Aktuelt

DrSchwei

FLOM

Det er varslet flom på Østlandet det neste døgnet.

Haben Sie angst?

Det blir verst på grensa mellom Telemark og Buskerud. Aller-aller verst i tettbygde strøk.

Det blir spennende!

Er du forberedt på flommen?

1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bodde MIDT i det værste strøket som ble rammet av Frida-flommen. Nærmeste nabo til dammen på Årbogen som holdt på å ryke. Dog ikke noen fare for oss.

Men det ser ut som nedbøren kommer over flere timer og også noe mindre enn under Frida så håper det går greit. Må i tillegg til Vestfold i morgen (fra Drammen) så håper det går greit med kjøringa. E18 er jo ganske godt planert.

Mer bekymret for hva som skjer NÅR/hvis ett slikt uvær treffer Oslo. København hadde jo ett slikt uvær for noen år siden og skader i milliardklassen. Hadde Frida rammet Oslo så hadde man nok også fått skader for milliardær.

1

Er glad jeg er trønder, selv om grunnen under de fleste av oss består av kvikkleire.

Også en smule angstfyllt.

1

Er aldri redd for litt vær. Jeg bor på Østlandet og her er det sjelden det skjer noe. I fjor var jeg USA og alt er jo så stort der borte, så når været der satt i gang ble jeg litt skeptisk.

Og jeg er forberedt, når jeg flyttet hit jeg bor nå så var jeg bevisst at huset skulle være på et trygt sted.

Skal følge med på nyhetene i morgen, håper det går bra med folk og fe.

1

Er du forberedt på flommen?

Sitter å titter ut på den flaue byga som kom over nå, nei det var puslete greier, vår herre kan vel bedre enn dette? Kanskje bare en apertiff til morroa starter, lurer egentlig på hva jeg gjør oppe nå også?

1
pfrog567 Nettopp :)

Nettopp. Det er godt at andre ser at mange (de fleste) av mine innlegg på VGD er til dels mediekritiske og til dels ironiske. Vanskelig å forstå av og til, og vanskelig å se. Men hyggelig at noen er intelligente nok til å forstå, uten videre forklaring.

1
DrSchwei Nei, det var mest ment som en kommentar til medienes opphaussing av dette. Som regel blir det er par våte kjellere og noen kumlokk som spretter opp. Så dette er mer som "underholdn...

Nei,

det var mest ment som en kommentar til medienes opphaussing av dette. Som regel blir det er par våte kjellere og noen kumlokk som spretter opp.

Blir litt "gutten som ropte ulv" dette her. Det virker som det mye oftere ikke blir noe ut av det, enn omvendt.

Virker som Yr.no nesten ukentlig har varseltrekanter.

Men tenk på hvilket kaos det hadde blitt hvis dette hadde kommet som snø....

Akkurat NÅ ser det ut som det er noen kraftige byger over Oslo og omegn så får vi se hvordan de slår ut.

12,44mm. regn har jeg bor hittils i dag.

1

Ser at enkelte medier har brukt ordet "monster-regn" i dag. Tydeligvis en kjedelig søndag på jobb for nett"journalitene".

1

Her i Rygge ser man faktisk nå glimt av blå himmel akkurat nå. Har regnet en del i tidligere i dag, men ikke ekstremt mye akkurat..

Nå er det jo imidlertid sagt at det pga. drivhuseffekten skal bli "varmere, våtere og villere"., noe det vel har blitt de siste årene?

I går var det rene vårværet her, og sommerblomster blomstrer fortsatt :)

1

Jeg bor et stykke nord for Oslo. Har holdt kattene inne og lurt på om jeg måtte gjøre om planene for dagen. Men nå har regnet stoppet! Men positivt at værmeldingene bommer så fullstendig når det er den riktige veien :)

1

strøk. Det blir spennende! Er du forberedt på flommen?

Har for sikkerhets skyld blåst opp en stor gummibåt som står i kjelleren og tatt svømmeknappen for en del år siden. :))

Nei da, bare fleipa, men er det noen som har tatt sine forholdsregler?

1
Komunista Finn Sjue har en artikkel i dagens Aftenposten, hvor han er kritisk til utviklingen i journalist-yrket. Et av hans ankepunkt er behovet for hele tiden å rope Ulv, ulv. Vi blir lett...

Vi blir lett blaserte og fed up, når disse penneknektene hele tiden skal overgå hverandre i "Monster-artikler"

Hav kommer når superlativene begynner å bli nedslitte til grensen av meningsløhet? Dette? "Hyper-monster-kattunge født i Setesdal - 53 gram over gjennomsnittsvekt".

1

Er du forberedt på flommen?

Ja.

Har rensa opp alle sluk så det er mindre sjanse for at de flømmer over. Stort mer tror jeg ikke jeg kan gjøre selv. Jeg kunne kanskje også tatt det med i aftenbønnen hvis jeg hadde hatt troen på det.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...