Aktuelt

ben_nevis

Glatte veier og strøbiler

Er det andre som også undrer seg over at strøbilene gjerne er de siste som ankommer når veien er islagt?

Hvorfor driver de med strøing dersom de ikke er i stand til å utføre jobben sin når vi trenger dem mest?

Er de for dårlig skolert i jobben sin? Bør det stilles strengere krav for å kunne strø på vinterveiene?

Noen krav bør da kunne stilles!

http://www.dbtv.no/?vid=2752821886001&ct=breaking

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det andre som også undrer seg over at strøbilene gjerne er de siste som ankommer når veien er islagt?

Jeg kan ikke si at dette er ett problem jeg kjenner meg veldig igjen i. Stort sett pleier strøbilen være ute i tide der hvor jeg ferdes, å jeg kjører lastebil hele dagen på mange forskjellige veier.

Hvis de er for sent ute er det som regel ikke sjåføren sin feil, det er ikke de som bestemmer når de skal kjøre avgårde, de for beskjed fra høyere hold når de skal komme seg avgårde.

1

Noen krav bør da kunne stilles!

Ja, f.eks stabile værforhold, og stengning av veien ved plutselige vær forandringer slik at strø/salt kan påføres før veien åpnes igjen.

Det burde være selvsagt for nesten alle at man i et land som Norge ikke kan oppnå noe som ligner på det du mener skal være påkrevet. Her kan føre snu om på meget kort tid, og det vil selvsagt være helt umulig å kunne være "føre var" alle steder.

Stort sett synes jeg dette fungerer bra, og jeg synes heller at de salter litt for ofte/tidlig som et "føre var" prinsipp.

1

Når det er glatt så er som regel strøbilen ute å køyre meir eller mindre heile døgnet. Dessverre er det ikkje mulig å ha ein strøbil ståande klar ved kvar kilometer veg vi har her i landet.

Det virkar som over alt er det eit krav at staten skal ordne opp. Hadde ein kanskje tenkt seg litt om på førehand og lagt om til vinterdekk før ein køyre på glatta kunne kanskje mykje ha vore betre.

1

Ved strøing gjelder maks hastighet på 30 km/t, pluss at man må innom depot for å fylle opp, man har gjerne en ganske lang rode som skal betjenes. Noen ganger blir det da slik at man ikke får strødd i tide, og når det er blank is så hjelper det lite med sand, det blåser bort omtrent etter første vogntoget har kjørt.

En annen faktor er selvsagt det med at veitrafikksentralen ikke har fått beskjed og det dermed tar tid før de får dirigert brøyte-/strømannskapet til det aktuelle området.

1

Er det andre som også undrer seg over at strøbilene gjerne er de siste som ankommer når veien er islagt?

Nei. Egentlig ikke.

I videoen i linken din ser dette ut som underkjølt regn. Dette er et fenomen som vanskelig lar seg spå når vil intreffe. Om veien strøes en time eller to i forkant, vil sanda/grusen være blåst bort når den skal gjøre nytte for seg. Dersom strøbilen reiser ut når isen begynner å legge seg, vil det nødvendigvis ta en stund før strøbilen har vært gjennom hele roden. Den kan ikke være først over alt. Og når det er glatt må selv en strøbil kjøre sakte.

Å skylde på den enkelte sjåfør av strøbiler (eller saltebiler/brøytebiler) blir feil. Det er kontraktører som avgjør når strøbilen skal kjøre ut. Vedkommende som skal avgjøre når sjåføren skal starte, kan i dette tilfellet for alt jeg vet sitte foran en dataskjerm i Trondhjem. Dersom sjåføren starter arbeidet uten å få klarsignal, vil han ikke få betalt for arbeidet.

1

Skaff skikkelige vinterdekk?

*Åh dem er visst ulovlig her i landet. Jaja må ikke skade den fantastiske asfalten vi har(lol).

Kjører selv hakka 7 nå, gikk fra piggfrie Michelin i fjor, og fy flate det er forskjell!! Sykt grep!

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...