Aktuelt

VG Nett

Kronikk: Jeg kunne blitt radikal

http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10127423

Av Yousef Bartho Assidiq

Da jeg konverterte til islam så opplevde jeg en ekstrem form for identitetskrise.

Samfunnet vendte meg ryggen, foreldrene mine var redde og prøvde å dra meg tilbake og i moskeen fant jeg trygghet hos konservative og radikale muslimer som aksepterte meg for den jeg var.

Jeg følte meg sint, alene og redd. Redd for å skuffe foreldrene mine, redd for å ikke være god nok for moskeen og jeg var sint først og fremst på meg selv fordi jeg hadde rotet det til både på hjemmebane og bortebane.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er dette en etnisk nordmann som konverterte over til Islam? Det kommer ikke klart frem i saken.

Og er det rart at foreldrene blir skeptiske til dette?

Hvis man virkelig ønsker å se hva som er ekstremt så kan man se på en muslimsk person som konverterer over til kristendommen. Da ser man hvor syk den religionen er.

1

Assidiq er på mange måter den farligste av alle, en åpenbart smart og velartikulert herremann som bruker de kjente mekanismene for å forklare sitt utenforskap. Denne kampen mot samfunnet og identitetskrisen som følger med.

Det er ikke det minste rart at samfunnet vender deg ryggen når du søker deg til radikale nettverk. Det kronikken savner et at Assidiq går igjennom sitt egen historie og hvorfor han tiltrekkes miljøer såpass på utkanten. Også med tanke på hans ideologiske standpunkter før dette. Hvorfor finner han en naturlig plass blant skjeggete menn med holdninger, spesielt til kvinner, som sitter igjen fra århundrer tilbake?

Istedenfor ser man unnskyldninger som den nå nærmest klisjeaktige "ikke norsk nok". Det er jammen et sunnhetstegn at nordmenn tar avstand fra deg når du havner i selskap med slike krefter. Å prøve å forstå dette skaper flere spørsmål enn det besvarer.

Islam har et imageproblem og det er ikke nordmenns skyld. Det er bare islams egne som kan bedre inntrykket av en religion som ikke passer inn i vår del av verden. Ta et oppgjør med en mannskultur som burde gjøre deg flau over selv å være mann. Før det skjer vil aldri islam bli fullt ut tatt på alvor og med rette mistenkeliggjort.

Men det er nettopp dette jeg tror tiltrakk Assidiq i utgangspunktet, gjennom islam har han funnet sin personlige verdi som mann. Klare retningslinjer i livet for en som ikke er så sterk som han vil gi inntrykk av. En sterk kollektivistisk sans i en radikal sjel. Og motivene hans er nok ikke så roserøde som han vil gi inntrykk av.

3

Når man velger en relgion som ser på ikke-muslimer som annenrangse mennesker bør man ikke syte når ikke-muslimene venner dem ryggen.

Velger man å bli muslim og å praktisere islam, så har man valgt avstanden selv.

Assidiq: Vær så snill å legg skylden på eventuell radikalisering der den hører hjemme. Hos deg selv.. ikke skyld på dine foreldre, tror de har hatt det vondt nok tydligvis, og legg heller ikke skylden på kafirer og ikke-muslimer for at det klikker i hodet på enkelte muslimer

2
urb Assidiq er på mange måter den farligste av alle, en åpenbart smart og velartikulert herremann som bruker de kjente mekanismene for å forklare sitt utenforskap. Denne kampen mot sam...

Men det er nettopp dette jeg tror tiltrakk Assidiq i utgangspunktet, gjennom islam har han funnet sin personlige verdi som mann. Klare retningslinjer i livet for en som ikke er så sterk som han vil gi inntrykk av. En sterk kollektivistisk sans i en radikal sjel. Og motivene hans er nok ikke så roserøde som han vil gi inntrykk av.

Enig. Han er ikke selvstendig og må derfor ha andre som leder han gjennom livet.

1

Ekstrem islamisme virker på samme måten som nynazisme gjør.Det er et rimelig identisk mønster på måten disse miljøene rektutterer spesielt unge mennesker på.

De som står utenfor, de som er usikre blir lurt til å bli jihadister eller nynazister.Da kommer de innenfor et miljø som aksepterer dem for den de er.

Trusselen er enorm mot samfunnet i begge disse leirene.

2

Da jeg konverterte til islam så opplevde jeg en ekstrem form for identitetskrise.

Skjønner det... og at denne krisen kan bli altoverskyggende og ødeleggende for vedkommende. Folk må gjøre det de føler de må gjøre, men de trenger bare ikke å proklamere dette for all verden?

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...