Aktuelt

Hansaguden

RIP

Hva er galt med Hvil I Fred?

Jeg registrerer at når en kjent person dør så blir nettet oversvømmet av RIP.

Hvorfor denne nesten sykelige trangen til å bruke engelske uttrykk i alle(nesten)sammenhenger. Har vi ikke brukbare ord og uttrykk på norsk?

HIF er muligens vanskeligere å si enn RIP, og SALE er lettere å si enn SALG.

En herværende kleskjede skal fortelle om nye produkter, og skriver som overskrift: New Arrivals.

Hva er det som skjer med språket vårt når de unge(kidsa)snakker kebab-norsk, eller i verste fall et slags muntlig sms.

2
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvil i fred passer fint.. nå er vel RIP egentlig i utgangspunktet en forkortsel for et latinsk uttrykk.. og det er det vel ikke så mange som behersker.

1

Hvorfor denne nesten sykelige trangen til å bruke engelske uttrykk

Requiescat in pace?

1

Hva er galt med Hvil I Fred?

Det meste vil jeg si. Det samme med RIP. Hva i all verden er poenget med at alle skriver "Hvil i fred" eller "RIP" på den måten? Hvis det er det eneste man kan skrive om en død person, så burde man la være å skrive noe som helst. Det blir bare en tom setning og faktisk, det høres nesten respektløst ut å bare lire av seg en tom setning for syns skyld.

Det dummeste jeg ser er en lang rekke brukere som skriver "RIP" eller "Hvil i fred" etter hverandre, gjerne titalls brukere. Hva i all verden er vitsen? Ikke uttrykker de sin mening (da ville de har kommet opp med noe mer utfyllende) og ikke er det til gangs for noen andre heller. Jeg tror i hvert fall etterlatte gir en lang faen i om 150 ukjente folk, i mangel på noe annet å skrive, skriver "Hvil i fred".

Det virker nesten som de føler skyld om de ikke skriver noe, og bare på føye seg inn på listen. "Aner ikke hvem det var, men hvil i fred" har jeg sett flere steder også. Først fremstår man som uviten, samtdig gjør man nesten narr av personen som er død ved å hentyde at vedkommende ikke er så kjent, før man til sist lirer av seg en helt betydningsløs setning for å sette seg selv i bedre lys.

Kutt det ut! Om man ikke har noe annet å skrive om en person, så la det være. Ingen kommer med en rettende pekefinger mot deg i ettertid fordi du ikke skrev "Hvil i fred".

1
RH678 Menneskenes "hvile i fred" er ja: Svært tåpelig, uvane: Men denne store energi-bruk av plass, tid på å kritisere "hvil i fred": Kanskje enda dummere

Menneskene har i Vesten: Ingenting å gjøre av fornuft. Ingenting å snakke om av fornuft. Derfor: Menneskene i Vesten bruker tid, krefter på: Skrive RIP til fremmede personer de aldri møtte, de aldri bryddes om: Etter dette neste klovn kommer for å : Skrive mye om hvorfor det er dumt å skrive RIP. Så til slutt: Jeg kommer for å skrive om dere, kanskje like dumt eller dummere:

Vi er vestlige tåper: Vi har ikke noe å gjøre.

1
RH678 Menneskenes "hvile i fred" er ja: Svært tåpelig, uvane: Men denne store energi-bruk av plass, tid på å kritisere "hvil i fred": Kanskje enda dummere

I så fall vil alle innlegg skrevet her inne på VGD være dumme også. Man bruker tid og energibruk (ja, jøss, gikk vel ned tre kilo på det innlegget alene) på alle innlegg her inne, så hvorfor mitt skulle skille seg voldsomt ut fra dine nesten tusen innlegg lurer jeg på.

1
mindprint [sitat…] Det meste vil jeg si. Det samme med RIP. Hva i all verden er poenget med at alle skriver "Hvil i fred" eller "RIP" på den måten? Hvis det er det eneste man kan skrive om e...

Det dummeste jeg ser er en lang rekke brukere som skriver "RIP" eller "Hvil i fred" etter hverandre, gjerne titalls brukere.

Jeg vil ikke kritisere hver enkelt som gjør dette, fordi jeg har sympati overfor at mange gjerne ønsker å formidle noe, men ikke veit hvordan de skal uttrykke noe personlig uten at det oppleves kleint. Dog syns jeg det fenomenet du beskriver i sum ser rart og uverdig ut og at man nesten kunne lagt inn enn RIP-knapp i sosiale medier istedet.

«Ola Nordmann var svært aktet. Hele 52,1K trykket RIP under artikkelen som omhandlet dødsfallet hans».

1
mindprint I så fall vil alle innlegg skrevet her inne på VGD være dumme også. Man bruker tid og energibruk (ja, jøss, gikk vel ned tre kilo på det innlegget alene) på alle innlegg her inne,...

Man bruker tid og energibruk (ja, jøss, gikk vel ned tre kilo på det innlegget alene) på alle innlegg her inne, så hvorfor mitt skulle skille seg voldsomt ut fra dine nesten tusen innlegg lurer jeg på.

Mine nesten alle innlegg formulerer functions informasjoner til pragmatiske leseren: Mange andre innlegg produserer tids-bortkasting/ikke innhold.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...