han ville fortelle dette. Så jeg sitter med følelsen at de har klippet bort mye. Eventuelt at verdens verste journalister har snakket med han.

1

herregud han kan da risikere å få folk etter seg pga dette.

Tror du noen virkelig ønsker å bry seg med en 91 år gammel mann? Han så på slutten at han ikke gjorde som strider i mot han overbevisning, at han ikke angrer. Det så jeg ikke komme.

1
aegi2 [sitat…] Fornavnet.... En ting at folk kan le på feil plass pga diverse grunner , men virka som han kosa seg.

En ting at folk kan le på feil plass pga diverse grunner , men virka som han kosa seg.

Jeg så sånn delvis på det, og det jeg så i øynene hans og i mimikken da han fortalte om baksiden av medaljen.... av hva han hadde vært med på å gjøre, og hva han følte i forhold til hva andre hva hadde gjort.....tolket jeg som han store problemer med å snakke om det.

Dette har han levd med i erindring i ett helt liv, en latter kan likegodt være en oppgitthet over de grusomme tingene....og jeg tror at alt han fortalte var sant.

3
Morra-DI-2 ...og det er jo selvsagt også grunnen til at norske SS-soldater aldri har fortalt hva de har vært med på. Jeg skulle ønske at han fikk fortelle sin motivasjon for å gå ut med dette...

Jeg skulle ønske at han fikk fortelle sin motivasjon for å gå ut med dette. Jeg ville jo trodd det var anger...men det var det tydeligvis ikke.

Jeg ventet også på angeren. I stedet kom altså "ingen anger".

Journalistisk synes jeg programmet skuffet. De to historiene satt opp mot hverandre..det ble søkt. Og kun halv-bra laget begge.

2
bjoro33 [sitat…] Jeg ventet også på angeren. I stedet kom altså "ingen anger". Journalistisk synes jeg programmet skuffet. De to historiene satt opp mot hverandre..det ble søkt. Og kun hal...

Journalistisk synes jeg programmet skuffet. De to historiene satt opp mot hverandre..det ble søkt. Og kun halv-bra laget begge.

Rart med øyet som ser. Jeg opplevet programmet som svært bra - og de to historiene tok for seg flere sider hva krigen angår.

2
Kvalitetsstempel [sitat…] Rart med øyet som ser. Jeg opplevet programmet som svært bra - og de to historiene tok for seg flere sider hva krigen angår.

Jeg opplevet programmet som svært bra

Historiene var sterke. Programmet ble ( i mine øyne) godt pga det. Men jeg hadde håpet at den gamle mannen ble satt litt til veggs. Noen kløktige spørsmål for å lokket litt mer ut av ham. Han har opplevd mer enn det som kom fram her.

Historien om jødegutten som ble plukket ut til skjelletsamlingen var også meget sterk i seg selv.

2

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...