Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det morsomme er jo at disse nyhetene kommer oftere og oftere og ofte fører til minimal oppmerksomhet. Jeg også trur at vi fort kan produsere over 2 millioner fat hver dag frem til 2050 med denne utviklingen.

Dvs. sjekket ikke så veldig nøye i farten så tar litt forbehold her....

1
VivaLV Det morsomme er jo at disse nyhetene kommer oftere og oftere og ofte fører til minimal oppmerksomhet. Jeg også trur at vi fort kan produsere over 2 millioner fat hver dag frem til...

Det morsomme er jo at disse nyhetene kommer oftere og oftere og ofte fører til minimal oppmerksomhet.

På tross av det mener jo fremdeles en del folk at oljen tar slutt om 20-30 år. Jeg frykter ikke for jobben min, for å si det sånn :)

1
VivaLV Folk trur vel den tar slutt også lenge før det. Men 20-30 år er jo ganske mange år og mulig den da kan begynne å falle raskt nedover. Men da har vi kanskje også ett oljefond på 25...

Folk trur vel den tar slutt også lenge før det. Men 20-30 år er jo ganske mange år og mulig den da kan begynne å falle raskt nedover.

Ja, det er forsåvidt ett langt tidsperspektiv, men med tanke på at vi såvidt har begynt å rote rund i Barentshavet, hvor det tydeligvis finnes mye olje, så er jeg rimelig sikker på at vi kommer til å plenty av olje i den tidsperioden og enda lenger.

Spesielt når man tar høyde for at man enda ikke har gått i gang i Lofoten, ett område man forventer at det finnes en del i. I tillegg viser jo Johan Sverdrup at det ligger store verdier i områder vi allerede "har sjekket alt" i.

Fremtiden er lys, så lenge oljeprisen ikke havarerer pga skifergass osv.

1
PerfectSense [sitat…] Ja, det er forsåvidt ett langt tidsperspektiv, men med tanke på at vi såvidt har begynt å rote rund i Barentshavet, hvor det tydeligvis finnes mye olje, så er jeg rimelig...

Fremtiden er lys, så lenge oljeprisen ikke havarerer pga skifergass osv.

Husker ikke hvor jeg hørte det, men det var ett uttrykk som at oljealderen tar ikke slutt pga. olje, men pga. at det kommer nye enerigikilder.

På samme måte som at steinalderen ikke tok slutt pga. stein.....

1

Det blir nok mer og mer et prisspørsmål dette. Olje blir bare dyrere og dyrere å utvinne, mens flere alternative energikilder blir billigere og billigere. På norsk sokkel er break-even prisnivået til grunn for utbyggingsbeslutning ganske høyt nå.

Når miljøvennlig energi er billig nok, så blir den foretrukket. Både fordi det er miljøvennlig og fordi at olje/gass-importerende land kan produsere mer selv og gjøre seg mindre avhengig av andre land.

Billig gass, som det nå er overflod av, kan prosesseres om til syntetisk diesel og parafin. Slike anlegg bygges nede i gulfen nå og er under planlegging i USA. Det kan tenkes å komme i Russland også fordi de i dag fakler store mengder gass + alternativet med gassfrakt i rør til land i østen er både dyrt og en sikkerhetsrisiko ift om rørene får stå i fred.

2
KapteinKaos Det blir nok mer og mer et prisspørsmål dette. Olje blir bare dyrere og dyrere å utvinne, mens flere alternative energikilder blir billigere og billigere. På norsk sokkel er break-...

Når miljøvennlig energi er billig nok, så blir den foretrukket. Både fordi det er miljøvennlig og fordi at olje/gass-importerende land kan produsere mer selv og gjøre seg mindre avhengig av andre land.

Bra innlegg, men når er miljøvennlig energi konkurransedyktig?

I dag blir vi ført bak lyset av politikere og media som påstår at vindkraft allerede er konkurransedyktig med kullkraftverk. Da ser de bort fra at ved hjelp av grønne sertifikater, subsidieres vindkraften med omlag 30 øre pr. kwh. Dette betaler brukerne over nettleien.

2
jeolno [sitat…] Bra innlegg, men når er miljøvennlig energi konkurransedyktig? I dag blir vi ført bak lyset av politikere og media som påstår at vindkraft allerede er konkurransedyktig me...

I dag blir vi ført bak lyset av politikere og media som påstår at vindkraft allerede er konkurransedyktig med kullkraftverk. Da ser de bort fra at ved hjelp av grønne sertifikater, subsidieres vindkraften med omlag 30 øre pr. kwh. Dette betaler brukerne over nettleien.

Ja, det er et poeng ved vindkraft i Norge.

Kanskje vi inntil vindkraft blir billigere heller bør satse mer på utbygging av og forskning og utvikling på vannkraft. Dette er vi jo fra før av gode på og har bedre naturgitte forutsetninger for å drive på med dette enn de fleste andre land. Det gjør det lettere å komme i en god markedsposisjon med tanke på kompetanse og teknologi, fordi det er færre å konkurrere mot. For vindkraft så er det "motsatt", det er vind nok i mange land og det vil være utbygging og utvikling som skjer i mange land.

1

Dessuten finnes det helt ufattelige mengder med metangass som ligger lagret og det er nok metan på kloden til over 1000 års forbruk..

Metan(CH4) er en langt mer potent drivhusgass enn CO2. Miljøet tåler ikke et forbruk på 1000 år av Metangass.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...