Aktuelt

VG Nett

VG mener: Makta rår

Dagens leder i VG:

http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10152421

Ahus-direktør Hulda Gunnlaugsdottir går av etter tre turbulente år. Hvorvidt hun trekker seg frivillig, er et definisjonsspørsmål. Slik vi ser det har Gunnlaugsdottir fått sparken fordi hun har tatt ansvar for jobben hun ble satt til å gjøre. Det er mer enn hva man kan si om Ahus-styret.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Slik vi ser det har Gunnlaugsdottir fått sparken fordi hun har tatt ansvar for jobben hun ble satt til å gjøre. Det er mer enn hva man kan si om Ahus-styret.

Ja makta rår, jeg ser noen paralleller til bl.a fotballen i denne saken.

1

Ringreven Siri Hatlen trakk seg frivillig fra det hun så var en umulig oppgave. Tildelte ressurser sto overhodet ikke i forhold til arbeidet som skulle utføres.

Hulda Gunnlaugsdottir valgte å si ja til den samme jobben, og har vel gjort det så bra som mulig, utifra forutsetningene. Hvorfor hun tok jobben, vet hun nok bare selv. Kanskje det var sykepleierens ansvarsfølelse som slo inn – noen måtte jo ta den umulige oppgaven, ellers ville det bli anarki. Og dette ville jo igjen gå hardt utover pasientene. Selv er jeg ytterst takknemlig for at sykehuset tross alt har fungert på et vis.

Når det er sagt, på en skala fra en til ti, hvor smart er det å pålegge utslitte medarbeidere ytterligere belastning? Situasjonen er altså at det er personalmangel; sykepleiere og leger slutter i fleng, på grunn av at de er overarbeidet/utbrent.

1

Det er umulig å ett så stort ansvar på norske sykehus nå etter AP satte så grove retningslinjer. Jeg ser på forundring over hvor lite vi har diskutert Ahus etter de triste dødsfallene som burde vært ett lite klask i bakhue på de ansvarlige. Hvordan skal man klare å handle middag til 5 personer med 30 kroner i pungen? Det er så møe skryt om helsenorges fantastiske tilbud til den enkelte, men lell dør folk i kø og kreftmedisiner er for dyre å handle inn til "folket". Hvis vi er så rike som politikerne mener burde vel slike som Gunnlaugsdottir få penger nok til å kunne gjøre jobben sin?

Det er i det store og det hele mere byråkrati og mindre handling, og jeg mener det er fordi "alle" er opptatt av å ha laget noen bestemmelser de kan sete navnet sitt under. Om de hadde prøvd seg på noen av de vanlige dagene til de arbeiderne de bestemme forandringer for, så hadde det nok vært andre boller. Da måtte de jo se hvordan og hvorledes en slik forandring- på godt og vondt, ville fått konsekvenser.

Personlig er jeg SÅ ferdig med helsenorges skryt, at jeg bare rister på hodet når de skryter av seg selv, men jeg har jobbet på sykehjem, sykehus og i bolig i så mange år at det vil jeg påstå jeg har lov til. Hvis folk bare visste hvor graverende det egentlig er, så hadde de nok heller begått en kriminell handling og fått gode dager bak murene enn å være på sykehjem- fælt å si sånt, men det nytter jo ikke å kjenne på det engang, det er bare vondt. Men så klabert, har man penger er alt mulig. og veeeldig bra. Hun gjorde så godt hun kunne, med de midlene hun hadde. DET skal hun ha.

2
Humlasuse Det er umulig å ett så stort ansvar på norske sykehus nå etter AP satte så grove retningslinjer. Jeg ser på forundring over hvor lite vi har diskutert Ahus etter de triste dødsfall...

Hvis folk bare visste hvor graverende det egentlig er, så hadde de nok heller begått en kriminell handling og fått gode dager bak murene enn å være på sykehjem-

Tror du virkelig at eldre pleietrengende hadde fått det bedre i fengsel enn på sykehjem?

1

Det er nok mange eldre på institusjoner som har tenkt den tanken med heller å være i fengsel, der de som det nevnes, får være ute i friluft i minst en time om dagen.

De er jo på en måte i fengsel allikevel, så hvorfor ikke i et med "rettigheter".

1

Det er mer enn hva man kan si om Ahus-styret.

Ahus styret har like stort ansvar for krisen ved sykehuset som hilda hadde, kanskje større. problemet er at det ikke kommer til å bli noe bedre når en ny direktør kommer på plass. problemene på sykehusene strekker seg mye lenger enn en sykehus direktør, problemet er på systemnivå og på den høyeste ledelsen fra minister ned til sykehus, de nekter å høre på leger å sykepleiere som skal utføre jobben. de sitter der med en haug av tall og vedtar at f.eks liggetiden på sykehuset skal ned 2.3 døgn til 1.7 døgn og tror at siden de har vedtatt dette så blir det slik, uten at de har undersøktt noe om hvilken pasientsrrøm som kommer, eller som nå sist, nå skal 70% av akuttinleggelser ut innen 24 timer, ehh javel, til hvor hen da? de vedtar noe de ikke har den filla peilng på og så tror de at det skjer umidelbart, "det er jo vedtatt av styret så hvorfor skjer det ikke?" dette kalles vannstyring. noen må røske opp i ukulturen som råder i den øverste ledelsen i helsenorge, helseforetakene er jo bare en vits og fordyrende ledd

1

Slik vi ser det har Gunnlaugsdottir fått sparken fordi hun har tatt ansvar for jobben hun ble satt til å gjøre. Det er mer enn hva man kan si om Ahus-styret.

Sikkert riktig.

Men denne svensken lever vel heller ikke i et vakum.

Han jobbet på oppdrag fra Jonas G S.

Der har du den virkelige bleikingen.

Men nå har Jonas fått fri, og tid til å lære seg hva som skjer i den folkevalgte forsamling.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...