Aktuelt

vemo72

Diskriminering?

I min by, i min bransje, står det ofte i stillingannonser: "For å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, oppfordrer vi personer med innvandrerbakgrunn til å søke."

Hva ligger i den oppfordringen? Betyr det at søkere med innvandrerbakgrunn har fortrinnsrett på noen måte? Det føles isåfall ikke rettferdig.

1
69 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er lov å oppfordre grupper til å søke så lenge alle stiller likt. Det er ikke lov å skrive for eksempel "vi søker kvinner".

1

De blir prioritert dersom de stiller likt ellers. Har sett annonser der det står; menn oppfordres til å søke. Dette i kvinnedominerte yrker. Det har med mangfold på arbeidsplassen å gjøre og verdiene det evt gir.

1
alva1 De blir prioritert dersom de stiller likt ellers. Har sett annonser der det står; menn oppfordres til å søke. Dette i kvinnedominerte yrker. Det har med mangfold på arbeidsplassen...

Det var det jeg lurte på, takk:)

Føler meg litt diskriminert, faktisk. Og særlig når menn også tilføyes i oppfordringen. Føler seg ikke veldig konkurransedyktig som vanlig, norsk jente, og jeg syns faktisk det smaker av diskriminering. Plutselig fikk jeg følelsen av hvordan det er å være minoritet:p

1

Men menn er "minoriteter" på kvinnedominerte arbeidsplasser og kvinner på mannlige. Følte meg ikke diskriminert av den annonsen. Det var jobb i skole og der trenger de visst fler. Vi er jo forskjellige og gutter trenger også rollemodeller der, pluss at jeg tror både arbeidsmiljø og måten å arbeide på blir bedre. :)

Det skal gjenspeile samfunnet. Da kommer også innvandrere inn under dette. :)

1

I enkelte stillinger blir jo menn oppfordret til å søke også. Kan gjelde yrker som hjelpepleier, i barnehager osv.

I barnehagen hvor sønnen min er er det f.eks ikke en eneste mann ansatt.

1

Jeg hører og forstår hva du sier, men tror det hadde blitt reaksjoner om det hadde blitt benyttet motsatt vei. Og jeg syns det er en sær setning.

1
flourhouse Det er lov å oppfordre grupper til å søke så lenge alle stiller likt. Det er ikke lov å skrive for eksempel "vi søker kvinner".

Det er ikke lov å skrive for eksempel "vi søker kvinner".

noe jeg ikke skjønner, hvorfor skulle det ikke være lov å søke etter etter et bestemt kjønn når du skal ansette noen? det kan handle om mange ting men hvis man driver en bedrift så står man jo fritt til å ansette de man vil. og jeg har lagt merke til endel saker i media som handler om påstått diskriminering. endel personer drar dette kortet litt for raskt opp, når f.eks eøs flyktninger mister jobben først eller stiller bakerst i ansettelses køen så er ikke det rasisme, er det liksom blitt galt at norske bedrifter først og fremst vil først og fremst ansette norske borgere, at personer som ikke kan språket selv om de har jobbet og bodd her i flere år havner bakerst i køen er jo ikke rart og det er ikke diskriminering heller. (en sak på nrk nyheter for noen uker siden som gjaldt østeuroere som mistet jobben i byggebransjen) det har hvert lignende saker flere ganger i media hvor det blir påstått diskriminering. jeg syntes det blir missbrukt og at det blir antydet altfor raskt i mange tilfeller.

2

Hvilken bransje er du i ?. Der er bransjer hvor det trengs nettop fordi de kansje har en kvalifikasjon der trengs i den stilling.

1
vemo72 Jeg hører og forstår hva du sier, men tror det hadde blitt reaksjoner om det hadde blitt benyttet motsatt vei. Og jeg syns det er en sær setning.

Slik har det vært i årtier når det gjelder kvinner, og det er jammen på tide at man snur litt på dette.

Man snakker om ellers like vilkår, men det følges ikke alltid i praksis, for det er sjelden at to søkere stiller helt likt. Herved har kvinner hatt fortrinnsrett i mange år, og det mener jeg er diskriminerende.

Akkurat når det gjelder omsorgsyrker, spesielt med barn, er det utvilsomt viktig med en jamnere fordeling av rollemodeller. Mens dette ikke har gitt ekstrapoeng til mannlige søkere. Derimot når det gjelder yrker hvor kjønn ikke har noen betydning, har kvinner fått ekstrapoeng kun på grunn av kjønn.

Hvorvidt noen er mørke eller lyse i huden, har vel mindre betydning, men det kan bidra til større forståelse for andre kulturer, og det tror jeg er bra.

1
WernerVonBraun Det er helt klart forskjellsbehandling. Med andre rasisme.

Tja. Det er jo ingen som oppfordres til å ikke søke.

Her viser man bare at man ønsker en større søkerbunke, og har en mistanke om at mange godt kvalifiserte med innvandrerbakgrunn ikke tør å sende en søknad. Kanskje fordi de har blitt forskjellsbehandlet så mange ganger tidligere og har mistet motet.

Hvis du skal ansette noen vil du vel helst ha flest mulig gode kandidater å velge mellom?

1

Hvordan hadde man reagert om det sto "oppfordrer vi personer med etnisk norsk bakgrunn til å søke" ? Kan det sammenlignes? Jeg vil tippe reaksjonene hadde blitt store.

2

Men personer med etnisk norsk bakgrunn er ikke en minoritet i noen yrker hva jeg kommer på.

1
trondergutt I enkelte stillinger blir jo menn oppfordret til å søke også. Kan gjelde yrker som hjelpepleier, i barnehager osv. I barnehagen hvor sønnen min er er det f.eks ikke en eneste mann...

"Trondergutt: I enkelte stillinger blir jo menn oppfordret til å søke også. Kan gjelde yrker som hjelpepleier, i barnehager osv."

Jeg synes det er flott. Det trengs mer menn i slike yrker. Jeg merker godt på min arbeidsplass hvor mye bedre det er der nå som vi har fått flere menn. De ser verdien i litt andre ting faktisk. Ser ting fra et litt annet perspektiv på en måte.

Jobber som sykepleier i sykehjem og før var det fryktelig mye opptatthet og skryt til de som sørget for støvtørking henge opp gardiner, løpe rundt å vanne blomster, ja typiske huslige verdier. Det er jo viktig det også, men da det ble mer menn der, så flyttet de fokuset over på pasientene og tok seg tid til å sette seg ned med dem å virkelig prate med dem når de fikk tid. Ikke til å tørke støv og vanne blomster eller nirydde. De kjente ikke presset på den flittige "husmor" og jeg takker for det.

Det er sannelig godt med mer kjønnsbalanse på jobb. Det tror jeg gjelder overalt for menn og kvinner utfyller hverandre der også. Jeg er ikke nazi ift 50/50 men mener det er både sundt og bra for både arbeidsmiljø og det hele med litt mer kjønnsbalanse.

1
SnurreSturlason Tja. Det er jo ingen som oppfordres til å ikke søke. Her viser man bare at man ønsker en større søkerbunke, og har en mistanke om at mange godt kvalifiserte med innvandrerbakgrunn...

Her viser man bare at man ønsker en større søkerbunke, og har en mistanke om at mange godt kvalifiserte med innvandrerbakgrunn ikke tør å sende en søknad. Kanskje fordi de har blitt forskjellsbehandlet så mange ganger tidligere og har mistet motet.

Det viser til at man har det offentlige som aksjeeier. Intet annet.

En bedrift som ønsker å gjøre penger, vil ansette den personen som er mest kvalifisert til jobben, uavhengig av kjønn/relgion/farge. Lenge leve kapitalismen ;D

1

I min by, i min bransje, står det ofte i stillingannonser: "For å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, oppfordrer vi personer med innvandrerbakgrunn til å søke."

Har du eksempel (fra finn.no for eksempel) at det er noen andre enn offentlige stillinger som kommer med noe slik sprøyt?

1

Det er vel en måte å si at de kommer til å ta innvandrersøknader seriøst, men ikke nødvendigvis at de vil få fortrinnsrett.

1
Phabtastic [sitat…] Det viser til at man har det offentlige som aksjeeier. Intet annet. En bedrift som ønsker å gjøre penger, vil ansette den personen som er mest kvalifisert til jobben, uavh...

En bedrift som ønsker å gjøre penger, vil ansette den personen som er mest kvalifisert til jobben, uavhengig av kjønn/relgion/farge

Da er det jo greit å be fler folk om å søke så man får flere gode å velge mellom. Eller?

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...