Aktuelt

Premonition

Stadig flere har «flerjulsgjeld»

100.000 har fremdeles ikke betalt fjorårets julegaver

Bare noen fattige uker før en ny julehøytid står for døren strever fremdeles 100.000 nordmenn med å betale regningene for fjorårets feiring.

http://e24.no/naeringsliv/100-000-har-fremdeles-ikke-betalt-fjoraarets-julegaver/22649076

Trasigt å lese.

Julen er en høytid og ikke noe man skal sette seg gjeld i, har man eksempel bare råd til 500 kr i julegaver så skal man ikke bruke mer penger enn nettop det. Det er ingen tvang å kjøpe julegaver.

Har du råd til 5000 eller 50.000 kr i julegaver så for all del bruk så mye penger.

Selv bruker jeg penger som jeg har til julegaver, da slipper jeg å tenke på betalingskravet som kommer litt senere.

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

å sette seg i gjeld for å kjøpe julegaver, da har det gått over styr. dette forundrer meg ikke i det hele tatt, det er ganske mange som går helt bananas i butikkene, mange som har barn skal jo gi gaver til hele vennegjengen sine barn som fort blir ganske mange. disse gavene er egentlig helt meningsløse gaver, som ofte bare havner i et skap like over nyttår. men ja det er ganske tragisk å lese på en måte, men samtidig så mener jeg at folk får ta ansvar for sin økonomi, har de ikke penger til å handle flotte gaver så kan de ikke gjøre det heller, det løser overhodet ingen verdens ting. det gjør det jo bare enda verre. hvis de blir sittende med kredittkortgjeld i lange tider så tar det mange år før de er på fote igjen, istedenfor å heller la være å kjøpe fine gaver og leve litt sparsomt i et år eller to så hadde de kanskje fått bedre økonomi.

1

100.000 har fremdeles ikke betalt fjorårets julegaver

Folk er jo spenna gærne og mødre som gjerne vil "vise seg frem" havner i VG på grunn av at de har laget adventskalendere som har gaver til kr. 7.000.

Det de ikke vet, eller er for dumme til å huske er at unger har evnen til å glede seg over langt mindre. Men dette er vel gjerne en konkurranse blant alle kjerringene på Facebook eller Instagram. Og da vil vel flere idioter henge seg på.

Neste år har de nok enda dyrere gavepakker på Instagrammen sin. Det blir jo travelt å skulle overgå hverandre.

2
tinnyme [sitat…] Folk er jo spenna gærne og mødre som gjerne vil "vise seg frem" havner i VG på grunn av at de har laget adventskalendere som har gaver til kr. 7.000. Det de ikke vet, elle...

Folk er jo spenna gærne og mødre som gjerne vil "vise seg frem" havner i VG på grunn av at de har laget adventskalendere som har gaver til kr. 7.000.

Det de ikke vet, eller er for dumme til å huske er at unger har evnen til å glede seg over langt mindre.

Bitter?

Hva får deg til å tro at folk med suksess er dumme? Sannsynligvis langt smartere enn deg.

1
Uncle-Billy [sitat…] Bitter? Hva får deg til å tro at folk med suksess er dumme? Sannsynligvis langt smartere enn deg.

Problemet er jo at mange er helt normale folk, som går litt over styr på forbruk. Alle skal leve opp til hverandre.

Når jeg leste den artikkelen om hun der blonde som mente at barn absolutt måtte ha dyre merkeklær, og de som kritiserte henne på det var misunnelige fordi de ikke hadde råd. Dama bodde i leid leilighet og følte seg rik fordi hun brukte masse penger på dyre klær til ungen.

Det er tydeligvis noen som står i kø for luksusfella...og disse som skylder 100 000 på julegaver fra fjoråret..vel. Hvor mange er det da som har brukt litt av fleksilånet som de stadig utvider? Jeg fikk fader meg sjokk når venninnene mine fortalt hvor mye de hadde i lån, og måtte refinansiere huset. Men fint skal det være, og de drukner seg selv i pynteting, klær til unger, seg selv, og ting...slik at jeg blir helt svimmel.

Nå har jeg også kalendergaver, og det til tre barn. Det blir 72 pakker. Men jeg er heldig for min mor har laget alle og jeg fikk dem i posten i dag. :)

Det er ikke snakk om at man ikke skal bruke penger, men det tar jo litt overhånd for mange, og det er jo tydelig at ikke alle har råd.

1
Uncle-Billy [sitat…] Bitter? Hva får deg til å tro at folk med suksess er dumme? Sannsynligvis langt smartere enn deg.

Hva får deg til å tro at folk med suksess er dumme?

Nå var det temaet i tråden folk som har finansiert jula med kredittkort og sliter med gjelda i ettertid. Vil ikke akkurat kalle det "suksess"...

Problemet er vel at man legger lista for feiring og gaver alt for høyt i forhold til egen økonomi - og at det er et slags press, både fra handelsstand og sosiale medier, om at lista skal ligge høyt. Man ser hva "de andre" har råd til og ønsker "den perfekte jul" for seg og sine - og glemmer lett at julekosen ikke er proposjonal med pengene man bruker på den...

1

Tragisk. Men økonomien vår er jo bygget opp rundt denne runddansen. Hvis vi ikke hadde gått bananas i butikkene før jul, så hadde mange butikker gått konkurs. Som igjen hadde ført til at mange hadde mistet jobben, som igjen hadde ført til at disse ikke hadde like stor kjøpekraft som før, som igjen hadde ført til at enda flere butikker hadde gått konkurs osv. Men nå snakker jeg meg ut på viddene... ;)

1
vadefugl Foretrekker å ikke gi så mye og så dyrt til folk jeg kjenner. En liten gave som gleder mottakeren trenger ikke å koste så mye. Ellers så blir jeg glad hver jul for at jeg får sokke...

Ellers så blir jeg glad hver jul for at jeg får sokker, det trenger jeg da det fort går hull i dem.

He he..sokker var jo det man absolutt ikke ville ha når man var mindre. Husker ennå hvor lite jeg satte pris på sokkene og underbuksene jeg fikk fra gamle Olga som passet meg nå og da hvert år :)

Men nå har også jeg lært meg å sette pris på sokker som julegave.

2

Julen er en høytid og ikke noe man skal sette seg gjeld i, har man eksempel bare råd til 500 kr i julegaver så skal man ikke bruke mer penger enn nettop det. Det er ingen tvang å kjøpe julegaver.

De eneste jeg forventer at folk kjøper gaver til, er barna. Og det kun dersom barna har vokst opp med en forventning om at skal være slik.

Tror ikke jeg vet om noen voksne mennesker som ville hatt problem med å få en alternativ gave, eller ingen gave, hvis de visste om tanken bak.

Jeg vet ikke hvilke grupper som tar opp lån for å kjøpe gaver, men jeg ser for meg at de som kan ha problemer er de som gjennom flere år har gjort det til en vane å kjøpe kostbare, imponerende, og ikke veldige personlige gaver, og deretter får en litt dårligere økonomi. Hvis man er vant til å kjøpe seg ut av forventningene hvert år, blir det kanskje vanskeligere å ett år ikke ha penger. Å ta opp gjeld blir kanskje enklere enn å skifte stil og gi en alternativ/personlig/"mindre imponerende" gave, eller å gi personlige forklaringer på hvorfor man ikke gir gave i det hele tatt?

Eller kanskje det først og fremst er snakk om litt gale folk, uten sans for økonomi, som føler de må overgå seg selv hvert år?

1

Julen er en høytid og ikke noe man skal sette seg gjeld i

..var...nå....det hele et sirkus for handelstanden...med fortløpende salg 14 dager senere på de samme tingene...for en idiot verden.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...