Aktuelt

RexSkribenticus1

DØDSSTRAFF, ELLER….?

DØDSSTRAFF, ELLER….?

I Norge har ingen blitt henrettet siden landsvikoppgjøret etter 2. verdenskrig.

Med alle de drapene det har vært i landet vårt de siste årene, blant annet de tre meningsløse drapene på Valdresekspressen i går, mandag 5.november 2013, utført av en asylsøker fra Sør-Sudan, så er det på tid å ta i bruk igjen dødsstraff i Norge.

Synes jeg. Seriøst!

Hva mener DU?

: Rex

1
40 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Alkohol er noe jeg ikke benytter.

Og ellers har du kanskje en mening om temaet i denne tråden, Nordmann14?

Ikke?

Det var det jeg tenkte!

: Rex

1

Jeg skjønner. Du vil ikke ha debatt, bare ringronke med meningsfeller.

Selv om den frasen ikke er original, så betyr ikke det at jeg ikke har tenkt over innholdet. Og min oppfatning er at dødsstraff er og blir hyklersk.

4

Spørsmålet trådstarter kan stille seg er om gårdagens drap ville vært unngått hvis drapsmannen kan dømmes til døde. Var han så kontrollert i tankegangen at han vurderte konsekvensene av hva han gjorde? Og hvis svarene her blir nei, hva er da hensikten med dødsstraffen?

1

Kan du henvise til de tidligere tilfellene? Ikke meningen å virke kjip, men det hadde vært interessant å se.

1
PiazzT Ut fra den observerbare praksisen ved tidligere tilfeller, er det ikke utenkelig at en rasjonell men hensynsløs person kan utføre en slik handling med den hensikt å få opphold i No...

at en rasjonell men hensynsløs person kan utføre en slik handling med den hensikt å få opphold i Norge.

Dette gjev fårlege perspektiv om det verkeleg er slik at dei som gjer ugjerningar av denne typen, etter soning/psykiatrisk behandling, automatisk får fast opphald i landet. Så vidt eg veit, fekk mannen frå Etiopia som drap ein sjåfør på Valdresbussen for ti år sidan, 1 1/2 sikring/behandling, og han er no på frifot - i Noreg.

Sør-Sudan er ein vestleg konstruksjon der det liksom skal råda demokrati osb. Kan ikkje skjøna kvifor folk derifrå skal kunna krevja opphald her. Det vert hevda at over 80% av dei som får asyl i Noreg, er falske asylsøkjarar. Får vona den nye regjeringa vågar gjera noko med dette og stå opp mot den "velmeinande" RG-flokken i og utanfor media.

2

Hva mener DU?

Er motstander av dødsstraff. Vi får ikke et bedre samfunn. Heller et kaldere samfunn kan vi bli sittende igjen med. Hørt om noen justismord i Norge de siste 20 år?

Men mest av alt er dette et følelsesmessig spørsmål for meg. Det står i skriften: "Du skal ikke drepe!" Er ikke religiøs eller kirkegjenger. Men de ti bud er gode leveregler som gir et bra samfunn om disse etterleves av mange.

Pisk, gapestokk, strekkbenk og giljotin står på ønskelisten. Vil ha ekte vare. Ikke masseproduserte kopier. Huset er fullt av pisker og sveiper i alle fasonger og farger. Noen benyttes mer eller mindre jevnlig.

Men vi tar da ikke livet av hverandre. Noen rapp over rompa får fart på både hest og rytter! Lek for oss over ca 16.

2

Et vanskelig spørsmål, men er vi tjent med å ha en kar som Breivik sittende i fengsel livet ut ?. Breivik kan jo aldri slippe ut så hadde det vært bedre å avlivet han ?. Jeg har ikke svar på spørsmålet men det er en interessant debatt. Det måtte i såfall kun ha blitt brukt i saker der det overhodet ikke finnes tvil om skyldsspørssmålet som i breivik Saken .

1

Om motivet til drapsmannen på Valdresekspressen har vori å hindra at han vart utvist - han skulle ha reist ut av landet i dag - vil ein i minsto vona han vert handsama som ein rå kriminell og ikkje som eit psykiatrisk tilfelle. Dødsstraff i slike tilfelle er ikkje eit viktig spørsmål. Ein som med kaldt blod tek livet av tre menneske, reduserer verdet på eige liv til det minimale. Om han vert skoten eller får 25 år i fengsel, kan vera eitt feitt.

1

Som jeg skrev trøndern jeg har ikke svarene så det er godt mulig at du har rett

1

Med alle de drapene det har vært i landet vårt de siste årene, blant annet de tre meningsløse drapene på Valdresekspressen i går, mandag 5.november 2013, utført av en asylsøker fra Sør-Sudan, så er det på tid å ta i bruk igjen dødsstraff i Norge.

Forrige mann som utførte drap på Valdres-ekspressen var fri mann etter et og et halvt år.

1

De som bygde det opp etter krigen? regjeringen Gerhardsen som sørget for at Norge fikk rettighetene for oljen?

1
Komunista [sitat…] Ett og et halvt år, strålende. Det norske psykiatriske helsevesen er jo i verdenklasse, det vet alle.

Jeg tror at dette med psykiatri og behandling er noe du ikke har alt for mye kunnskap om.

Hvis de mente at han ikke trengte mer behandling for den akutte krisen han en gang var inne i, så er jeg sikker på at det er en god vurdering. Det har jo også vist seg at den personen ikke har drept noen siden sist. 10 år uten nye hendelser av samme karakter. Det forteller meg jo at vurderingen de gjorde var riktig.

1

Hvilken situasjon og hvem er dette mer spesifikt som du vil ha dødsstraff for? Har du noen navn?

1
Komunista [sitat…] Ett og et halvt år, strålende. Det norske psykiatriske helsevesen er jo i verdenklasse, det vet alle.

Det norske psykiatriske helsevesen er jo i verdenklasse, det vet alle.

Det er mykje synsing når det gjeld psykiatri. I og for seg er alle som tek liv av nokon, "galne". I det siste tilfellet ser det ut som det ligg eit klart motiv bak handlinga: hindra utsending. Det burde føra til at fyren får maksimumsstraff - og så UTSENDING! Dødsstraff er tydeleg nok uaktuelt så lenge det trass alt ikkje er fleire drap enn det er her til lands.

1
Komunista [sitat…] I motsetning til deg. Det kan av og til virke som du er i nærkontakt med psykiatrien, eller...?

Det kan av og til virke som du er i nærkontakt med psykiatrien, eller...?

Hva mener du med det?

Jeg kan ihvertfall erkjenne såpass at jeg overlater til psykiatrien til å vurdere hvor mye behandling folk trenger. De har mer kunnskap til dette en både du og jeg. Du tror selvsagt at du vet bedre enn dem med din lille hobbypsykologutdanning, men det har du altså ikke. Til og med jeg som har en bachelorgrad i psykologi har ikke kunnskap nok til å vurdere pasienter.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Laster...