Aktuelt

Luskelarsen

Åtseldyrene krangler.

Åtseldyrene krangler om hvem som har mest kredibilitet om sin bok om Wenche Behring Breivik. Det ingen er anstendig nok til å si at dette utelukkende dreier seg om å tjene penger. Det er en bok samfunnet ikke trenger, men mange sikkert vil lese og det er derfor mye penger i utgivelsen

Marit Christensen gir ut sin bok mot WBB sin vilje og Åsne Seierstad kom seilende inn på dødsleiet. Begges hjelpere kritiserer den andre, men sannheten er at begge er like lite sjarmerende åtseldyr som kun er ute etter å tjene penger på den verste hendelsen i Norge etter 2.verdenskrig.

Det eneste den ene frykter er at den andres bok skal gi mindre inntekter til seg selv. Jeg skal i hvert fall ikke bidra til å fylle noen av dem sin bankkonto.

2
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Åsne Seierstad kom seilende inn

Vi får håpe det ikke blir så dyrt for Norge som når Seierstad skrev om bokhandleren i Kabul?

For øvrig en god gammeldags catfight dette her.

1

Ja, det er utrolig mange folk som skal tjene penger på denne forferdelige tragedien for landet vårt.

Det være seg også advokater, og andre som faktisk tjener store summer på denne saken.

Folk går over lik for å si det forsiktig for å tjene penger. Det synes jeg faktisk ikke noe om.

Her handler det om et menneske som er dødssyk som ber om at boken om henne IKKE blir utgitt.

Jeg skjønner derfor ikke at Marit Christensen, og andre som også nå har skrevet bok da går imot dette ønsket.

1

Åtseldyrene krangler

Ærlighet og redelighet varer ikke lengst skal du gjøre suksess som forfatter i Norge. Nesten alle de mest suksessrike forfatterne i Norge de siste årene er litterære tyver som har stjålet privatlivet til andre, fra Knausgård til Seierstedt til Marit Christensen, de burde blitt pælma ut av forfatterforeningen hele gjengen.

2

Det er en bok samfunnet ikke trenger, men mange sikkert vil lese og det er derfor mye penger i utgivelsen

Med mindre du er personlig involvert i 22. juli, så har du kanskje heller ikke noe med å synse om hva samfunnet trenger eller ikke?

Det som selvsagt går igjen i alle disse innleggene er at det sitter folk og ergrer seg grønn over at en forfatter faktisk tjener penger på å skrive. Hadde jo vært ganske så stusselig uten slike mennesker...

1
amore Ja, det er utrolig mange folk som skal tjene penger på denne forferdelige tragedien for landet vårt. Det være seg også advokater, og andre som faktisk tjener store summer på denne...

Her handler det om et menneske som er dødssyk som ber om at boken om henne IKKE blir utgitt.

Om du hadde vært litt mer informert, så hadde du fått med deg at kontakten til Christensen kom fra fru Breivik og ikke omvendt.

Det er da fult ut begripelig at man ikke vil legge vekk et prosjekt man har jobbet på i et år fordi damen ombestemmer seg, muligens etter press fra andre.

Jeg vil og anta at man har bindende kontrakter mht slike prosjekt og ikke bare kan trekke seg etter flere måneders nedlagt arbeid.

1

Desverre er det nok mange der ute som vil svelge alt som står i boka uten å være kritisk, det er helt klart at Brevik og Christensen har vært uenige og vi vet alle at det finnes flere sider av en sak, Christensen sin side, Breivik sin side og sannheten sin side.

Denne boka tar jeg med en stor klype salt.

1

utelukkende dreier seg om å tjene penger

Det er vel derfor man skriver og selger bøker i utgangspunktet. For å tjene penger. Bokbransjen er ingen veldedig greie. Det har alltid dreid seg om penger. Også for Jo Nesbø og andre suksessforfattere.

Så å si at motivet er penger er jo liksom ikke spesielt oppsiktsvekkende. Det dreier seg alltid om penger. Både for forfatter og for forlag.

Det å selge bøker for å tjene penger er like sant som at man selger melk og øl for å tjene penger.

1
Kul_Djevel [sitat…] Det er vel derfor man skriver og selger bøker i utgangspunktet. For å tjene penger. Bokbransjen er ingen veldedig greie. Det har alltid dreid seg om penger. Også for Jo Ne...

Det er vel derfor man skriver og selger bøker i utgangspunktet. For å tjene penger. Bokbransjen er ingen veldedig greie. Det har alltid dreid seg om penger. Også for Jo Nesbø og andre suksessforfattere.

Det er helt riktig, men det er jo alle mulige andre " viktige " grunner til at disse bøkene må ut i følge forfatterne.

Man kan jo være ærlig i forhold til motivet. jeg taper millioner om jeg ikke gir ut boken.

1
tinnyme [sitat…] Med mindre du er personlig involvert i 22. juli, så har du kanskje heller ikke noe med å synse om hva samfunnet trenger eller ikke? Det som selvsagt går igjen i alle disse...

Det som selvsagt går igjen i alle disse innleggene er at det sitter folk og ergrer seg grønn over at en forfatter faktisk tjener penger på å skrive. Hadde jo vært ganske så stusselig uten slike mennesker...

Klart de tjener penger, men de kan være så ærlig at de sier at det er motivet. Ikke alle andre vikarierende grunner til at bøkene må utgis

1
Luskelarsen [sitat…] Det er helt riktig, men det er jo alle mulige andre " viktige " grunner til at disse bøkene må ut i følge forfatterne. Man kan jo være ærlig i forhold til motivet. jeg tap...

men det er jo alle mulige andre " viktige " grunner til at disse bøkene må ut i følge forfatterne

Ja, fint skal det være - men det er levebrødet deres.

Så å komme med opplagtheter som at penger er motivet ser jeg på som en gigantisk avsporing.

1
Kul_Djevel [sitat…] Ja, fint skal det være - men det er levebrødet deres. Så å komme med opplagtheter som at penger er motivet ser jeg på som en gigantisk avsporing.

Så å komme med opplagtheter som at penger er motivet ser jeg på som en gigantisk avsporing.

Ikke så lenge man påberoper seg alle andre unnskyldninger for å gi ut en bok mot dennes vilje. Hadde de hatt mot til å si at jeg gidder ikke kaste vekk millioninntekter så hadde det vert noe annet.

Irriterer meg når selvhøytidelige folk opphøyer viktigheten av sitt eget arbeide

1

Legg merke til at de begge stemmer godt ute på venstresiden og er journalister med god makt i mediene, og får dermed også stor oppmerksomhet inntil det helt komiske.

Så jeg tror nok det handler om både penger og propaganda.

Propaganda i den betydning at selv om moren ikke er terroristen, vil man prøve å holde liv i hele saken fordi venstresiden utnyttet hele hendelsen ekstremt kynisk og populistisk fra første stund, da Breivik hadde prøvd seg i FRP (men faktisk ble kastet ut)-

Uten at jeg liker FRP noe særlig, er det av og til noe komisk hvor åpenbart media driver med unøytrale framstillinger, spiller tabloid på bestemte hendelser for å påvirke opinioner til å tenke overtroisk om sammenhenger etc.

1
Kul_Djevel [sitat…] De aller fleste gjør det. Til og med parkeringsvakter. De tror selv de gjør en veldig viktig jobb :)

Og du tror ikke det har noe med egenvurdert makt fra uniformen å gjøre? Her er uniformen den journalistiske utdanningen blandet med forvirrede politiske holdninger fra gamle raddistider. Når Moskva-Marit sier at hun gjør en slags overordnet samfunnsjobb med en ren tullebok, sier det litt om hvor forvirret hun kanskje er.

1
Luskelarsen [sitat…] Ikke så lenge man påberoper seg alle andre unnskyldninger for å gi ut en bok mot dennes vilje. Hadde de hatt mot til å si at jeg gidder ikke kaste vekk millioninntekter så...

Forøvrig er det alltid morsomt når folket klager på at andre tjener penger i vanlig norsk bonderomantisk misunnelse, men så likevel er den samme samfunnsklassen som kjøper sånne bøker til seg selv eller til andre som julegaver.

Man kan ikke klage på at noen tjener penger hvis man selv har bidratt til det.

1

Marit Christensen gir ut sin bok mot WBB sin vilje og Åsne Seierstad kom seilende inn på dødsleiet.

Stoler du blindt på hva avisene skriver ?

Vi vet ikke hvem som har rett i denne saken. Det eneste som er sant er at Christensen gir ut en bok som hovedsakelig handler om moren (og skribentens oppfatning av møtene med henne).

Seierstad gir også ut et bok, som handler om 22/7, og kun litt om moren.

Så får man se hvem som vinner i antall solgte bøker da. Jeg synes ikke noe av dette er julegavebøker (med mindre man vet helt sikkert at noen ønsker seg den).

1
Stenia [sitat…] Stoler du blindt på hva avisene skriver ? Vi vet ikke hvem som har rett i denne saken. Det eneste som er sant er at Christensen gir ut en bok som hovedsakelig handler om m...

Vi vet ikke hvem som har rett i denne saken. Det eneste som er sant er at Christensen gir ut en bok som hovedsakelig handler om moren (og skribentens oppfatning av møtene med henne). Seierstad gir også ut et bok, som handler om 22/7, og kun litt om moren.

Deres interne krangel har jeg ingen oppfatning utenom at jeg registrer at de krangler. Det jeg synes er søkt at Christensen påberoper seg et samfunnsoppdrag og opphøyer sitte eget arbeid.

Jeg forstår godt at hun ikke ville trekke boken. Hun har sikkert lagt masse arbeid i den og hadde gått glipp av store inntekter om boksen ikke kom ut. Det er en ærlig sak, men så kan hun si det.

1
shaukat23B Forøvrig er det alltid morsomt når folket klager på at andre tjener penger i vanlig norsk bonderomantisk misunnelse, men så likevel er den samme samfunnsklassen som kjøper sånne bø...

Forøvrig er det alltid morsomt når folket klager på at andre tjener penger i vanlig norsk bonderomantisk misunnelse, men så likevel er den samme samfunnsklassen som kjøper sånne bøker til seg selv eller til andre som julegaver.

Det er hele poenget. Jeg forstår godt at hun ikke ville trekke boken. Hun har sikkert lagt masse arbeid i den og hadde gått glipp av store inntekter om boksen ikke kom ut. Det er en ærlig sak, men så kan hun si det.

I stedet sitter hun og vaser om et samfunnsoppdrag og hvordan hun har støttet WBB. Hun har ikke noen samfunnsoppdrag og hun ga ut boken mot WBB sin vilje. Det dreier seg om penger og det er fair nok, men da kan hun si det.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...