Aktuelt

Kul_Djevel

Ny overreaksjon fra politiet!

En mann fra Bodø benyttet seg av sin ytringsfrihet og publiserte bilder av seg selv der han poserte med lovlige luftvåpen.

Det fikk politiet til å overreagere og han ble grovt krenket ved at politiet stormet hans hjem bevæpnet og tok beslag i de lovlige våpnene.

http://www.na24.no/propaganda/article3689339.ece

Det synes jeg er grove overtramp fra politiets side. Her kan man altså risikere å få bevæpnet politi på besøk hvis man benytter seg av ytringsfriheten. Groteskt.

Hva mener dere?

3
220 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det synes jeg er grove overtramp fra politiets side. Her kan man altså risikere å få bevæpnet politi på besøk hvis man benytter seg av ytringsfriheten. Groteskt.

Hva mener dere?

Tja, jeg fant denne etter et googlesøk.

Her står det:

Det er forbudt uten politimesterens tillatelsen å erverve, eie eller inneha luft-og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, som har grovere kaliber enn 4,5 med mer. Kravet om ervertillatelse gjelder ikke for paintballvåpen og air softgun. Denne bestemmelsen får ikke anvendelse på luft-og fjærvåpen som er ervervet før ikrafttredelse av denne forskrift. Tillatelse som nevnt i første og annet ledd kan bare gis til den som tilfredsstiller våpenlovens krav til vandel og personlige egenskaper . For øvrig må behovet for luft-og fjærvåpen ikke godgjøres nærmere. Politimesteren kan gi dispensasjon fra 18 årskravet på de vilkår som fremgår av §5 annet og tredje ledd.

Ønsker du å anskaffe luftvåpen med kaliber 5,5 eller større må du søke om dette. Politiet har skjema for dette. Søknaden er forenklet i forhold til søknad om skarpe våpen og det er ett mindre gebyr (ca. 250,-). Du trenger ikke oppgi behov for å ha luftvåpen.

Dersom dette er lovlige våpen, så får vel han de tilbake etterhvert. Ikke verre enn det.

1

Er lov å bruke hue også. Om man ikke har skjønt at sosiale medier er en offentlig ytring ennå bør man saksøke staten for å få igjen skolepengene.

1
KongOlav2 [sitat…] Tja, jeg fant denne etter et googlesøk. Her står det: Det er forbudt uten politimesterens tillatelsen å erverve, eie eller inneha luft-og fjærvåpen, herunder luftvåpen dre...

Dersom dette er lovlige våpen, så får vel han de tilbake etterhvert. Ikke verre enn det.

Men det endrer ikke på det faktum at hans hjem ble stormet pga av en ytring. Det er meget alvorlig. Disse bildene er absolutt ikke innenfor dette med skjellig grunn til mistanke. Her mener jeg man altså ikke har hatt godt nok grunn til å aksjonere.

2

Det synes jeg er grove overtramp fra politiets side. Her kan man altså risikere å få bevæpnet politi på besøk hvis man benytter seg av ytringsfriheten. Groteskt.

Better safe than sorry.

Vi husker vel en del episoder der gale folk har dratt på skoler og skutt f eks.

Etter å ha annonsert på media først.

Bra at polititet fulgte opp denne saken.

1
Link-86 [sitat…] De er publisert i en ytring som sidestilles med å stå på gata å rope ut sin mening eller sette inn en annonse i avida hvor man sier føkk verden.

Ja, men uansett så var ytringen lovlig og man skal ikke storme hjemmet til folk fordi de kommer med lovlige ytringer.

Nå er jeg klar over at folk som ikke liker ytringsfriheten og rettssikkerhet er uenig med meg, men jeg står på barrikadene uansett. Jeg forsvarer ytringsfriheten og ønsker et sterk rettsvern og personvern. Selv om mange ønsker å avskaffe dette, så vil jeg kjempe for disse viktige tingene uansett.

2

Hva mener dere?

Jeg mener vi tilhører et samfunn som er helt på tuppa (ikke bare i Norge) og som ser spøkelser på høylys dag. Politistaten blir mer og mer tydelig. Gestapo, Stasi eller KGB, trengte heller ikke mange unnskyldninger for å sette menneskerettighetene til side og trampe over folk's rettigheter. Men dette har jeg sett tydligere og tydligere tegn på de siste 20 årene. Det som er det virkelig bekymringsfulle, er at vi er så få som ser ut til å reagere på slike overtramp fra myndighetene.

Det blir kanskje slik når de vokser til, de som har blitt hjernevasket i hele sitt liv fra barnehagen og så deretter har gått på skole til langt opp i voksen alder. Fått all sin kunnskap fra lærebøker og lærere og aldri har lært via egne erfaringer og å tenke og resonere selv? Selvstendighet har blitt sett på som noe negativt og saueflokkmentalitet som det rette. Det er nok ikke gjort i en fei å avprogrammere en generasjon som ser spøkelser bak hvert hjørne og som må ha hjelm og rednigsvest for å ta en tur på nærbutikken, EU- godkjente lekeplasser og hysteriske foreldre som går i kollektivt sjokk om de leser om en 9 åring som tar T-banen alene i New York.

Skremmende og det mest skremmende er at så få ikke ser ut til å skjønne hva som skjer med friheten i samfunnet. De beste stedene å bo fremover er sikkert i gamle østblokkland, for der lever, ihvertfall en stund til bevistheten om hva det innebærer at staten settes foran enkeltmennesket og konsekvensen med manglende frihet og menneskeverd.

3
Il-Pirata [sitat…] Jeg mener vi tilhører et samfunn som er helt på tuppa (ikke bare i Norge) og som ser spøkelser på høylys dag. Politistaten blir mer og mer tydelig. Gestapo, Stasi eller KG...

Skremmende og det mest skremmende er at så få ikke ser ut til å skjønne hva som skjer med friheten i samfunnet.

Folk har blitt blinde av skremselsprogaganda og hjernevasket av overvåkningspropaganden. Det er jeg ikke i tvil om.

Ellers meget godt bidrag fra det i denne tråden.

1
Kul_Djevel [sitat…] Folk har blitt blinde av skremselsprogaganda og hjernevasket av overvåkningspropaganden. Det er jeg ikke i tvil om. Ellers meget godt bidrag fra det i denne tråden.

Ellers meget godt bidrag fra det i denne tråden.

Takker. :-)

Her er en meget god artikkel av John Olav Egeland i Dagbladet, skrevet i 2008, men ikke mindre aktuell i dag.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/03/06/528918.html

Sitat: "....f.eks. da de norske jødene skulle deporteres til gasskamre og KZ-leire. Statistisk sentralbyrå hadde utarbeidet et jøderegister som ble til stor hjelp i arbeidet med å finne ofrene. Et uskyldig papir ble en kollektiv galge, en veiviser til krematoriene.

DEN NESTE politistaten vil ikke se slik ut. Der stiger ikke ropene fra fangehullene – vi vil knapt høre maskinenes elektriske sang. Automatisk, elektronisk overvåking vil i stedet omfatte store deler av samfunnet og menneskenes liv. Vi er allerede på god vei. En økonomisk aktiv gjennomsnittsborger har i dag etterlatt seg spor i om lag 700 databaser. Tusener av overvåkingskameraer preger norske byer. Samtidig er vi på full fart inn i en teknologisk framtid hvor det vil være mulig å spore og profilere mennesker i enormt omfang. Passer vi ikke på nå, vil den private sfæren bli knust av informasjon som kan bearbeides, samordnes og finslipes til uendelig mange formål – både kommersielle, kriminelle og politiske." sitat slutt.

1

og han ble grovt krenket

Hahahaha..."grovt krenket"..

Der legger han selv ut en billedserie der han åpenbart tøffer seg med hette over hodet og bilder der han tar grep og sikter....med luftgeværet sitt...oh'lala for en kjempetøffing.

Og luftgeværet var av typen "jeg er designet for å se ut som noe langt kraftigere enn et luftgevær" - vilket igjen var eneste årsak til at pingla som ble så grovt krenket drev å poserte som en gangster.

Kjempeflott at vi har politi som reagerer og som sjekker opp lugubre individer som driver å poserer i sosiale medier med våpen for å tøffe seg

Tommeln opp for snuten :)

1
Kul_Djevel Ja, du er formynderstatens store tilhenger her inne i mange saker. Men nok om det. Norge blir ikke mer kriminelt. Faktisk så er kriminaliteten på vei ned og har faktisk under de rø...

Norge blir ikke mer kriminelt. Faktisk så er kriminaliteten på vei ned og har faktisk under de rødgrønne siste året falt på flere områder - også innen for vold.

Du tror det ikke selv engang.

Men allerede Goebbels kjente jo teknikken:

gjenta en løgn lenge nok, så blir det en sannhet.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...