Aktuelt

Luskelarsen

Trenger ikke advokater tenke på konsekvenser?

Advokaten til trippeldrapsmannen ber om at hans klient løslates. Mannen er i følge advokaten i så dårlig forfatning at han ikke kan møte i retten. Han er utvist fra landet og har nettopp begått 3 brutale drap. Han er sannsynligvis i en meget ustabil forfatning.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/11/07/siktet-bussdrapet-moeter-neppe-i-fengslingsmoetet

Om jeg var i advokatens sted, kan jeg ikke se for meg at jeg hadde våget noe slikt. Om ikke denne mannen er en fare for omgivelsene så vet ikke jeg. Det kan umulig være til hans eget beste heller. Om han ikke tar livet av flere så må man også kunne tro at han kunne ta livet av seg selv.

Nå kan han mulig ble løslatt, men at advokaten i det hele begjærer løslatelse sier noe om hvor lite advokatene trenger å bry seg om konsekvenser.

1
28 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

. Mannen er i følge advokaten i så dårlig forfatning at han ikke kan møte i retten. Han er utvist fra landet og har nettopp begått 3 brutale drap. Han er sannsynligvis i en meget ustabil forfatning.

Ifølge brannenmannen som tok seg av ham,

så virket derimot massedrapsmannen både veltrent (såpass at brannmannen trodde først han var en soldat),og bemerkelsesverdig rolig og målbevisst.

Innkjøpet av kniven før reisen,viser da også at her var det ikke noe "plutselig psykose".

Skal se han også er en dyktig skuspiller,når han nå plutselig etterpå er så "dårlig forfatning".

Men klart:det tar på å knivdrepe tre forsvarsløse busspassasjerer,yngste ei ung tenåringsjente:hvem som helst kan kanskje føle seg litt "utenfor" en tid etter å gjøre slikt.

Nå skrives det igår i Aftemposten "Trippeldrapssiktede opererer med flere identiteter.."

Likeså at mye tyder på at mannnen ikke er fra "sør-Sudan":

Der vises til at hans muligens har bodd i Sudan i 1990-årene,for så å ha reist bl.a til Egypt og Israel.

"Mange fra Kenya,Nigeria og KOngo oppgir at de er fra Sør-Sudan i håp om at de lettere får asyl på humanitært grunnlag.(grunnet borgerkrigen som var der).

Dog opphørte borgerkrigen der i 2011,da løsrivelsen fra "stor"Sudan ble avgjort ved folkeavstemning:mao idag har man fred der,og grunnlag for asyl har fallt bort...

Så med denne mannen burdte man virkelig følge med:her kan man kanskje se sider av asylpolitikken,som er verdt for den norske befolkning å få med seg,både av metoder og praksis på så ymse...

Hvor ble det foresten av den lille notisen i media om at den mulige terroristen i Nairobikjøpesentret fra Norge ,der med litenskrift viste til at DNA-prøver fra hans "nære slektninger" i Norge ikke var noe vits i å bruke?

Fordi de "nære slektningene" ikke var så "nære" allikevel...?

Personlig synes jeg nå veldig mye blir feid utrolig raskt under bordet i disse sakene av norsk media og av politikerne:

her synes man ta lett med en harelabb over svært interessante opplysninger,der kunne blitt brukt for å hindre i fremtiden ny terror/drap,og ikke minst gi befolkningen litt mer innblikk i hele asylindustrien.

2

Advokaten til trippeldrapsmannen ber om at hans klient løslates.

Både titt og ofte blir jeg kraftig provosert av advokater som stikker trynet sitt frem på TVen og kommer med idiotiske påstander på sin klients vegne.

Og hver gang det skjer, føler jeg en stadig økende avsky for advokater!

Det burde være lettere å fengsle advokater som med sine absurde uttalelser provosert allmennheten, og som trenerer saker som det offentlige blir økonomisk belastet med!

: Rex

1

Om jeg var i advokatens sted, kan jeg ikke se for meg at jeg hadde våget noe slikt.

Advokaten vet at dette uansett aldri kommer til å skje, men må muligens på formelt grunnlag begjære dette på grunnlag av helsetilstanden til klienten.

Lippestad ba vel om løslatelse av Breivik ved et par anledninger også.

1
RexSkribenticus1 [sitat…] Både titt og ofte blir jeg kraftig provosert av advokater som stikker trynet sitt frem på TVen og kommer med idiotiske påstander på sin klients vegne. Og hver gang det skj...

Det burde være lettere å fengsle advokater som med sine absurde uttalelser provosert allmennheten, og som trenerer saker som det offentlige blir økonomisk belastet med!

: Rex

Fengsle advokater for at de gjør jobben sin? I et slikt samfunn begynner det å se dårlig ut for rettssikkerheten.

1
trondergutt [sitat…] Advokaten vet at dette uansett aldri kommer til å skje, men må muligens på formelt grunnlag begjære dette på grunnlag av helsetilstanden til klienten. Lippestad ba vel om...

Advokaten vet at dette uansett aldri kommer til å skje, men må muligens på formelt grunnlag begjære dette på grunnlag av helsetilstanden til klienten.

Jeg vet ikke, men da burde sikkert bedt om overføring til behandling. Hav om advokaten fikk gjennom sin begjæring? Ville han følt at det var en riktig løsning?

1
Sponvika [sitat…] Fengsle advokater for at de gjør jobben sin? I et slikt samfunn begynner det å se dårlig ut for rettssikkerheten.

Fengsle advokater for at de gjør jobben sin?

Etter 2. verdenskrig hevdet mange tyskere at de bare hadde fulgt ordre. Det blir omtrent like absurd som at du påstå at advokater bare gjør jobben sin.

Det må da være tillatt for advokater å tenke selvstendig også!

Jeg har stor sans for vitsen:

- Hva er en god begynnelse?

- Svar: 100 advokater på havets bunn.

: Rex

1
RexSkribenticus1 [sitat…] Etter 2. verdenskrig hevdet mange tyskere at de bare hadde fulgt ordre. Det blir omtrent like absurd som at du påstå at advokater bare gjør jobben sin. Det må da være till...

Etter 2. verdenskrig hevdet mange tyskere at de bare hadde fulgt ordre. Det blir omtrent like absurd som at du påstå at advokater bare gjør jobben sin.

Så absolutt ikke, disse etiske reglene er felles for stort sett hele verden og skal sikre klientens rettssikkerhet. Advokaten er ansatt av klienten og hvis en klient ikke skal kunne stole på en advokat så ville rettsikkerheten svekkes enormt.

Men advokaten skal selvfølgelig råde klienten til det han mener er det beste for klienten, men det er ikke advokatens oppgave å tenke på samfunnests beste, og det ville blitt helt feil også.

1
Sponvika Samt at advokaten oppgave er å representere sin klient, og hvis klienten mener at han skal be om løtlatelse så må selvfølgelig advokaten etterkomme dette.

Nemlig.

Lurer på hvor mange ganger dette må gjentas før folk forstår at en forsvarsadvokat skal representere sin klient og å påse at påtalemaktens bevis holder mål. Samme argumenteringen mot advokater har blitt gjentatt til det kjedsommelige når det gjelder Brynjar Meling i forhold til hans klient: Mulla Krekar.

Rettsikkerhet er noe rart for enkelte......

2

Virker som dette er en advokat som er glad han endelig kommer i søkelyset. Han kommer med masse sprøyt for å "forsvare" morderen. Det er ikke ordene til sin klient men ting han selv finner på.

Eller kanskje han har sagt til klienten at, jo i Norge er vi så snille at vi slipper drapsmenn rett ut på gaten bare dager etter udåden, derfor må du be om å bli løslatt. Vel er snillismen i rettssystemet meget utbredt, men så langt vil selv ikke sosialistene gå.

1

Slutter aldri å overraske meg over voksne folk som ikke har forstått elementære ting ved rettssystemet vårt.

At staten hiver en man i fengsel uten at han er dømt for noe som helst er liksom helt uproblematisk, ingen skal få tale hans sak?

Det vitner jo om at enkelte mentalt sett befinner seg i middelalderen.

1
ehall Virker som dette er en advokat som er glad han endelig kommer i søkelyset. Han kommer med masse sprøyt for å "forsvare" morderen. Det er ikke ordene til sin klient men ting han sel...

Virker som dette er en advokat som er glad han endelig kommer i søkelyset. Han kommer med masse sprøyt for å "forsvare" morderen. Det er ikke ordene til sin klient men ting han selv finner på.

Klienten er ikke dømt for noe, strafferettslig sett uskyldig. Forstår du poenget? At noen har sett han gjøre noe, betyr ikke at han skal hives i fengsel før dom.

Det kan han bare gjøre hvis enkelte vilkår foreligger, som beskrevet i artikkelen.

Forsvareren hans mener disse vilkår ikke foreligger, og det kan det da hende han har helt rett i?

Så er det opp til dommeren som sitter i midten, å ta avgjørelsen.

Systemet er basert på at dommeren blir i best mulig stand til å ta riktig avgjørelse hvis begge sider av saken belyses.

Det finnes utallige argumenter for å løslate denne fyren, og det er disse advokaten skal fremlegge. At det skal være så vanskelig å forstå..

Det finnes også utallige argumenter for å varetektsfengsle han, disse skal påtalemyndigheten fremlegge.

Og som sagt, dommeren vurderer de to sidene, og trekker konklusjonen.

1
Uncle-Billy [sitat…] Klienten er ikke dømt for noe, strafferettslig sett uskyldig. Forstår du poenget? At noen har sett han gjøre noe, betyr ikke at han skal hives i fengsel før dom. Det kan h...

Klienten er ikke dømt for noe, strafferettslig sett uskyldig. Forstår du poenget? At noen har sett han gjøre noe, betyr ikke at han skal hives i fengsel før dom.

Nei. For skal vi følge det resonnementet så kan vi fjerne varetektsfengsling.

Det er hvilke momenter forsvareren trekker frem som er problemet, ikke at morderen har en forsvarer. Alle har rett til det.

1
ehall [sitat…] Nei. For skal vi følge det resonnementet så kan vi fjerne varetektsfengsling. Det er hvilke momenter forsvareren trekker frem som er problemet, ikke at morderen har en for...

Nei. For skal vi følge det resonnementet så kan vi fjerne varetektsfengsling.

Varetekt brukes bare i en brøkdel av alle kriminelle handlinger som begås. Allikevel kritiserer FN oss for å bruke det for mye.

Vel, at du ikke forstår er jo i grunn synd. Dette er ikke min personlige mening, jeg forklarer bare hvordan det fungerer. Og jeg tror det er ganske bred enighet om systemet vi har.

Hvilke momenter er det forresten du mener er problematisk at trekkes frem?

1
Uncle-Billy [sitat…] Varetekt brukes bare i en brøkdel av alle kriminelle handlinger som begås. Allikevel kritiserer FN oss for å bruke det for mye. Vel, at du ikke forstår er jo i grunn synd....

Vi bruker altfor mye varetekt i Norge, vi har med rette blitt kritisert for å holde folk lenge i fengsel uten dom. Men her snakker vi om en morder som er tatt på fersken og forsvareren vil ha løslatt et par dager etterpå.

Og momenter som er tvilsomme for eksempel;

* Frykten for at mannen som er siktet for trippeldrapet i Årdal skal stikke av og gå under jorda er helt grunnløs. * Først sier han; Han er medtatt og har det vanskelig. Rett etterpå når han får spørsmål om helsetilstanden svarer han; Ikke er jeg lege, og ikke er jeg psykiater. En smule inkonsekvens.

1

Nå kan han mulig ble løslatt, men at advokaten i det hele begjærer løslatelse sier noe om hvor lite advokatene trenger å bry seg om konsekvenser.

Det er helt uvirkelig

Og hvordan i all verden kan advokaten på den ene siden mene at klienten må ha ro og er for syk til å kunne avhøres, når han på den andre siden kan slå fast at mannen ikke vil stikke av eller påvirke vitner?

En sånn advokat burde umiddelbart miste lisensen

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...