Aktuelt

gjespe

Betrodde seg til psykologen - mistet lappen

Jente på 19 år betrodde seg til psykologen om festing i helgene og mistet lappen

Nå har avtroppende Frp-nestleder Per Sandberg engasjert seg i saken.

Hun har aldri vært i klammeri med politiet, og er heller ikke tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Hun blir straffet uten å ha gjort noe ulovlig og jeg vil tro dette skremmer folk fra og snakke ærlig i møte med helsevesenet?

Jente betrodde seg til psykologen

1
27 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvordan gikk det egentlig med fyren som fikk klager på for høy partymusikk i helgene og som også mistet lappen?

1
mindprint Hvordan gikk det egentlig med fyren som fikk klager på for høy partymusikk i helgene og som også mistet lappen?

http://www.dagbladet.no/2010/01/20/nyheter/innenriks/trafikksikkerhet/10015220/

Fikk lappen igjen til slutt:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034227

Men sånn generelt er meldeplikten fra helsepersonell ganske så streng. Sandberg som tar saken for jenta som har vært hos psykolog bør ha i minne, at det er bare en versjon av saken han hører.

Men jeg vet om ei som var hos fastlegen og fortalte at hun plutselig uten forvarsel hadde ramlet under en skogstur. Vips så var hun fratatt førerkortet for tre måneder....

2
KapteinMark http://www.dagbladet.no/2010/01/20/nyheter/innenriks/trafikksikkerhet/10015220/ Fikk lappen igjen til slutt: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10034227 Men sånn...

Men jeg vet om ei som var hos fastlegen og fortalte at hun plutselig uten forvarsel hadde ramlet under en skogstur. Vips så var hun fratatt førerkortet for tre måneder....

Gitt dette eksempelet er det da nokså naturlig? Det å ha lappen er ingen universal rettighet, og det kommer med en lang rekke krav til å kunne inneha den. Dersom du går til legen og gir tvetydige beskrivelser av symptomer som kan falle inn under alvorlige diagnoser som epilepsi m. fl skal selvfølgelig dette tas på alvor. Hva tror du skjer om en bilfører får et kraftig epilepsianfall midt på motorveien?

Det samme gjelder forøvrig for pasienter som går til legen og legger frem at de opplever synsforstyrrelser, hører stemmer og alt i alt kan oppfattes som psykotisk/grensepsykotisk. Akkurat denne delen av bestemmelsen har jeg vanskelig for å forstå gitt hvor vanskelig det kan være for psykiske pasienter å komme seg til legen til å begynne med - det er ikke spesielt mer fristende når man er klar over at en slik "innrømmelse" vil føre til at du mister lappen.

1
StUrsula [sitat…] Gitt dette eksempelet er det da nokså naturlig? Det å ha lappen er ingen universal rettighet, og det kommer med en lang rekke krav til å kunne inneha den. Dersom du går ti...

Gitt dette eksempelet er det da nokså naturlig? Det å ha lappen er ingen universal rettighet, og det kommer med en lang rekke krav til å kunne inneha den. Dersom du går til legen og gir tvetydige beskrivelser av symptomer som kan falle inn under alvorlige diagnoser som epilepsi m. fl skal selvfølgelig dette tas på alvor. Hva tror du skjer om en bilfører får et kraftig epilepsianfall midt på motorveien? Det samme

Det skal og blir det også, men man må kunne sige man fester uten å miste lappen, ellers er der riktig mange som må parkere bilen en stund. Å feste er ikke det samme som å kjøre i fylla.

Men jeg kan undre mig over de mange som vet om folk der kjøre i fylle , å gjør ingenting.

Legene er naturligvis ikke så veldig glade for å fra ta folk lappen, men de burde skerpe sig når det gjelder å fra tage patienter lappen, ved medisin bruk.

1
sanila [sitat…] Det skal og blir det også, men man må kunne sige man fester uten å miste lappen, ellers er der riktig mange som må parkere bilen en stund. Å feste er ikke det samme som å...

men man må kunne sige man fester uten å miste lappen, ellers er der riktig mange som må parkere bilen en stund. Å feste er ikke det samme som å kjøre i fylla.

Jeg kommenterte ikke hendelsen i åpningsinnlegget, jeg refererte til en situasjon hvor en som hadde falt om i skogen gikk til legen og følgelig mistet lappen (under utredning sannsynligvis).

Nå har leger og psykologer taushetsplikt, og i denne saken har vi bare fått høre en side av historien. En plausibel forklaring kan jo være at pasienten har gitt uttrykk for å ha kjørt gjentatte ganger i fylla og blitt oppfattet som en fare for samfunnet av den gitte psykologen. Hadde nordmenn mistet lappen for å feste hadde det knapt vært biler på veiene.

1
StUrsula [sitat…] Jeg kommenterte ikke hendelsen i åpningsinnlegget, jeg refererte til en situasjon hvor en som hadde falt om i skogen gikk til legen og følgelig mistet lappen (under utredn...

Jeg var klar over det var en annen situasjon du beskrev.

Jeg tar altid forbehold for at man ikke har alle fakta når man svarer ut fra en artikel.

Det er kun muligt å svare på enten generelt grunnlag som her, når det er en artikel det handler om eller med bakgrunn i egne erfaringer, som man også må ta forbehold for, ettersom de også kan være ganske selektive til tider.

1

Jente på 19 år betrodde seg til psykologen om festing i helgene og mistet lappen

Nå har avtroppende Frp-nestleder Per Sandberg engasjert seg i saken. Hun har aldri vært i klammeri med politiet, og er heller ikke tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Hun blir straffet uten å ha gjort noe ulovlig og jeg vil tro dette skremmer folk fra og snakke ærlig i møte med helsevesenet?

Ærlighet lønner seg ikke i Norge.

Hold din munn lukket...

1

Hun blir straffet uten å ha gjort noe ulovlig og jeg vil tro dette skremmer folk fra og snakke ærlig i møte med helsevesenet?

Det må ha vært en dårlig psykolog. En god psykolog burde forsøkt å få pasienten til å endre handlingsmønsteret.

2
stabeis Folk som må ha psykologihjelp har ingenting å gjøre ute i trafikken..

Hvorfor det?

Folk som går til psykolog, er vel ikke akkurat en ensartet gruppe når det gjelder om en er sinnsyk, ustabil, type medisiner (, om det trengs), fra 100% arbeid til 100% trygd/stønad, osv,...

Da skal vel fort ingen trygdede, uføre eller pensjonister heller kjøre bil, om det er bare den teoretiske nedsatte førerevnen på generel basis, som vurderes?

Kvinner kan vel og være litt hysteriske, når vi først er igang, så la oss si at fulltidsarbeidende menn mellom 30-60 år kan kjøre bil da? :P

1

Hun blir straffet uten å ha gjort noe ulovlig og jeg vil tro dette skremmer folk fra og snakke ærlig i møte med helsevesenet?

Man bør vurdere hva en skal dele og hvordan, med psykologer og leger. Både når det gjelder mulige missforståelser, samt taushetsplikten.

Dersom en trenger hjelp eller trygd fra Nav, bør en være klar over at dem kan få tilgang på alle papirer fra lege og psykolog, om dem virkelig vil og gidder det.

Og da ikke bare oppsummeringene, hvor psykologer og spesialister har tatt med det som er viktig og relevant. En del behandlere skriver således ned minst mulig, p.g.a. dette, selv om det naturlig nok og blir mindre dokumentasjon til senere.

Nav kan og få all informasjon fra din fastlege, inkl. event. behandling for kjønnssykdommer, som ikke er relevante for din sak.

Så kort sagt, en bør vurdere to ting opp mot hverandre: 1. At behandler får all nødvendig informasjon for å hjelpe 2. Hvordan ting kan bli brukt, og (feil)tolket for og imot en senere,.... -> Uansett hvor en legger seg på linja der, mellom mye og lite åpenhet, så kan det jo ha sin pris,...

Som andre poengterer, så kjenner vi lite til alle sider av saken her, og om det og er det psykologen faktisk har basert seg på,...

1

Hei Norge! Dustenorge på sin topp. Mer er det ikke å si, men byråkratene gliser sikkert veldig.

1

Vi har bare hørt/lest den ene versjonen av saken,jeg har litt vondt for å ta dette som god fisk,legen og politiet sitter muligens med en annen versjon,ikke vet jeg,og det synes ikke som om dere vet det heller,så litt rolig i svingene her til det foreligger mere kjøtt på beinet,det er mitt forslag.

Hverken leger eller Politi har for vane å ta fra ''uskyldige'' lappen!

1

Hun blir straffet uten å ha gjort noe ulovlig og jeg vil tro dette skremmer folk fra og snakke ærlig i møte med helsevesenet?

dette er galskap, det kan virkelig ikke være slik at hvis man fester litt i helgene så mister man lappen. dette er den udrulighetsparagrafen de bruker i enkelte tilfeller og som de stadig bruker mer og mer. de mener da at siden hun drikker så er sjansen større for at hun vil kjøre bil i fylla enn hvis hun ikke drikker i det hele tatt. jeg kan virkelig ikke skjønne at dette er lov, hvorfor er man mer uskikket til å kjøre bil om man tar seg en fest hver helg? dette minner om en moralistisk lov, hvor formålet er å få ungdom spesielt til å feste å drikke mindre i helgene

1
madigan Vi har bare hørt/lest den ene versjonen av saken,jeg har litt vondt for å ta dette som god fisk,legen og politiet sitter muligens med en annen versjon,ikke vet jeg,og det synes ikk...

litt rolig i svingene her til det foreligger mere kjøtt på beinet,det er mitt forslag.

Det er irrelevant, problemet er at psykologer ikke har taushetsplikt. Så når unge spør hva de skal gjøre om de har problemer, anbefales de ikke å gå til helsevesenet men heller familie, venner, prest eller andre. Det er den tragiske konsekvensen.

Er også spesielt i Norge at å inneha førerkort er noe du aller nådigst får lov til av den store gode stat. Liker de ikke at du skal kjøre så bare tar de det fra deg.

Uansett, her lukter det moralisttroll og avholdsfolk lang vei.

1
ehall [sitat…] Det er irrelevant, problemet er at psykologer ikke har taushetsplikt. Så når unge spør hva de skal gjøre om de har problemer, anbefales de ikke å gå til helsevesenet men h...

Uansett, her lukter det moralisttroll og avholdsfolk lang vei.

moralismen er bare forbokstaven.Hadde denne jenten vært eneforsørger,så var det ikke bare lappen hun mistet,men kanskje også barna.

Psykiatrien har utspilt sin rolle.Oppsøker man psykolog,som en nedbrutt mann med "fyllaproblematikk" i helgene,så får det ingen følger....hvis han har en kone....."hun klarer vel barna,mens du er nedfor....???

Er hun alene...derimot....

Denne jenten burde gått til pasientskadenemden - en gutt,med lårbensbrudd,fikk 880 000,- i erstatning - med begrunnelse:"Brudd i utdannelsesløp". Denne jenten utdanner seg innenfor transport - så det bør ikke være noen forskjell.

Hvorfor ser vi ikke noen "body-buildere" blant psykologene?Hvorfor er de fleste "spedlemmet"?Jo,de forklarer det med,at de ble så til de grader mobbet på skolen fordi de var tynne,at de måtte utvikle "noe annet" -:Taleegenskapene.

1

Betrodde seg til "lappen", mista hodet .. Nei den var stygg :/

"Den 59-årige mannen, som opprinnelig er fra Kautokeino, er på ingen måte ukjent for politiet.

I 1984 knivdrepte og skar han hodet av en bekjent i Alta. Det avkuttede hodet ble deretter etterlatt på en hotelltrapp.

Da det bestialske drapet kom for retten, ble det konstatert at mannen var strafferettslig utilregnelig i gjerningsøyeblikket. To år etter drapet ble han idømt ti års sikring, og sikringen har siden blitt forlenget flere ganger. 59-åringen ble også diagnostisert med paranoid schizofreni og dyssosial personlighetsforstyrrelse.

I 2002 ble han vurdert som frisk nok til å slippe ut, og han bosatte seg da på Kvaløya i Tromsø. Siden har han flyttet tilbake til hjemfylket. "

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...