Aktuelt

ben_nevis

Nordmenn med mangelsykdommer?

Britiske barn får mangelsykdommer av vår tids livsstil; mye tid innendørs og dårlig kosthold.

D-vitaminmangel er kjent som sykdommen Rakitt som var utbredt i tidligere tider. Det er alvorlig å mangle D-vitaminer over lang tid. Forskning har vist at dette vitaminet spiller en viktig rolle i svært mange roller i kroppens funksjon.

Det er nærliggende å tro at dette problemet også kan gjelde norske barn,og nordmenn generelt.

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10127542

Politikerene bør etterhvert ta folkehelsen på alvor! Det er sannsynlig at det også finnes andre typer mangelsykdommer på grunn av kostholdet vi har.

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Politikerene bør etterhvert ta folkehelsen på alvor!

Ja da, men det hjelper lite hvis folk ikke tar sin helse på alvor.

Du forestiller deg vel ikke at politikkerne skal bestemme, hva folk skal spise. DET vill virkelig være den 7 far i huset.

Det er vel få polittikere der har noe særlig forstand på helse.

Kostholdet "vi" har det bestemmer "vi" selv.

1

D-vitaminmangel er kjent som sykdommen Rakitt som var utbredt i tidligere tider.

Også kjent som engelsk syke!

Det er viktig å ikke bli for hysterisk mht dette med solkrem, men gjerne få litt sol direkte på kroppen før en smører seg inn.

Jeg er selv et mulig offer for D-vitaminmangel. Når jeg ble diagnostisert med diabetes 2, ble det konstatert svært lave nivåer av vitamin D. Personer med D-vitaminmangel har 65 % større risiko for å utvikle diabetes 2.

1
puma1 [sitat…] Også kjent som engelsk syke! Det er viktig å ikke bli for hysterisk mht dette med solkrem, men gjerne få litt sol direkte på kroppen før en smører seg inn. Jeg er selv et...

Det er viktig å ikke bli for hysterisk mht dette med solkrem, men gjerne få litt sol direkte på kroppen før en smører seg inn.

Jeg er selv et mulig offer for D-vitaminmangel. Når jeg ble diagnostisert med diabetes 2, ble det konstatert svært lave nivåer av vitamin D. Personer med D-vitaminmangel har 65 % større risiko for å utvikle diabetes 2.

Ja,jeg vil si det så sterkt som at kosmetikk-industrien har påført folk lidelser og mangelsykdommer!

Jeg sluttet å bruke solkrem for 6-7 år siden.

Solen blir demonisert og det gjøres kun for å tjene penger!

Solen er vår beste venn og har eksistert i all den tid!

Jeg hørte på nyhetene sist uke en undersøkelse fra Danmark der det kom frem at de som fikk diagnosen hudkreft levde opp til 6 år lengre enn andre (!) Har ikke hørt det andre steder og det er jo enkelt å forklare hvorfor.....

Kjenner en lege som sier at han hyppig får inn pasienter som har ekstremt lave D-vitamin nivåer. Det er alvorlig. D-vitamin er viktig for svært mange funksjoner.

Hva med alle selvmordene i Norge feks? Der har nok D-vitaminet en rolle siden vitaminet også virker inn på psyken......

1
sanila [sitat…] Ja da, men det hjelper lite hvis folk ikke tar sin helse på alvor. Du forestiller deg vel ikke at politikkerne skal bestemme, hva folk skal spise. DET vill virkelig være d...

Det handler ikke om at politikerene skal bestemme hva vi skal spise,noe de forøvrig faktisk gjør indirekte uansett gjennom landbrukspolitikken.

Det handler om at den norske husmannskosten er mangelfull mht vitaminer og mineraler. Og nå har det blitt mye verre med mye fastfood.

Og det må nok politikerene ta noe av skylden for.

1
sanila [sitat…] Ja da, men det hjelper lite hvis folk ikke tar sin helse på alvor. Du forestiller deg vel ikke at politikkerne skal bestemme, hva folk skal spise. DET vill virkelig være d...

Ja da, men det hjelper lite hvis folk ikke tar sin helse på alvor.

Alle tar ikke opp D-vitamin i kroppen slik de skal. Og slikt vet man ikke selv.

D-vitaminmangel kan føre til autoimmune sykdommer, revmatiske lidelser og f.eks benskjørhet. Jeg har to forskjellige autoimmune sykdommer som jeg forsåvidt lever godt med. Jeg har vært hos flere spesialister med begge to - naturlig nok - all den tid jeg har blitt diagnostisert...men aldri har disse sjekket mitt D-vitaminnivå.

Så ble jeg akutt dårlig (noe helt annet som ikke har med sykdommene å gjøre) i mai...og jeg ble som følge av det sjekket i "alle ender" og det ble tatt en smørbrødliste med blodprøver.

B.la ble jeg gjort oppmerksom på at mitt D-vitaminnivå var så lavt at jeg var nødt å begynne med tilskudd. Mitt nivå lå på skarve 20.

Jeg er glad i fisk. Vi fisker også selv og da smaker det jo ekstra godt. Og jeg liker solen. Syns at en fin farve ser fresht ut (dog ikke stekt hud) Har hund så jeg er ute hver dag...og når vi er på hytta så er vi mere utendørs enn innendørs...så jeg spurte hvordan det var mulig å få så lavt nivå.

Jeg fikk til svar at somme kort og godt ikke klarte å nyttegjøre seg solen eller fisken de spiste - og da måtte de ta tilskudd.

Pga de autoimmune sykdommene som jeg har slitt med i alle år, så begynte jeg å mistenke at dette kanskje kunne være en arvelig faktor. Så jeg fikk ungene til å teste seg. Og meget riktig ; 2 av 3 hadde samme lave nivå som meg - på henholdsvis 25 og 27...så nå tar de også tilskudd (vilket jeg håper kan hjelpe slik at de ikke pådrar seg autoimmune sykdommer om noen år)

Med D-vitamintabletter styrke 20 millijoul , så steg mitt D-vitaminnivå fra 20 til 70 på 4 måneder...og det er helt ok nivå. Men jeg fortsetter med tilskudd fordi kroppen åpenbart ikke klarer å holde et akseptablet nivå av seg selv - slik de flestes kropper tross alt kan, hvis de bare får sol og jevnlige fiskemåltider og litt makrell på skiva.....

1
ben_nevis [sitat…] Ja,jeg vil si det så sterkt som at kosmetikk-industrien har påført folk lidelser og mangelsykdommer! Jeg sluttet å bruke solkrem for 6-7 år siden. Solen blir demonisert og...

Ja, alt handler om Balance, solen er så viktig, om dethar vært få å tjene i dette tilfelle er jeg ikke så sikker på.

Dadet blev moderne og sole sig i time vis på stranden kom der er bølje af hud kreft tilfelle i etterkant.

Det gjorde der startet en kampagne mot å sole sig som så er blitt oppfattet av folk at solen er farlig og nærmest helt skulle unngåes.

Soling med vet, er løsningen her,og solcreme med fysiske filter i stedet for kemikalier,.

1
ben_nevis Det handler ikke om at politikerene skal bestemme hva vi skal spise,noe de forøvrig faktisk gjør indirekte uansett gjennom landbrukspolitikken. Det handler om at den norske husmann...

Det handler om at den norske husmannskosten er mangelfull mht vitaminer og mineraler. Og nå har det blitt mye verre med mye fastfood.

Ja den er, men du skriver politikkerne må våkne opp, det er nå i høyere grad den vanlige nordmann der må våkne opp, det er jo dog trods alt ham der spiser den norske husmandskost.

1

De fleste Nordmenn har ikke dette problemet . Det er våre nye landsmenn , nye norske statsborgere som har dette problemer . De er jo så tildekket , både voksene kvinner og små jenter , slik at de ikke får nok sol . Kroppen kan ikke lage D-vitamin uten sol . mennene og ungguttene ser vi jo stranden hele sommer hvor de går og brauter seg .

Så likestilling ? HMmm....

Vi Nordmenn har som oftest en eller annen sykdom som gjør at vi må tilføre oss D-vitamin .

Men sol og sommer på stranden , gjør at Nordmenn til vanlig har nok D-vitamin.

2

Er så bleik & lys jeg, så får sikkert nok D-vitamin. :)

Menneh... om myndighetene og media skulle opplyst oss om alle farer vi er utsatt for hadde vel folk bare blitt irritert.

Dessuten har vi jo ikke så lite sol i vår livsstil akkurat?

Masse sol om vintern når den reflekteres i snøen. Og sydenturer. Og sommersol var det i år også.

Er ikke bekymret.

1

Det er nærliggende å tro at dette problemet også kan gjelde norske barn,og nordmenn generelt.

Mange nordmenn har for lite D-vitaminer, men det går vel vanligvis ikke så langt at de utvikler mangelsykdommer. De ferreste spiser nok fet fisk, så alle bør ta tran, ihvertfall i vinterhalvåret.

1

Dette er ikke noe problem hvis man har et variert kosthold og også ta noen vitamin tilskudd hvis nødvendig,

Problemet med dagens familier er at de ikke selv vet hva et sunt og variert kosthold er. Så de ender opp som feite julegriser uten mosjon og sitter foran datamaskin / tv hele dagen.

Noen som føler seg truffet ?

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...