Aktuelt

malacay3

Innlegg under fullt navn

Vil Aftenposten kreve heretter. Hva tror folket ? Blir det en relativt a4-debatt uten nyanser, eller vil folk tørre å stå for kontroversielle meninger selv om de blir identifisert ? Hvordan hadde VGD vært dersom alle kunne identifiseres ?

Malacay

1
85 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

finnur [sitat…] Tam og kjedelig!

Er tilbøyelig til å være enig med deg. Tror folk vil "sensurere" det de egentlig mener. Og f.eks. VGD har jo regler for hvor langt man kan gå og de fungerer relativt bra. Tror aftenpostens løsning vil resultere at en haug med folk som er enige sitter og snakker med hverandre.

Malacay

2

Om man hadde hatt et slikt krav på Midtøsten-forumet og Konspirasjonsteorier - Internasjonal-forumet hadde i hvert fall PST fått en langt lettere jobb...

1

Vi har kommune og Stortingsvalg, hvor vi avgir våre meninger anonymt. Hvorfor skal ikke da også de forum hvor meninger diskuteres få være anonyme?

1
deleted287273

Jeg hadde skrevet det samme. I hvert fall nå. Men jeg ser at det kan bli vanskelig for f.eks beboere i Groruddalen å ytre seg om lokale negative forhold under fullt navn.

1

Hadde nok vært meget tamt på vgd. Jeg hadde aldri vært den samme på vgd hvis det kunne spores opp.

1

Aftenposten er ikke ute etter ytringsfrihet, det er ytrings kontroll de vil ha. Det er ikke meningene de vil ha tak i, det er menneskene bak de.

Omtrent slik diktaturer tenker, bare med en litt annen agenda og litt andre metoder. Så nei jeg skal ikke delta et sekund i den tåpelige avisen sine aktiviteter. Etter AD ble nedlagt har jeg ikke lest en artikkel i den avisen der, ikke skal jeg røre den mer heller.

4

Vil Aftenposten kreve heretter. Hva tror folket ? Blir det en relativt a4-debatt uten nyanser,

Nettopp slik Aftenposten vil ha det mao.Jeg hadde en profil der for noen år siden, men denne har de bannlyst.

Mod tålte ikke at jeg stilte kritiske spørsmål ang. hvorfor innlegg ble sensurert uten at de brøt med reglene dems.

Så hva denne skitavisen gjør med sitt kommenatorsystem, er meg revnanes likegyldig.De er jo enda mere PK en Dagbladet og da kan de sitte der med en kjedelig, unyansert debatt for min del!

VGD med "fullt navn" er det samme som å legge hele VGD død.Jeg forsvinner, og sikkert de fleste andre også.Nytter jo ikke å mene en del av det jeg gjør med "fullt navn".Går ikke i en sånn PK verden..

2

Dårlig trekk av Aftenposten, tror de vil miste lesere og debatten blir nok litt slappere.

Det er vel naturlig at ikke alle er like interessert i å diskutere kontroversielle saker når alle ser hvem du er, men det kan jo også fjerne en del av de useriøse trollene, så det har vel både positive og negative sider..

1
Skaumannen [sitat…] Nettopp slik Aftenposten vil ha det mao.Jeg hadde en profil der for noen år siden, men denne har de bannlyst. Mod tålte ikke at jeg stilte kritiske spørsmål ang. hvorfor i...

VGD med "fullt navn" er det samme som å legge hele VGD død.

Det ville vært direkte farlig også, mange tullinger i VGD som går amok iblant, da bare sletter moderator innlegg, og stenger ute de verste. Selv om jeg synes at sensuren til tider her inne også er brutal og uten takhøyde.

Det å stå frem med meninger kan være farlig under fult navn. Vi så jo bare den unge danske muslimen som tok et oppgjør med foreldregenerasjonens religiøse hykleri. Han blir drapstruet på det verste.

I VGD kan man fremlegge meningen sin ! Så må man gjerne "drapstrue" min mening. Det er helt ufarlig, eller at noen skjeller ut nicket mitt, fremdeles helt ufarlig.

1
tikk Å måtte stå fram under fullt navn er en lur måte å innføre meningsdiktatur og ensretting på. Slik man har i Sverige.

Men at det er Aftenposten som gjør det er jo helt naturlig. Vi vet jo hvor vi har de hen. Hvem er det som bryr seg ? Ikke et ord de skriver er troverdig, de overlever på pressestøtte. Kutt ut dette, og de dauer på noen måneder. Så de borgerlige kan bare la kniven falle. ( obs ! Dette ville i AP blitt tolket som en drapstrussel :)

1

'Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.' -Oscar Wilde

4

Jeg hadde aldri skrevet noe dersom det ikke var anynomisert.

Ikke fordi jeg har spesielle/kontroversielle meninger, men jeg finner det ukomfortabelt å ikke vite om venner/bekjente leser det jeg har skrevet (selv om jeg skriver helt trivielle innlegg).

Det handler ikke om ikke å stå for meningene sine, men kontroll.

2

Vi lever i en annen verden idag med internett. Er fort gjort å bli hengt ut på diverse sider eller foraer dersom en har meninger som alle ikke liker. Skjønner ikke helt hva Aftenposten vil med dette, annet enn å satse på at folk med kontroversielle meninger blir skremt fra å skrive innlegg.

Jeg synes forøvrig denne åpenhetsprofilen også bør gjelde Aftenpostens journalister også. Regner med at de sier fra seg retten til kildevern så de kan bli den åpne avisen de vil gi seg ut for å være.

1

Problemet er at mann ikke kan sammenligne en debatt på Internett med fult navn med en i virkeligheten. Det som skrives her er noe som kommer til å stå her for evig og alltid.

Kjipt å miste drømmejobben pga. en kommentar på vgd.

Så tror nokk at det hadde blitt ganske dødt.

1

Debatt under fult navn vil være uheldig for en del mennesker som deler felles for- og etternavn. I tillegg må man ikke glemme at det er mange i samfunnet som ikke kan ytre seg under fult navn i egenskap av sin sivile stilling (jobb f.eks). Veit ikke helt hva aftenposten søker å oppnå med dette ? At folk debatterer med falskt navn ?

1
kansas00 Debatt under fult navn vil være uheldig for en del mennesker som deler felles for- og etternavn. I tillegg må man ikke glemme at det er mange i samfunnet som ikke kan ytre seg unde...

AD la jo først ned forumet sitt, jeg var der tidligere, og nå ser de vel at det stort sett går greit her på VGD og så prøver de å finne en "bastardløsning" for å ta en del av markedet. Jeg foretrekker uansett å være her, så får jeg heller leve med at enkelte innlegg/tråder blir slettet hvis MOD mener jeg går for langt.

Generellt sett er det høyt under taket her.

Malacay

1

Så fullt navn gjør det bedre ?

Dvs alle som heter

Ola Hansen

Anne Nilsen

Hans Hansen

Astrid Iversen

osv osv osv er da like mye anonym for hvor mange har ikke dette navnet ?

Men en som heter Olaus Notdøystuggua vil bli avslørt straks for hvor mange har dette navnet ?

1

Ville ikke diskutert under fullt navn...det er rett og slett for mange tullinger der ute som kan finne på å begynne å plage deg privat hvis de er uenig i det du mener. Jeg vet om folk som har opplevd å bli oppringt og truet etter avisinnlegg under fullt navn.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...