Aktuelt

deleted250823

Parkeringsfirma

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10127080

En velstående mann går ut og forteller at han flere ganger har blitt frastjålet penger mens bilen hans har vært parkert på VIP Parkering Gardermoen.

Det som er mer oppsiktsvekkende, er vel sjefen på VIP, som går ut og sår tvil om troverdigheten til mannen.

"jeg synes det virker rart at det skal ha skjedd flere ganger med samme kunde - og med kona hans. Jeg vet ikke om det er noe han sier for å forsterke saken eller kanskje for å få gehør i media, sier Pettersen til VG."

Personlig tviler jeg på om jeg ville brukt et firma som

a) Stjeler penger (tviler på om mannen ville funnet på noe sånt selv)

b) Ikke lytter på kunden (ringte aldri ham etterpå)

c) Sier til media at kunden og kundens kone kanskje lyver.

1
23 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det kan du si men hvilken person er det som lar det ligge over 1000 kr lett tilgjengelig i en bil han overlater til fremmede?

Jeg ville aldri latt mer enn noen tiere ligge igjen i bilen dersom jeg overlot den til fremmede.

Anledning gjør tyv og her har absolutt anledningen vært tilstede. Det unnskylder selvsagt ikke den mulige tyven men hvorfor friste folk på den måten?

Ser man bort fra at kunden alltid har rett så er det en særdeles merkelig oppførsel at man lar det være igjen over 1000 kr når man mistenker at man blir stjålet i fra ved forrige anledning. Jeg ville da sørget for å aldri legge igjen noen penger i bilen.

2

VIP Parkering Gardermoen

Når det gjelder dette firmaet bør man samtidig sjekke kilometerstanden før og etter parkeringsperioden.

1

Om han var ute etter å ferske tyven ville det nok vært smartere å bruke de 1000,- på å montere intervall-kamera

2
BornOnThe4thOfJuly Det kan du si men hvilken person er det som lar det ligge over 1000 kr lett tilgjengelig i en bil han overlater til fremmede? Jeg ville aldri latt mer enn noen tiere ligge igjen i...

Det kan du si men hvilken person er det som lar det ligge over 1000 kr lett tilgjengelig i en bil han overlater til fremmede?

Det er tydelig att dette er ett eldre ektepar som reiser mye, og har mye penger. Slike mennesker er også ofte veldig naive, og trur faktisk att ansatte og slike firmaer er 100% trygge, og ser ingen problemer med slikt. og 1000,- i små penger kommer fort, om en alltid venner seg til å legge dem på en fast plass, så fort dem dukker opp.

1
Bill_Babba [sitat…] Det er tydelig att dette er ett eldre ektepar som reiser mye, og har mye penger. Slike mennesker er også ofte veldig naive, og trur faktisk att ansatte og slike firmaer er...

Det er tydelig att dette er ett eldre ektepar som reiser mye, og har mye penger. Slike mennesker er også ofte veldig naive,

Ja, og så hadde det sikkert blitt billigere hvis de hadde betalt for en ukes parkering i stedet. For det må jo koste mere, så lenge firmaet henter bilen ved avreise og leverer den tilbake ved ankomst.

1
Bill_Babba [sitat…] Det er tydelig att dette er ett eldre ektepar som reiser mye, og har mye penger. Slike mennesker er også ofte veldig naive, og trur faktisk att ansatte og slike firmaer er...

Men nå sier artikkelen at de trodde de var blitt frastjålet penger før og at de derfor denne gangen veide og talte pengene i forkant.

Således er de fullstendig klar over at de kan bli frastjålet penger dersom de legger penger igjen i bilen. Man kan faktisk lure på om de ønsker å bli frastjålet penger.

1
pfrog567 [sitat…] Ja, og så hadde det sikkert blitt billigere hvis de hadde betalt for en ukes parkering i stedet. For det må jo koste mere, så lenge firmaet henter bilen ved avreise og lev...

For det må jo koste mere, så lenge firmaet henter bilen ved avreise og leverer den tilbake ved ankomst.

6-8 dager koster 790 kroner. Gardermoen er svindyre når det gjelder parkering så jeg kan godt tenke meg at dette ikke er mye dyrere enn å parkere på Gardermoen, det kan godt være at det er billigere også. Pluss at bilen kanskje er under bedre vakthold.

Parkeringshuset koster faktisk 1240 kroner pr uke på Gardermoen. Parkere du ute er prisen 550 pr uke.

1

Pungen hans ble lettere etter besøk på parkeringsplass ja..

Men nei, møkkaselskap. Tatt flere ganger for å bruke biler til private formål.

1
aegi2 [sitat…] han gjorde jo det rette ved å få saken frem i lyset pga dette.... og at " tyven " forsvinner...

La oss si det. At tyven i dette tilfelle blir tatt og forsvinner. Men var det samme tyv sist gang eller var det en annen person? Har han lagt en felle for den opprinnelige tyven eller har han fristet en annen til å begå lovbrudd?

Anledning gjør tyv gjelder veldig mange folk, også folk som i utgangspunktet ansees å være lovlydige. Jeg er således ikke spesielt glad i slike åpenbare "provokasjoner" som å la mange penger ligge lett tilgjengelig og uten synlig overvåkning. Jeg ønsker meg færre kriminelle, ikke flere og da er det å ikke gi den potensielle tyven anledning et greit sted på starte.

Uten at det på noen måte unnskylder den mulige tyven i dette tilfelle.

1
malhen Men det ligger vel såpass langt unna avgangshallen at der er man nesten avhengig av drosje for å komme seg frem og tilbake?

Går shuttlebusser har jeg sett.

Ekstremt off topic.

Ellers må jeg si jeg stusser på vinkelen fra begge parter. En som lar masse smått ligge ute ber nesten om det. Forsvarer det virkelig ikke, men ofte i yrker som er dårlig betalt skjer nok dette ofte.

Veldig merkelig vinkel fra begge parter. Litt ydmykhet i media skader jo ikke vip parkering heller.

1
Komunista [sitat…] Når det gjelder dette firmaet bør man samtidig sjekke kilometerstanden før og etter parkeringsperioden.

Har brukt dem flere ganger. Noterer meg km stand hver gang. Har aldri opplevd noe tull. Bilen står god å varm på korttidsparkeringen når vi ankommer Oslo. Og det beste er jo at man leverer bilen rett ved inngangs partiet og henter den på korttidsparkeringen. Betalte kr 990,- for 15 dager i januar i år.

1

Det som er mer oppsiktsvekkende, er vel sjefen på VIP, som går ut og sår tvil om troverdigheten til mannen.

Jeg vet ikke hvor mange ansatte dette firmaet har, men noe sier meg at denne sjefen er en dust. Eller en simpel tyv.

Alle har vel ikke tilgang til nøklene til bilene. Men minst en person har det.

1
BornOnThe4thOfJuly Det kan du si men hvilken person er det som lar det ligge over 1000 kr lett tilgjengelig i en bil han overlater til fremmede? Jeg ville aldri latt mer enn noen tiere ligge igjen i...

Jeg ville aldri latt mer enn noen tiere ligge igjen i bilen dersom jeg overlot den til fremmede. Anledning gjør tyv og her har absolutt anledningen vært tilstede. Det unnskylder selvsagt ikke den mulige tyven men hvorfor friste folk på den måten? Ser man bort fra at kunden alltid har rett så er det en særdeles merkelig oppførsel at man lar det være igjen over 1000 kr når man mistenker at man blir stjålet i fra ved forrige anledning. Jeg ville da sørget for å aldri legge igjen noen penger i bilen.

Støttes.

Dette er en ikke-sak. I en perfekt verden så skulle man naturligvis kunne stole på alt og alle, men slik er ikke verden og det vil jeg tro de fleste er klar over.

Nei, det er ikke greit at de tar pengene, men hvor grundig mener man at en person som skal parkere biler skal sjekkes og verifiseres for å sikre at de er 100% ærlige?

Ta litt personlig ansvar så slipper man å springe til avisen for bagateller.

1
BornOnThe4thOfJuly La oss si det. At tyven i dette tilfelle blir tatt og forsvinner. Men var det samme tyv sist gang eller var det en annen person? Har han lagt en felle for den opprinnelige tyven el...

Det kan vel også godt hende at selv om tyven ikke blir tatt så slutter han å stjele når det er blitt sånn fokus på det, både fordi han da lett vil bli tatt n¨r det er fokus poå dette i firmaet, og fordi det sannsynligvis blir mindre synlige verdier i bilene de skal kjøre senere.

Man kan vel anta at det som regel er to personer som har vært inne i bilen, en som henter og en som leverer, og hvis noe er borte så er det mest sannsnylig en av dem (men kan være andre). Hvis man har oversikt over hvem som kjører hvilke biler og det er et navn som alltid går igjen der så er det en som ligger tynt an. Men det er vel godt mulig det ikke er noe system på det, og at det er litt tilfeldig hvem som kjører og ingen som fører logg over dette.

Og jeg vil ikke kalle det en provokasjon, men litt latskap når det gjelder å rydde bilen for verdier. Men litt av hensikten med slik parkering er vel at det skal være enkelt, og hvis man må ha ekstra ryddesjau for å ribbe bilen for verdier før den skal kjøres av andre så er det kasnkje like lettvint å bruke et sted der man parkerer selv og tar en buss tilhørende et parkeringsselskap siste biten.

Siste gangen kan man vel si det er en form for provokasjon siden han da vet om at det sannsynligvis er kjeltringer der, men helt naturlig å ville finne ut av dette når han har en sterk mistanke, men bare bassert på antakelser (litt lettere pengepung tror han).

Legg også merke til at tyvene må ha plukket ut mest av de myntene som gir mye verdi i forhold til vekta (vekta man merker lettest at det er noe galt med). De har stjålet over halvparten av pengeverdien, men godt under halvparten av vekta:

"- I pungen la jeg til sammen 1150 kroner, og pungen veide 1240 gram med innhold. Da jeg kom tilbake torsdag og hentet bilen veide jeg pungen med en ansatt fra VIP parkering som vitne. Vekten var da 860 gram, og det var bare 524 kroner i pungen - det var altså stjålet 626 kroner, sier Amundsen."

1
Stenia [sitat…] Jau, det trengs vel to når noen mynter=noen få hundrelapper skal rappes.

Det trengs ikke to til å stjele nei. Poenget mitt er at i slike saker er det naturlig at flere har vært inne i bilen og at det dermed er vrient å finne ut hvem som er den skyldige. Og hvis det stjeles ved henting så er jo tyvegodset for lengst vekk fra arbeidsplassen (ikke mulig å finne ved å ransake ansatte eller for eksempel skapene deres på jobben) innen det oppdages. Mens om det stjeles ved levering av bil så kan tyven ha kontroll på at han kun stjeler fra biler der det er en annen sjåfør som har hentet bilen sånn at det ikke er lett å bevise det er ham.

I tillegg så vil det nok ofte ha vært enda en person involvert om vinteren når biler står der nediset og noen går og starter disse og evt kjører dem inn i varmen for tining og varming. Og da blir vel også bilen stående en stund ulåst og tilgjengelig for alle ansatte.

1

Lignende innlegg

Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
3 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Laster...