Aktuelt

Kul_Djevel

Gifte seg med egne barn!

Iran åpner nå opp for at foreldre kan gifte seg med sine adoptivbarn. Man kan gifte seg med adoptivbarnet sitt når barnet fyller 13.

http://www.vl.no/verden/iran-apner-for-ekteskap-mellom-far-og-barn/

Er Iran nytenkende og kan dette bli en trend som også kommer til Europa eller er dette forkastelig?

Kjør debatt!

Må tillegge at det i Iran har vært tillatt å gifte seg med barn som er under 10 år, men det nye er altså at man nå kan få gifte seg med sine egne barn.

1
60 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Giftemål med adoptiv- eller stebarn bryter i og for seg ikke noe naturgitt tabu eller sekulære lover, og Woody Allen er vel det mest kjente eksemplet på mann gift med sitt eget adoptivbarn.

Hovedproblemet med det Iran åpner opp for er derfor alderen, i et moderne samfunn hører på ingen måte giftemål mellom voksen person og barn hjemme.

1
UVox Giftemål med adoptiv- eller stebarn bryter i og for seg ikke noe naturgitt tabu eller sekulære lover, og Woody Allen er vel det mest kjente eksemplet på mann gift med sitt eget ado...

og Woody Allen er vel det mest kjente eksemplet på mann gift med sitt eget adoptivbarn.

Nei, det var ikke hans adoptivbarn. Det var hans stebarn og i tillegg var hun 27 år.

Det var altså adoptivdatteren til hans kone.

Så ikke helt sammenlignbart med andre ord.

1
HYYYL [sitat…] Det bryter mot tabuer - det er heller ikke naturlig å gifte seg med en man har hatt et far/datter forhold til.

Har ikke nevnt noe om grad av naturlighet, og selvsagt vil de aller fleste reagere negativt på et slikt forhold. Men; det er ikke naturgitt tabu tilsvarende incest iom det ikke er tale om samme kjøtt og blod. Det finnes så vidt jeg vet heller ingen lover som forbyr en person å gifte seg med adoptiv- eller stebarn, altså er det heller ikke ulovlig i rettslig forstand.

1
Kul_Djevel [sitat…] Nei, det var ikke hans adoptivbarn. Det var hans stebarn og i tillegg var hun 27 år. Det var altså adoptivdatteren til hans kone. Så ikke helt sammenlignbart med andre ord...

Nei, det var ikke hans adoptivbarn. Det var hans stebarn og i tillegg var hun 27 år.

I stand corrected, stebarn ikke adoptivbarn.

At hun var voksen da de giftet seg er en selvfølge, som jeg nevnte er problemet - slik jeg ser det - med Irans forslag alderen (13 år).

1
UVox Giftemål med adoptiv- eller stebarn bryter i og for seg ikke noe naturgitt tabu eller sekulære lover, og Woody Allen er vel det mest kjente eksemplet på mann gift med sitt eget ado...

Giftemål med adoptiv- eller stebarn bryter i og for seg ikke noe naturgitt tabu

Er enig i at å gifte seg med stebarn eller adoptivbarn ikke er riktig like ille som der det er biologisk slekt, men det er ikke så veldig mye bedre. Når noen vokser opp som far og datter/mor og sønn, er det grunnleggende unaturlig med et seksuelt forhold eller giftemål mellom dem.

I de tilfellene iranske menn vil gifte seg med sine unge adoptivdøtre, er det neppe etter jentenes eget ønske.

1

Iran åpner nå opp for at foreldre kan gifte seg med sine adoptivbarn. Man kan gifte seg med adoptivbarnet sitt når barnet fyller 13.

I all vår ambivalens,i å måtte velge mellom pest og kolera,så har vi vendt det døve øret til.Saudierne har lenge søkt etter støttespillere,til å stoppe dette barbariet på andre side av "fjorden".

Så lenge har de ropt ulv,uten gehør fra verdenssamfunnet,at de nå er begynt å krype for sine erkefiender,Israel,for å få stoppet primatene over "fjorden".

Ja,skikkene er mange og uforståelige på den iranske sjiasiden - som eks. at de har et "rituale" hvor de en gang i året åpner dørene og lar menn og kvinner feste uhemmet mens lysene slukkes...barn som unnfanges den natten regnes som Allahs`engler med evig liv.

Gifte seg med adoptivbarn?Det har allerede pågått,like lenge som disse lysene har slukket seg "på lok`alet",under disse årlige ritualene.Eneste nyheten er at journalistene er begynt å våkne,eller begynt å tørre å ta sjanser.

Så drog de til Bahrain og andre steder i verden,prøvde å spre disse skikkene videre -men,da de var i mindretall så kunne de reise seg og demonstrere....og endte visstnok opp..med å få en "pris" fra vesten i stedet...

1
Thyra [sitat…] Er enig i at å gifte seg med stebarn eller adoptivbarn ikke er riktig like ille som der det er biologisk slekt, men det er ikke så veldig mye bedre. Når noen vokser opp so...

Er enig i at å gifte seg med stebarn eller adoptivbarn ikke er riktig like ille som der det er biologisk slekt,

Jeg synes å gifte seg med adoptivbarn er ekstremt ille. Når man adopterer et barn, så forplikter man seg til å være foreldre til barnet og da like gode foreldre som om de var biologiske foreldre.

1
UVox Nei, det gjør man ikke - men det er altså ikke ulovlig.

Nei, det gjør man ikke - men det er altså ikke ulovlig.

Ikke lenge siden loven mot å gifte seg med fetter/kusine kom - vi hadde ikke brukt for loven tidligere, folk skjønner at det ikke er bra. Da det kom en drøss med utlendinger til landet som gifter seg med fetter/kusine var man nødt å lage loven. Blir det vanlig at utlendinger gifter seg med adoptivbarn blir det nok forbud det også, forståelig nok.

1

Det sjokkerende her er vel at man kun behøver å være 13 år. Selve forholdet, sett at begge var 18 orker jeg ikke henge meg opp i, selv om det for mine ører høres rimelig feil ut.. Alderen derimot.. Iran.. de fornekter seg ikke der nede i muslim-land. Et folkeslag så groteskt at en sliter med å tro at det faktisk er virkelig.

1
HYYYL [sitat…] Ikke lenge siden loven mot å gifte seg med fetter/kusine kom - vi hadde ikke brukt for loven tidligere, folk skjønner at det ikke er bra. Da det kom en drøss med utlending...

Ikke lenge siden loven mot å gifte seg med fetter/kusine kom - vi hadde ikke brukt for loven tidligere, folk skjønner at det ikke er bra. Da det kom en drøss med utlendinger til landet som gifter seg med fetter/kusine var man nødt å lage loven.

Det har vært mye snakk om det, men det er fortsatt ikke forbudt å gifte seg med fetter/kusine i Norge. Ikke med onkel/tante heller.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...