Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

i Aftenbladet av Sven Egil Omdal som alle burde lese.

Svein Egil Omdal har alltid hatt en lei tendens til å beskrive virkeligheten slik den er og det han sier kan dokumenteres.

Det er ikke sikkert alle liker det.

Men ok, nå har vi hatt div bølger, som voldtektsbølger og ransbølger, som i virkeligheten ligner mest på bølgeskvulp i vannglasset mitt.

Når skal vi få "vold-i-nære-relasjoner-bølgen", eller "skattesnyteri-bølgen"? Og hvorfor ikke "tyveri-og-nasking-fra-arbeidsplassen-bølge", eller det ville kanskje helst latt seg beskrive som en tsunami.

1

Ja han har nok rett.

La oss ikke kalle det en bølge, bare en liten innvandringsteknisk utfordring.

1

Er det virkelig viktig om det er en bølge eller ikke?? Folk blir jo faktisk ranet, og jeg har sett hvilke ettervirkninger det kan gi. Så det å få fokus på ranene, og forhindre at flere får disse ettervirkningene må da være brA?? Enten det er en bølge eller om hvor man står politisk?

1

Jeg lurer virkelig på hvilken hensikt eller agenda, forskere og andre "vitere" har, når de prøver å avlede oppmerksomhet fra problemet. Omsider, etter mange "bølger", har politikere, barnevern og politi omsider tatt fatt i en uakseptabel oppførsel av farget ungdom, og setter inn ressurser. Så gjør professorer, kriminologer og en politimester et poeng av om dette er en bølge eller ikke. Spesielt bør psykologer og kriminologer klappe igjen, de har et ansvar for dagens situasjon, og mangel på brukbare reaksjonsformer.

3
scnhuppa_1 Er det virkelig viktig om det er en bølge eller ikke?? Folk blir jo faktisk ranet, og jeg har sett hvilke ettervirkninger det kan gi. Så det å få fokus på ranene, og forhindre at f...

--- Vel,er det ikke viktig at man har en mest mulig balansert fremstilling?

Hvorfor har ikke media fokus på dette hele tiden? Det er jo det som er kjernen i dette.Det interessante er jo at det innimellom skapes slike "bølger" i media,og da er det samtidig overskrifter som man vet selger.

Hvorfor er det riktig at man faktisk både spiller på folks redsel og frykt når det da strengt tatt ikke er grunn til det.Hvem er det egentlig det gavner?

1
Arrcab Jeg lurer virkelig på hvilken hensikt eller agenda, forskere og andre "vitere" har, når de prøver å avlede oppmerksomhet fra problemet. Omsider, etter mange "bølger", har politiker...

Omsider, etter mange "bølger", har politikere, barnevern og politi omsider tatt fatt i en uakseptabel oppførsel av farget ungdom, og setter inn ressurser.

--- Og hva skjer når media retter sitt fokus andre steder,hva skjer når "bølgen" stilner.

Jo,da går det tilbake til det normale,ressurser blir igjen dratt inn igjen og så er det bare å vente på neste "bølge"

1
GARDSDATTRA [sitat…] Svein Egil Omdal har alltid hatt en lei tendens til å beskrive virkeligheten slik den er og det han sier kan dokumenteres. Det er ikke sikkert alle liker det. Men ok, nå h...

Svein Egil Omdal har alltid hatt en lei tendens til å beskrive virkeligheten slik den er og det han sier kan dokumenteres.

Det er ikke sikkert alle liker det.

Omdal har iallfall peiling på hvordan pressen fungerer. Han har veldig ofte meget gode poenger i det han skriver.

1

. i Aftenbladet av Sven Egil Omdal som alle burde lese.

Denne mannen er selve inkarnasjonen av en PKer og "sannhetsvrider". Mannen opererer med en revidering av virkeligheten som er på grensen til ren løgn. En kvalmende figur som selvsagt får full eksponering i landets ens-rettede aviser.

1
tikk [sitat…] Denne mannen er selve inkarnasjonen av en PKer og "sannhetsvrider". Mannen opererer med en revidering av virkeligheten som er på grensen til ren løgn. En kvalmende figur s...

--- Men det at du rett og slett ikke skjønner mekanismene i sving her er da ikke Omdals ansvar,det betyr jo bare at du rett og slett ikke vet hvordan dette fungerer.Du går på limpinnen du også,det er ingen skam det for det gjør de fleste.

Og det er en ærlig sak det,det krever jo litt å faktisk forstå det Omdal (og Nicolay Johansen) snakker om.Da er det selvfølgelig lettest å velge utveien hvor det hele blir avfeid med svulstige uttrykk som "PK,revidering og sannhetsvrider".

1
mcdermott --- Men det at du rett og slett ikke skjønner mekanismene i sving her er da ikke Omdals ansvar,det betyr jo bare at du rett og slett ikke vet hvordan dette fungerer.Du går på limpi...

.Da er det selvfølgelig lettest å velge utveien hvor det hele blir avfeid med svulstige uttrykk som "PK,revidering og sannhetsvrider".

Jeg har "fulgt" ham i en årrekke og kan noen ganger lure på om han bare er et alias for "Den svenske sannhetsnemda" eller noe slik.

1
tikk [sitat…] Jeg har "fulgt" ham i en årrekke og kan noen ganger lure på om han bare er et alias for "Den svenske sannhetsnemda" eller noe slik.

--- Hvorfor i all verden følger du en som du da mener bare skriver tull?

Jo,det er jo fordi du i utgangspunktet har bestemt deg for at det han skriver er feil og da følger du han videre for å hele tiden få bekreftet det du har bestemt deg for.Da ender du jo opp med å forbli fullstendig blind for det han skriver,budskapet betyr ingenting,du vil bare arrestere han hele veien.

Og det er det heller ingen skam i,det er mange som går i den fella også.

1

Enig med Omdal i at «bølge» er et feil og uheldig ord. Premisset for debatten burde heller være at det er et vedvarende nivå av kriminalitet som er uakseptabelt høyt.

1
mcdermott --- Hvorfor i all verden følger du en som du da mener bare skriver tull? Jo,det er jo fordi du i utgangspunktet har bestemt deg for at det han skriver er feil og da følger du han v...

--- Hvorfor i all verden følger du en som du da mener bare skriver tull?

Nå har jeg vært abonnent og fast leser av Aftenbladet i hele mitt liv og da er denne figuren ikke til å unngå. Om så var at disse hyppige ranene har foregått i årevis er det jo enda større grunn til bekymring. En springflod av ran er enda verre enn en bølge. Enda verre er det også når man på død og liv skal bagatellisere dette og gjøre det normalt. Får bare håpe at både han og andre snillister selv får dette tett på kroppen en dag.

1

Om man kaller det en bølge spiller ingen rolle. Spørsmålet er om det har vært en økning, hvor markant den har vært, hvem som begår ranene og hvor mye ran det i Oslo sammenlignet med andre storbyer. Har det vært en markant økning og foregår det mer ran i Oslo enn andre byer, ja da har vi ett problem selv om man ikke kaller det en bølge.

1
CinemaMaestro Om man kaller det en bølge spiller ingen rolle. Spørsmålet er om det har vært en økning, hvor markant den har vært, hvem som begår ranene og hvor mye ran det i Oslo sammenlignet me...

Om man kaller det en bølge spiller ingen rolle. Spørsmålet er om det har vært en økning,

Nei. Hovedspørsmålet er om man skal la svina få terrorisere, skade og gjøre folk utrygge. Omdal og hans likesinnede syns slik jævelskap er helt greit fordi de vet vi ikke kan få bukt med det uten å stoppe importen av utlendinger. Og det er visst det verste som kan skje for disse multikulturistene.

1

.. i Aftenbladet av Sven Egil Omdal som alle burde lese.

Og det blir ikke færre ran av den artikkelen.

1

Eller blir dette sett på som venstrevridd piss på sitt verste

Skal ikke si om det er det verste eller ikke. Men det er helt normalt for venstresiden og feie alle problemer med innvandringen under teppet. Lukker øynene og later om de ikke finnes.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...