Aktuelt

WernerVonBraun

1 av 3 asylsøkere

Gunnar Stavrum har skrevet en god blogg om asyl-situasjonen i Norge.

Det viser seg at 1 av 3 beboere på Norske asylmottak faktisk har fått avslag på sin søknad og venter på å bli sendt hjem.

Hvordan kan dette ha seg? Hva venter vi egentlig på? Hvis saken er oppe og avgjort så må det da kunne settes opp en øyeblikkelig utsendelse.

Utklipp fra bloggen:

Drapene på Valdresekspressen har satt søkelys på en verkebyll i norsk innvandrings- og asylpolitikk.

Kort sagt handler det om hvordan vi håndterer mennesker som allerede har fått avslag - eller som åpenbart vil få avslag.

Dette er mennesker som ikke har rett til opphold i Norge, men som av ulike grunner får oppholde seg i landet i lang tid.

Den antatte gjerningsmannen har for eksempel ventet i fem måneder på å bli sendt tilbake til Spania.

Men dagen før han skulle pågripes og sendes ut av landet, drepte 30-åringen tre uskyldige mennesker.

Hele bloggen kan leses her

Er på tide å lytte til hva FRP har sagt om dette i årevis? Her må det forandringer til.

3
37 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er på tide å lytte til hva FRP har sagt om dette i årevis? Her må det forandringer til.

I Norge har man ikke for vane å lytte til fornuft..

1
finnur [sitat…] Det er nok noen som tjener gode penger på disse som egentlig skulle vært sendt hjem! Skattebetalernes penger!

Dette er mottak som får penger av staten. Når mer enn 30% av de som bor på disse ikke en gang skulle vært her lenger så sier det seg selv at dette er en mye større utgift enn det trenger å være. Enda verre er det at liv går tapt, at vår sikkerhet er satt på spill på grunn av en denne praksisen.

Er virkelig rart at det må et trippeldrap til for at folk skal våkne. FRP har sagt dette i årevis uten å bli hørt.

1

Er på tide å lytte til hva FRP har sagt om dette i årevis? Her må det forandringer til.

>>> Hvor skal vi sende de vi ikke vet om hvor tilhører da?

2

Hvordan kan dette ha seg? Hva venter vi egentlig på? Hvis saken er oppe og avgjort så må det da kunne settes opp en øyeblikkelig utsendelse.

Stavrum gir noe av svaret selv:

"Endel av dem er papirløse, har ukjent identitet eller er såkalt «ureturnerbare» fordi hjemlandet ikke vil ta imot dem." Denne gruppen er det nok ikke så enkelt å få returnert, mens de som har søkt asyl i et annet europeisk land bør kunne returneres relativt raskt. Om det da ikke er formelle krav som gjør det umulig, ikke å returnere dem, men å få gjort det raskere enn i dag.

1
engafever [sitat…] Stavrum gir noe av svaret selv: "Endel av dem er papirløse, har ukjent identitet eller er såkalt «ureturnerbare» fordi hjemlandet ikke vil ta imot dem." Denne gruppen er d...

"Endel av dem er papirløse, har ukjent identitet eller er såkalt «ureturnerbare» fordi hjemlandet ikke vil ta imot dem.

Så hvorfor sitter ikke de på lukkede mottak i eller utenfor landet? Dette er jo faktisk en oppfordring til å ikke identifisere seg. Slik bør det ikke være.

1
WernerVonBraun [sitat…] Så hvorfor sitter ikke de på lukkede mottak i eller utenfor landet? Dette er jo faktisk en oppfordring til å ikke identifisere seg. Slik bør det ikke være.

Jeg kjenner ikke lovverket på dette område, men mener å tro at man kan og man fengsler papirløse idag. Dette problemet ble tatt alvorlig av de rødgrønne som du kan lese om her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3741113.ece

Men hva skal man gjøre med personer hvor mottakerlandet nekter å ta de imot? Skal vi straffe disse personene?

1
deleted287273

Gunnar Stavrum har skrevet en god blogg om asyl-situasjonen i Norge. Det viser seg at 1 av 3 beboere på Norske asylmottak faktisk har fått avslag på sin søknad og venter på å bli sendt hjem. Hvordan kan dette ha seg? Hva venter vi egentlig på? Hvis saken er oppe og avgjort så må det da kunne settes opp en øyeblikkelig utsendelse. Utklipp fra bloggen: Drapene på Valdresekspressen har satt søkelys på en verkebyll i norsk innvandrings- og asylpolitikk. Kort sagt handler det om hvordan vi håndterer mennesker som allerede har fått avslag - eller som åpenbart vil få avslag. Dette er mennesker som ikke har rett til opphold i Norge, men som av ulike grunner får oppholde seg i landet i lang tid. Den antatte gjerningsmannen har for eksempel ventet i fem måneder på å bli sendt tilbake til Spania. Men dagen før han skulle pågripes og sendes ut av landet, drepte 30-åringen tre uskyldige mennesker.

Dette er et problem som bør løses både av hensyn til asylsøkerne og storsamfunnet. Det bør gå maks en måned fra ankomst til hjemsendelse. Alle som får avslag bør sendes ut.

2
Viserion Hvordan kan det være så vanskelig å finne ut hvor noen kommer fra? De fleste av oss har jo en etnisitet og et språk, som er relativt enkelt å lokalisere til et spesielt land.

>>> Regner med at du skjønner at vi må ha på plass en avtale om at mottakerlandet faktisk kommer til å ta imot vedkommende før vi setter dem på ett fly? Og hvordan vet du forresten om vedkommende er fra f.eks Kenya eller Tanzania dersom det eneste vi vet om han er at han snakker Swahili og er svart?

1
fazz >>> Regner med at du skjønner at vi må ha på plass en avtale om at mottakerlandet faktisk kommer til å ta imot vedkommende før vi setter dem på ett fly? Og hvordan vet du forresten...

Og hvordan vet du forresten om vedkommende er fra f.eks Kenya eller Tanzania dersom det eneste vi vet om han er at han snakker Swahili og er svart?

Gentester kan lett finne ut av det og jeg vet at det har blitt gjort i noen tilfeller.

Det må lages avtaler med slike land. Identifiserer de seg ikke så får vi opprette lukkede mottak. Det skal ikke være lukrativt å skjule sin identitet.

1
engafever [sitat…] Stavrum gir noe av svaret selv: "Endel av dem er papirløse, har ukjent identitet eller er såkalt «ureturnerbare» fordi hjemlandet ikke vil ta imot dem." Denne gruppen er d...

Denne gruppen er det nok ikke så enkelt å få returnert, mens de som har søkt asyl i et annet europeisk land bør kunne returneres relativt raskt. Om det da ikke er formelle krav som gjør det umulig, ikke å returnere dem, men å få gjort det raskere enn i dag.

Likevel er det en stor gruppe som er returnerbare. Dublin II gjør at de uten noen norsk behandling kan returneres. Mottakslandet er klare til å ta dem i mot. Av de ca 5000 som nå har fått endelig avslag....er ca 1000 DublinII

1
bjoro33 [sitat…] Likevel er det en stor gruppe som er returnerbare. Dublin II gjør at de uten noen norsk behandling kan returneres. Mottakslandet er klare til å ta dem i mot. Av de ca 5000...

Uten behandling? Jeg forstod det slik at sør-sudaneseren fikk behandling og fikk avslag(han kom i mars) i juli? Mulig jeg har misforstått, men poenget ditt er vel kanskje uansett at du etterlyser større effektivitet, og det kan jeg være enig i.

1
engafever Uten behandling? Jeg forstod det slik at sør-sudaneseren fikk behandling og fikk avslag(han kom i mars) i juli? Mulig jeg har misforstått, men poenget ditt er vel kanskje uansett a...

Uten behandling? J

Ja, uten behandling .Dublin II er en avtale om retur til førsteland (første land de søker asyl i ). Dette for at ikke flere land behøver å behandle asylsøknader for samme person. Kom sør sudaneseren fra Spania (som nyhetene sier) er det altså ikke nødvendig for Norge å behandle hans asylsøknad. Han skal da returneres direkte til Spania.

men jeg hører begge deler bli sagt i denne saken. At han har fått avslag på sin søknad. Noe han altså automatisk får. Og at hans søknad har blitt behandlet. Noe som er unødvendig siden Spania tar seg av det.

Det kan være medias slurv siden begge deler sies.

1
bjoro33 [sitat…] Ja, uten behandling .Dublin II er en avtale om retur til førsteland (første land de søker asyl i ). Dette for at ikke flere land behøver å behandle asylsøknader for samme...

Dublin II er en avtale om retur til førsteland (første land de søker asyl i ). Dette for at ikke flere land behøver å behandle asylsøknader for samme person. Kom sør sudaneseren fra Spania (som nyhetene sier) er det altså ikke nødvendig for Norge å behandle hans asylsøknad. Han skal da returneres direkte til Spania.

Da bestod kanskje behandlign av at de fant ut at han hadde søkt om asyl i Spania først og at det er det som har tatt tid? Noe har tatt tid ihvertfall. Ja, det kan være meida som har sluva.

1
fazz [sitat…] >>> Hvor skal vi sende de vi ikke vet om hvor tilhører da?

Hvor skal vi sende de vi ikke vet om hvor tilhører da?

Voksene mennesker vet oftest selv hvor de kommer fra...

Man får premiere de asylsøkere som er hjelpende med å hente inn informasjon om hvor de kom oprinnelige fra,og hva de drev med.

Man krever mer og mer "åpent ansikt" i medias debatter:man skal visst det om man ikke har noe å "skjule".

Vel:kanskje da på tide de tenker slik også ang asylsøkere:ønsker de ikke vise "åpent ansikt",så er det noe de sannsynligvis er redde for skal bli avslørt.

Kanskje sågar krigsforbrytelser.

1
engafever [sitat…] Da bestod kanskje behandlign av at de fant ut at han hadde søkt om asyl i Spania først og at det er det som har tatt tid? Noe har tatt tid ihvertfall. Ja, det kan være mei...

Noe har tatt tid ihvertfall.

Ja slike ting går for langsomt i dag. Over 1000 stk venter på slik retur i asylmottak.

En må også regne med at en stor del av de identitetsløse er Dublin.søkere. Som ønsker seg til bedre land enn førstelandet de kommer til.

Jeg vet ikke om dna er obligatorisk.Noe det kanskje burde være.

1
jakoline [sitat…] Voksene mennesker vet oftest selv hvor de kommer fra... Man får premiere de asylsøkere som er hjelpende med å hente inn informasjon om hvor de kom oprinnelige fra,og hva d...

Man får premiere de asylsøkere som er hjelpende med å hente inn informasjon om hvor de kom oprinnelige fra,og hva de drev med.

Det kan være en god ide. En god slump penger for å kunne etablere seg på nytt i sitt egentlig hjemland. Men det forutsetter selvfølgelig at man ikke er en reell asylsøker med et beskyttelses behov

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...