Aktuelt

valotunk

Mikkel

Historien om dødssjuke og hjerneskadde Mikkel på VGNett fylte meg med sorg og en enorm respekt for foreldrene som har stått i dette i alle disse 14 årene.

Det er over 3000 familier her i landet som lever under lignende forhold, som lever i en kronisk unntakstilstand. Som må bruke hele sin tid på å kjempe for barnet sitt, ikke bare for å gi barnet et verdig liv, men også for at barnet og de som foreldre skal få nødvendig hjelp for å klare hverdagen.

Institusjonene er lagt ned, samfunnet er totalt avhengig av at disse familiene stiller opp 24 timer i døgnet for barnet sitt. Pleiepengeordninga er stramma inn, hverdagen er bare blitt tøffere.

Disse familiene ble såvidt jeg fikk med meg ikke nevnt med et ord i valgkampen. De er ikke mange nok til å utgjøre en pressgruppe, og de har mer enn nok med sin egen kamp i hverdagen.

Det er på tide at familier som har store utfordringer med sine kronisk sjuke og multihandikappede barn får den anerkjennelsen de fortjener. At de må få slippe å kjempe mot myndighetene. Myndighetene må være på deres side, ikke ri alskens paragrafer. Det burde vært en selvfølge, men det er det ikke i Norge av 2013, der penger og meg og mitt er det eneste saliggjørende.

Jeb betaler gladelig mer skatt for at familien til Mikkel og familiene til alle kronisk sjuke og multihandikappede barn skal få en bedre hverdag. Det er disse som er de svakeste iblant oss, er det noen velferdsstaten skal være til for så er det disse!

3
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeb betaler gladelig mer skatt for at familien til Mikkel og familiene til alle kronisk sjuke og multihandikappede barn skal få en bedre hverdag. Det er disse som er de svakeste iblant oss, er det noen velferdsstaten skal være til for så er det disse!

Jeg leste historien jeg også, og er helt enig i det du skriver.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...