Aktuelt

Heimdal

Fattigdommen sprer seg i europa

Hellas er nylig klassifisert som U-Land. For første gang i historien er et land gått fra I til U. Hvilke av Europas nasjonalstater kan tenkes å følge etter dette sydeuropeiske landet som i de seneste årtier har fått store mengder innvandrere innover sine grenser.

Jeg mener følgende land ligger i faresonen. Sverige,Italia,Frankrike og UK. Selv om de to siste den senere tiden har sett ut til å opponere mot EU og den tøylesløse innvandringspolitikken som landene blir påtvunget.

http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article2629492.ece

1
54 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg mener følgende land ligger i faresonen. Sverige,Italia,Frankrike og UK

Når olja tar slutt og oljefondet borte, går vi også fra I- til U nokså raskt.

3

Jeg mener følgende land ligger i faresonen. Sverige,Italia,Frankrike og UK. Selv om de to siste den senere tiden har sett ut til å opponere mot EU og den tøylesløse innvandringspolitikken som landene blir påtvunget.

Sverige tør vel ikke, da blir det plutselig rasisme.

1
finnur [sitat…] Når olja tar slutt og oljefondet borte, går vi også fra I- til U nokså raskt.

Aldeles ikke, for oljen tar ikke slutt. Derimot vil etterspørselen etter olje synke dramatisk om et par tiår, for nye sikre energikilder har tatt over og toppen av den nye energikilden heter Thorium og dette grunnstoffet er så verdifullt at oljefondet blir til lommerusk i sammenligning.

Og om ca 15-20 år går bilparken på el, ikke på de gammeldagse batteriene vi har i dag, men energien lagres på en helt annen måte enn i dag. Bilfremtiden er ikke bensin eller andre fossile kilder, heller ikke hydrogen, men el..

1

Kan noen europeiske land sammenligne seg med Hellas? Lite arbeidsomme og særdeles skeptisk til å betale skatt. I alle fall langt unna Sverige, dog har de jo et problem med den enorme innvandringen.

1

Hvilke av Europas nasjonalstater kan tenkes å følge etter dette sydeuropeiske landet som i de seneste årtier har fått store mengder innvandrere innover sine grenser.

Skyldes den økonomiske krisen i Hellas, Spania, Italia og Portugal at de har for mange innvandrere?

2
nevrgivup Neppe. Men de representerer nok en enorm belastning på allerede hardt pressende økonomier. Innvandring fra u-land er et enormt pengesluk for nasjonal statene i Europa.

Innvandring fra u-land er et enormt pengesluk for nasjonal statene i Europa.

På den ene siden ja, men man skal heller ikke se bort fra at mange innvandrere bidrar positivt i de landene de kommer til. Det er vel først og fremst i nord-europeiske landene at innvandrere mottar store økonomiske bidrag fra samfunnet. Den økonomiske krisen i Sør-Europa skyldes vel først og fremst at landenes egne innbyggere i mange år har levd over evne og at ingen politikere har turt å sette foten ned av frykt for å miste posisjoner.

En nordisk modell der folk faktisk betaler skatt og politikerne fører en forsvarlig økonomisk politikk ville sannsynligvis minsket virkningen av krisen.

Dessverre tyder spesielt grekernes reaksjon med å legge skylden på Tyskland på at de ikke forstår dette.

For Spanias vedkommende har nok også krakket etter den vanvittige boligutbyggingen beregnet på utenlandske pensjonister hatt en forsterkende virkning.

1

tray358:

Hvilke "landenes egne innbyggere" mener du har levd over evne?

Håper du svarer slik at jeg ikke angrer på tommelen jeg ga for innlegget ditt over.

1
Hyrro tray358: Hvilke "landenes egne innbyggere" mener du har levd over evne? Håper du svarer slik at jeg ikke angrer på tommelen jeg ga for innlegget ditt over.

Hvilke "landenes egne innbyggere" mener du har levd over evne? Håper du svarer slik at jeg ikke angrer på tommelen jeg ga for innlegget ditt over.

Tenker spesielt på Hellas som, ifølge det jeg har lest, hadde noen vanvittige gode pensjonsordninger der barn kunne arve foreldres pensjoner. Likeledes hadde de en kjempestor offentlig sektor og et meget kostbart byråkrati. Kombiner dette med en særdeles lav skattevilje der det var helt vanlig å ikke betale skatt, eller i bestefall bare betale skatt av halve inntekten, og i tillegg heller ikke betale merverdiavgift osv. så måtte det jo til slutt ende galt. Å drifte et land er i prinsippet som å drifte en familie. Dersom man over tid lånefinansierer sin tilværelse uten sikre fremtidige inntekter må det før eller siden ende med en katastrofe.

1
stabeis Aldeles ikke, for oljen tar ikke slutt. Derimot vil etterspørselen etter olje synke dramatisk om et par tiår, for nye sikre energikilder har tatt over og toppen av den nye energiki...

Aldeles ikke, for oljen tar ikke slutt. Derimot vil etterspørselen etter olje synke dramatisk om et par tiår, for nye sikre energikilder har tatt over og toppen av den nye energikilden heter Thorium og dette grunnstoffet er så verdifullt at oljefondet blir til lommerusk i sammenligning.

Oljen tar ikke slutt? Mener du olje er en fornybar ressurs eller hva?

Du har tydeligvis ikke faatt med deg at allerede naa har oljeproduksjonen sunket kraftig i forhold til noen aar siden.

Og Thorium er et veldig stort sporsmaalstegn forelopig, trengs mange aar forskning for i det hele tatt avgjore om man kan faa brukt det fornuftig

1
tray358 [sitat…] Tenker spesielt på Hellas som, ifølge det jeg har lest, hadde noen vanvittige gode pensjonsordninger der barn kunne arve foreldres pensjoner. Likeledes hadde de en kjempes...

Tenker spesielt på Hellas som, ifølge det jeg har lest, hadde noen vanvittige gode pensjonsordninger der barn kunne arve foreldres pensjoner. Likeledes hadde de en kjempestor offentlig sektor og et meget kostbart byråkrati. Kombiner dette med en særdeles lav skattevilje der det var helt vanlig å ikke betale skatt, eller i bestefall bare betale skatt av halve inntekten, og i tillegg heller ikke betale merverdiavgift osv. så måtte det jo til slutt ende galt.

Det du beskriver er et godt skritt mot et velstandssamfunn hvor det offentlige først og fresmt skal sikre folket en best mulig tilværelse både i arbeid og alderdom. Skatt på arbeid er i seg selv en motsigelse og merverdiavgift er den mest urettferdige skatt som finnes.

Det er finansgigantene som utsulter folket og tar fra dem rettigheter som er opparbeidet gjennom mange år. det er finansgigantene som har feilet, men fordi de har all makt så forlanges det at folket skal betale regninga.

Det er også finansgigantene som eier informasjonen, så det er ikke så rart at utsagnet om at "grekerne har levd over evne" er blitt gjentatt så ofte at det blir som en sannhet. Men sant er det ikke.

1
stabeis Aldeles ikke, for oljen tar ikke slutt. Derimot vil etterspørselen etter olje synke dramatisk om et par tiår, for nye sikre energikilder har tatt over og toppen av den nye energiki...

Aldeles ikke, for oljen tar ikke slutt.

Selvfølgelig vil oljen ta slutt en gang.

Det spørs bare hvor langt vi som folk gidder sørge for at også kommende generasjoner får gode liv,og bekymre oss over det.

Noen gidder kanskje bare se 20-30 år fremmover i tid:sånn passelig at de rekker selv skrape sammen nok til sin alderdom.

Andre kanskje har fått barn,og ser 50-60 år fremmover,for deres del. Atter andre gidder kanskje også ta med kommende barnebarn,og legger noen år til.slik at tallet 100 synes.

DEt er forskjell på mentaliteten,og bekymringene der,man kan se forskjell.

Noen mener at man skal tenke som gamle tider,da man alltid skulle overlate gården ennå et hakk bedre,enn når man selv overtok den.

Atter andre er "moderne",og synes vær for sørge for seg:bare de selv får nok.

1

- og det fantes en tid hvor oljen ikke hadde begynt.

Det var den gangen hvor en hver hadde arbeid, bolig og en sikker framtid - kanskje bortsett fra fremmedarbeiderne som gjorde møkkajobbene for oss og ble stablet sammen på ett rom eller i uthus. Men de var med på å reise den velstanden som Norge har kastet fra seg for å snurre et lykkehul isteden, hvor det er vinnerne som eier ordet og de mange taperne forblir tause.

1
jakoline [sitat…] Selvfølgelig vil oljen ta slutt en gang. Det spørs bare hvor langt vi som folk gidder sørge for at også kommende generasjoner får gode liv,og bekymre oss over det. Noen gi...

Selvfølgelig vil oljen ta slutt en gang.

Dersom forbruket holder seg på samme nivå i 30-40 år til, vil det kanskje bli tomt etter hvert, men det vil komme nye energityper lenge før den tid og Thorium vil om få år bli en svært effektiv og miljøvennlig energi.

Dessuten er det oppfunnet en batteri, i den grad man kan kalle det for et batteri, men heller en ny metode for å lagre energi. Denne oppfinnelsen er svensk og når den er ferdig tilpasset, vil alle kjøretøyer bruke denne nye energien og da vil etterspørselen etter olje stupe.. Vi ser kun 10-12 år fremover i tid..

1
stabeis [sitat…] Dersom forbruket holder seg på samme nivå i 30-40 år til, vil det kanskje bli tomt etter hvert, men det vil komme nye energityper lenge før den tid og Thorium vil om få år...

Dersom forbruket holder seg på samme nivå i 30-40 år til, vil det kanskje bli tomt etter hvert, men det vil komme nye energityper lenge før den tid og Thorium vil om få år bli en svært effektiv og miljøvennlig energi.

Bra vi også har optimister her på vgd :)

1
stabeis http://www.tu.no/kraft/2013/06/25/for-forste-gang-brenner-thorium-i-en-vanlig-reaktor Ja jeg er optimist med tanke på ny, sikker og stabil energi og når du har lest linken har du k...

Ja jeg er optimist med tanke på ny, sikker og stabil energi og når du har lest linken har du kanskje blitt litt mer optimistisk du også..:-)

Må jo være også noe som oljeproduserende land kan mene spenner beina for dem,dette?

Uansett:personlig er jeg mest redd ekstremistiske ideologier,der kan ødelegge samfunnet. Enten de har utgangspunkt fra sekulære eller religiøse retninger.

Men det er betryggende at noen tenker også på hva vi skal leve av,den dagen oljen tar slutt.

Optimisme er en god egenskap,som alltid har drevet menneskeheten videre. Tross de største hindringer og katastrofer.

Vi trenger hver eneste en av slike individer,der har dette i seg:bare man ikke er for naiv.

DEt har noe med balansen der:pessimistene ser farene,optimistene prøver å finne løsninger...

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...