Aktuelt

Mr.Anonymous

Legalisering av Cannabis er løsningen

Anbefaler alle å lese denne artikkelen: http://edition.cnn.com/2013/10/22/opinion/riffle-marijuana-safety/

Her påpekes det mange GODE argumenter på hvorfor legalisering, basert på fakta, ville vært løsningen. Hva skaper mest vold i denne verden? Terror ville mange sagt. Saken er at ingenting skaper med vold og drap enn narkotika. Dette gjelder stort sett over hele verden.

Så mange som bruker stoffet idag, og så mange flere som begynner å se mer liberalt på dette temaet, er det ikke vits å prøve å stoppe det lenger. STOPP illegalt salg, og samtidig stopp at kriminelle tjener seg rike på noe som kunne vært til alles fordel.

Når det i tillegg viser seg at Cannabis faktisk er langt fra like faretruende som jeg tenker de fleste her til lands mener å tro, er det på tide med litt anti-propaganda. LES og DEL artikkelen, så vil kanskje flere endre sitt konservative syn på dette.

Jeg er ung, bare 20 år gammel selv, og kjenner til ungdommen idag. Cannabis på filmer, i media, musikk og overalt fra Onkel Amerika. Dette påvirker oss. Alle artiklene om hvor lite skadelig det faktisk er gjør et inntrykk på oss også. Vi begynner å skjønne at det ikke er så ille i det hele tatt. Men ikke ta meg feil, jeg er ingen hasjrøyker selv. Har røyket for et par år siden, ble tatt og har gjort opp for dette, så jeg har "lært leksa mi". Venter på legalisering før jeg kan trygt velge å røyke om jeg vil.

En annen ting er jo det at cannabis nå vanker i samme miljø som Kokain, Ecstacy, GHB, Heroin, Amfetamin etc. Flere som bruker cannabis idag vil en eller annen gang bli tilbudt noe annet, og takke ja til dette. Er det virkelig det vi vil? Ungdommer idag kan ikke egentlig noe for at de velger å prøve cannabis. Det er på grensen til å bli sosialt akseptert i noen miljøer. Skal man da utsette disse tilsynelatende uskyldige menneskene for hardere og MYE verre stoffer? Ødelegge flere liv for noe vi kunne ha stoppet? Forbudet skaper faktisk kriminelle ut av uskyldige mennesker. Tragisk synes nå jeg. Utifra forskning skaper cannabis laaaaangt ferre problemer med tanke på helse, vold osv. enn det lovlig alkohol gjør.

Jeg vurderte å poste denne artikkelen på Facebook, men lot være. Slik det er idag kan man ikke "ytre" seg om hva man vil uten å bli hengt ut. Fordi narkotika er et så tabu tema her til lands, og Norge har et såpass konservativt syn på det, blir man dømt øyeblikkelig om man velger å si eller mene noenting om det.

Håper dette har hjulpet til å informere dere uvitende der ute. Gi det 5 år til, så er det legalisert over store deler av verden.

7
1,1k svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bare ikke stoffet har bivirkninger som for eksempel sløvhet som gjør at det er dumt å sette seg inn i en bil eller drive arbeid. Og det blir vel ikke sånn at man plutselig ett par dager senere kan oppleve en plutselig rus slik at man er inhabil til arbeid og bilkjøring?

1
vadefugl Bare ikke stoffet har bivirkninger som for eksempel sløvhet som gjør at det er dumt å sette seg inn i en bil eller drive arbeid. Og det blir vel ikke sånn at man plutselig ett par...

Bare ikke stoffet har bivirkninger som for eksempel sløvhet som gjør at det er dumt å sette seg inn i en bil eller drive arbeid

Det er bare å gjøre det lov å røyke cannabis, men ulovlig å kjøre under cannabisrus. Akkurat som med alkohol.

1
vadefugl Bare ikke stoffet har bivirkninger som for eksempel sløvhet som gjør at det er dumt å sette seg inn i en bil eller drive arbeid. Og det blir vel ikke sånn at man plutselig ett par...

Selvsagt er det en sak som staten bør regulere ved eventuell legalisering. Jeg mener at man burde ha en ordning tilsvarende vår kjære venn alkohol har idag. Nå er det faktisk slik at alkohol påvirker deg mye mer enn cannabis, så du vil ha større kontroll på en cannabis-rus enn alkohol-rus. Jeg mener uansett ikke det er forsvarlig å sette seg bak rattet i noen form for rus, da dette kan påvirke kjøringen betraktelig.

Tror ikke denne "langvarige" effekten vil påvirke kjøre egenskaper noe betraktelig, så jeg mener man burde kunne kjøre en dag etter eller noe lignende.

2

Men hva i alle dager skal hasjhodene prate om da? Nei dette var en lite gjennomtenkt idé..

1

Anbefaler alle å lese denne artikkelen: http://edition.cnn.com/2013/10/22/opinion/riffle-marijuana-safety/

Gjør oppmerksom på hva som står innledningsvis i artikkelen du har lagt ut :

"Editor's note: Dan Riffle is a former assistant prosecutor and the director of federal policies at the Marijuana Policy Project, the primary financial backer of the 2012 campaign to regulate marijuana in Colorado."

Du skriver : "Håper dette har hjulpet til å informere dere uvitende der ute"

- Jeg håper at denne påminnelsen vekker deg slik at du kan skille snørr fra bart når det kommer til hva som er OBJEKTIVE kilder.

2

Hva er problemet med at skribenten har vært med på et prosjekt for å dekriminalisere vanlige brukere?

Da er skribenten ikke uavhengig eller objektiv. Hans personlige mening og hans aktive deltakelse i prosjekter farver hans innfallsvinkler.

Dette skjønner alle.

Legaliseringsforkjempere tar ikke artikler skrevet av f.eks en lege som åpent har flagget sin motstand mot legalisering av cannabis - seriøst eller alvorlig.

Hadde jeg postet noe slikt og avslutningsvis skrevet "Håper dette har hjulpet til å informere dere uvitende der ute" - så hadde alle skrivedyktige legaliseringsforkjempere KASTET seg over både meg, innlegget og KILDEN.

Du vet det du også...så spar deg for hvor latterlig dette forsøket på et slag under beltestedet var :)

1
joplina [sitat…] Da er skribenten ikke uavhengig eller objektiv. Hans personlige mening og hans aktive deltakelse i prosjekter farver hans innfallsvinkler. Dette skjønner alle. Legaliserin...

Har du i det hele tatt lest artikkelen? Hans påstander blir ikke mindre underbygget eller mindre valide, av at han tidligere har vært med i et prosjekt som kjemper for dekriminalisering av cannabis...

Dette forstår de fleste.

Jeg er til dels uenig med deg, for det har seg slik at de som vet mest om cannabis, er de som faktisk gjør litt research. Legaliseringsmotstandere gjør sjeldent denne researchen, og kommer ofte med rent oppgulp av tilbakeviste påstander og usannheter.

At det var litt klønete avslutning kan jeg si meg enig i, men TS hadde 1 eller 2 poster på forumet når han lagde denne tråden, så å kaste seg over han basert på den ene setningen, og gi blaffen i alt annet innhold, blir litt for dumt.

1
1nsan1ty Har du i det hele tatt lest artikkelen? Hans påstander blir ikke mindre underbygget eller mindre valide, av at han tidligere har vært med i et prosjekt som kjemper for dekriminalis...

Jeg er til dels uenig med deg, for det har seg slik at de som vet mest om cannabis, er de som faktisk gjør litt research. Legaliseringsmotstandere gjør sjeldent denne researchen, og kommer ofte med rent oppgulp av tilbakeviste påstander og usannheter.

Og det der er jo din subjektive forestilling.. om hvordan brukerne av- og forkjemperne "vet mest" og gjør research...sånn i motsetning til sine meningsmotstandere. For de kommer jo ofte bare med "oppgulp av tilbakeviste påstander og usannheter"

- Mulig du virkelig tror at du gjør legalsieringskampen en tjeneste med dine subjektive forestillinger om meningsmotstandere og gjennom å støtte ikke-objektive kilder når disse sammenfaller med dine subjektive meninger.

- Men det tror ikke jeg.

1
joplina [sitat…] Og det der er jo din subjektive forestilling.. om hvordan brukerne av- og forkjemperne "vet mest" og gjør research...sånn i motsetning til sine meningsmotstandere. For de...

Kjære Joplina. Jeg sa at de som vet mest om cannabis er de som gjør litt research. Hvem tror du i størst grad gjør research av stoffet? Brukere eller ikke-brukere? Legaliseringsforkjempere eller motstandere? I min erfaring så er de som er motstandere av cannabis de som vet minst om emnet.

Hvorfor vaser du rundt om objektivitet? Du evner ikke engang å lese hva som ble skrevet i artikkelen. Du finner ingen fornuftige svar eller argumenter du kan komme med. Derfor tyr du til det eneste du har igjen, barnsling hersketeknikk.

Hadde du vært et snev av seriøs, så hadde du innsett at forfatteren faktisk underbygger og dokumenterer påstandene sine. Og da er det knekkende likegyldig hva bakgrunnen hans er.

1

Men ikke ta meg feil, jeg er ingen hasjrøyker selv. Har røyket for et par år siden, ble tatt og har gjort opp for dette, så jeg har "lært leksa mi". Venter på legalisering før jeg kan trygt velge å røyke om jeg vil.

Du er altså selv et godt eksempel på at regulering gjennom lovgivning virker!

Forskning tyder også på at det er færre ungdommer som velger å bruke cannabis nå enn for noen år siden. Selv om det kan være litt usikkerhet med forskningsresultatet så er det ingen grunn til å legalisere cannabis nå når forbudslinjen faktisk ser ut til å virke. At en legalisering vil føre til et høyere forbruk er vel udiskuterbart og jeg kan ikke skjønne annet enn at et økt forbruk vil ha en negativ virkning både på enkeltindividet og samfunnet. http://www.forskning.no/artikler/2012/mai/322134

1
joplina [sitat…] Gjør oppmerksom på hva som står innledningsvis i artikkelen du har lagt ut : "Editor's note: Dan Riffle is a former assistant prosecutor and the director of federal polici...

Etter min mening tror jeg denne Dan Riffle har mer kompetanse på emnet enn de fleste av oss.

Klart det er en "subjektiv" artikkel, men den er allikevel backet opp av selveste CNN. Hvis du i det hele tatt leste artikkelen selv og ikke hang deg opp i min kommentar, så kunne vi kanskje hatt en saklig diskusjon angående det aktuelle tema.

Og ja, jeg prøver ved hjelp av denne artikkelen (som forresten overdoser av fakta) å informere konservative nordmenn som deg selv. Artikkelen er heller ikke eneste kilden min her; jeg har også tatt med punkter fra egen erfaring i miljøet, samt hva jeg vet fra tidligere research.

Isåfall om du mener skribenten i artikkelen tar så fullstendig feil, så vil jeg VELDIG gjerne høre dine motargumenter. Det du har kommet med til nå er veldig usaklig iforhold til debatten.

Om du IKKE mener at legalisering er løsningen på narkoproblemet som det faktisk er, hva er da løsningen? Ikke få meg til å le ved å si 'strengere straffer'...

1
tray358 [sitat…] Du er altså selv et godt eksempel på at regulering gjennom lovgivning virker! Forskning tyder også på at det er færre ungdommer som velger å bruke cannabis nå enn for noen...

Du er altså selv et godt eksempel på at regulering gjennom lovgivning virker!

Forskning tyder også på at det er færre ungdommer som velger å bruke cannabis nå enn for noen år siden. Selv om det kan være litt usikkerhet med forskningsresultatet så er det ingen grunn til å legalisere cannabis nå når forbudslinjen faktisk ser ut til å virke. At en legalisering vil føre til et høyere forbruk er vel udiskuterbart og jeg kan ikke skjønne annet enn at et økt forbruk vil ha en negativ virkning både på enkeltindividet og samfunnet.

Vil jo påstå at den lovgivningen virker ca like godt som fartsgrensene vi har her i landet.

Økt forbruk av cannabis er ikke helt sikkert ved en legalisering. Det kan godt tenkes at man faktisk ser en liten reduksjon, ettersom folk ikke lenger prøver fordi det er kult å gjøre det pga ulovligheten, mennesker under 18 år vil ikke lenger ha fri tilgang til rusmiddelet.

1
tray358 [sitat…] Du er altså selv et godt eksempel på at regulering gjennom lovgivning virker! Forskning tyder også på at det er færre ungdommer som velger å bruke cannabis nå enn for noen...

Poenget er at jeg ikke vil ofre rullebladet, jobb osv. for å bli høy på cannabis. Det er ikke verdt det. Men dette er ikke en sak om jeg vil bli høy eller ikke.

Fra artikkelen øverst: The reality is that by punishing adults who would rather use marijuana, we're encouraging them to instead use alcohol -- a more dangerous and harmful, but legal, drug. Public policy should be geared toward reducing violence and disease, not maximizing them.

Jeg føler meg litt tvunget til å heller gå ut med vennene mine å drikke alkohol, fordi jeg da ikke bryter loven, mot å kose meg hjemme med noen gode venner å røyke en joint, som ganske klart og tydelig er et sikrere og bedre helsemessig rusmiddel.

Færre som røyker cannabis = Flere som drikker alkohol.

Kan bare nevne at mellom ungdom fra 15-20, har rundt 80% drukket alkohol. (Kilde: statistikk.sirius.no)

1

Jeg rekker vel å dele min mening om dette før fiskespill og hedning kommer inn å spammer ned tråden og korsfester sine meningsmotstandere.

Jeg mener at dette kun er en god løsning økonomisk sett. Vi trenger en bedre rusomsorg og mye bør bedres, men å gjøre cannabis lovlig vil blant annet føre til en veldig økning i blandingsmisbruk. Det vil gjøre at flere begynner å røyke cannabis og sende signaler til unge at det er helt greit å drive med.

Takk for meg.

1
WernerVonBraun Jeg rekker vel å dele min mening om dette før fiskespill og hedning kommer inn å spammer ned tråden og korsfester sine meningsmotstandere. Jeg mener at dette kun er en god løsning...

men å gjøre cannabis lovlig vil blant annet føre til en veldig økning i blandingsmisbruk

http://www.forbes.com/sites/erikkain/2011/07/05/ten-years-after-decriminalization-drug-abuse-down-by-half-in-portugal/

Ten years ago, Portugal decriminalized all drugs. One decade after this unprecedented experiment, drug abuse is down by half.

1
TheJoker_ [sitat…] http://www.forbes.com/sites/erikkain/2011/07/05/ten-years-after-decriminalization-drug-abuse-down-by-half-in-portugal/ Ten years ago, Portugal decriminalized all drugs. On...

Ten years ago, Portugal decriminalized all drugs. One decade after this unprecedented experiment, drug abuse is down by half.

Og det du ikke har fått med deg er at bruken av cannabis gikk opp. Det innrømmer t.om. de to jeg nevnte tidligere i tråden.

1
TheJoker_ [sitat…] Om det stemmer, så er det uansett bedre at folk røyker dette enn vanlig røyk, og drikker alkohol.

Om det stemmer, så er det uansett bedre at folk røyker dette enn vanlig røyk

Det er en veldig stor myte. De aller fleste røyker cannabis sammen med tobakk. De færreste da uten filter. Dvs. at det blir mye mer skadelig.

Jeg er ikke enig i at cannabis er mer harmløst enn alkohol. Det er det store debatter om og når det gjelder fysisk så er alkohol ille. Cannabis er mer enn fysisk.

1
tray358 [sitat…] Du er altså selv et godt eksempel på at regulering gjennom lovgivning virker! Forskning tyder også på at det er færre ungdommer som velger å bruke cannabis nå enn for noen...

Forskning tyder også på at det er færre ungdommer som velger å bruke cannabis nå enn for noen år siden. Selv om det kan være litt usikkerhet med forskningsresultatet så er det ingen grunn til å legalisere cannabis nå når forbudslinjen faktisk ser ut til å virke.

At forbudslinjen virker er en drøy påstand vil jeg si.

Hvis det var tilfelle burde vi hatt et mye lavere forbruk av narkotika idag enn for 30-40 år siden, og det kan vi vel være enige om at ikke stemmer.

Når det er sagt, så er jeg veldig ambivalent i legaliseringsspørsmålet. Det er positive og negative faktorer både for og imot.

En ting som denne debatten kunne hatt godt av, var å holde seg til fakta. Ikke gamle myter og synsing fra folk som ikke har peiling. Det gjelder for både tilhengere og motstandere av legalisering.

1
WernerVonBraun [sitat…] Det er en veldig stor myte. De aller fleste røyker cannabis sammen med tobakk. De færreste da uten filter. Dvs. at det blir mye mer skadelig. Jeg er ikke enig i at cannabi...

Det er en veldig stor myte. De aller fleste røyker cannabis sammen med tobakk. De færreste da uten filter. Dvs. at det blir mye mer skadelig.

Det er vel ikke helt riktig. De fleste som røyker pot/marijuana røyker dette reint, mens hasj derimot blir så å si alltid blandet i tobakk.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...