Aktuelt

Premonition

Butikker gir ut gratis mat

Til de som nylig ble permitert i USA.

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge.

Det viser hva som skjer med et samfunn som er blitt sekulært, omtanke forsvinner og profitten øker, venstresiden har bygget opp et samfunn det det kun handler om penger og tjene mest mulig mens omtanke forsvinner. Det er bare meg det handler om.

I USA er det anderledes, folk hjelper andre som er havnet i nød, her blir du bare spyttet på og må klare seg selv. Gratis mat fra snille kjøpmenn i Norge? Å neida.

2
23 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Premonition: Vi skjønner det. Du digger USA. Du misliker Norge. Det er helt greit. Men må du lage så mange tråder om det?

Det lukter litt desperasjon, skjønner du.

2

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge. Det viser hva som skjer med et samfunn som er blitt sekulært, omtanke forsvinner og profitten øker, venstresiden har bygget opp et samfunn det det kun handler om penger og tjene mest mulig mens omtanke forsvinner. Det er bare meg det handler om. I USA er det anderledes, folk hjelper andre som er havnet i nød, her blir du bare spyttet på og må klare seg selv. Gratis mat fra snille kjøpmenn i Norge? Å neida.

For det første så er det veldig mange forretninger i Norge som deler ut gratis mat til organisasjoner som igjen deler maten til trengende.

For det andre så skjønner jeg ikke helt din beskrivelse av Norge kontra USA. Norge er altså landet der alt dreier om å tjene penger mens i USA der er det omtanken for medmenneskene som er det store målet? Og dette er en følge av 8 års rød/grønt styre i Norge? Glemte du å bruke ironitegnet?

1

Hvis du sikter til et TV-innslag så var det cupcakes som ble delt ut. Og om de gjorde det av omsorg eller for å markedsføre seg selv, vel det sa reportasjen intet om.

1

USA er ikke sivilisert som land, men menneskene kan være både hyggelige og omtenksomme.

1

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge.

Det er fristende å se ting i kategorier hele tiden, dersom man har fordommer eller forestillinger man trenger å bekrefte, men det er altså slik at det både er stor dugnadsånd og giverglede i Norge.

Det samme finner man faktisk i de fleste velutviklede samfunn og kulturer.

2

I USA er det anderledes, folk hjelper andre som er havnet i nød, her blir du bare spyttet på og må klare seg selv.

Tror du bør reise en tur til USA snart, slik at du får oppleve det flotte landet som du opphøyer hver dag på forumet med egne øyne, i stedet for kun å basere dine holdninger på film og overskrifter i media. Når du faktisk har vært der, kan du komme tilbake og fortelle hvordan det egentlig er (obs: du bør lære deg engelsk før du reiser).

Men du kommer nok ikke til å se tingenes faktiske tilstand uansett, for du klarer faktisk å bomme totalt på hvordan det er i Norge selv om du bor her.

2

Det deles ut mat til fattige i hovedstaden.

Romfolket får og sin mat der,og de er ikke beskjedne.

Ellers kastes det mye mat,men jeg var så heldig å få 2 bæreposer med ost som skulle kastes fordi kjøledisken hadde stoppet kvelden før.

Jeg tar alltid ost med til min overvintring i Thailand,og denne gangen fikk jeg det gratis i min lokale butikk.

1

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge.

Nå må du ikke glemme at sosialt sikkerhetsnett i USA ikke kan sammenliknes med det norske samfunnet overhodet (utvid gjerne til mesteparten av Europa om du vil). Ender du på "skid row" er det ikke noe automatikk i at noen tar vare på deg/hjelper deg.

1
liftmann Det deles ut mat til fattige i hovedstaden. Romfolket får og sin mat der,og de er ikke beskjedne. Ellers kastes det mye mat,men jeg var så heldig å få 2 bæreposer med ost som skull...

Ellers kastes det mye mat,men jeg var så heldig å få 2 bæreposer med ost som skulle kastes fordi kjøledisken hadde stoppet kvelden før.

Ser ofte den lokale bakeren kaste flere søppelposer med gode bakevarer i søpla på kvelden. Ganske synd egentlig, helt sikkert noen trengende som gjerne skulle hatt seg et skolebrød.

1

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge.

Hvordan vet du det?

Vi har vel aldri hatt et så skakk-kjørt land at vi har vært i den situasjonen USA er i nå, så da er det noe vanskelig å si hva vi ville ha funnet her i landet om så hadde vært tilfelle?

1

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge

det er ganske vanlig i USA at man stiller opp for hverandre når det skjer drastiske ting i samfunnet, det er ikke slik i norge, det er helt riktig

1
Cabal [sitat…] Tror du bør reise en tur til USA snart, slik at du får oppleve det flotte landet som du opphøyer hver dag på forumet med egne øyne, i stedet for kun å basere dine holdning...

Tror du bør reise en tur til USA snart, slik at du får oppleve det flotte landet som du opphøyer hver dag på forumet med egne øyne

Hun har absolutt et poeng. Tror det er du som bør ta deg en tur til Usa. Jeg har bodd her borte i over 20 år og er fremdeles forundret over hvor hjelpsomme og omtenksomme amerikanerne er i forhold til nordmenn. Jeg opplever nesten daglig en omtanke folk imellom du aldri vil oppleve i Norge. Naboer er utrolig oppmerksomme dersom noen i nabolaget trenger hjelp. Dette gjelder støøte og hjelp ifm alt fra dødsfall til sykdom eller annet som kan ramme en. Da kommer naboene løpene med mat fordi de vet at dem som er rammet ofte ikke er i stand til å lage mat selv eller ta seg av hus og barn på skikkelig vis. Andre tilbyr seg ting å ta seg av oppgaver som husarbeid, slå plenen, følge eller hente barn i barnehagen eller fra skolebussen, vaske klær osv osv. Min ektefelle greide å armen 14 dager etter vi flyttet inn i nabolaget her. Vi kjente ingen, og vi snakket helt sikkert rart siden vi var utlendinger fra andre siden av kloden, men det var det ingen som brydde seg om. Helt fremmede folk kom med både middag og bakverk til oss og tilbød å feire julen hos dem siden vi sikkert ikke hadde hatt tid eller anledning siden min kone gikk med armen i fatle. Kanskje det fordi nordmenn mener at uansett hva det gjelder så skal staten ta seg av det, ikke dem selv. Disse tingene er det meget få nordmenn som skjønner fordi du må bo i Usa for å oppleve slikt. Dette er de ikke mulig å oppleve når man sitter på gutterommet i Norge å leker Usa ekspert på alle områder.

2
floridapanter [sitat…] Hun har absolutt et poeng. Tror det er du som bør ta deg en tur til Usa. Jeg har bodd her borte i over 20 år og er fremdeles forundret over hvor hjelpsomme og omtenksomme...

Min ektefelle greide å armen 14 dager etter vi flyttet inn i nabolaget her. Vi kjente ingen, og vi snakket helt sikkert rart siden vi var utlendinger fra andre siden av kloden, men det var det ingen som brydde seg om. Helt fremmede folk kom med både middag og bakverk til oss og tilbød å feire julen hos dem siden vi sikkert ikke hadde hatt tid eller anledning siden min kone gikk med armen i fatle.

Og siden kona di gikk med armen i fatle, så ble du hjelpesløs også? Ja, ja..

1

Gratis mat fra snille kjøpmenn i Norge? Å neida.

gud så lite du følger med...........

Butikkene gir mat i bøtter og spann til gode formål.

1

Er nok sant som TS sier.. man har et helt annet forhold til sine medmennesker der borte. Kanskje fordi man her i landet går og venter på at mor og nav skal ordne opp i saken, og dermed ikke vil blande seg inn, mens man i USA er mere handlekraftige og oppmerksomme, i alle fall på det som befinner seg nærmest.

1

venstresiden har bygget opp et samfunn det det kun handler om penger og tjene mest mulig

Og du tror det blir bedre med høyresiden med makta med store skattelettelser til de rikeste blant oss? Der handler det ihvertfall om penger og å tjene mest mulig.

Hvem skal betale for det? Jo, bl. a. de uføretrygdede som får redusert den årlige økningen av sine utbetalinger samt at barnetillegget i uføretrygda skal vurderes.

1

Det du ikke vet er verdt å vite.

Gud så mye vissvass du har klart å lire ut av deg på x-antall tråder her inne.

1
riksen77 [sitat…] det er ganske vanlig i USA at man stiller opp for hverandre når det skjer drastiske ting i samfunnet, det er ikke slik i norge, det er helt riktig

Hva er ikke riktig?

At frivillige tar seg av hardt skadede etter bombeeksplosjoner?

At frivillige risikerer livet for å redde livredde barn i vannet, på flukt fra en geværdesperado?

At butikker gir bort mat til hjelpeorganisasjoner som hjelper trengende i Norge?

At bedrifter sponser organisasjoner som hjelper fattige eller rusavhengige i Norge?

At hundrevis av frivillige stiller opp og går manngard i forsvinningssaker?

At voksne stiller opp frivillig i helgene for å gå natteravn?

At frivillige stiler opp og trener barn og ungdom i fotball, turn, håndball etc.?

1
floridapanter [sitat…] Hun har absolutt et poeng. Tror det er du som bør ta deg en tur til Usa. Jeg har bodd her borte i over 20 år og er fremdeles forundret over hvor hjelpsomme og omtenksomme...

Det du beskriver er noe man ikke ser så veldig mye av i Norge, nei:-), og jeg tror dessverre ikke det er helt representativt for USA heller.

Selv har jeg bl.a. opplevd å bli bedt om å forlate en kaffebar i NY etter ca et kvarter, og må vel si at til tross for at det er en fantastisk by som byr på utrolig mye, er det et av få steder i verden der jeg har opplevd at servicen og innstillingen hos folk har vært enda mer negativ enn den norske.

Men jeg er helt enig at vi har et problem her fra gamle tider av, med at folk er litt innesluttede, (veldig) uhøflige og generelt lite interessert i andre mennesker utenfor ens egen familie og barndomsgjeng. Du trenger ikke reise til USA for å finne eksempler på det motsatte. Det er en helt annen kultur noen breddegrader sør.

Derfor synes jeg det er rart at så mange her hjemme kun skylder på innvandrerne som ikke finner seg til rette. Folk må åpne øynene for at det ikke er enkelt å finne seg til rette i Norge hvis man kommer utenfra, noe både dansker og mer langtveisfarende kan bekrefte.

Når det er sagt, så varierer det vel en del i USA også. Det er veldig gode nabolag og det er veldig dårlige nabolag. Og det er jo noe av problemet.. De som har det bra i usa, har det veldig bra på alle måter. De som havner utenfor, har det ikke så bra og det er også en hel del som balanserer mellom disse to. Og når man lever i et så delt samfunn, er det lett å tenke at næromgivelsene er samfunnet mitt og derfor er ikke anekdoter en god måte å vurdere velferden på. Det må grundigere metoder til.

Når man diskuterer ulike politiske systemer, er det etter mitt syn farlig å vurdere mulig kulturelle utslag basert på enkeltopplevelser/anektoder. Både USA og Norge er (etterhvert) samfunn der kultur og normer vil variere med geografiske og sosiale forskjeller. Jeg håper at yngre generasjoner i Norge vil være åpnere og mer utadvendt. Samtidig er det en hel del som tyder på at dugnadsånden ikke lenger er like stor. At folk er innesluttede betyr ikke nødvendigvis at de ikke bryr seg, og kan nok like godt forklares av ytre forhold som klima/miljø, som av politiske systemer.

1

Dette er omtanke vi ikke finner her i Norge.

Kvifor skal folk få gratis mat i Noreg når ein får alt frå staten uansett?

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...