Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Så du vil kun ha busser i de feltene mens de andre feltene er stillestående?

Jeg syns det er en god fordel at Elbil-kunder får kjøre der. Litt bonus skal man ha for at man er snill mot miljøet.

1

Kollektivfeltet er for buss og kanskje burde drosjene også fjernes...

Kollektivfeltet er for kollektivtrafikk. Buss og taxi er begge en del av et sammfunns kollektivtrafikk.

1
trondergutt [sitat…] De aller fleste kjøper nok EL-bil ut fra økonomiske og praktiske hensyn ja..det har du nok muligens rett i.

Enig,de som har det skryter jo av alle fordelene,kjøring i kollektivfeldtet-gratis bompasseringer etc-men jeg synes de gjør der det mere rettferdig å fjærne el-bilene fra kollektivfeltet slik at busser og taxier kommer frem nå som det har begynt å vokse i el-bil parken.

Det var greit før,når det var få elbiler,men nå står jo kollektivefeltene i fare få å danne køer pga disse farkostene,så enig med TS,få de vekk,så kan de heller kjøre gratis gjennom bommene en stund til,men de skal nok også få betale der etterhvert også:))

1
madigan Enig,de som har det skryter jo av alle fordelene,kjøring i kollektivfeldtet-gratis bompasseringer etc-men jeg synes de gjør der det mere rettferdig å fjærne el-bilene fra kollektiv...

fra kollektivfeltet slik at busser og taxier kommer frem nå som det har begynt å vokse i el-bil parken

Det er vel noe politikerne blir tvunget til å ta et standpunkt til etterhvert også selv om det sitter langt inne å fjerne noen av fordelene til bilen de ønsker at flest mulig skal gå over til.

1

Hvis det ikke hindrer kollektivtransporten, hva er da problemet?

Føler du det er for lite kø i ditt eget kjørefelt?

Er du også blant dem som føler syklister er noe herk, og at de også burde satt seg i hver sin bil, slik at vi fikk enda større trafikkorker?

1

Jeg syns at alle dieselbiler heller bør få kjøre i kollektivfeltet. To gode grunner: 1 Jeg har dieselbil. 2. Disse forurenser visst mer. Da er det viktig at de kommer fortest mulig fram og får parkert.

2

Ikke ta fra meg mine særrettigheter!

Skal sies at fordelene snart nok forsvinner - på E18 fra Drammen til Oslo så er det nærmest "kø" med elbiler :P

Det er ikke så rart når man kan kjøpe en bil som går 40-50 mil, har egenskaper som en BMW M5 og er relativt billig. På toppen av det koster det nærmest ingenting for drivstoff, ingenting i bommer og slipper daglig en time i kø.

1

Norsk misunnelse i sin aller reneste form.

Drit i at konsekvensene er at jeg selv må bruke enda lenger tid i kø - el.biler skal ikke ha noen særretter og må skvises inn i mitt allerede overfyllte felt!

Drit i at gode incitamenter for å få flere over til å kjøre elektrisk fører til renere luft for oss alle i vinterkulda, dette skal vi ha oss frabedt.

(Og bare for å ha nevnt det, selv kjører jeg dieselbil med partikkelfilter, og er klar over at den dagen for mange elbiler fører til dårligere fremkommelighet for kollektivtransport, så blir det naturligvis restriksjoner for disse elbilene)

2

El biler gjennom bommene i Oslo vest er i utgangspunktet et snobbefenomen for de rikeste. Miljøeffekten er nær 0 når man ser på ressursbruken fra en el-bil blir født til den skrotes i forhold til å ta buss og tog som alle andre grå fattige mus.

1
min_elskede Norsk misunnelse i sin aller reneste form. Drit i at konsekvensene er at jeg selv må bruke enda lenger tid i kø - el.biler skal ikke ha noen særretter og må skvises inn i mitt alle...

Drit i at gode incitamenter for å få flere over til å kjøre elektrisk fører til renere luft for oss alle i vinterkulda, dette skal vi ha oss frabedt.

Hvor har du det i fra at el-biler ikke forurenser?

De forurenser riktignok mindre en bensin og diesel biler, de har 0 utslipp,men hva de som kjører el-bil med piggdekk,da produserer de svevestøv,og det er nesten værre enn c02 utslipp,det er svevestøvet som gjør lufta dårlig,det er ivertfall det de skylder på disse miljøfolka.

1
madigan [sitat…] Hvor har du det i fra at el-biler ikke forurenser? De forurenser riktignok mindre en bensin og diesel biler, de har 0 utslipp,men hva de som kjører el-bil med piggdekk,da...

De forurenser riktignok mindre en bensin og diesel biler, de har 0 utslipp,men hva de som kjører el-bil med piggdekk,da produserer de svevestøv,og det er nesten værre enn c02 utslipp,det er svevestøvet som gjør lufta dårlig,det er ivertfall det de skylder på disse miljøfolka.

Det blir litt som argumentene til røykere, når de blir anklaget for å forpeste lufta til andre: Hva med bilene?

Ja, selvsagt forurenser piggdekk. Det kommer på toppen av forurensingen fra fossilt brennstoff.

Uten at jeg har noe som helst statistikk foran meg, så tror jeg likefullt at el-biler har lavere andel piggdekksbruk enn privatbiler generelt. Både fordi de brukes ofte i urbane strøk som bil nr. 2, samt at de er over gjennomsnittet opptatt av miljøet rundt seg.

1
min_elskede [sitat…] Det blir litt som argumentene til røykere, når de blir anklaget for å forpeste lufta til andre: Hva med bilene? Ja, selvsagt forurenser piggdekk. Det kommer på toppen av f...

Uten at jeg har noe som helst statistikk foran meg, så tror jeg likefullt at el-biler har lavere andel piggdekksbruk enn privatbiler generelt. Både fordi de brukes ofte i urbane strøk som bil nr. 2, samt at de er over gjennomsnittet opptatt av miljøet rundt seg.

Det er jo disse miljøfolka påstår,om man bruker piggdekk der man egentlig ikke har behov for det-eks urbane strøk-byer med tørr asfalt etc-her er jo svevestøvet på de høyeste nivåene,fordi metallet i piggene mot tørr asfalt ikke er bra= høy volum av svevestøv:)

1
Spartana El biler gjennom bommene i Oslo vest er i utgangspunktet et snobbefenomen for de rikeste. Miljøeffekten er nær 0 når man ser på ressursbruken fra en el-bil blir født til den skrote...

Her ser jeg svart på hvitt at misunnelse er den egentlige drivkraften bak bilavgifter og muligens andre "miljøavgifter". Miljøet var et vanntett alibi så lenge el-biler var kjipe.....

Nå må de misunnelige finne på noe nytt....

1
Oppholdsnes Hvis alle kjøper elektronisk bil, er det bare å rive alle bomstasjonene da?

Hvis "alle" kjøper elektriske biler så mister staten sin største inntektskilde, sett bort fra momser og skatt. Bompenger, veiavgift m.m. inkl.

Man må da argumentere seg bort fra at bilskatter er miljøfremmede tiltak til ren luksusskatt for å betale for alle NAVere og u-hjelpen til korrupte regimer.

Sannsynligvis vil en avgiftsrealitet med kun elbiler (noe som kan skje når oljen blir brukt opp) lik den vi har i dag, bare at man kaller miljø- for luksusskatt.

Alternativ kan man kutte ut andre utgifter (NAV-sosial (100-200 milliarder), u-hjelp (30 milliarder i året) etc.) og kjøre gratis :-)

Det er bare å velge riktig parti så blir det slik, men husk at FRP i regjering ikke gjør det de sier i opposisjon.

1
WernerVonBraun Så du vil kun ha busser i de feltene mens de andre feltene er stillestående? Jeg syns det er en god fordel at Elbil-kunder får kjøre der. Litt bonus skal man ha for at man er snill...

Jeg syns det er en god fordel at Elbil-kunder får kjøre der. Litt bonus skal man ha for at man er snill mot miljøet.

Regner med at WVB her tenker på det lokale miljøet, hvor el-biler kan bidra positivt til renere luft i byer.

For det globale miljøet er jo el-bilene verstinger, pga. økte utslipp fra kullkraftverk.

Tyskland kjøper hele overskuddet vi til en hver tid har av ren kraft. For hver ny elbil som tas i bruk her, vil denne el-eksporten minke tildsvarende og erstattes av kullkraft.

Hvorfor ser ikke alle politikerne denne enkle sammenhengen?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...