Aktuelt

Fjøsbonden

Mulla Krekar bak ny terrorgruppe

Slik bygde Krekar opp en ny terrorgruppe

Gruppen som etterforskes av tysk politi knyttes til britisk islamistmiljø.

– Det er bekymringsfullt, for vi snakker om en gruppe som er knyttet til al-Qaida i Irak, som står bak bølgen av selvmordsbomber og angrep i landet. Ansar al-Islam er en terrororganisasjon med et nettverk. Anjem Choudary har aldri hatt gode forbindelser i Irak, og i hvert fall ikke til kurdiske ekstremister, sier Lowles. ( Hentet fra TV 2 )

http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/slik-bygde-krekar-opp-en-ny-terrorgruppe-4157136.html

I går kunne TV 2 også fortelle dette :

Her er islamister fra Europa samlet i Oslo

Knyttes til omfattende nettverk som britisk islamistleder har bygget opp

– Dette nettverket er en vei til terrorisme. Vi snakker ikke om én eller to personer, men minst 69. Det er 69 personer vi har identifisert som er involvert i terrorisme, som er dømt for terrorisme eller terroristrelaterte lovbrudd, eller som har vært med på selvmordsbombinger eller -angrep. Ofte avviser media og politiet dem som en vits eller som klovner, men vi må adskille klovneoppførselen fra de alvorlige hensiktene som ligger bak, sier Nick Lowles. ( Hentet fra TV 2 )

http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/her-er-islamister-fra-europa-samlet-i-oslo-4157868.html

Disse opplysningene er på mange måter bekreftelsen på hva mange her på VGD lenge har hevdet. Forbindelsen mellom norske islamister og internasjonal terror handler om noe langt mer enn om noen få ekstreme enkeltpersoner. Vi snakker her om et internasjonalt nettverk, hvor Mulla Krekar ikke overraskende er en sentral person.

1
52 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå vil du bli stempla som rasist og jugefant...

Og få beskjed om at dette ikke er farlig i det hele tatt!

Men vi andre vet jo at dette er skremmende og farlig

1

Slik bygde Krekar opp en ny terrorgruppe

Jeg skulle ønske den nye regjeringen kunne vist muskler å kaste ut denne nissen for godt.

1
cruisecontrol Nå vil du bli stempla som rasist og jugefant... Og få beskjed om at dette ikke er farlig i det hele tatt! Men vi andre vet jo at dette er skremmende og farlig

Men vi andre vet jo at dette er skremmende og farlig

Det er faktisk mye større sjanse for at du vinner i lotto enn at du blir drept i et terrorangrep, så hvorfor du er så skremt over angivelige terrorfarer er jo uforståelig i seg selv.

Når det er sagt, så er det ikke lenge siden man har nedjustert faren for terror fra islamister i verden. Nå har man istedet begynt å lage nye skremmebilder om at terroren kan komme over nettet. Alt for å holde dere lettskremte i sjakk slik at man lettere kan lure dere til å oppgi både friheter og privatliv for overmakten.

1
Kul_Djevel [sitat…] Det er faktisk mye større sjanse for at du vinner i lotto enn at du blir drept i et terrorangrep, så hvorfor du er så skremt over angivelige terrorfarer er jo uforståelig...

Det er faktisk mye større sjanse for at du vinner i lotto enn at du blir drept i et terrorangrep

For en trøst til alle ofre for terror, og til deres etterlatte.

Flaks og vinne i lotto. Uflaks og bli drept i en terroraksjon.

Du verden så enkelt og greit.

3

Alt som ikke dreier seg om deg og dine gir du fullstendig faen i djevel, vi vet det nå. En liten strofe du antagelig ikke har hørt eller har glemt; du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv. Men du er kanskje ikke enig i at det er urett å bli blåst i filler på en buss eller på T-bane?

2

Ofte avviser media og politiet dem som en vits eller som klovner, men vi må adskille klovneoppførselen fra de alvorlige hensiktene som ligger bak, sier Nick Lowles. ( Hentet fra TV 2 )

Nick Lowles føler nok at han snakker for døve ører.

Nå sitter vel Krekar inne enda, og så får vi håpe PST følger med på disse ekstremistenes gjøren og laden.

1

– Dette nettverket er en vei til terrorisme. Vi snakker ikke om én eller to personer, men minst 69.

Stigmatiserende.

Dette er bare enkelttilfeller.

Islam er en religion og de er mennesker som oss andre.

Etc.

1
LarsenSindre70 Alt som ikke dreier seg om deg og dine gir du fullstendig faen i djevel, vi vet det nå. En liten strofe du antagelig ikke har hørt eller har glemt; du skal ikke tåle så inderlig ve...

Hva du babler om nå aner jeg ikke, men en ting er sikkert er at jeg tar like mye avstand fra terror som dere andre. Terror er selvsagt en forferdelig handling. Det er likevel ingen grunn til å leve et liv i frykt for terrorangrep.

1
remington07 [sitat…] selvsagt enig at terror er avskyelig menat terror skal ramme meg, eller mine nærmeste er vel det jeg bekymrer meg minst for her i verden

menat terror skal ramme meg, eller mine nærmeste er vel det jeg bekymrer meg minst for her i verden

Ja, det er ingen grunn til å bekymre seg over terror i det hele tatt, men her på VGD er bekymringsfaktoren høy blant enkelte. De sitter her å skremmer hverandre med vås.

1
Kul_Djevel [sitat…] Ja, det er ingen grunn til å bekymre seg over terror i det hele tatt, men her på VGD er bekymringsfaktoren høy blant enkelte. De sitter her å skremmer hverandre med vås.

Terrorfare = vås...ok.

Det er under et år siden vi mistet et kjært familiemedlem i et terrorangrep (In Amenas), så terroeren kan ramme deg og din familie hardt selv om det ikke er nettopp DU som blir drept.

Og, jeg kjenner ingen som har vunnet mye i lotto...

4
vinter13 Terrorfare = vås...ok. Det er under et år siden vi mistet et kjært familiemedlem i et terrorangrep (In Amenas), så terroeren kan ramme deg og din familie hardt selv om det ikke er...

Ingen har nektet for at terror skjer. Terror har alltid forekommet i en eller annen form i mange år. Det er ikke noe mindre eller mer terror nå enn det var før 911.

Poenget mitt er at man ikke skal gå rundt å frykte terror og bruke tid på å dyrke en slik frykt.

1

Å dyrke frykt er ikke det samme som å erkjenne at det er en reell terrorfare. Vet ikke om du leste linkene i åpningsinnlegget, i link nr 2 er bildeteksten: "BRØDRETREFF PÅ GRØNLAND: Islamister fra flere land poserer for fotografen i bydelen Grønland i Oslo".

Jeg vil påstå at disse "brødrene" utgjør en adskillig større terrorfare for Norge enn min sjanse til å få full pott i lotto.

I samme artikkel står det: Det er 69 personer vi har identifisert som er involvert i terrorisme, som er dømt for terrorisme eller terroristrelaterte lovbrudd, eller som har vært med på selvmordsbombinger eller -angrep. Ofte avviser media og politiet dem som en vits eller som klovner, men vi må adskille klovneoppførselen fra de alvorlige hensiktene som ligger bak, sier Nick Lowles.

Er helt enig med Lowles,man bør ta disse på alvor.

1

Dette har jo vært kjent lenge . det har sågar stått i aviser for 3-5 år siden . Tyske myndiheter mener at Krekar er den som har planlagt og stått for orderen om å drepe tyske statsborgere .

Tror også Krekar er etterlyst av Canadiske myndigheter for det samme .

1
fujis Dette har jo vært kjent lenge . det har sågar stått i aviser for 3-5 år siden . Tyske myndiheter mener at Krekar er den som har planlagt og stått for orderen om å drepe tyske stats...

Dette har jo vært kjent lenge

Ja, mye av dette har vært kjent tidligere, men omfanget av nettverket som TV 2 i dag presenterer, vil nok være nytt for mange. Likeledes de klare trådene til Oslo og Mulla Krekar. Derfor slår TV2 dette også ganske stort opp.

1

Disse opplysningene er på mange måter bekreftelsen på hva mange her på VGD lenge har hevdet. Forbindelsen mellom norske islamister og internasjonal terror handler om noe langt mer enn om noen få ekstreme enkeltpersoner. Vi snakker her om et internasjonalt nettverk, hvor Mulla Krekar ikke overraskende er en sentral person.

hvis det stemmer at mullaen er igang igjen med terrororganisasjon så er det vel på tide å sette mannen i fengsel eller i det minste sende han hjem til kurdistan. jeg fatter ikke hvordan norske myndigheter kan på den ene siden si at han er en trussel mot rikets sikkerhet og på den andre side la mannen gå løs i norge, hvordan henget dette på greip? kan noen fortelle meg det? og til denne saken så er vel dette en bekreftelse på det mange har trodd i lang tid, at han driver tvilsomme islamistiske nettverk.

1
Kul_Djevel Hva du babler om nå aner jeg ikke, men en ting er sikkert er at jeg tar like mye avstand fra terror som dere andre. Terror er selvsagt en forferdelig handling. Det er likevel ingen...

For enkelte er det viktigere å stigmatisere hele folkegrupper, heller enn å ta tak i problemet som terroren representerer. En annen sak er det naturligvis at de som hyler høyest er de som er reddest, og som terroristene derfor ser på som beviset på at deres ugjerninger virker etter hensikten. Og gir dem en grunn til å fortsette.

2
StevenPatrick For enkelte er det viktigere å stigmatisere hele folkegrupper, heller enn å ta tak i problemet som terroren representerer. En annen sak er det naturligvis at de som hyler høyest er...

For enkelte er det viktigere å stigmatisere hele folkegrupper, heller enn å ta tak i problemet som terroren representerer.

Problemet som terroren representerer er vel nettopp at terroristene forsøker å endre samfunnet ved hjelp av trusler og vold. Islamsk terrorisme benytter religionen til å rettferdiggjøre handlingene og til å motivere potensielle terrorister. Det finnes ekstreme islamister som ser det som sin viktigste livsoppgave å påvirke unge mennesker i den retningen. At det settes søkelys på disse er absolutt fornuftig og har ingenting med stigmatisering av folkegrupper å gjøre.

At noen forsøker å latterliggjøre at det rettes oppmerksomhet mot disse individene viser vel bare at enkelte ikke ser problemer før de selv blir rammet.

1
tray358 [sitat…] Problemet som terroren representerer er vel nettopp at terroristene forsøker å endre samfunnet ved hjelp av trusler og vold. Islamsk terrorisme benytter religionen til å r...

Jeg ser bare fordeler med å sette søkelyset på slike grupper. Jeg ser ingen fordeler med å omtale alle muslimer som islamister og potensielle terrorister. Heller ikke ser jeg noen fordeler med åpenlyst å vise sin frykt, eller med at man skaper grobunn for islamistene gjennom å stigmatisere den jevne muslim.

En ting som ihvertfall ikke jeg har sett omtalt her inne, tross at det har vært etterlyst, det er fatwaen som ble lest opp i landets moskeer, der man stempler terroristene som vantro. Og skal man få bukt med denne type problem, da må det samarbeid og dialog til, ikke stigmatisering og likefrem hat.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...