Aktuelt

nordfrost

Nordområdene- Norges silicon valley ?

Utenriksminister Børge brende vil ha fart på satsingen i nordområdene,noe som er som musikk i mine ører.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10136324

Nordområdene skal bli norges silicon valley sier brende,og han lover også støtte fra regjeringen,slik at det skal bli lettere å etablere seg med prosjekter i nord.

Det som jeg håper på,er at denne regjeringen nå virkelig vil satse på våre nordområder,og videreføre nord-norge banen til Tromsø,og så videre mot Kirkenes- slik at de fine ordene om å satse på nordområdene får kjøtt på beina,og ikke blir som tåkepratet til Jonas gahr støre-som bare pratet om å satse på nordområdene, uten at det kom noen praktiske resultater ut av den lovede satsingen.

Det er bare ikke mulig å snakke om noen satsing i nordområdene uten at det settes i gang med å bygge ferdig nord norge banen:på samme måte som det ikke hadde vært mulig å satse på å få bygget opp infrastrukturen i sør norge uten jernbane !

Nå må de fine ordene om at det nå skal satses på våre nordområder, resultere i at vår nye regjering setter i gang med å få utlyst en anbudskonkurranse, slik at det er mulig å få nord norge banen ferdig lagt til Tromsø,og videre til Kirkenes, "slik at varer fra nordområdene som olje,gass-fisk og produkter fra gruver- kan bli sendt sørover mot de store markedene.

Det er ikke mulig å si at man skal satse på våre nordområder, uten at det følger med et vedtak om jernbane med helt til Tromsø, og videre til kirkenes,og det håper jeg at denne nye regjeringen vår har forstått-noe ikke de rødgrønne fikk til med alt sitt tåkeprat om nordområdene,som ikke har resultert i noen ting som er matnyttig for folket i nord.

Regjeringen må snarest utlyse en anbudskonkurranse om å få bygget nord norge banen ferdig,slik at alt pratet om å satse på våre nordområder blir til virkelighet,og ikke bare tåkeprat slik de rødgrønne drev på med,og som ikke har resultert i noen ting matnyttig.

Vi lever nå i 2013,og den kalde krigen er over:nå må vi få en jernbane gjennom hele landet,fra sør til nord:slik at vi kan få transportert varer og tjenester til markedene i europa,som skriker etter olje,gass og fiskeprodukter.

Ja,Børge brende:med en jernbane til Tromsø,og kirkenes-så vil våre nordområder bli norges silicon valley-så sett i gang og sats på våre nordområder !

3
47 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Trenger nok litt utbygging ja... Du vet, kommunikasjonslinjer og slikt.

Men tror aldri det skjer, ikke i vår livstid. Penger til å bygge Nordpå? Der ingen bor?Blir nesten opprør i sør av det.

1

Det som jeg håper på,er at denne regjeringen nå virkelig vil satse på våre nordområder,og videreføre nord-norge banen til Tromsø,og så videre mot Kirkenes

Det kommer aldri til å skje, det kan jeg garantere! Den eksisterende nordlandsbanen har ikke engang blitt elektrifisert, og du forventer jernbane til Tromsø og Kirkenes? Man må konsentrere seg om infrastrukturen i Sør-Norge, der folk faktisk bor, istedenfor å sette igang samfunnsøkonomisk ulønnsomme prosjekter, som en forlengelse av Nordlandsbanen vil være.

1
VMRO [sitat…] Det kommer aldri til å skje, det kan jeg garantere! Den eksisterende nordlandsbanen har ikke engang blitt elektrifisert, og du forventer jernbane til Tromsø og Kirkenes? M...

Den eksisterende nordlandsbanen har ikke engang blitt elektrifisert, og du forventer jernbane til Tromsø og Kirkenes?

Enig. Det finnes ikke noen grunn til at man skal lage bane videre nordover. Befolkningen er rett og slett for liten.

Nei, prioriter heller oppgraderinger av veinettet, og flyplasser i nord. Tog for være for oss lenger sør i landet.

2
VMRO [sitat…] Det kommer aldri til å skje, det kan jeg garantere! Den eksisterende nordlandsbanen har ikke engang blitt elektrifisert, og du forventer jernbane til Tromsø og Kirkenes? M...

Da har ikke du fulgt med hva den nye utenriksministeren Børge brende nettopp sa, i et møte han var på i Tromsø,der han fremhevet at denne regjeringen skal satse på våre nordområder med stor tyngde,og nordområdene skal bli norges silicon valley.

Det å si at man skal satse på nordområdene som er norges fremtid,uten å satse på å forlenge nord norge banen videre mot Tromsø og kirkenes,er ikke troverdig,og bare prat som ikke fører til noen ting.

Russland satser på sine nordområder,og bruker jernbanen aktivt for å få det til-det samme må nå norge gjøre,ellers så viser norge en tafatthet med sin nordområde satsing,som vil medføre at andre land vil stikke kjepper i hjulene mot norges interesser,og det har bare ikke norge råd til.

Nordområde satsing uten jernbane til resursene er ikke mulig,og det er nok det den nye regjeringen har forstått,og nå venter jeg i spenning på at regjeringen skal utlyse en anbudskonkurranse, slik at eks kinesiske firmaer kan få regne på hva det vil koste å legge nye jernbanespor fra fauske utenfor Bodø,videre mot Tromsø og kirkenes.

Det er kun med en ferdig utbygd jernbane gjennom hele landet- at norge kan ta vare på sine resurser i nordområdene !

1
SNIPERN [sitat…] Enig. Det finnes ikke noen grunn til at man skal lage bane videre nordover. Befolkningen er rett og slett for liten. Nei, prioriter heller oppgraderinger av veinettet, og...

All jernbane i sør norge er subsidiert til pipa,og er bare et utgiftsluk for oss i nord norge som velter oss i naturresurser- som går rett i statskassen,og videre til å subsidiere sør norge.

Nå vil vi ha noe tilbake,og en nord norge bane helt til Kirkenes vil betale seg selv med våre egne naturressurser, som vi har rett utenfor stuedøren vår.

Det å si at man skal satse på våre nordområder uten å ta med jernbanen,er bare tullprat,og det håper jeg at denne regjeringen har forstått -når de ser på hva Russland gjør for å satse på sine nordområder !

1

Det er bare ikke mulig å snakke om noen satsing i nordområdene uten at det settes i gang med å bygge ferdig nord norge banen:på samme måte som det ikke hadde vært mulig å satse på å få bygget opp infrastrukturen i sør norge uten jernbane !

Så sant som det er skrevet!

1

Bygg ut kommunikasjonslinjene og industri kan bygges.

Desverre lever vi ikke på 1800 tallet lengre, der hver en fjord kunne bli et sagverk eller tørrfisk "fabrikk", fordi all transport gikk med skip.

Men søringer ser jo helst at det ikke bygges noe her nord... Folk kan jo komme på å flytte hit... Og det er jo helt imot søringpraksis, som er å prøve å få lagt nordområdene øde(eller under samisk jernhæl)... Ikke en person nord for Trondhjem!

1
nordfrost All jernbane i sør norge er subsidiert til pipa,og er bare et utgiftsluk for oss i nord norge som velter oss i naturresurser- som går rett i statskassen,og videre til å subsidiere...

Nå vil vi ha noe tilbake,og en nord norge bane helt til Kirkenes vil betale seg selv med våre egne naturressurser, som vi har rett utenfor stuedøren vår.

Nordlandsbanen går allerede kraftig i underskudd hvert år. Å forlenge banen nordover vil bare forsterke underskuddet.

Nå går det vel også en bane til Narvik gjennom Sverige?

1
SNIPERN [sitat…] Nordlandsbanen går allerede kraftig i underskudd hvert år. Å forlenge banen nordover vil bare forsterke underskuddet. Nå går det vel også en bane til Narvik gjennom Sverig...

Det er ikke mulig å få til noe underskudd på en jernbane fra nordområdene- som skal frakte olje,gass,fisk og produkter fra bergverksindustri til markeder i europa og resten av verden, så vidt meg bekjent.

Visst du vet om noen jernbane som frakter slike varer og tjenester som går med underskudd,så gi meg en link på det ?

1
nordfrost Det er ikke mulig å få til noe underskudd på en jernbane fra nordområdene- som skal frakte olje,gass,fisk og produkter fra bergverksindustri til markeder i europa og resten av verd...

Det er ikke mulig å få til noe underskudd på en jernbane fra nordområdene- som skal frakte olje,gass,fisk og produkter fra bergverksindustri til markeder i europa og resten av verden, så vidt meg bekjent.

Det er en grunn til at myndighetene ikke en gang vurderer å forlenge togbanen nordover. Store byggekostnader, mye vedlikehold hvert år, og lite passasjerer og gods.

Nei. Sats heller på godt utbygde veistrekninger, bedre skipsterminaler, og oppgraderinger av flyplasser. Mye mer økonomisk, og mye bedre med tanke på forholdene i Nord-Norge.

Dere der oppe i nord må bli litt mer fornuftige å se hvilke forhold som faktisk er der oppe. Ikke kommer dere til å få OL, og ikke kommer dere til å få tog. Deal with it!

1
nordfrost Og det er det man kan håpe inngår i planene til den nye regjeringen,der nordområdene er det viktigste man skal satse på i tiden som kommer. http://www.itromso.no/nyheter/article852...

Og det er det man kan håpe inngår i planene til den nye regjeringen

I linken din snakker Brende om opprustning av E6, og om en bærekraftig skipstrafikk.

Ikke ett ord om tog.

Hadde tog vært aktuelt så skulle man jo tro han hadde sagt noe om det også.

1

Jeg har ikke noe tro på å bygge en ren norsk jernbane fram til Tromsø, hverken med tanke på passasjer- eller mineraltransport. Jeg tror ikke det kommer til å skje heller. Ja, det mener jeg selv om jeg er fra nordnorge :)

Derimot tror jeg det går an å utnytte den allerede eksisterende jernbaneinfrastrukturen bedre. Og evt. utbygginger må komme derfra.

Jeg tror det er bedre å ta utgangspunkt i: f.eks. først forenkle saksbehandling/byråkrati i mineralutvinning og andre næringer som kan trenge jernbane. (I dag tar det mange år) Det skaper markedspotensial for mer transport på eksisterende nett. Så kan man på nordlandsbanen evt. bygge avstikkere fra banen til mineraluttakene. Mineralene kan fraktes til smelteverk og annen infrastruktur som allerede ligger i Nordland i dag, evt. til en utskipningshavn for videre båttransport. Om dette lønner seg vs. transport på vei vet jeg ikke. Men det er faktisk lastebiltransport på vei som står for den aller meste av veislitasjen, som samfunnet må betale. Den kostnaden er det lite fokusert på.

Alternativt er i samarbeid med Sverige, Finland og EU om utvidelser av jernbane i nordområdene med tanke på mer utskiping fra Narvik. Men det kan hende at Sverige og Finland da heller vurderer Bottenviken.

Noe samarbeid om jernbane med Russland har jeg ikke tro på. Russerne ønsker heller utskipning fra Murmansk/Kolahalvøya og videre via nordøstpassasjen. Russerne er paranoide og tror at vi skal lure dem og ta markedsmuligheter fra dem.

1

Hva med å innføre straffarbeid igjen i Norge? Da får man alle som soner i norske fengler til å gjøre noe samfunnsnyttig, og samtidig veldig billig arbeidskraft til å bygge jernbane i nord.

Genialt!

1
SNIPERN [sitat…] I linken din snakker Brende om opprustning av E6, og om en bærekraftig skipstrafikk. Ikke ett ord om tog. Hadde tog vært aktuelt så skulle man jo tro han hadde sagt noe om...

Hadde tog vært aktuelt så skulle man jo tro han hadde sagt noe om det også

La nå denne regjeringen få litt tid på seg,så kommer de nok opp med planer om å forandre på norge,og det er det en jernbane gjennom hele norge vil gjøre.

Jeg stoler på at H og Frp regjeringen ser potensialet med en nord norge bane ferdig utbygd:bare turismen villa ha overbefolket de togene nordover,på verdens vakreste togreise !

Legger ved en link som viser at mange tenker på jernbane for å bygge opp hele landet med moderne infrastruktur,slik at det ikke bare er sør i norge som skal ha jernbane som kan frakte gods og personer på en miljøvennlig måte.

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread269533/

1
Krylatskoye Hva med å innføre straffarbeid igjen i Norge? Da får man alle som soner i norske fengler til å gjøre noe samfunnsnyttig, og samtidig veldig billig arbeidskraft til å bygge jernbane...

En slik jernbane utbygging ville ha sysselsatt 30 000 mennesker leste jeg et sted,og det er det ikke nok innsatte i norske fengsler til å få til.

Men stikkordet er her kinesere,for er det noen som kan bygge jernbane i arktiske strøk- så er det kinesere !

1
TrudeX Du mener dette er skøy? Hva om du kan prøve å vurdere nytten av en bane som går helt nord?

Nei, dette mener jeg i fullt alvor.

Med straffarbeid + kinesisk ekspertise og assistanse er dette mulig. Altså å bygge jernbanen videre nordover.

Norge styres dessverre alt for mye av tallknuserne i finansdep. og Transportøkonomisk Institutt som effektivt stopper alle store tanker som ikke er 'samfunnsøkonomisk'. Hva f.... er dette tullet med at ethvert infrastrukturprosjekt skal være samfunnsøkonomisk?!

1
KapteinKaos Det største potensialet for mineralutvinning er i Nordland, sør for Bodø. Mye mineraler i Finnmark også, men her er reindriften er stopper... For langveisfarende passasjertrafikk s...

Hadde det vært en jernbane som gikk fra Oslo til Tromsø-kirkenes,så hadde de togene nordover vært stappfulle av nordmenn,turister,gods og gull.

For verdens vakreste togreise ville ha trukket folk som ville oppleve en annerledes tog reise-akkurat som på hurtigruten nordover norske kysten !

1

Apropos mineralutvinning; hvorfor er det sånn at stein/berg/fjell plutselig blir 'problematisk avfall' ved gruvedrift? Hva er problemet med f.eks. dumpe den steinen du ikke har bruk for i Repparfjorden? Evt. et deponi på land?

Stein er stein eller hva?

1

g videreføre nord-norge banen til Tromsø,og så videre mot Kirkenes- slik at de fine ordene om å satse på nordområdene får kjøtt på beina,og ikke blir som tåkepratet til Jonas gahr støre-som bare pratet om å satse på nordområdene, uten at det kom noen praktiske resultater ut av den lovede satsingen.

Har du glemt at dette er Høyre og FRP? De tror ikke på statlige virkemidler. Det eneste du kan regne med er at det blir kutt overalt, spesielt i skatten til de aller rikeste.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...