Aktuelt

Semih

Trippeldrap - får som fortjent

http://www.dagbladet.no/2013/11/01/kultur/kronikk/debatt/meninger/debattinnlegg/30099744/

To nrk journalister skrev denne oppsiktsvekkende kronikken i dagbladet, hvor deres smått ekstreme meninger kommer frem.

Denne ble postet rett før trippeldrapet på bussen, så de ligger nok lavt i terrenget nå. I sum så mener de at det er vår egen skyld og at det er vel fortjent når asylsøkere kommer hit og raner, dreper og ellers bedriver kriminell aktivitet.

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

To nrk journalister skrev denne oppsiktsvekkende kronikken i dagbladet, hvor deres smått ekstreme meninger kommer frem.

Disse to journalistene går langt i å fjerne ansvaret for ulike type forbrytelser, fra gjerningspersonen og over på samfunnet. Tankegangen er velkjent og handler langt på vei om å forstå seg i hjel på psykososiale problemer hos den enkelte lovbryter. Dette bidrar typisk nok til en stakkarsliggjøring av gjerningspersonene - i dette tilfelle innvandrere og asylsøkere.

1

To nrk journalister skrev denne oppsiktsvekkende kronikken i dagbladet, hvor deres smått ekstreme meninger kommer frem.

er jo så naivt at man kan ikke ta det seriøst.

1

"Vi fikk som fortjent. Det sa i hvert fall en av dem, mens vi lå der kneblet med hodet i puta og ranerne over oss. Han hadde tydeligvis et behov for å forklare hvorfor de ranet oss. De var ikke onde mennesker, sa han. Bare i en fortvilet situasjon. De skulle ønske de kunne få bo og jobbe og leve et normalt liv i Norge. Men asylsøknaden hadde blitt avslått. Nå hadde de ikke annet valg enn å rane oss for å skaffe penger til å komme seg hjem"

Sakset fra artikkelen, men så vidt jeg vet betaler den norske stat for hjemreisen til asylsøkere med avslag.....

Så for disse to var det vel heller snakk om å komme hjem som "rike" !

1
Benkeslitern "Vi fikk som fortjent. Det sa i hvert fall en av dem, mens vi lå der kneblet med hodet i puta og ranerne over oss. Han hadde tydeligvis et behov for å forklare hvorfor de ranet oss...

Denne saken og andre saker der asylsøkere får avslag og så begår kriminalitet begynner å bli for mange. Det er jo opplagt at for mange så er norske fengsler (som jo er alt for fokusert på trivsel) en siste utvei. For det som skjer når de begår kriminalitet some r grov nok - drap, ran o.l. så blir de plutselig norges ansvar allikevel. Dette er jo helt hinnsides sykt, men dessverre sant. Vi har ikke noen måte å håndtere dette på. Og hovedårsaken til at det er mer firstende for de å ta sjansen eller med vilje bli tatt er jo de helt håpløst lave strafferammene. Vi har ikke lover som er særskilte eller tilpasset for å imøtekomme dette. Det vi trenger er eget lovverk spesielt tilpasset utenlandske lovbrytere. Og da må vi ha tilpasset og langt skjerpede strafferammer. Vi må da gå på kant med dagens justis, samt trå en del internasjonale organisasjoner som amnesty o.l. på tærne. For det er helt nødvendig å forskjellsbehandle disse i forhold til egen borgere. Jeg tror på ingen måte våre politikere hverken evner eller tør å ta en slik kamp. Men den er allikevel opplagt nødvendig. Merk mine ord -- debattene kommer til å røre rundt grøten uten å kunne gjøre noe virkningsfullt imot slikt. For å få en slutt på "kriminalitet som metode forå bli i norge" så MÅ vi ha strafferammer og tiltak som virker avskrekkende!!!!!

2

Denne ble postet rett før trippeldrapet på bussen, så de ligger nok lavt i terrenget nå. I sum så mener de at det er vår egen skyld og at det er vel fortjent når asylsøkere kommer hit og raner, dreper og ellers bedriver kriminell aktivitet.

SELVFØLGELIG ER DET VÅR EGEN SKYLD. Det er DU som har stemt ved valgene og støttet det parlamentariske systemet! Systemet som VELGER å hente inn mennesker med problemer FOR å gi dem trygd, i stedet for å si "fri arbeidsinnvandring uten støtte til noen".

Tror du gale islamister og psykisk syke somaliere eller krigsskada irakere er i JOBB her?

Dere TRENGER mange innvandrere til å JOBBE. Face it, late arbeidstrygdede nordmann, du vil ikke ta drittjobbene selv.

Det er IKKE i innvandring dette ligger som et problem. Problemet ligger i noe helt annet, nemlig trygdesystemet og det faktum at ALLE MENN av genetiske årsaker er tikkende bomber!

Genmanipuler menn for å fjerne aggressive tendenser (kan allerede gjøres med dagens teknologi, på babyer), og tillat kun innvandrer hit som er ARBEIDSTAKERE.

Problem løst, debatt ferdig. Gå og spis middag nå

1

"Kommentarfeltet ble stengt lørdag ettermiddag, som følge av flere hatske og sjikanerende innlegg."

Det er jo håpløst. Går det ikke an å fremme sin mening på skikkelig måte slik at det faktisk kan bli en debatt ut av det?

2

To nrk journalister skrev denne oppsiktsvekkende kronikken i dagbladet

Jeg tror ikke noe annet enn at den kronikken er et usmakelig forsøk på å promotere egen bok.

"Den lange versjonen av den prosessen har vi skrevet i boka Ubudne gjester."

Hadde de ikke nevnt boka med et ord, så kunne de kanskje beholdt et snev av seriøsitet.

1
missChance "Kommentarfeltet ble stengt lørdag ettermiddag, som følge av flere hatske og sjikanerende innlegg." Det er jo håpløst. Går det ikke an å fremme sin mening på skikkelig måte slik at...

Det er jo håpløst. Går det ikke an å fremme sin mening på skikkelig måte slik at det faktisk kan bli en debatt ut av det?

Jeg merket meg dette selv; hadde tenkt til å slenge inn et langt og saklig tilsvar. Når det er sagt, så var hele den kronikken svært kontroversiell og tuftet på fullstendig mangel av fornuft. Med fare for å havne i Godwin-fella; ikke ulikt en skammelig påstand om at ofrene på Utøya fortjente skjebnen grunnet deres politiske syn. Rett og slett en usmakelig kronikk som virker å være skrevet for å skape blest rundt deres nye bok.

1
Aveirinha [sitat…] Jeg merket meg dette selv; hadde tenkt til å slenge inn et langt og saklig tilsvar. Når det er sagt, så var hele den kronikken svært kontroversiell og tuftet på fullstendi...

De lange og saklige tilsvarene må tydeligvis komme i din egen kronikk. Det er altfor mange som ikke evner å være saklige i det hele tatt, åpenbart. Og det ødelegger jo for alle. Det blir ingen debatt når de som hyler og skriker og skjeller høyest kveler ethvert forsøk på svar og diskusjon.

Ellers har du nok rett ...

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...