Aktuelt

nostalgikern

Kvinner trakasseres i taxier nå.

Dette er den nye tid. NRK melder at svært mange kvinner føler seg trakassert i drosjer i Oslo-området. Taxiforbundet foreslår bedre innføring i norsk kultur til "de som ikke har sin opprinnelse i Norge". Egentlig trenger vi ikke å importere taxi-sjåfører, tenk på alle de tusener på tusener med arbeidsledig norsk ungdom nå, mange av dem dropouts fa videregående. De kunne jo kjørt taxi... Og uten å trakassere kvinner mange av dem også kanskje ?.

3
160 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg ble skremt sist jeg var Oslo, på Oslo S, og skulle ta taxi. En lang rekke med ledige taxier, men alle hadde mørk utenlandsk sjåfør. Det ble til at jeg gikk til hotellet!

1

For en måned siden begynte taxisjåføren og ta meg på låret når jeg var på vei hjem fra byen på natta. Sjåføren var dessverre også fra Midtøsten.

Etter dette lar jeg være å dra på byen dersom jeg ikke har noen å gå med eller ta taxi m hjem.

kanskje ender d opp m at det kun er menn som drar på byen på lørdagskveld etterhvert. Det blir sikkert trivelig..

1
scnhuppa_1 For en måned siden begynte taxisjåføren og ta meg på låret når jeg var på vei hjem fra byen på natta. Sjåføren var dessverre også fra Midtøsten. Etter dette lar jeg være å dra på b...

kanskje ender d opp m at det kun er menn som drar på byen på lørdagskveld etterhvert. Det blir sikkert trivelig..

Slik var det lite av før de rødgrønne tok over, 8 år med rødgrønt styre så har gatene blitt fylt opp med tiggere og taxi sjaførene har begynt å trakkasere damene.

1
jensgraph Jeg ble skremt sist jeg var Oslo, på Oslo S, og skulle ta taxi. En lang rekke med ledige taxier, men alle hadde mørk utenlandsk sjåfør. Det ble til at jeg gikk til hotellet!

Det ble til at jeg gikk til hotellet!

Du er ikke alene. Etter en litt kjip episode for et par år tilbake, velger jeg heller å enten avslutte festen før siste T-bane går hjem eller å få noen til å hente meg. Taxi i Oslo benytter jeg bare på dagtid og da helst med følge.

1

Egentlig trenger vi ikke å importere taxi-sjåfører, tenk på alle de tusener på tusener med arbeidsledig norsk ungdom nå, mange av dem dropouts fa videregående. De kunne jo kjørt taxi... Og uten å trakassere kvinner mange av dem også kanskje ?.

Vi trenger vel strengt tatt ikke å importere noen som helst av de.

De kan kjøre taxi eller rickshaw hjemme i kuula lumpur eller der omkring fremfor å drive på her med å overfalle norske kvinner.

1
scnhuppa_1 For en måned siden begynte taxisjåføren og ta meg på låret når jeg var på vei hjem fra byen på natta. Sjåføren var dessverre også fra Midtøsten. Etter dette lar jeg være å dra på b...

kanskje ender d opp m at det kun er menn som drar på byen på lørdagskveld etterhvert. Det blir sikkert trivelig..

- var det ikke noe med at det skulle bli anledning til å bestille kvinnelig taxi-sjåfør, - kokte det bort i kålen, eller ? Ville forresten foretrukket det sjøl jeg i Oslo... Og hva med omveis-kjøring = ekstra tidsbruk/kostbart hvis man oppfattes som ikke kjent i området ?..

1

Å være hvit sjåfør i Oslo må være en gullgruve. Kunden kan velge bil selv. Det er bare å stå blåøyd utenfor bilen med nystrøken skjorte og håve inn passasjerer.

2

Flere av kvinnene sier at sjåførene har hatt bakgrunn fra andre land enn Norge.

- Jeg skulle ønske jeg ikke hadde så mye å si om hvordan bakgrunn de hadde. Men det er helt klart at i de tilfellene jeg har opplevd noe, så har sjåførene vært fra Afrika eller Midtøsten. Men jeg også tatt mange taxier med sjåfører fra disse områdene uten at det har vært et problem. Det har ikke skjedd med etnisk norske sjåfører. Det er i hvert fall et faktum i mine tilfeller, sier Kristina.

http://www.side2.no/aktuelt/article3688472.ece

1

Jeg tror ikke folk her inne er rasister, men jeg mener de er fordomsfulle og redde for det ukjente. Alle vet inderlig godt at 99% av alle drosjesjåførene er på jobb for å tjene penger og jobbe, og som frakter deg trygt fra A til B. Det er alltid noen drittsekker som ødelegger for alle som prøver å gjøre jobben sin. Her må taxiselskapene komme på banen og ta ansvar.

2

Dette skjer ofte med med min kjæreste som ofte tar taxi, og det er alltid med ikke etnisk norske sjåfører. Hun blir ofte også trakkasert ute på byen,og da også med ikke etnisk norske. På kielbåten tafset noen utlendiger på brystene hennes på dansegulvet,hun sa klart nei men de fortsatte. Vi måtte gå derfra. Mange av de har rett og slett et kvinnesyn som er helt forkastelig og jeg er blitt fylt med fremmedfrykt/hat etter mange episoder opp gjennom årene. Slike episoder har aldri skjedd med nord europeere,eller etnisk norske.

1
Mortirolo Dette skjer ofte med med min kjæreste som ofte tar taxi, og det er alltid med ikke etnisk norske sjåfører. Hun blir ofte også trakkasert ute på byen,og da også med ikke etnisk nors...

. Slike episoder har aldri skjedd med nord europeere,eller etnisk norske.

Det var jo en som for ikke lenge siden fikk stor mediedekning da han i valgkampen ønsket å skaffe seg stemmer i kraft av taxi driver.

Problemet har vært kjent i en årrekke, men først når valget er over finner media det opportunt å presentere.

1
jensgraph Jeg ble skremt sist jeg var Oslo, på Oslo S, og skulle ta taxi. En lang rekke med ledige taxier, men alle hadde mørk utenlandsk sjåfør. Det ble til at jeg gikk til hotellet!

Ja, dere fra bygda er lettskremt. Ingen tvil om det. Du turde ikke ta taxi fordi sjåføren var utenlandsk :) Ha ha. Seriøst? Er du ikke mann da?`Hva gjør du når du er i utlandet hvor alle sjåførene er utenlandsk?

Det var det mest pysete jeg har hørt her inne. Personlig så hater jeg drosjekøer når jeg er på byen og pleier å leie en piratsjåfør som dukker opp her og der. De er også utenlandske. Går helt fint. Lever i beste velgående ennå :)

Er det virkelig så mange så har så mye sykelig irrasjonell frykt som deg tror du? Eller er alle Frp-velgere så pysete som deg? Nå ble jeg nysgjerrig!

2

De kunne jo kjørt taxi

Da ville de jo blitt regnet som tapere. Det er det ikke alle som ønsker.

1
deleted3041664 Sant nok. Spørsmålet er: er det ein grunn til at det er slik eller er det bare pga fordomsfulle nordmenn?

Spørsmålet er: er det ein grunn til at det er slik eller er det bare pga fordomsfulle nordmenn?

Det er mange utlendingers mangel på respekt for oss og vår kultur.De fleste liker oss ikke,men holder seg i skinnet.

Jeg er mann og har blitt spyttet på av en pakistansk sjåfør fordi jeg sa han hadde flaks når han ikke ble stoppet av politiet.Politiet var akkurat ferdig med en radar kontroll ,og karen kjørte fort.

Jeg gjorde ingen ting med saken.

Min kone har og blitt ranet av en fra Christiania Taxi.Sentralen benektet at jeg hadde kontaktet dem,men politiet dømte karen.Jeg tar aldri taxi hos dem lenger.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...