Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Så vidt jeg kunne forstå av denne saken, så er ikke ugjerningsmannen kjent, og der er vi ved noe viktig som det ikke snakkes så mye om.

Vitneforklaringer har vist seg ofte å være veldig lite troverdige, og jeg synes det må mere fram i debatten.

1. For det første har forskning vist at vitner først ikke legger merke til å mye,

2. Videre glemmes det veldig fort etter at noe har skjedd

3. Vitner kan påvirkes til å se det motsatte av det de først tenkte

4. Fordommer har mye å si for utfallet

De aller fleste voldssaker er uoppklarte, og det kan faktisk være at påstandene om at det er flertall av mørkhudede - utlendinger - kanskje ikke holder stikk.

,

1
Slettet-NRLUTQ

Vel, redaktøren i avisa Nordlys mener at sannheten er grumsete og derfor har avisa fjernet sannheten om at gjerningsmannen i en meget stygg voldsak er mørkhudet.. Jeg ser mange svarte stygge skyer i horisonten..

Denne bør leses av alle...

1
Hyrro Så vidt jeg kunne forstå av denne saken, så er ikke ugjerningsmannen kjent, og der er vi ved noe viktig som det ikke snakkes så mye om. Vitneforklaringer har vist seg ofte å være v...

. For det første har forskning vist at vitner først ikke legger merke til å mye,

Det første vitner og ofre legger merke til er hudfargen og det skal bare brøkdelen av et sekund til for å huske det..

Kan du vise til et eksempel hvor vitnet eller offeret har sakt: "-Han var visst hvit allikevel..?"

1

Hudfarge og etnisitet på voldsmannen har ingen relevans til voldshandlingen.

For offeret er det akkurat like ille å bli befølt og slått ned, enten gjerningsmannen er mørk eller hvit i huden, enten han kommer derfra eller herfra.

Jeg gjentar, absolutt ingen betydning, og er derfor ingen "sannhet" som skal fram.

Argumentet om at voldsmannen ikke skulle vært "importert", er like holdbart som å si at mora til en voldelig, etnisk nordmann burde tatt abort og ikke latt en slik voldspire bli født.

2
stabeis [sitat…] Det første vitner og ofre legger merke til er hudfargen og det skal bare brøkdelen av et sekund til for å huske det.. Kan du vise til et eksempel hvor vitnet eller offeret...

Det første vitner og ofre legger merke til er hudfargen og det skal bare brøkdelen av et sekund til for å huske det..

En av sønnene mine får til stadighet spørsmål fra fremmede om hvilket land han kommer fra, basert på hans utseende.

Gjetningene har iblant vært elleville, og han blir bare ikke trodd.

Sønnen min er etnisk norsk, og alle oldeforeldrene hans var det samme. Tror jaggu de aller aller fleste tippoldeforeldrene hans også var etnisk norske, men der kan man tvile litt.

1
stabeis [sitat…] Det første vitner og ofre legger merke til er hudfargen og det skal bare brøkdelen av et sekund til for å huske det.. Kan du vise til et eksempel hvor vitnet eller offeret...

Det første vitner og ofre legger merke til er hudfargen og det skal bare brøkdelen av et sekund til for å huske det..

Kan du vise til noe forskning på det? Hvis det er tilfelle, så ligger jo nordmenn tynt an med så mye soling og bruk av solstudioer som er vanlig her. Det er jo et statussymbol å være brunest mulig, så sant det ikke er ekte fra naturen av.

Ellers finnes det nok av forskning ang. vitneforklaringer, og jeg synes det er litt merkelig at Norge ikke fokuserer mer på de resultater som er kommet fram, og også det at det er ganske vanlig å manipulere noen til å si det som forventes av dem.

1
GARDSDATTRA Hudfarge og etnisitet på voldsmannen har ingen relevans til voldshandlingen. For offeret er det akkurat like ille å bli befølt og slått ned, enten gjerningsmannen er mørk eller hvi...

Hudfarge og etnisitet på voldsmannen har ingen relevans til voldshandlingen.

For offeret er det akkurat like ille å bli befølt og slått ned, enten gjerningsmannen er mørk eller hvit i huden, enten han kommer derfra eller herfra.

Jeg gjentar, absolutt ingen betydning, og er derfor ingen "sannhet" som skal fram.

I forebyggende øymed har det stor relevanse.

Vil man forsøke å få overfallsvoldtekter ned, så må man nødvendigvis gå gjerningsmennene i sømmene.

Skulle brorparten av alle overfallsvoldtekter begås av nye landsmenn, så er det mye som bør opp og frem samt sjekkes nøye

Har de et devaluerende kulturtradisjonelt kvinnesyn, har de aggresjonsproblemer, er det krigstraumer som har utløst handlingen (mange steder i verden er voldtekt av fiendens kvinner nermest en standardgreie i krigføringen) osv osv

Ofte er det den fjerde statsmakt (media) som nettopp setter fokus på ting på en slik måte at myndighetene begynner å følge opp.

- Så joda...visst kan det ha både betydning og relevans hvem voldtektsmannen/voldsmannen er

4
joplina [sitat…] I forebyggende øymed har det stor relevanse. Vil man forsøke å få overfallsvoldtekter ned, så må man nødvendigvis gå gjerningsmennene i sømmene. Skulle brorparten av alle...

forebyggende øymed har det stor relevanse. Vil man forsøke å få overfallsvoldtekter ned, så må man nødvendigvis gå gjerningsmennene i sømmene. Skulle brorparten av alle overfallsvoldtekter begås av nye landsmenn, så er det mye som bør opp og frem samt sjekkes nøye

Fortsatt er det slik at de aller aller fleste voldtekter begåes av en offeret kjenner, og det er ikke slik at dette er frivillige voldtekter.

En voldtekt er en voldtekt fordi offeret blir overfallt, enten det skjer i en park, på ett do eller i en sofa eller i ei seng. Tro ikke at det er bedre å bli voldtatt mens du selv er hjelpesløs mens du sover eller er full/bedøvet, enn det er å bli tatt med makt ute i en park.

Kvinnesynet til en som voldtar er ikke noen verre hos en med mørk hud enn hos en med lys hud. Og det finnes ingen steder ute i verden der voldtekt er en del av kulturen.

Voldtekt er forbudt og straffbart omtrent alle steder.

Jeg synes derfor man skal se på voldtektsmennene, ikke på hudfargen og etnisiteten.

Når det gjelder bakgrunn, så er det ikke bare de som er mørkhudede og kommer fra krigsområder som er traumatiserte. Det finnes alt for mange asosiale, traumatiserte menn med ett dårlig kvinnesyn blant hvite etniske menn også. Om det skal brukes som unskyldning. Selv synes jeg ikke det.

1

Dessverre så fortier deler av media sannheten, men heldigvis har vi ikke kommet så langt som i Sverige enda. De lukker øyene og håper virkeligheten skal forsvinne. Så isteden for å kalle en spade for en spade så beskylder de norske menn for å være kvinnediskriminerende drittsekker. Er det på seg selv de kjenner andre? Eller er det bare for å forsvare masseinnvandringen? Den eneste måten å løse et problem på er å innse realitetene.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Fortsatt er det slik at de aller aller fleste voldtekter begåes av en offeret kjenner, og det er ikke slik at dette er frivillige voldtekter. En voldtekt er en voldtekt fo...

Fortsatt er det slik at de aller aller fleste voldtekter begåes av en offeret kjenner,

Fra linken i trådstart :

"....lenker til en sak i Nordlys om ei jente i 20-åra som ble forsøkt befølt og til slutt slått ned av en mørkhudet mann på åpen gate i Tromsø."

- Nå hører det jo til saken at dette ikke endte som en overfallsvoldtekt. Jenta ble forsøkt befølt og deretter slått ned på åpen gate...men prinsippet blir det samme.

Er en spesiell gruppe menn overrepresenterte som utøvere, så har det STOR relevanse HVEM de er for å finne ut HVORFOR de er det - vilket er en forutsetning HVIS det ønskes å forebygges . avverges og slås ned på.

Det er av interesse for alle uskyldige kvinner som er plausible fremtidige offer - og ikke minst av interesse for alle uskyldige menn at det blir gjort.

2
joplina [sitat…] Fra linken i trådstart : "....lenker til en sak i Nordlys om ei jente i 20-åra som ble forsøkt befølt og til slutt slått ned av en mørkhudet mann på åpen gate i Tromsø." -...

Foreløpig så står vi i den situasjonen at det begåes ca 8000-16000 voldtekter og seksuelle overgrep pr år, og det anmeldes ca 1300.

Et fåtall ender med domsavsigelse. Derfor vet vi ikke så mye om hvem gjerningsmennene er, eller hvilken hudfarge de har, dersom hudfargen skulle ha noe å si.

Bare rasister mener hudfargen har relevans.

1

"Karlsen, som er medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre og varaordfører i Bodø, mener Sæter og flere andre i kommentarfeltet under innlegget forsøker å tie ihjel problemene"

Dette kan Karlsen ha rett i.

1
BreckRoad2 "Karlsen, som er medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre og varaordfører i Bodø, mener Sæter og flere andre i kommentarfeltet under innlegget forsøker å tie ihjel problemene" De...

Karlsen er tydeligvis mer opptatt av å dreie fokus over på mørkhudete innvandrere, enn å ha fokus på hva som er relevant signalement på denne voldsmannen.

Men det kan jo tenkes at han mener mørk hud er signalement godt nok, ettersom han er så i hanisk.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...