Aktuelt

aegi2

I år gir jeg julegaven til

... ja etter det grusomme på filipinene så er det dette folk skal kringkaste for å gjøre seg litt til "mor Theresa " på bl.a FB

Ære være dem som gir og ikke lar dem i stikken. Men om " alle " i stedet for å handle i desember og gir alt ditt , så straffer en vel også andre som trenger sårt en liten lønning ( som dessverre ofte er barn i et fattig land )...

En ting at vi " har " alt her i Norge , der er jeg enig , ordet takk har blitt et fremmedord og åpner du døra til et barnesoverom så ramler en halv leketøysbutikk ut :-) Men det er jo oss voksne sin feil ettersom vi ikke har magemål. Eller begge deler ( som vi har råd til stort sett ).

Så hva er det riktige ?

Fortsatt kjøpe gaver , eller bare sende penger til " andre " som hjelper fattige / som kommer ut for slike triste ulykker som en tyfon ?

1
34 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fortsatt kjøpe gaver , eller bare sende penger til " andre " som hjelper fattige / som kommer ut for slike triste ulykker som en tyfon ?

Sende til de som trenger det ville vel vært det beste. Men så skal jo forretningsstanden leve og da, det dreier seg en hel del om norske arbeidsplasser, som har størstedelen av inntjeningen sin i denne søte juletid.

Men å gi til de forbaska utskjemte ungene, som kun skal ha dyre merkevarer, er ikke moro lenger, de verdsetter kun gaver som koster skjorta for giveren.

2

har to nevøer, de får som alltid en liten gave.. voksne folk har jeg sluttet å kjøpe gave til for mange år siden, bare idioti

1
tinnyme [sitat…] Sende til de som trenger det ville vel vært det beste. Men så skal jo forretningsstanden leve og da, det dreier seg en hel del om norske arbeidsplasser, som har størstedel...

Men å gi til de forbaska utskjemte ungene, som kun skal ha dyre merkevarer, er ikke moro lenger, de verdsetter kun gaver som koster skjorta for giveren

Hadde det vært bare unger....

Veit ikke om det er meg de er noe feil med , men i fjor så var det 3 konfirmasjonsgaver , to 50-årsgaver til venner fra barndommen og 10 julegaver... Fått takkekort fra 2 konfirmasjoner og takk for 2 julegaver..

Den som alltid takker er hunden som strekker frem snuten og klabben når han får noe...

1

filipinene

Reiser dit 5. desember og kan jeg hjelpe til bitte litt så gjør jeg selvsagt det. Nå var turen planlagt før dette siste uværet.

Så mest tenkt som en langferie... Men man handler ut fra den aktuelle situasjon. Gir selvfølgelig en håndsrekning om man kan gjøre nytte for seg! Skulle bare mangle...

2
aegi2 [sitat…] Hadde det vært bare unger.... Veit ikke om det er meg de er noe feil med , men i fjor så var det 3 konfirmasjonsgaver , to 50-årsgaver til venner fra barndommen og 10 jule...

Heldig du da, jeg har over 20 med stort og smått. De som takker er nok småungene, de ser ut til å være mest glad og - fryder seg gjør de!

Men de store kvisete slampene, der må det minst være Apple-produkter for at det skal slå an. Det ser mest ut som om de nesten ikke orker å ta av papiret og en skjorte gidder de ikke takke for engang.

1

Fortsatt kjøpe gaver , eller bare sende penger til " andre " som hjelper fattige / som kommer ut for slike triste ulykker som en tyfon ?

Begge deler. Med mindre noen uttrykkelig sier at de ikke vil ha gaver. De fleste vil kunne finne mening i en god vin, en god juleøl, marsipan eller en god bok, eller hjemmestrikkede strømper.

Når det gjelder nødhjelp til akutte kiser blir dette litt utnyttet av organisasjonene. Røde Kors har jo milliarder på bok, f.eks. så det er ikke akkurat akutt mangel på penger det står om.

Det er jo bra å gi til gode formål, men man berger ikke flere filippinere ved å gi noen lapper i dag eller i morgen, for å si det enkelt.

1

Så hva er det riktige ? Fortsatt kjøpe gaver , eller bare sende penger til " andre " som hjelper fattige / som kommer ut for slike triste ulykker som en tyfon ?

Det går vel an å gjøre litt av begge deler. I vårt samfunn bruker de fleste av oss mye penger på ting vi strengt tatt ikke trenger selv om mange andre i verden lider. Julegavene er vel ikke nødvendigvis det første vi trenger å ha dårlig samvittighet for. Kanskje vi heller burde droppet noe av det andre?

1

Vi i Norge skal løse alt i verden ved å skyfle penger til folk, enten i form av subsidier eller innsamlinger. Synes det er vel og bra jeg altså, men kunne klart meg uten all sytinga og den voldsomme "OMG, jg ga nettop 50 kr til Røde Kors, gjør det du å!"-annonseringa overalt. Og ikke minst elger jeg tilitersbøtter hver gang en eller annen kvalmt rik person skal få så utrolig mye kred for å ha avsett 0,0000000000000000001% av formuen sin til veldedighet (som kan skrives av på skatten).

Vi er sure og grinete om folk gir, og om de ikke gir. Personlig gir jeg nesten aldri noe til veldedige formål, fordi jeg ikke har noe behov for å kjøpe meg god samvittighet. Hvorfor kan ikke vi i Norge være glade og ha god samvittighet for at vi har det godt? Det kom ikke helt av seg selv heller, selv om oppvoksende generasjoner gjerne tror det. Det er foreldrene sin feil, som bruker barnehagen som catwalk og er hysterisk redde for at ungene skal bli sinker eller mobbeofre, så de må få alt.

Med over 7 milliarder mennesker på jorda er det klart at det blir humanitære kriser og store hendelser innimellom som krever liv og innebærer store ødeleggelser. Jeg er av den oppfatning at det ikke er alle plasser det er ment å bo folk, og i alle fall ikke i de konsentrasjonene vi har nå. Kynisk? Javisst. Det betyr ikke at jeg ikke har empati eller forståelse for kriser som dette. Bare et redusert behov for å være så forbanna forståelsesfull og "ta ansvar" for krisesituasjoner i fjerne himmelstrøk.

Det er mer noe for overemosjonelle småbarnsmødre som jobber halv stilling fordi de har 2 barn, som sitter hjemme på FB og poster sitater fra Visdomshjørnet mens de dør innvendig av sin egen mangel på kontakt med noe ekte, noe med substans og mening. Da er veien kort til veldedighet og kakling om det. Norge kommer til å bidra med masse penger, som en betaler enten en vil eller ikke, fordi en betaler skatt.

2
Homers_Law [sitat…] Da skal du få en eggkoker, ferdigstilt på 38 minutter. Tenk så mange grønnharde egg du kan lage da :D

Nå tenker jeg at de som skal gi julegaver kanskje burde lagt en ekstra tanke i at de gir noe som mottakeren ønsker seg eller har bruk for, det er mye viktigere enn at det er dyrt og flott.

Når det er sagt, så går det ikke an å overkoke egg, etter min mening. Heller grønne egg enn antydning til bløt plomme.

1

Gir ikke julegaver lenger, en vinflaske er mer en nok.

Gir heller mere penger til noen som trenger det , i Thailand eller Fillippinene.

1

Det er merkelig logikk i måten man prøver å få folk til å gi på. "Dropp middagen ute i dag og send penger til fillipinene i stedet" Uhm, ok, så jeg som ikke har råd til å spise ute slipper å gi noe da?

Det settes spørsmålstegn ved hva man skal kunne unne seg selv i forhold til hva man gir til veldedighet...Kjenner jeg blir litt kvalm ja, når de som oppforder til å gi er de samme som betaler latterlige summer for dyre merker og er de mest ekstreme forbrukerne. Hvem er de til å prøve å gi andre mennesker skyldfølelse liksom?

Mange tror også at bare vi gir nok penger så løser problemene seg selv

1

Så hva er det riktige ?

Fortsatt kjøpe gaver , eller bare sende penger til " andre " som hjelper fattige / som kommer ut for slike triste ulykker som en tyfon ?

Forsøker du styre hva som er riktig moralsk her, Aegi?

Rekker nok med at staten, og andre land setter i gang hjelpeprosjekt i stor skala. Noe som blir gjort!

Jeg gjør mine barn glade, handler inn til dem, setter ekstra god mat på bordet og gjør vår lykke og glede over å ha det godt til en god Jul i samhørighet.

Skaper litt lykke og gode minner som gir overskudd og glede til resten av året. Sånt er også viktige bidrag til verden. Du vet, våre nærmeste:)

Pluss noen slanter til Frelsningsarmeen, de øremerker penger til fattige i Julen. Sånt er hyggelig:)

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...