Aktuelt

jon-blund

Hva er det med oss nordmenn?

Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss?

Det gjenspeiler seg hver gang vi presterer i en idrett, nå sist med Magnus Carlsen. Hvorfor blir Zlatan ibrahimovic spurt om prestasjonene til Magnus Carlsen i Sjakk-VM, midt oppi en pressekonferanse som dreier seg om fotball-VM?

Det er helt greit å være stolt av Magnus Carlsen men hvorfor skal vi hele tiden søke etter bekreftelse fra Utenlandske stjerner når vi lykkes?

Ta f.eks Mats Zuccarrello Aasen, vår største Hockeystjerne. Hver gang han gjorde en god kamp så dukket det plutselig opp en norsk journalist som ikke hadde peiling på Hockey, der stod hun blandt kunnskapsrike hockeyjurnalister og spurte treneren til New York Rangers "hva synes du om spillet til Zuccarello"?

Samme spørsmål ble repetert hver gang Zuccarello gjorde det bra. Denne norske journalisten stilte aldri dette spørsmålet hver gang han spilte elendig, jeg tror ikke en gang hun tok seg tid til å møte på pressekonferansen. Er vi så dumme og tror at vi ikke blir gjennomskuet?

Det her skjer hver gang vi gjør det bra i en eller annen form for idrett, internasjonale toppidrettsutøvere blir peppra med ledende spørsmål. Hvorfor stiller norske journalister i egen liga når det gjelder selvgodheten?

Det er ingen tvil om at jeg også blir stolt når utlendinger skryter av norge eller nordmenn men det er fryktelig pinlig når den kommer på bestilling fra våre egne journalister, og det gjør den ganske så ofte. Gjelder janteloven bare innenfor norges grenser?

3
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det gjenspeiler seg hver gang vi presterer i en idrett, nå sist med Magnus Carlsen. Hvorfor blir Zlatan ibrahimovic spurt om prestasjonene til Magnus Carlsen i Sjakk-VM, midt oppi en pressekonferanse som dreier seg om fotball-VM? Det er helt greit å være stolt av Magnus Carlsen men hvorfor skal vi hele tiden søke etter bekreftelse fra Utenlandske stjerner når vi lykkes?

Alle journalister i alle land vil vel gjerne fremme egne utøvere og deres prestasjoner. Når egne utøvere er dårlige og presterer dårlig så heter det at de var uheldige, laget var mangelfullt grunnet skader, de gjorde det beste av situasjonen men det holdt ikke helt osv. Det er bare andre land og andre lands utøvere som er dårlige uten bortforklaringer - og det tror jeg er en universell holdning :)

Når det er sagt , så har jeg aldri skjønt at sjakk er erklært en sportsgren og ikke et spill , men,men..

At det ble bragt på bane i et intervju meden svensk fotballspiller, kan jo skyldes at Norges herrefotball er übertragisk og noe våre naboland ler av..slik at å dra frem Magnus Carlsen var en...tja...en avledningsmanøver for eget lands manglende prestasjoner i fotball:)

1
FSOAH2 Tror kanskje ikke helt du forsto poenget til trådstarter. Men morsomt med et kvinnelig perspektiv på saken, altså.

Tror kanskje ikke helt du forsto poenget til trådstarter.

Sier du det..?

Så det var ikke dette som var poenget:

"Hvorfor stiller norske journalister i egen liga når det gjelder selvgodheten?

Det er ingen tvil om at jeg også blir stolt når utlendinger skryter av norge eller nordmenn men det er fryktelig pinlig når den kommer på bestilling fra våre egne journalister, og det gjør den ganske så ofte. Gjelder janteloven bare innenfor norges grenser?"

1

Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss?

Et lite land, ikke nødvendigvis i geografisk utstrekning men i befolkning og historisk betydning. Som (ny)selvstendig og (ny)rikt land er Norge dessuten forholdsvis ungt, vi higer derfor etter rampelys og bekreftelser på egen eksistens og betydning.

Norge er noen ganger litt sånn som fjortisjenter, publiserer selfies på SoMe og håper at det skal strømme inn med likes. Se på meg, se på meg - er jeg ikke pen?

3
UVox [sitat…] Et lite land, ikke nødvendigvis i geografisk utstrekning men i befolkning og historisk betydning. Som (ny)selvstendig og (ny)rikt land er Norge dessuten forholdsvis ungt,...

Et lite land, ikke nødvendigvis i geografisk utstrekning men i befolkning og historisk betydning. Som (ny)selvstendig og (ny)rikt land er Norge dessuten forholdsvis ungt, vi higer derfor etter rampelys og bekreftelser på egen eksistens og betydning.

Les deg opp på historien så ser du at Norge ikke er et ungt land, men har en forholdsvis lang historie. At vi ikke var selvstendige i ca 500 år til 1905, endrer ikke på dette.

1
KHWS Greit, men vinklingen blir feil siden Norge har en lang historie der vi i en periode hadde stor påvirkning i Europas og Amerikas historie.

Ikke uenig i det, men storhetstiden ligger ganske langt tilbake i tid og norsk mentalitet preges fortsatt i dag - på godt og ondt - av perioden underlagt Danmark og Sverige. Dette gjenspeiles i de få og små monumentale byggene vi har fra denne perioden, vi var en råvareproduserende provins for sentralmakten i København.

1

Hva som forefår i NHL har null verdi som nyhet og folk hadde ikke følt et stort savn dersom de ikke hele tiden blir glorifisert i tabloid-pressa.

Hva zuccarellom har prestert i NHL , og hele NHL , kan tas med som en bisetning hver måned og kan heller blåses litt opp , en gjennomgang , forran og i en landskamp (a/b VM ).

1

Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss?

Dette er helt vanlig og noe som alle folk og folkeslag holder på med, når jeg var i Elfenbenkysten veldig vanlig at folk spurte om jeg likte Drogba.

Det var feil å spørre Zlatan om sjakk, men det var ikke typisk Norsk, men kun dårlig timing.

:)

1

Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss?

...fordi vi har det såååååå godt at allt vi har å tenke på er omtalen.

2

Det her skjer hver gang vi gjør det bra i en eller annen form for idrett, internasjonale toppidrettsutøvere blir peppra med ledende spørsmål. Hvorfor stiller norske journalister i egen liga når det gjelder selvgodheten?

har lagt merke til dette flere ganger selv, det er så irriterende høre på så jeg skrur bare av. jeg syntes norske journalister i både sport og nyheter er ganske dårlige, da tenker jeg på de som er på tv som vi både ser å hører hva spør om. noen er verre en andre selvsagt, men spørsmålene som blir stilt er så ledende at hvem som helst kan svare på det og det fatter ingen interesse siden vi vet hva de skal svare. nyhets journalister er like ille, de spør om ting de vet de ikke svarer på, greit med å spørre en gang men hvorfor spørre 10 ganger om det samme når de har sagt at de ikke svarer på det? vi så det tydelig etter valget i år, under forhandlingene. politikere sa at de ikke ville svare før alt var klart, hvorfor da spørre 10 ganger om det samme? men å spørre zlatan om magnus carlsen er jo meget spesielt ja.

1

" Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss? "

Det er nok og har vært mindreverdighetskomplekset Norge som nasjon har følt og fremdeles føler . Ikke annet å vente etter en ca: 650 år med okkupasjon . Først av danskene , så av svenskene .

Det som er den stor bragden , er at vi overlevde som nordmenn og ikke ble genetisk spist opp av danskene . Så derfor kan mange i Norge si de er en Nordmann .

1
fujis " Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss? " Det er nok og har vært mindreverdi...

Ikke annet å vente etter en ca: 650 år med okkupasjon . Først av danskene , så av svenskene .

Liksom jødene kansje må la gå av de gamle historier om krystalnatten , og alt hva der måtte befinne sig av bitterhet og sinne omkring dette, så burde nordmann kansje komme dig over bitterhet og sinne mot danskene og svenskene.

Dere har dyrket historien, mere enn noe land i skandinavia. det er liksom blitt en dårlig unnskyldning for ikke å se på sig selv.

Litt sådan jeg hadde en dårlig barndom, så

1

Magnus Carlsen.

Og indiske journalister spurte Carlsen hvordan han førte seg mottatt i India...

.. så det er ikke sikkert at det er så særnorsk det du beskriver, selv om jeg tenderer til å være enig med deg.

1

va er det med oss nordmenn som gjør at vi skiller oss ut fra resten av Europa, hvorfor er vi så opptatt av hva andre nasjoner tenker om oss?

Nå er det da media som stort sett er opptatt av dette. Tror neppe at nordmenn flest bryr seg :)

1

Overskrift i VG:

Danmarks landslagssjef Morten Olsen roser Mats Møller Dæhli.

Igjen så måtte vi presse det ut fra motstanderen, en bekreftelse på at vi er flinke.

1
DrSchwei [sitat…] Og indiske journalister spurte Carlsen hvordan han førte seg mottatt i India... .. så det er ikke sikkert at det er så særnorsk det du beskriver, selv om jeg tenderer til...

Det er ingenting i forhold til det vi klarer å prestere

Når en Journalist møter opp på en pressekonferanse og får mulighet til å stille ett eneste spørsmål til en av verdens beste fotballspillere

Så kommer denne: Hva synes du om Magnus Carlsen?

Jeg ble ikke en gang overrasket over at det kom fra en nordmann.

1

denne tråden kan du starte i alle verdens aviser for dette du ramser opp er ganske så normalt

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
46 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...