Aktuelt

startelver

Kroppsvisitasjon hadde avverget busskapringen

I disse dager setter buss selskapene seg ned for å finne ut hvordan man kan forhindre drap i fremtiden .

Men ingen snakker om kroppsvisitasjon ?

Mannen hadde en kniv på seg , skal vi tillate våpen ombord i busser ?

Vi tillater ikke våpen ombord i fly , alle blir nøye kroppsvisitert og bagasjen blir scannet .

Enten om kun asylsøkere blir kroppsvisitert før de går ombord , men det er ikke politisk korrekt så hviorfor ikke kroppsvisitere samtlige passasjerer? Det tar noen minutter lenger men er fullt mulig å gjennomføre.

Sånn som det er nå så kan jo hvem som helst ta med seg skytevåpen ombord i busser, fremtidens scenario blir antageligvis screening av passasjerene, men først må flere liv gå tapt.

Hadde jeg vært buss passasjer så hadde jeg ønsket kroppsvisitasjon velkommen . Heldigvis slipper jeg å kjøre de bussene.

1
107 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det ønsker ikke jeg velkommen. Til tross for gårsdagens tragedie er dette et minimalt problem, og tiltaket ditt vil være fryktelig tidkrevende. Man ønsker at passasjerer bare skal kunne hoppe på bussen, ikke at sjåføren må stanse fullstendig for kroppsvisitasjon hver gang noen skal på. Ingen snakker om kroppsvisitasjon fordi det er et elendig forslag. Det er ille nok med sikkerhetssjekken når man skal fly.

1

Enten om kun asylsøkere blir kroppsvisitert før de går ombord

Og hvordan skulle du i så fall gjennomføre det, rent praktisk? Hvordan vet man hvem som er asylsøkere? Skulle det i praksis bety at alle med mørk hud ble kroppsvisitert? Mange med mørk hud er faktisk født i Norge, og har til og med foreldre som er født i Norge. Og det er faktisk en del asysløkere som er ganske så hvite også...

1

men det er ikke politisk korrekt så hviorfor ikke kroppsvisitere samtlige passasjerer?

Dette kunne kanskje ha latt seg gjøre på lange bussruter med langt i mellom stoppene, men se for deg at sjåføren skulle ta full kroppsvisitasjon av alle passasjerene i en buss som stoppet for hver 100 meter. Hvor lang ville ikke bussturen bli da?

Og hva med alle andre steder hvor det oppholder seg mange mennesker? Skal ale kroppsvisiteres da også? Tross alt tror jeg det er større sjanse for å bli drept av en tilfeldig gærning når du går på gata eller er på et butikksenter, en konsert eller fotballkamp enn ombord på en buss. En person med skytevåpen på offentlig sted vil også kunne klare å drepe langt flere enn en desperado inne på en buss.

1

Tror de aller aller fleste av oss heller vil leve med den bittelille risikoen enn det totale kaos det vil bli med kroppsvisitasjon av hver eneste busspassasjer.

1
Thyra [sitat…] Dette kunne kanskje ha latt seg gjøre på lange bussruter med langt i mellom stoppene, men se for deg at sjåføren skulle ta full kroppsvisitasjon av alle passasjerene i en...

Dette kunne kanskje ha latt seg gjøre på lange bussruter med langt i mellom stoppene, men se for deg at sjåføren skulle ta full kroppsvisitasjon av alle passasjerene i en buss som stoppet for hver 100 meter. Hvor lang ville ikke bussturen bli da?

Jeg tenker kun på langdistanse ekspress busser , ikke bybusser.

Skal du reise fra Trondheim til Oslo f.eksempel . Og minimalt med stoppesteder langs veien .

Det ville fungert og passasjerene hadde akseptert det .

1
Thyra [sitat…] Og hvordan skulle du i så fall gjennomføre det, rent praktisk? Hvordan vet man hvem som er asylsøkere? Skulle det i praksis bety at alle med mørk hud ble kroppsvisitert? M...

Hvordan vet man hvem som er asylsøkere?

Det andre forslaget er jo og sørge for at alle asylsøkere med avslag som faktisk har en reiseplan , enten det er med buss elller andre transport midler , blir visitert for mulige våpen .

Det er ihvertfall ikke vanskelig å få til .

1

Men ingen snakker om kroppsvisitasjon ?

Ja, heldigvis.

Jeg er sjokkert over hvor mange som har mistet hodet pga denne tragiske hendelsen.

Nå har vi en overdreven sikkerhetssjekk på flyplassene som trenger å mykes opp i stor grad, så kommer du med slike ønsker. Nei takk. Det får være grenser til paranoia. Hadde dette vært et daglig problem i Norge, så hadde jeg forstått dette ønsket ditt, men vi snakker om altså 10 år siden forrige bussmord.

Nei, slike ønsker og tiltak er bare 1000 skritt nærmere det totale kontrollsamfunn. Det er ikke et samfunn vi ønsker, selv om jeg ser at fler og fler gjerne vil bli overvåket og passet på fra vugge til grav.

2

Vi tillater ikke våpen ombord i fly , alle blir nøye kroppsvisitert og bagasjen blir scannet .

På fly er dette en relativt enkel mulighet - flyplassen er greit egnet til sikkerhetskontroll (så kan man sikkert diskutere hvorvidt dagens sikkerhetskontroller på flyplass er egnet for formålet).

En bussholdeplass eller en liten togstasjon er derimot lite egnet for en nøye sikkerhetssjekk av passasjerene, det vil kreve vektere, utstyr - og forsinkelser av transporten. Det vil også kreves en helt annen måte å håndtere bagasje på.

Og på mange måter er heller ikke risikoen veldig stor (selv etter forferdelige hendelser som i denne uka er risikoen fortsatt liten). Uten å ha studert tallene nøye, er nok risikoen for å dø i en ulykke større enn å bli drept av en medpassasjer når du tar bussen. Jeg vil gjette på at risikoen for å bli drept av en medpassasjer er omtrent i samme størrelsesorden som å være et tilfeldig offer på gata - og vi kan ikke scanne alle og enhver i samfunnet.

Man må selvfølgelig studere saken nøye og vurdere mulige måter å bedre sikkerheten på - men tiltak må stå i stil til den faktiske risikoen.

1

Enten om kun asylsøkere blir kroppsvisitert før de går ombord , men det er ikke politisk korrekt så hviorfor ikke kroppsvisitere samtlige passasjerer? Det tar noen minutter lenger men er fullt mulig å gjennomføre. Sånn som det er nå så kan jo hvem som helst ta med seg skytevåpen ombord i busser, fremtidens scenario blir antageligvis screening av passasjerene, men først må flere liv gå tapt. Hadde jeg vært buss passasjer så hadde jeg ønsket kroppsvisitasjon velkommen . Heldigvis slipper jeg å kjøre de bussene.

Da måtte vi lagt ned all kollektiv trafikk i oslo.. dette lar seg ikke gjør ei praksis.. når det er hundre personer på hver buss, mange busser går hvert 5 minutt, fy faen for et trafikk kaos det ville blitt, både for kollektivtransporten, men også for vanlige bilister.

Dette hadde på ingen måte latt seg gjøre, i Oslo har man ikke tid til å selge biletter på buss engang

2
sirjoss888 ok, så ikke denne med engang, hvorfor er våpen faren større på så lange avstander? er vel ikke noe som tyder på det..

Kanskje ikke men jeg vil påstå å si at de bussene som drar innom de kommunene som har asylmottak og der man vet at asylsøkere bruker busser ofte , de har en større risiko for at det kan skje noe.

Jeg sier ikke at risikoen er stor , men om det lar seg gjennomføre en enkel sikkerhetssjekk som kan avsløre om passasjerene har på seg kniver eller skytevåpen . Dette gjelder selvsagt også etniske Nordmenn , så vi er politik korrekte her.

1

Mannen hadde en kniv på seg , skal vi tillate våpen ombord i busser ?

Nei, selvsagt ikke. Det er uansett ikke lov å bære kniv i Norge, så dette gjelder nok også på buss. Hvis dette er noe selskapene ønsker, så har ikke jeg noe problem med det. En enklere løsning vil nok være en metaldetektor og scanning av bagasje.

1
MoreTEN [sitat…] Nei, selvsagt ikke. Det er uansett ikke lov å bære kniv i Norge, så dette gjelder nok også på buss. Hvis dette er noe selskapene ønsker, så har ikke jeg noe problem med de...

Det er uansett ikke lov å bære kniv i Norge

Det er ingen forbud mot å ha med kniv.

Så lenge kniven er i ei veske eller ein bærepose så er det fullt lovlig. Korleis skulle ein elles kunna frakta knivar? Altså er dette forbudet irrelevant for problemet som blir diskutert her.

1
startelver Helt greit at du synes det er en dårlig ide. Men dette kan bli fremtidens scenario da kriminaliteten i Norge ikke kommer til å avta, men bli verre. Og det kan være at man kan bruke...

Og det kan være at man kan bruke nye tekniske løsninger som "scanner" passasjerene før de går ombord.

På mitt kjøkken har eg ein kniv som ikkje inneheld metall. Altså vil ikkje metalldetektor hjelpa (i tillegg går eg med klokke og har myntar i lommeboka, så...).

1
startelver Kanskje ikke men jeg vil påstå å si at de bussene som drar innom de kommunene som har asylmottak og der man vet at asylsøkere bruker busser ofte , de har en større risiko for at de...

Jeg sier ikke at risikoen er stor , men om det lar seg gjennomføre en enkel sikkerhetssjekk som kan avsløre om passasjerene har på seg kniver eller skytevåpen .

Den "enkle" sjekken er idag i bruk på flyplassane. Så blir det opp til kvar enkelt å vurdera om det er gjennomførbart for busstrafikk...

1
InnocentBystander [sitat…] Det er ingen forbud mot å ha med kniv. Så lenge kniven er i ei veske eller ein bærepose så er det fullt lovlig. Korleis skulle ein elles kunna frakta knivar? Altså er dett...

Loven tilsier at det ikke skal være lett tilgjengelig, så at du frakter den ved deg på bussen regnes nok som det. En kniv skal derfor, om du frakter den, plasseres i bagasjerommet under bussen. Så nei, det er ikke irrelevant.

1
startelver Kanskje ikke men jeg vil påstå å si at de bussene som drar innom de kommunene som har asylmottak og der man vet at asylsøkere bruker busser ofte , de har en større risiko for at de...

Forslaget ditt vil koste altfor mye penger og prisen må busspassasjerne betale. Det vil da bli så dyrt med buss, at bilen blir mer hensiktsmessig. Passer dårlig med den såkalte klimapolitikken.

Men uansett så mener jeg forslaget er ekstremt paranoid og lite gjennomtenkt. Folk må være forsiktig med å ønske seg politistattendenser og kontrollsamfunnet i fullt inntog. Trodde du var mer gjennomtenkt enn dette. Her har du mistet hodet pga en følelsesmessig reaksjon.

1
startelver [sitat…] Skjønner ikke hva du snakker om. Sikkerhetssjekken på flyplassene er helt perfekt som det er nå .

Den tar svært lang tid til tross for at man kun kroppsvisiterer et mindretall av dem som skal gjennom sjekken. Bagasjen sjekkes med røntgen på flyplassen, mens den naturligvis må sjekkes manuelt på en buss. En kroppssjekk av passasjerene på en fullastet buss vil kreve mye tid og vil dermed også være kostnadsdrivende. Kostnadene vil selvsagt passasjerene måtte ta. Dermed får vi dyrere billetter og lenger reisetid for trygghet mot en nærmest ikke-eksisterende trussel. Elendig forslag.

Hvorfor skal man forresten kun rette tiltaket mot langdistansebusser? Det er da like lett å gå amokk inne på trikker og lokalbusser.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
2
4 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...