Aktuelt

Unnskyldningen

Verstingen Norwegian

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10153443

Klageren, som fløy med Norwegian til New York i juli, fikk ikke fly med selskapets nye Dreamliner-maskin grunnet tekniske problemer. I stedet ble han fløyet med et eldre fly.

Klageren krevde kompensasjon for at Norwegian ikke leverte produktet han ble lovet ved bestilling av reisen.

Norwegian, på sin side, mente de tekniske problemene var «ekstraordinære» og utenfor selskapets kontroll. Siden reisen ble gjennomført, dog med en annen flytype, avviste de kravet om kompensasjon.

Imponerende av Norwegian, skulle da tro at noen i selskapet har nok vett til å forstå konsekvensene av å terge kundene enda mer. Når man opplever så store problemer med innkjøringen av Dreamliner, så er det jo allerede vanskelig nok å holde på kunder som har opplevd problemer etter problemer, hjelper ikke akkurat på at man samtidig nekter å betale ut erstatning til de som har opplevd problemer.

Kjipt selskap ?

1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Merkelig vedtak i nemnda. Og litt merkelig av Norwegian at de ikke retter seg etter dette. Det gir jo en del negativ PR, og det er ikke hva de behøver nå.

Noe av sakens kjerne er at de som hadde bestilt Dreamliner-reise fikk mulighet til å kansellere turen gratis.

Ett sted må grensen gå for flisespikker i og klager på varer og tjenester.

1

Synes dette var litt lite å klage for. At det er problemer med Dramliner er jo Boeings feil. Vil tro at det ikke var et utrangert DC-3 som ble brukt i stedet, men et forholdsvis moderne fly.

Jeg føler at enkelte har et horn i siden til Norwegian, kanskje av ideologiske grunner. Kanskje fordi Norwegian er privateid av en 'grådig' gründer, mens SAS er det ærverdige statlige selskapet?

Jeg har selv opplevd at vi på businessreiser har byttet fra SAS til Norwegian pga problemer. Før Braathens ble kjøpt opp av SAS foretrakk jeg og mine bekjente medreisende Braathens på våre flygninger til Evenes fordi det var mindre tull med dem.

Er Kjos blitt 'brennmerket' på linje med Stein Erik Hagen?

1
DrSchwei Merkelig vedtak i nemnda. Og litt merkelig av Norwegian at de ikke retter seg etter dette. Det gir jo en del negativ PR, og det er ikke hva de behøver nå. Noe av sakens kjerne er a...

Merkelig vedtak i nemnda. Og litt merkelig av Norwegian at de ikke retter seg etter dette. Det gir jo en del negativ PR, og det er ikke hva de behøver nå.

Enig i at det er et merkelig vedtak. Flyselskapene endrer jo flytype hele tiden...

Men på en annen side har Norwegian spilt veldig mye på at de flyr akkurat Boeing 787, som om det skulle vært en revolusjonerende flytype.

1

Klageren, som fløy med Norwegian til New York i juli, fikk ikke fly med selskapets nye Dreamliner-maskin grunnet tekniske problemer. I stedet ble han fløyet med et eldre fly.

Klageren krevde kompensasjon for at Norwegian ikke leverte produktet han ble lovet ved bestilling av reisen.

Akk skjebne, ble fløyet med et eldre Norwegian-fly... Hvem ville vel ikke begynt å grine for noe sånt?

2

Kjipt selskap ?

Kjip kunde. Hvorfor ikke glede seg over at man kom frem til reisemålet, som igrunnen burde være hovedsaken med reisen?

1

Klageren, som fløy med Norwegian til New York i juli, fikk ikke fly med selskapets nye Dreamliner-maskin grunnet tekniske problemer. I stedet ble han fløyet med et eldre fly.

Haha fy faen at det er mulig å klage på noe slikt. Skal man klage på noe innen flytrafikk, bør man heller klage på at det koster opp mot 12.000 kroner for en tur-retur reise med Widerøe innenfor Nord Norge. Ikke flys det Dreamliner der heller.

1

Så lenge han ikke bestilte premium klasse så ser jeg ikke poenget med å klage da økonomi klasse er klin likt så og si fra selskap til selskap!

Ikke så grusomt mye spennende på dreamlinern...

Så jeg skjønner at Norwegian ga han avslag!

Hadde han reist med premium klasse så hadde jeg skjønt det om han klagde!

1
Rexwiller [sitat…] Han fikk tilbud om å få pengene igjen eller booke om kostnadsfritt. Dette høres ut som syting av verste sort. Jeg regner med det var ingen som tvang han til å fly med denn...

Har man først satt av tid til noe så er det ikke bare bare å endre.

Hadde jeg sagt meg utilgjengelig i en periode på 14 dager (noen dager før avreise og etter hjemkomst) for å reise på tur, for så å måtte booke om, hadde det blitt et tap på raske 100k.

1
Rexwiller Vel da er det bare "å bite i det sure eplet" eller ta i mot tilbudet om å få pengene igjen. Ser overhodet ikke hva Norwegian skulle gjort annerledes med tanke på at feilen var uten...

At nye fly stort sett alltid sliter i begynnelsen er ikke nytt, A380 hadde sine problemer. Forskjellen ligger vel i hvordan problemene håndteres, Norwegian burde vært flinkere på dette området.

Jeg synes de burde gitt et lite plaster på såret til de reisende, selv om det vil koste de dyrt (dårlig PR kan bli langt dyrere)

1

Og nå vil fyren gå til rettssak mot Norwegian. Greit at folk har sære hobbyer, men de bør tenke seg om litt før de belaster det offentlige rettsvesenet og flyselskapets normale kunder for sin kverulering.

1

Norwegian, på sin side, mente de tekniske problemene var «ekstraordinære» og utenfor selskapets kontroll. Siden reisen ble gjennomført, dog med en annen flytype, avviste de kravet om kompensasjon.

Ja, men en kunde. Med et ekstraordinært ønske om å reise med det nye flyet.

Tilby mannen en billett til annen reise senere da. Er det så vanskelig å være serviceminded ?

1

Jeg har ingen sympati for denne unge mannen .

Norwegian er et lavpris selskap med viktigste oppgave å få passasjerene fra A til B .

Hvis han booker en lang flytur til New York bare for å prøve Dreamliner flyet så er han litt skrullete spør du meg .

Ja greit å oppleve en ny flytype men det må jo være New York som er formålet med turen, ikke flyet . Han kom til New York og tilbake igjen for en svæt rimelig penge.

Skulle Norwegian gi kompensasjon for alle som ikke får reise med drømmeflyet sitt så kan man legge ned hele selskapet.

Går det mot rettsak så vil Norwegian vinne , det er jeg sikker på.

2

Kjipt selskap ?

Jepp, Bare det å se Kjosfyren på TV og høre hestekneggingen gjør at man kun reiser med SAS og fremdeles savner Braathens.

Ellers tar jeg toget og bussen.

1

Avgjørelsen kan man alltids diskutere, men det dummeste er når Norwegian påstår at dette vil få store konsekvenser for alle verdens flyselskap. Speil er visst mangelvare hos Kjos. Jeg kan nemlig ikke huske et eneste flyselskap som har messet så massivt og skrytt av en ny flytype. Norwegian må heller gå i seg selv hvordan de markedfører seg og må kanskje snu litt om på måten de fremstår.

Så for dere som ikke forstår det og kun vil ha billigst mulig flyreise; det er faktisk noen som ser stor verdi i selve reisen også, både med komfort, service og annet. Selv om dere ikke bryr dere om det må dere godta at andre ikke er enige.

2
Unnskyldningen Det var vel B767-300ER ?

Nei. Tull og tøv. Norwegian har brukt, slik i hvert fall jeg har forstått det, Airbus 340-300-maskiner, og de står overhodet ikke noe tilbake og er ikke 'gamle' og dårlige maskiner.

Hvis man tror Airbus' 330- eller 340-maskiner er dårlige, sammenlignet med Dreamlineren, da er man absolutt godt forvent. Det er kanongode fly. Jeg og du vil absolutt ikke kjenne eller forstå forskjellen på den såkalte bedre luften og de kanskje 5-10 centimeterne bedre benplass. Litt avhenging, selvsagt, hvor dyr billett han kjøpte.

Men du, jeg og han som ønsker å gå til sak, kjenner ingen forskjell fra New York og til Oslo, eller omvendt.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...