Aktuelt

nordfrost

Sverige overvåker nordmenn !

Overvåkning av folks e-post og telefoner er ett hett tema nå for tiden,og Usa er blitt den store synderen for mange-men hvorfor er det ingen diskusjon her hjemme,om at vår nærmeste nabo sverige:driver å leser alle våre e-mailer,og registrerer vår mobiltelefon bruk, ved bruk av FRA loven ?

http://www.nrk.no/norge/vil-ha-svar-om-svensk-overvakning-1.11324935

FRA loven i sverige,gjør at svensk politi kan sitte å lese våre e-poster med liv og lyst,og deres militære er også med på på å overvåke nordmenn.

Hva da med patenter og ideer som nordmenn driver og sender hverandre for å høre andres mening om:hvor beskyttet er norske patentsøknader som blir sendt til patentstyret i norge,når svenskene kan sitte å grafse i våre hemmeligheter ?

Jeg vil ha svar i fra norske myndigheter:hva med våre patentsøknader som blir sendt til patentstyret i norge,hvor godt beskyttet er de når svenskene kan sitte å lese dem i detalj på store skjermer et sted i sverige ?

Svenskene har nå overvåket nordmenn i årevis uten at norske myndigheter har satt en stopper for den ulovlige aktiviteten,og nå må den nye regjeringen ta tak i problemet skikkelig,slik at nordmenn skal slippe å vite at svenskene kan sitte å lese våre hemmeligheter,som vi har sendt gjennom e-mail,sms er,og annen data trafikk.

Jeg våger ikke å sende en patentsøknad lenger,eller ta en fortrolig samtale med noen gjennom bruk av e-mail-for jeg vet at alt som jeg skriver blir nå lest i sverige,og sendt til andre land som måtte be om slik data om nordmenn.

Det er en skam at sverige som vår nærmeste nabo kan overvåke oss gjennom vår databruk,som om vi var noen sauer i et fjøs,der bonden har montert opp kamera og mikrofon for å overvåke alt som skjer i fjøset.

Svenskenes overvåkning av nordmenn må det nå bli en slutt på !

2
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

I selskapet jeg jobber i krypterer vi mye av det vi sender over nettet, spesielt informasjon vi ikke ønsker andre skal lese.

Fungerer fint, og uten krypteringsnøkkelen er det så godt som umulig å lese det.

Tror kryptering kommer til å bli mer, og mer brukt både av bedrifter og privatpersoner i fremtiden.

1

Svenskenes overvåkning av nordmenn må det nå bli en slutt på !

All overvåkning må det bli en slutt på!

Hvor du er, hva du gjør og hvem du kommuniserer med er din egen business.

Det blir det jo uansett virkelig en slutt på 1. Januar 2015 da DLD dritten bli innført.

1

Svenskenes overvåkning av nordmenn må det nå bli en slutt på !

Det blir sånn når Norge er for fattige til å ha egne utenlandslinjer.

1

Hva da med patenter og ideer som nordmenn driver og sender hverandre for å høre andres mening om

...da er de liddlig dumme. Bedriver en utvekslinger på patentnivå..etc etc bruker en ikke telefoner hverken faste eller mobile....man møtes og spaserer en tur........kråkehjerner.

1
perchri [sitat…] ...da er de liddlig dumme. Bedriver en utvekslinger på patentnivå..etc etc bruker en ikke telefoner hverken faste eller mobile....man møtes og spaserer en tur........kråke...

Folk med nye ideer er ikke dumme-for i norge har patentstyret selv laget til hjemmesider på nettet,der folk med nye oppfinnelser kan sende patentsøknaden ved å bruke nettet.

http://www.patentstyret.no/

Når det nå er slik at svenskene fritt kan overvåke norske e-mailer, telefoner,faxer etc-så sier det seg selv at det betyr at norske oppfinnelser blir snappet opp av svenskene,og hvem vet hva de da vil gjøre med en virkelig god ide ?

De kan jo bare stjele hele ideen- og søke patent selv på ideen !

Det er også mulig å sende bok manuser til forlag gjennom nettet,så leselystne svensker som overvåker norge gjennom FRA,slipper jo på den måten å kjøpe boken,for den har de jo allerede lest på forhånd !

1

Ofte er den formelle unnskyldningen at man skal øke sikkerheten i samfunnet. Dette er den klart enkleste måten å lure fram totalitære utviklinger på. Det er i tider med terrorisme, kriminalitet, rusproblemer etc veldig enkelt å spille på folks samvittighet og generelle lettlurthet, og enkelt å skape et bilde av de som vil beskytte rettigheter som egosentriske eller "ikke opptatte nok av fellesskapet".

Samfunnet styres av forstyrrede altruister. Det er vår egen feil som folk, vi ville at det skulle bli sånn. Vi vil ikke ha skjeer i egen hånd

1
shaukat23B Ofte er den formelle unnskyldningen at man skal øke sikkerheten i samfunnet. Dette er den klart enkleste måten å lure fram totalitære utviklinger på. Det er i tider med terrorisme,...

Hitlers framvekst var jo samme greia som vi ser i dag fremdeles på globale nivåer. Også han spilte på mulige problemer, konspirasjonsteori om jødenes djevelske natur og at samfunnet var fattig og desperat.

Samfunnene i dag er mindre fattige men har likevel en rekke voksende problemer. Folk flest tror ofte at de enkle, totalitære medisinene er de rette hvis de blir desperate eller påvirket til å tenke fryktorientert.

Demokratiet som system (via valg overgi dine penger og makt over deg selv til en sentral elite) er jo ikke noe annet enn et steg nærmere diktaturet.

1
shaukat23B Ofte er den formelle unnskyldningen at man skal øke sikkerheten i samfunnet. Dette er den klart enkleste måten å lure fram totalitære utviklinger på. Det er i tider med terrorisme,...

Svenskenes overvåkning av norsk databruk,er som om naboen i blokka ved siden av meg,skulle ha boret et hull i soverom veggen min,og satt inn et kamera med mikrofon i hullet,for å se og høre hva som foregikk der av aktiviteter.

Jeg tror ikke noen av oss aner konsekvensene av at et naboland kan overvåke oss, slik svenskene gjør i dag,da norsk datatrafikk går innom svenske linker.

Statsminister Erna solberg har forlangt et svar fra svenskene om deres overvåkning av norsk datatrafikk,men jeg frykter at svaret fra svenskene bare koker bort i kålen, og ingenting skjer.

Den eneste måten å ikke bli overvåket gjennom nettet visst man vil skrive noe,er å bruke skrivemaskin-men det er jo å gå tilbake i tiden:men hvem vet,kanskje man må gjøre det for å få fred- for et samfunn som blir mer og mer kontrollerende, og kan ende opp som et mareritt av et datakontroll diktatur.

1

Dette er gammelt nytt . Alt jeg skriver her , til deg , blir sendt til deg via Sverige . Til , servere .

Og de gjør med alle meldingene som de selkv vil .

1
fujis Dette er gammelt nytt . Alt jeg skriver her , til deg , blir sendt til deg via Sverige . Til , servere . Og de gjør med alle meldingene som de selkv vil .

Så visst jeg skriver en god svenske vits her,så begynner de som ser på skjermene i sverige å le ?

Hvorfor har svenskene alltid stående 2 tomme flasker med brus i kjøleskapet ?

Det er fordi i tilfelle det skulle komme noen på besøk som ikke var tørste !

Håper de ler nå i sverige ?

1
shaukat23B [sitat…] Ingen ser på skjermene i Sverige. Det lagres i en database for oppsøk til politiske formål, som da vil kalles "sikkerhet".

For å forklare nærmere- Hvis en norsk terrorist raner butikken i Kiruna naken og sprenger seg selv på et teater i Gøteborg ei uke etterpå, vil man kunne trekke mange "interessante sammenhenger" i tabloidmedia etter samtale med politiet. Som at hans medlemskap i supporterklubben for Watford FC må ha hatt en nær sammenheng med at Watford er terrorister og ikke minst at siden en fotballklubb fra London er terrorister, er egentlig hele verden terrorister og derfor må vi umiddelbart få et totalitært samfunn (hiver etter pusten) for å redde de uskyldige individene i fellesskapet

1

Svenskenes overvåkning av nordmenn må det nå bli en slutt på !

Et obs til alle nordmenn; skriv aldri en viktig melding på svensk. Begynn viktige meldinger med träkigt, da vil den aldri bli lest av noen svenske, og dermed ikke av svensker i det svenske overvåkingspolitiet.

1
nordfrost De sitter å ser på store skjermer hva som kommer inn av datatrafikk,det så jeg i en reportasje på tv. http://www.forskning.no/artikler/2008/juni/187040 Et digitalisert Stasi-arkiv...

Det som skjer er at enorme datamaskiner (svenskene investerte heavy på den kanten allerede år tilbake) sorterer trafikken ut fra visse søkeord. Dersom det finnes en viss mengde slike i en melding, blir meldingen overført til "manuell sjekking". Slike søkeord vil trolig være ord som bombe, terror, trussel - etc. Trolig finnes det noen hundretalls slike ord, fordi det er mange språk som må dekkes. Dersom man finner mistenkelig trafikk blir både sender og mottaker fortløpende sjekket (alt blir lest) for en periode.

Men dette er også systemets svakhet. Noen hundre guttunger kunne når som helst overbelaste FRA og sende de drøyt 800 ansatte i FRA-systemet ut i kaos ved å sende et stort antall meldinger som inneholdt sannsynlige søkeord til og fra hverandre så fort de bare rakk det.

1
Goblin_9 Det som skjer er at enorme datamaskiner (svenskene investerte heavy på den kanten allerede år tilbake) sorterer trafikken ut fra visse søkeord. Dersom det finnes en viss mengde sli...

Noen hundre guttunger kunne når som helst overbelaste FRA og sende de drøyt 800 ansatte i FRA-systemet ut i kaos ved å sende et stort antall meldinger som inneholdt sannsynlige søkeord til og fra hverandre så fort de bare rakk det.

Ikke gi dem ideene .. Er nok av pirate youngsters

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...