Aktuelt

DrSchwei

Folket i München vil ikke ha OL

NRK rapporterer at slik det ser ut nå så sier folket NEI i München.

Dermed faller et av de viktigste argumentene mot OL i Oslo. Det har vært nevnt flere ganger i ulike diskusjoner, både her og av profilerte rikssynsere.

Er usikker på om det er rådgivende avstemning i Tyskland, men i alle fall bør Oslo sjanser øke betraktelig, da folk i Oslo har sagt ja.

1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

folk i Oslo har sagt ja.

Helt greit om "folk" i Oslo vil finansiere sånt tull.

Men de skal ikke komme etter oss andre for å be om en eneste skattekrone.

Husk det!!!

3
shaukat23B [sitat…] Faktisk bør ikke staten ha lov til å spytte penger inn i OL om ikke folket ber om det.

Helt enig, det hadde vært naturlig at hele Norge stemte over dette når staten skal garantere, ikke kun innbyggerne i Oslo.

Tidene har og blitt slik at terrorfaren lurer over alt, så de skal få seg litt av en jobb med å sikre et slikt arrangementet, akkurat det blir ikke billig.

De fleste er vel glad for å slippe å møte opp i et slikt kaos.

1
tinnyme Helt enig, det hadde vært naturlig at hele Norge stemte over dette når staten skal garantere, ikke kun innbyggerne i Oslo. Tidene har og blitt slik at terrorfaren lurer over alt, s...

Avstemningen i Oslo var jo bare et "tulleforslag" fra Frp, som de andre partiene gikk med på.

Og i liket med i Tyskland er det bare de angjeldende områdene som fikk stemme.

Ski-VM i Oslo ble en kjempesuksess, og de fleste som møtte opp i Kollen var ikke oslofolk, men utenbys fra.

Personlig synes jeg Munchen godt kunne fått OL denne gang, så kunne Oslo søke om 8-12-16 år senere igjen. Men nå har Oslo absolutt bra sjanser.

1

Slik det ser ut nå, er det faktisk Stortinget som avgjør om Oslo skal arrangere OL eller ikke, satt litt på spissen.

De andre budene er ikke veldig sterke for å si det mildt.

Alle OL-bud har en haug med haters. Nå har Oslo som følge av liten konkurranse muligheten til å forme et bud som kan få større nasjonal støtte, blant annet ved å forsøke å dempe de ekstragavante sidene ved budet.

Min største bekymring er vel om vintersportene er like populære om ti år. Når man ser hvordan kombinert, skøyter og hopp har tapt seg de siste årene, blir man bekymret. Omtrent "ingen" i Norge som lenger bryr seg om disse idrettene.

1
tinnyme [sitat…] Helt greit om "folk" i Oslo vil finansiere sånt tull. Men de skal ikke komme etter oss andre for å be om en eneste skattekrone. Husk det!!!

Fra nå av synes jeg alle de som bor på tilnærmet øde øyer langt ute i havgapet kan finansiere broene og tunnellene sine selv, til hundrevis av millioner, om det ikke er milliarder av kroner, som de attpåtil bruker til å flytte fra disse stedene..

Den kunstige livshjelpen som et samlet distriktsnorge får hvert eneste år overgår investeringsbeløpene til et vinter-ol i Oslo.

Ikke at jeg er i mot overføringene til distriktsnorge, men synes det er utrolig spesielt å presentere det som urettferdig at noen penger også går til de stedene der det faktisk bor folk.

2
abjoern100 Slik det ser ut nå, er det faktisk Stortinget som avgjør om Oslo skal arrangere OL eller ikke, satt litt på spissen. De andre budene er ikke veldig sterke for å si det mildt. Alle...

Min største bekymring er vel om vintersportene er like populære om ti år. Når man ser hvordan kombinert, skøyter og hopp har tapt seg de siste årene, blir man bekymret. Omtrent "ingen" i Norge som lenger bryr seg om disse idrettene.

Sporten har ødelagt for seg selv, med god hjelp av fjernsynet. For når man kjører renn omtrent hver bidige dag, hele vinteren, med hesblesende kommentatorer som skriker som om det skulle vært VM- elle OL-gull de vinner hver dag, da blir man lei. Jeg ble det i hvertfall for flere år siden.

Nå ser jeg minimalt på sendinger fra både VM og OL.

1

Etter som hele Norge må ta regningen for et OL i Oslo i 2022 ville det vært naturlig at også hele Norges befolkning gjennom en avstemming fikk gitt sitt svar og ikke bare de som bor i Oslo.

1
abjoern100 Fra nå av synes jeg alle de som bor på tilnærmet øde øyer langt ute i havgapet kan finansiere broene og tunnellene sine selv, til hundrevis av millioner, om det ikke er milliarder...

Fra nå av synes jeg alle de som bor på tilnærmet øde øyer langt ute i havgapet kan finansiere broene og tunnellene sine selv, til hundrevis av millioner

Hehe, ja det er slikt man sitter og ytrer når man ikke vet hvor nasjonen Norges inntjening kommer fra.

Det er ihvertfall ikke fra et par kuer på Østlandet eller et par tre, motebutikker i Oslo.

Du må nok ut til havgapet ja for å finne ut av hvor fangst, industri og oljeutvinning befinner seg. Disse næringen trenger et godt utbygd transportnett og har det ikke pr. i dag.

Den dårlige vegstrekningen E-136 Åndalsnes - Dombås har 400 trailere i døgnet med varer fra "havgapet" som skal ut til det europeiske markedet, m.a.o. 2.800 trailere i uka. Alternative ruter er det lite av, Strynefjellet har enda dårligere vegstandard.

Legger du til mengden med containergods som går med skip som er enda større så begriper du muligens at "overføringene" går andre vegen - fra distriktene og inn til Oslo.

1
DrSchwei http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/Tommelen-ned-for-Mnchens-OL-planer-7368989.html Da var det bekreftet! Så da har mange en stor jobb å gjøre å få surpompene i Tromsø til å ro...

Vi er da mange "surpromper" mot OL, og jeg er nå definitivt ikke fra Tromsø, eller Sameland/Nord-Norge, for den saks skyld.

Ser jo en positiv ting med OL i Oslo. Da har man jo vinnerargumentet; men flere titalls milliarder til OL, det har dem råd til. Ift når politikerne "må" prioritere.

Egentlig ikke verdt det, men viktig med små gleder i tilværelsen,...

1
tinnyme [sitat…] Hehe, ja det er slikt man sitter og ytrer når man ikke vet hvor nasjonen Norges inntjening kommer fra. Det er ihvertfall ikke fra et par kuer på Østlandet eller et par tre...

Gjesp. Du kan bruke det samme argumentet om alle verdens byer, inkludert London og New York.

Enten du liker det eller ei, så er altså Oslo og vestlandet en del av den samme omtrent helt integrerte, økonomiske sonen. Det betyr blant annet at det er oljerelatert og skipsfartsrelatert industri og kompetanse i Oslo.

At oljen tilfeldigvis befinner seg i havet vest for landet er ikke spesielt interessant.

E136 mellom Dombås og Åndalsnes, altså en særdeles viktig fartsåre var selvfølgelig ikke det jeg tenkte på da jeg snakket om tunneller og broer ut til øyer i havgapet. Det er lov å ha to tanker i hodet på samme tid. Generelt så bruker Norge mye penger på distriktene; mer enn det som er vanlig og mer enn det som er effektivt, spesielt med hensyn på landbruket. Det har ingenting å gjøre med å ikke støtte lønnsom aktivitet.

Brukte heller aldri formuleringen "fra Oslo til distriktene", som du impliserer, men generelt overføringer til distriktene fra fellesskapet. Er det unaturlig at fellesskapet også bruker penger der folk flest faktisk bor?

Hvorfor bor folk i Oslo? Fordi det er jobber der (og fordi folk ser en egenverdi i å bo i en by) Hvorfor er det jobber der? Fordi folk (firmaer, det offentlige) helt fritt velger å bedrive sin økonomiske aktivitet der. Hvorfor velger de det? Fordi det er lønnsomt, effektivt, tilgang på arbeidskraft. Hvorfor? OSV, men poenget er at urbanisering er en "stabil" tilstand som oppstår uten "overføringer" eller kunstig opprettholdelse, som en enkel titt på alle verdens land kan bekrefte.

At det er slik at ikke all økonomisk aktivitet skjer med gummistøvler og gul regnfrakk på har forsvinnende lite å gjøre med maktkampen mellom Oslo og distriktene i Norge.

1

jeg var så dum at jeg trodde det bare var de som var for ol i Oslo som skulle stemme.Jeg er i mot,men stemte ikke.

Det er mye bedre med et OL i en annen landsdel enn Oslo.

Jeg synes for eksempel Tromsø fortjener det bedre,men ennå mer Trondheim.Det er uansett langt fra hovedstaden de fleste og beste vinteridrettsutøvere kommer fra.

1

Jeg synes at Lillehammer kan være Norges kandidat en gang til (da er vi sikret stor publikumstilstrømning og dèt også uten hotellovernattinger på OL-stedet). Men at enkeltgrener kan legges til Oslo, dvs. idrettsgrener i Oslo som trenger nye haller (curling??).

1
liftmann jeg var så dum at jeg trodde det bare var de som var for ol i Oslo som skulle stemme.Jeg er i mot,men stemte ikke. Det er mye bedre med et OL i en annen landsdel enn Oslo. Jeg syne...

Jeg synes for eksempel Tromsø fortjener det bedre,men ennå mer Trondheim.Det er uansett langt fra hovedstaden de fleste og beste vinteridrettsutøvere kommer fra.

Både Trondheim og Oslo-området har historisk sett hatt mange store vinteridrettsutøvere.

Aamodt,Kjus, Dæhlie og Alsgaard for å nevne "noen".

Forrige gangen disse byene kjempet mot hverandre hadde Trondheim en oppslutning på 30-tallet blant sine egne. Da sliter man. Samtidig var Oslo klart i tet på den tekniske evalueringen som foregikk etter IOC-kriterier.

Flere norske byer kunne ha arrangert OL, men man må se på hva som finnes av infrastruktur, fasiliteter og i hvilken grad det blir brukt etterpå. Oslo kommune har selv oppgradert hele Kollen-anlegget.

Jo flere som bor i byen det arrangeres OL, desto bedre. Enkel logikk. Da får flere glede av det, og det er plass til flere folk. Det finnes ikke noe slikt som gode og onde byer, som enkelte synes å legge til grunn.

2
liftmann jeg var så dum at jeg trodde det bare var de som var for ol i Oslo som skulle stemme.Jeg er i mot,men stemte ikke. Det er mye bedre med et OL i en annen landsdel enn Oslo. Jeg syne...

Jeg synes for eksempel Tromsø fortjener det bedre,men ennå mer Trondheim.Det er uansett langt fra hovedstaden de fleste og beste vinteridrettsutøvere kommer fra.

...

Fint at noen tenkte over dette fantastiske argumentet før vinter-OL i 1994. Det var altså Lillehammers lokale idrettshelter som skaffet Norge mesterskaper - imponerende.

1

La Kina ta det, de er visst interessert. Håper Norge slipper å måtte ut med 50 - 70 milliarder på dette mesterskapet.

1
nostalgikern La Kina ta det, de er visst interessert. Håper Norge slipper å måtte ut med 50 - 70 milliarder på dette mesterskapet.

Håper Norge slipper å måtte ut med 50 - 70 milliarder på dette mesterskapet.

Det tilsvarer bare 1-2 år sponsing av diktaturstater med u-hjelpmidler fra den norske stat.

Norge får nok langt mer for pengene hvis ol-midler brukes til å bygge f.eks. boliger til olympiske deltakere som deretter kan konverteres til asylsøkerboliger. Idretthaller o.l. kan deretter konverteres til mosker og koranskoler for nye norske borgere. Til slutt trenger vi også å konvertere noen idrettsanlegg etterpå til fengsler slik at vi kan putte alle afrikanske ranere i Oslo til rehabilitering.

Dette er god samfunnsøkonomi!

1

Nå vil Stockholm også søke. Det var overraskende - hadde knapt hørt om det før.

Dermed blir det en herlig landskamp Norge og Sverige.

Så får vi se om nordlendingene vil at svenskene skal stikke av med arrangementet.

1
DrSchwei Nå vil Stockholm også søke. Det var overraskende - hadde knapt hørt om det før. Dermed blir det en herlig landskamp Norge og Sverige. Så får vi se om nordlendingene vil at svensken...

Med all respekt for Stockholm og svenskene, så er ikke dette en realistisk søknad.

Jeg har lest det meste av utredningen og det er satt som forutsetning at den svenske staten ikke skal finansiere lekene (de har allerede fått nei) og dermed så legger de opp til sparebluss-budsjetter. Tallene som har kommet frem sålangt er ikke realistiske.. (totalbudsjett 9 milliarder SEK, investeringer før lekene 2,5 milliarder SEK).

Samtidig skal de i og rundt Stockholm by bygge helt nytt en kunstig slalombakke, to hoppbakker med anlegg på baksiden av den kunstige slalombakken, helt nytt skistadion, helt nytt skiskytterstadion, ny skøytestadion og nytt bob-anlegg som trenger en 25 meter høy konstruksjon på toppen av Hammarbybacken.

Med andre ord skal alt som ikke er innendørs +skøytestadion bygges helt nytt i et storbyområde+kunstige landskapsendringer. Blir ikke billig. Samtidig er det mange andre kostnader som ikke er beregnet, eller som er underdrevet.

Tror nok dessverre svenskene må ta litt mer sats om de skal nå frem. Denne søknaden er hastverksarbeid, og det vet de nok selv, med ganske defensive kommentarer i forbindelse med at de nå formelt annonserer sin interesse.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...