Aktuelt

Uncle-Billy

Å "like" på facebook

Hva betyr det å klikke "like" på facebook? Jeg har stusset på dette før, men toppet seg i grunn i dag da jeg så hvor mange som "liket" at Ylva døde i natt.

Er folk dumme eller? Hvis jeg meddeler på facebook at min mor døde i natt, skal liksom folk like det?

Eller har jeg rett og slett misforstått, kan det å "like" også bety å mislike noe?

1
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det går an å like at du skriver om det...noen ganger opplever jeg LIKE nesten som SETT...og noen ganger skriver jeg LIKER IKKE i kommentarfeltet i stedet.

1

Har ikke FB, men vet at folk trykker "like" på hva det skal være.

Gjør et sosialt eksperiment:Lag en FB gruppe som er meningsløs, fks "ja til mindre sandkorn på stranda" eller noe annet vås, og se hvor mange "likes" du får.

Mistenker at folk "liker" før de leser..

1
susilu Det går an å like at du skriver om det...noen ganger opplever jeg LIKE nesten som SETT...og noen ganger skriver jeg LIKER IKKE i kommentarfeltet i stedet.

Det går an å like at du skriver om det...noen ganger opplever jeg LIKE nesten som SETT...og noen ganger skriver jeg LIKER IKKE i kommentarfeltet i stedet.

-----

Ser den, tror ingen liker at noen dør, men forundrer meg over at folk kan klikke på liker på slikt. Tror ingen hadde trykket like hvis jeg hadde skrevet at min mor døde i natt, i så fall hadde de for meg fremstått som mindre begavede..

Men akkurat her er det flere titalls tusen som har klikket at de liker.

1

Kan sammenlignes med tomler her på vgd. Om jeg hadde gitt deg en tommel for noe du hadde skrevet må jeg nødvendigvis ikke like budskapet.

Når det gjelder Ylva så har jo faren delt historien om henne på Facebook på en ufattelig bra måte og fått masse "likes" for det. Ikke fordi Ylva har vært syk og skulle dø, men fordi han har vist en styrke og etter all sannsynlighet hjulpet andre som vil eller har opplevd det samme.

1

Det har nok noe med at folk trykker "liker" som en form for kondolanse til den som har postet det innlegget der h*n har mistet noen.

1

Hva betyr det å klikke "like" på facebook? Jeg har stusset på dette før, men toppet seg i grunn i dag da jeg så hvor mange som "liket" at Ylva døde i natt.

Hvilken Ylva døde?

1

Dette ser vi ofte på VGs innlegg på Facebook. Og denne diskusjonen kommer ofte opp. Det skyldes ganske enkelt at folk vet hvordan Facebook funker: om du liker noe, vil sjansen for at flere av vennene dine ser det øke. Så selv om saken er trist (eller dramatisk eller andre dårlige ting), så trykker folk "liker" for at det skal bli mer oppmerksomhet om den. Det tror jeg bare vi må leve med. Folk bruker sosiale medier forskjellig.

Øyvind Solstad Ansvar for brukerinvolvering og sosiale medier i VG http://www.vg.no/profil/?u=8862/

2

I den aktuelle saken trykket vel folk like av den enkle grunn at det var vakkert skrevet.

Altså en slags belønning for et fint minneord.

Det som heller burde være tema er verdien av å følge med dag for dag livsavsluttningen til et lite barn.

1

Oppdateringene om Ylva fra faren hennes har vært noe helt for seg selv. Han har skapt noe positivt ut av en i utgangspunktet bunnløs tragedie. Er lenge siden noe har rørt meg så mye som denne historien. Og det å greie å fortelle at datteren er død på en måte som gjør at et smiletegn kan være naturlig å ha med sier det meste.

Var nok dog ennå flere tårer enn likes tror jeg.

1

Syns det er bare litt småsprøtt når firmaer skriver , LIK OSS på Facebook....

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...