Aktuelt

nostalgikern

Bare kort godtas der nå.

Utstyrsleverandørene (bygg/anlegg) Ahlsell og ProffPartner godtar ikke lenger kontanter som betaling. Som de første i Norge. For å hindre svart arbeid og hvitvasking av penger osv. Skal du ha noe for en tier der nå, må du bruke kort. En utvikling som vel bør hilses velkommen dette, og ordningen vil nok spre seg. Blir nok litt vrient for en viss gruppe håndtverkere, men...

1
50 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har stort sett vært kontantløs i flere år nå. Grei unnskyldning når det kommer selgere på døra også :)

2
Zpiff Kommer TV-aksjon-innsamlerne også til å gå rundt med kortlesere ¿:)

Den stadig fallende kontantbeholdningen i norske hjem har vel blitt trukket fram som et problem for tv-aksjonen. Men det har jo etterhvert kommet mange andre måter å gi på enn bare å putte penger i bøssen.

Ellers er jo tv-aksjonen på en godt annonsert dato og så lenge minibankene består er det jo ikke noe problem å skaffe de kontantene man trenger den dagen :)

1

Har en kompis som skattemyndighetene er etter,men han må jo leve.Vi tok fly innenlands en gang og da lurte de på flyplassen hvorfor han hadde så mye kontanter.Det har de faktisk ikke noe med.Pengerne hans er hans og trenger ikke stå i noen bank.

1

Kontanter er man pålagt å ta imot. Det er et 100% godkjent betalingsmiddel.

Hvorfor kan disse kreve kort? Man er da ikke pålagt å ha kort.

1

Utstyrsleverandørene (bygg/anlegg) Ahlsell og ProffPartner godtar ikke lenger kontanter som betaling

Bra. Dette støtter jeg.

Jeg ser også frem til ny forskrift/lov om kasser trer i kraft til neste år.

1

Pøh, jeg låner da bare ut kortet mitt til den håndverkeren som ikke kan legge ut for materialene for meg :-)

1
WernerVonBraun Kontanter er man pålagt å ta imot. Det er et 100% godkjent betalingsmiddel. Hvorfor kan disse kreve kort? Man er da ikke pålagt å ha kort.

Kontanter er man pålagt å ta imot. Det er et 100% godkjent betalingsmiddel.

Vel, ER man nå nødt til det? Jeg er slettes ikke så sikker på om det er lovpålagt...

Tillegg...

men en rask sjekk hos lovdata.no avslører følgende i paragraf 14 i sentralbankloven:

§ 14. Tvungent betalingsmiddel

Bankens sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. Ingen er pliktig til i én betaling å ta imot mer enn femogtyve mynter av hver enhet.

Sterkt skadde sedler og mynter er ikke tvungent betalingsmiddel. Banken gir nærmere forskrifter om erstatning for bortkomne, brente eller skadde sedler og mynter.

Selv om en avtale inneholder klausul om betaling av en pengeforpliktelse i gullverdi, kan skyldneren frigjøre seg med tvungne betalingsmidler uten hensyn til denne klausul.

1
KansjeD [sitat…] Vel, ER man nå nødt til det? Jeg er slettes ikke så sikker på om det er lovpålagt... Tillegg... men en rask sjekk hos lovdata.no avslører følgende i paragraf 14 i sentralb...

Vel, ER man nå nødt til det? Jeg er slettes ikke så sikker på om det er lovpålagt

Jeg vet at man ikke må ta imot kort, men kontanter syns jeg det er veldig rart å ikke ta imot. Det tvinger deres kunder til å anskaffe kort. Noen har ikke kort av prinsipp, men tar heller penger ut av bankskranken i store beløp en sjelden gang. Det er selvfølgelig ikke mange av dem, men likevel syns jeg dette virker urimelig (no pun).

1
WernerVonBraun [sitat…] Jeg vet at man ikke må ta imot kort, men kontanter syns jeg det er veldig rart å ikke ta imot. Det tvinger deres kunder til å anskaffe kort. Noen har ikke kort av prinsipp...

Jeg vet at man ikke må ta imot kort, men kontanter syns jeg det er veldig rart å ikke ta imot.

Ser ut som du har rett. Sentralbankloven paragraf 14 kan tyde på det, dersom den loven gjelder for private foretak og ikke bare betaling til banker.

1

Hvordan skal dette hindre svartarbeid?

Jeg som mange andre, har via kort uten navn, hvor en kan sette inn penger på konto (visakonto).

1

nå er det vel slik at de fleste som handler på et proffpartner har konto der så de bruker hverken kort eller kontanter. jeg er elektriker og flere steder vi henter materiell så er det mange år siden de sluttet med kontanter. kort kan brukes men de aller fleste har konto der, men greit med kort når vi handler til privat bruk. det er bra ta flere følger etter så det blir mindre svart arbeid her, det er altfor mye av det. det eneste som mangler nå er at de får orden på alle de utenlandske useriøse bedriftene som har etablert seg her, og også de norske useriøse som driver, det vil muligens hjelpe litt at de ikke kan bruke kontanter lenger.

1

En utvikling som vel bør hilses velkommen dette,

Absolutt ikke. Dette er et glimrende eksempel på at det mangler noen som kan ha et overordnet gansyn på vegne av samfunnet. Det sitter alt for mange på hver sin lille tue og meler sin egen lille kake (i dette tilfellet skattevesenet og håndtverkernes fagorganisasjoner), uten at de hverken evner eller vil se konsekvensene på sikt for samfunnet som helhet. Et slikt overvåkningssamfunn hvor absolutt all pengebruk overvåkes, bør enhver som ikke er fullstendig hjernevasket og verdsetter frihet protestere høylydt mot.

5

Den dagen vi forstår at det er våre penger som banken disponerer og ikke omvendt er mye gjort.Jeg betaler gjerne for bankens tjenester men bestemmer selv over det som er mitt.

Hvis absolutt alle betalte med kontanter i protest met en slik lov,ville myndighetene ikke ha en sjans til å kontrollere oss.

2

Nå sitter jeg her i Thailand og overfører penger fra min norske bank til min thalandske bank. Fra meg til meg.Det betaler jeg gjerne litt for,men at det skal ta 3 dager er ikke bra. Det er en arrogant holdning banken har over for sine kunder.

1

Privatfolk handler vel ikke der uansett, dette er en proffsjappe.Tipper østeuropeèrne forsøker å handle kontant mest...

Og det er de sikkert drittleie av.Handle for 10 spenn er lite plausibelt hos Proffpartner uansett.

Men jeg vet ikke helt om den agendaen om at dette er for å "hindre svart arbeid" er noe jeg tror på.Det er vel heller et ønske om å gå færre av disse "håndverkerne" innom sjappa.Er helt sikkert bare kjas og mas med dem.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...