Aktuelt

Fjøsbonden

Kjent politispaner er flau over Oslo.

- Jeg er flau på vegne av Oslo. Byen framstår som ute av kontroll

Tidligere superspaner Johnny Brenna synes forholdene i hovedstaden er pinlige.

Johnny Brenna er tidligere anerkjent politispaner og har vært krimpolitisk rådgiver for Høyres Stortingsgruppe. Nå jobber han som prosjektleder for et tryggere uteliv i Oslo.

Uakseptabelt

I går kom Brenna hjem fra Gøteborg. En by han mener bør sammenlignes med Oslo, og som har en helt annen orden og struktur.

- Oslo blir mer og mer utrivelig. Noen sier man skal tåle å se elendighet, men det er måte på hvor mye uorden vi skal akseptere. En grense er nådd for lenge siden når det gjelder kriminalitet, trygghet og andre synlige ting, sier Brenna. ( Utdragene er hentet fra Dagbladets artikkel )

http://www.dagbladet.no/2013/11/19/nyheter/prostitusjon/kriminalitet/forbud/sexkj/30372229/

Kanskje skulle Høyre igjen forsøke å få Johnny Brenna på lønningslisten, eksempelvis som rådgiver for vår ferske justisminister. Kanskje kunne nettopp Johnny Brenna få overbevist Anders Anundsen om at Oslo ikke er en trygg by, slik justisministeren nylig har hevdet.

Men viktigst av alt er at regjeringen og ledelsen i justisdepartementet evner å lytte til rådene fra en mann som Johnny Brenna. Kanskje er det nettopp slike rådgivere, med bred erfaring fra Oslos gater og natteliv, justisdepartementet trenger. Om ikke annet som et alternativ til nyutklekkede intellektuelle akademikere - ”broilere” som ofte kommer rett fra skolebenken.

Legg også merke til Johnny Brennas sammenligning med Gøteborg. En by med en helt annen orden og struktur.

Jeg skal ikke foreslå at vi igjen legges under svensk administrasjon, men det er åpenbart mye som er mulig å få til. Forhåpentligvis også her i Oslo.

3
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Oslo blir mer og mer utrivelig. Noen sier man skal tåle å se elendighet, men det er måte på hvor mye uorden vi skal akseptere. En grense er nådd for lenge siden når det gjelder kriminalitet, trygghet og andre synlige ting, sier Brenna. ( Utdragene er hentet fra Dagbladets artikkel )

jeg har bodd og jobbet i Oslo hele livet.Vandret og kjørt rundt i gatene til alle døgnets tider i min jobb i over 30 år.

Jeg har sett og følt den negative utviklingen på kroppen.

Politikerne har aldri hatt kontroll over byen,men det hadde de kommunale etatene sammen med politiet.

Så kom nedlegging ,omorganisering og privatiseringen over oss på 1990 tallet og siden har forfallet eskalert.Med åpne grenser,og stor tilstrømming av lykkesøkere og kjeltringer,blir en by ute av kontroll og styring et eldorado for disse kjeltringene. Så mens politikerne er opptatt av å spare penger på drift og vedlikehold av byen vil forfallet aldri stoppe.

2

Hæ?

"Fem mord på tio veckor – Det är väldigt många allvarliga brott, alldeles för många. 47 skjutningar hittills under 2013 talar ett tydligt språk.

Nu begär Göteborgspolisen nationell förstärkning för att hantera vapensituationen i staden.

Gøteborg ligger vel på toppen når det gjelder skytninger og mord i Sverige?

1
liftmann [sitat…] jeg har bodd og jobbet i Oslo hele livet.Vandret og kjørt rundt i gatene til alle døgnets tider i min jobb i over 30 år. Jeg har sett og følt den negative utviklingen på k...

Med åpne grenser,og stor tilstrømming av lykkesøkere og kjeltringer,blir en by ute av kontroll og styring et eldorado for disse kjeltringene

Her er du nok langt på vei med å sette fokus på hovedårsaken til denne triste utviklingen. Selv om det nok også finnes mange andre faktorer som spiller inn.

1
Morra-DI-2 Hæ? "Fem mord på tio veckor – Det är väldigt många allvarliga brott, alldeles för många. 47 skjutningar hittills under 2013 talar ett tydligt språk. Nu begär Göteborgspolisen natio...

Fra artikkelen i GP :

"Mordet på 32-åringen i Rannebergen är den femte gängrelaterade dödsskjutningen i Göteborg sedan i somras. Denna gång inträffade det i en polisförstärkt stadsdel."

Disse drapene du henviser til er ofte gjengrelatert. Hvem som utgjør hovedstammen i mange av disse gjengene burde være kjent for de fleste.

Dette er i seg selv naturligvis alvorlig nok, men det handler om en helt annen type tung kriminalitet, som ofte rammer og involverer helt andre personer - enn helt uskyldige ransofre.

1
Fjøsbonden [sitat…] Her er du nok langt på vei med å sette fokus på hovedårsaken til denne triste utviklingen. Selv om det nok også finnes mange andre faktorer som spiller inn.

Det er mange faktorer som spiller inn,men ting har sammenheng.Det ene drar det andre med seg. Jeg har selv driftet kritisk infrastruktur i over 30.Sett og følt forandringene på kroppen kan man si.Ingen ting har vært til det bedre for byens befolkning.Det har gått mye energi til omorganideing og lite til viktige driftsoppgaver som holder byen i orden.

Den gang jeg stakk meg på en sprøyte i en av byens parker gikk min vrede til byrådet som har latt byen forfalle og ikke til den syke heroinisten.

2
liftmann Det er mange faktorer som spiller inn,men ting har sammenheng.Det ene drar det andre med seg. Jeg har selv driftet kritisk infrastruktur i over 30.Sett og følt forandringene på kro...

Det er mange faktorer som spiller inn,men ting har sammenheng

Jeg er helt enig med deg i at også økonomiske innsparinger, som ofte gir en kortvarig gevinst for eksempelvis kommunen, må ta sin del av ansvaret for det forfallet vi opplever. Når stadig mer i samfunnet handler om budsjett og økonomi, vil dette ofte gå ut over kvaliteten på de tjenestene som skal leveres.

1
Fjøsbonden Fra artikkelen i GP : "Mordet på 32-åringen i Rannebergen är den femte gängrelaterade dödsskjutningen i Göteborg sedan i somras. Denna gång inträffade det i en polisförstärkt stads...

Disse drapene du henviser til er ofte gjengrelatert. Hvem som utgjør hovedstammen i mange av disse gjengene burde være kjent for de fleste.

Tør du ikke si sannheten..? For sannheten er jo at bandittene er fra andre deler av verden og for det meste er det muslimer..

Men snart er det forbudt å si sannheten..

1

Jeg skal ikke foreslå at vi igjen legges under svensk administrasjon, men det er åpenbart mye som er mulig å få til. Forhåpentligvis også her i Oslo.

syntes brenna har mange poeng i denne artikkelen og absolutt verdt å lytte til. det jeg ikke helt forstår er hvorfor politiet er såpass trege med å sette inn mer mannskap i gatene. når de ser at ransbølgen øker så må de sette inn mannskaper med det samme og ikke vente et par tre uker før de reagerer, og når de først reagerer så er det gjerne med for lite mannskap så de må øke de igjen og igjen. men det er vel slik at vi må regne med at byen blir på denne måten når vi skal ha åpne grenser og de som ikke skal ha opphold blir i landet likevel, politikere tar jo ikke innvandringsproblemene på alvor, da blir det sånn.

1
liftmann Det er mange faktorer som spiller inn,men ting har sammenheng.Det ene drar det andre med seg. Jeg har selv driftet kritisk infrastruktur i over 30.Sett og følt forandringene på kro...

Det er mange faktorer som spiller inn,men ting har sammenheng.

Det finnes bare en faktor og det er den hodeløse og ødeleggende innvandringen som har pågått i mange år. Ikke noe annet enn galskap og dette grenser seg til forræderi..! Men Brenna er ikke tøff nok i kjeften sin til å si sannheten..!

1
stabeis [sitat…] Tør du ikke si sannheten..? For sannheten er jo at bandittene er fra andre deler av verden og for det meste er det muslimer.. Men snart er det forbudt å si sannheten..

Tør du ikke si sannheten..? For sannheten er jo at bandittene er fra andre deler av verden og for det meste er det muslimer..

Jeg tok det for gitt at de fleste for lengst har fått med seg hvem som i hovedsak er representert i slike gjenger. Man skal være ganske så uopplyst om man ikke vet dette.

1

Oslo trenger en ny Jern Willy, som kan styre og disponere styrkene sine. Hardt og effektivt.

Flere uniformerte ute i gatene, selv om mange her på VGD vil hyle om politistat, men heller en uniformert på hvert gatehjørne enn å bli slått ned og ranet.

Det Oslo trenger nå er en trygg by, og ikke " forstå seg i hjel" mentaliteten- den diskusjonen kan komme i ettertid, nå bør det være førsteprioritet å få landets hovedstad trygg.

Lås inn synsere , miljøarbeidere og sosionomer fra til pøblene er fjernet fra byens gater. Det har vært for mange år med synsing og løst preik, nå ser vel mange at det kreves handling og ikke bare ord

2
nissen26 [sitat…] = ubrukelige

Du er klar over at disse jobber med mange av de svakere gruppene i samfunnet. Eksempelvis de med psykisike problemer, narkomane, vanskjøttede barn, etc. Mange av dem gjør et prisverdig arbeid. Å kalle de ubrukelige vitner om et primitivt menneskesyn.

1
remington07 Oslo trenger en ny Jern Willy, som kan styre og disponere styrkene sine. Hardt og effektivt. Flere uniformerte ute i gatene, selv om mange her på VGD vil hyle om politistat, men he...

Lås inn synsere , miljøarbeidere og sosionomer fra til pøblene er fjernet fra byens gater. Det har vært for mange år med synsing og løst preik, nå ser vel mange at det kreves handling og ikke bare ord

Så de vanskeligstilte som IKKE bedriver kriminalitet skal bare seile sin egen sjø?

1
Kalle73 [sitat…] Så de vanskeligstilte som IKKE bedriver kriminalitet skal bare seile sin egen sjø?

jeg snakker om de som er på gata og bedriver kriminalitet som må, og skal bort. Grunnen til at jeg nevnte denne gruppen er at de har vært på banen mange ganger for å forklare hvorfor slike ting skjer og forslag til løsninger, de kriminelle er inne til samtaler og terapi før de igjen er ute på gata for å rane og stjele.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Er Støre edru . . . .

Nå lurer jeg virkelig på hvor ofte Støre fyller opp med spritflasker på benken . . . . . . og om han er edru når han uttaler seg . . . . . .. . Han ser jo ikke edru ut på bildet :) Når han sier: "At d...
Bilde

Bedrifter frykter å gå konkurs etter høye strømpriser: – Det skal vi leve med

– At det går noen bedrifter konkurs i en økonomi som går bra, det skal vi leve med, sier statsministeren.


Bilde www.nettavisen.no
1
4 svar
Laster...