Kanskje man ikke burde eksponere nett-trollene i beste sendetid allikevel?

Nei vet du hva om du ønsker å trakasere mennesker og så ikke tåler steken da det blir oppdaget så ikke gjør det. Får null sympati med slike mennesker. Det er er nok av mennesker som blir trakkasert og mobbet som tar sitt eget liv til at jeg skal få et fnugg av sympati med disse som bedriver mobbingen/trakaseringen.

2
Maximus-Decimus [sitat…] Nei vet du hva om du ønsker å trakasere mennesker og så ikke tåler steken da det blir oppdaget så ikke gjør det. Får null sympati med slike mennesker. Det er er nok av men...

Nei vet du hva om du ønsker å trakasere mennesker og så ikke tåler steken da det blir oppdaget så ikke gjør det. Får null sympati med slike mennesker.

Der feilen ligger, er etter min mening at folk mener å vite både dette og hint - uten tilstrekkelig data. Den avdøde og mange med henne trodde at foreldrene til jenta var skyldige i forsvinningen. Du tror at avdøde tok sitt eget liv når det begynte å bli henne hett om ørene.

Er det ikke bedre å bare slå fast det vi vet, og så la det bli med det, foreløpig? Det kan jo være spennende å gjette, men det tjener ingen hensikt. La saka gå sin gang, kanskje vi en gang i framtida kan få svarene?

2
JudasT [sitat…] Der feilen ligger, er etter min mening at folk mener å vite både dette og hint - uten tilstrekkelig data. Den avdøde og mange med henne trodde at foreldrene til jenta var...

Der feilen ligger, er etter min mening at folk mener å vite både dette og hint - uten tilstrekkelig data. Den avdøde og mange med henne trodde at foreldrene til jenta var skyldige i forsvinningen. Du tror at avdøde tok sitt eget liv når det begynte å bli henne hett om ørene.

Hvorfor hun evt tok sitt eget liv vet jeg ikke men det jeg vet er at jeg har null sympati for slike mennesker. Jeg skriver ikke at jeg vet hun tok sitt liv pga denne saken det jeg skrev var at det er mange som blir mobbet og trakkasert som tar sitt eget liv. Derfor har jeg null sympati med de som bedriver denne mobbingen.

1
Maximus-Decimus [sitat…] Hvorfor hun evt tok sitt eget liv vet jeg ikke men det jeg vet er at jeg har null sympati for slike mennesker. Jeg skriver ikke at jeg vet hun tok sitt liv pga denne saken...

Jeg har ikke noe sympati for sensasjonsjagende journalister som, nærmest bokstavelig, går over lik for å få en sak..

Hva visste disse journalistene om dette trollets mentale helsetilstand? For alt vi vet kunne dette være en person som trengte omsorg og behandling..

Dette er ingen sak for journalister å lage tv på, om det er en sak for noen så er det i så fall politiet.

4

Lurer på hvor mange nett troll her på vgd som kommer til å uttale seg om saken og som synes hun fortjente og dø, siden hun kom med slike uttalelser?

Når ble en ytring skrevet av et "netttroll" verdig "trollets" død?

1
toolshed Hva har det med hat og hets å gjøre og oppsøke å konfrontere mennesker som anonymt sprer hat på diverse sosiale nettforum? Skal du være med så får du for f... være med fullt ut.

Hva har det med hat og hets å gjøre og oppsøke å konfrontere mennesker som anonymt sprer hat på diverse sosiale nettforum?

Fordi det ender med at den man oppsøker blir hetset og hatet.

Slike gapestokker tilhører middelalderen.

2
toolshed Men det er i orden at de som hetser på nett setter andre i gapestokk? Det er da ingen gapestokk å bli konfrontert med egne uttalelser. Sier du noe som er kontroversielt må du regne...

Det er ikke ok å hetse folk - verken på nett eller andre steder. Men det er ingen løsning å henge disse folkene ut. Det fører bare til mer hets. Man må gjerne konfrontere dem, men ikke med bilde og fullt navn. Du har ingen behov i vite hvem hetseren er. Det viktigste må være å få hetseren til å slutte. Det kan man få til uten å henge vedkommende ut.

1

Har like lite til overs for alle mobbere. Inkludert Sky-teamet som jaget henne i hennes eget hjem. De fikset ikke et problem, de ble bare en del av det problemet. Finnes ikke noe mer patetisk.

4

Kanskje man ikke burde eksponere nett-trollene i beste sendetid allikevel?

Det er ikke bare kanskje, det er helt sikkert at man ikke bør gjøre det. La politi og myndigheter konfrontere de verste nettrollene, det er ikke noe som skal overlates til media eller gjøres til underholdning og moralpreken (slik f.eks. idioten Aschberg holder på med).

1

Mest sannsynlig tok hun livet sitt pga konfrontasjonen fra journalisten. Journalisten, redaksjonen og tv-kanalen har i så fall skyld i hennes død, og media bør tenke seg om to ganger før de gjør noe lignende igjen.

Det er politiets oppgave å etterforske og eventuelt straffe de som begår lovbrudd på nettet. Det er ikke riktig å trakassere folk bare fordi de trakasserer andre, "two wrongs don't make a right". Det er også et stort misforhold mellom å trakassere noen anonymt på nettet, og å bli overrumplet med kamera uten mulighet til å forberede et forsvar, og i tillegg ikke bli anonymisert. Jeg synes også Robert Aschberg sine nettroll-program er litt på kanten, men han anonymiserer i alle fall personene.

2

Det spørs om det er medias oppgave å opptre som politi og domstol. Hvor uavhengig blir de da? Er dette også underholdning på grunnlag av tragiske menneskeskjebner?

1

Det er vel da strengt tatt ingen som kan bekrefte at dødsfallet kan settes i sammenheng med denne konfrontasjonen ?

1

Kanskje man ikke burde eksponere nett-trollene i beste sendetid allikevel?

hvorfor ikke det? hvis de ikke tåler egen medisin så burde de heller ikke trakassere andre heller. som andre her skriver, jeg får veldig lite sympati med disse. hvis du ikke kan stå inne for det du skriver med fult navn så burde du la være å skrive noe

2
Kul_Djevel Det er ikke ok å hetse folk - verken på nett eller andre steder. Men det er ingen løsning å henge disse folkene ut. Det fører bare til mer hets. Man må gjerne konfrontere dem, men...

Robban Acshbergs programkonsept Trolljägarna fulgte din anbefaling nesten til punkt og prikke.

De anonyme nettrollene som ble oppsøkt og konfrontert ble aldri navngitt og de fikk sladd på bilde - mens de som trollet og hetset under fullt navn og med bilde av seg selv på diverse nettsteder, ble fremstilt som seg selve.

- Allikevel kan jeg huske at når den debatten var som hetest her inne, så ble det klart og tydelig uttrykt at programkonseptet var en fryktelig gapestokk som samfunnet virkelig ikke burde akseptere. Og argumentene var de samme...."ikke rett eller riktig at en hetser ender opp med å bli hetset"

- Den som konfronterer et nettroll og en netthetser driver jo ikke med hetsing - men med konfrontasjon.

"jammen det kan føøøøøre til hetsing..at andre hetser dem"...

- Og...? Vet ikke nettroll og netthetsere det...? Er det ukjent territorium og urent farvann for dem? Vet de ikke at de holder på men noe som de selv slettest ikke ville ønske å oppleve...? Skal nettroll og netthetsere være fritatt for muligheten for å møte konfrontasjon og ansvarliggjøring - fordi det de driver med er så JÆVLA SLEMT at det kan komme å vekke reaksjoner som nettrollene og netthetserne kan finne ubehagelig...?

- Det er så merkelig at de som hetser og skremmer og truer må skånes fordi det kan oppleves for belastende for dem hvis de får høre/lese hva folk syns om deres hets og trusler......

1

Det er helt vanlig at media i våre dager opptrer både som etterforskere og som domstol. Vi har hatt grelle eksempler også i Norge.

Ofte går det ut over "samfunnstopper", her går det ut over en person vi vet lite om. Vedkommende kunne ha psykiske problemer til dømes.

Det var dessuten EN uttalelse, så vidt jeg har fått med meg, den kan ha vært skrevet i rus, sterk affekt eller til og med kunne det vært en annen som skrev det.

Får også en sterk følelse av at media her tråkker på samfunnets svakeste. Uten at det har betydning for sakens innhold, så kan man i si at foreldrene til den forsvunne jenta var i den andre enden av skalaen.

1
engafever Det spørs om det er medias oppgave å opptre som politi og domstol. Hvor uavhengig blir de da? Er dette også underholdning på grunnlag av tragiske menneskeskjebner?

Det spørs om det er medias oppgave å opptre som politi og domstol.

Er vel ikke uten grunn at media kalles for den fjerde statsmakt.

Media har mang en gang flashet saker som rette myndigheter burde gjort noe med for lenge siden - og dermed har det plutselig blitt gjort noe med det eller håndtert.

Media har avslørt korrupsjon, satt fokus på kriminalsaker - flashet politisk uredelighet og masse,masse mer - og dermed fått ting til å skje - og ikke minst opplyst folket om hva som foregår der folket ellers ville vært holdt rimelig uvitende.

1
joplina [sitat…] Er vel ikke uten grunn at media kalles for den fjerde statsmakt. Media har mang en gang flashet saker som rette myndigheter burde gjort noe med for lenge siden - og dermed...

Media har mang en gang flashet saker som rette myndigheter burde gjort noe med for lenge siden - og dermed har det plutselig blitt gjort noe med det eller håndtert.

Media har avslørt korrupsjon, satt fokus på kriminalsaker - flashet politisk uredelighet og masse,masse mer - og dermed fått ting til å skje - og ikke minst opplyst folket om hva som foregår der folket ellers ville vært holdt rimelig uvitende.

Dette er noe helt annet enn det de bedrev med denne damen. De bidro til å gjøre et stort problem større. Det de holdt på med burde vært straffbart.

2
Weregretyou [sitat…] Dette er noe helt annet enn det de bedrev med denne damen. De bidro til å gjøre et stort problem større. Det de holdt på med burde vært straffbart.

Dette er noe helt annet enn det de bedrev med denne damen.

Som sagt ; det var ville protester selv vedrørende Aschbergs program Trolljägarna....og der ble ikke hetsere filmet eller navngitt såfremt de ikke selv hadde hetset under fullt navn og bilde, og allerede offentliggjort seg selv.

- Så det er veldig lett for alle og enhver og kritisere den outing som denne tråden omhandler...her var journalisten aktivt oppsøkende og dama ble outet - enda hun hetset anonymt og med et nickname.

Poenget mitt var bare at selv om hetsere ikke outes (men derimot sladdes, ikke får oppgitt navn, intervjues med stemmeforvrenger) , så er det MANGE som allikevel kritiserer at nettroll og netthetsere som hetser,truer og skremmer andre mennesker blir konfrontert.

Fordi hetserne kan føle det belastende , og da er det ikke riktig at det blir gjort... Hvis de får negativ respons på sin hets, så vil de oppleve det som...ehhh...HETS...og det må de skånes for.

2
joplina [sitat…] Er vel ikke uten grunn at media kalles for den fjerde statsmakt. Media har mang en gang flashet saker som rette myndigheter burde gjort noe med for lenge siden - og dermed...

Jeg stiller spørsmål ved medias rolle slik som i saken TS linker til. Du trekker frem det med fire statsmaker og en av dem er den dømmende og det tilfaller våre domstoler. Når media finner frem til og identifiserer et netttroll og konfronterer det i full offentlighet, går de da ikke utover sin egen rolle? Vi vet fra domstolene at det kan gjøres feil, men der prøver man i det minste å gjøre ting på riktig måte og man har prosedyrer for det, og ikke minst så har den anklagede en forsvarer. Det har den anklagede ikke meidiadomstolen.

Som deg, så synes jeg media skal fortsette med å avsløre korrupsjon, maktmisbruk etc, men overlate etterforskning og domsavsigelser til politi og domstol.

1
engafever Jeg stiller spørsmål ved medias rolle slik som i saken TS linker til. Du trekker frem det med fire statsmaker og en av dem er den dømmende og det tilfaller våre domstoler. Når medi...

Jeg stiller spørsmål ved medias rolle slik som i saken TS linker til.

Jeg ser klart feil i håndteringen av saken i trådstart. Mennesket skulle vært sladdet/anonymisert. Hun hetset anonymt og sto ikke åpent frem med sin hetsing - og skulle derfor heller ikke vært outet.

Når det er sagt, så syns jeg at det er greit at media faktisk setter fokus på omfanget av netthets - ja også at de "avslører" at selv bestemødregenerasjonen driver med det - at yrkesaktive og tilsynelatende vellykkede mennesker også driver med det (flere eksempler på det i Aschbergs program) - fordi folk flest aner ikke omfanget av det og hvor stort problemet faktisk er - og at de som rammes ofte blir helt knust - fordi det er det hetserne går inn for.

Folk flest knytter netthets til samfunnets outsidere...merkelige skruer og (p)syke mennesker....tror ikke at det kan ramme hvem som helst eller på grunn av helt bagatellmessige saker.

Det ligger litt i kortene "at det må jo være en grunn for at noen hetses"..litt "ingen røyk uten ild"....samt at de som gjør det alle har én eller flere skruer løs ettersom de åpenbart ikke kan beherske seg....liksom ingen grunn til å være for harde eller krasse mot dem pga deres ballast...La nå myndighetene ordne opp med dem...

- Men så enkelt er det altså ikke.

* For det første er ikke nettrolling og netthets i det hele tatt prioritert. Av ordensmakten er det betraktet som ganske uviktig og bagatellmessig. Langt viktigere er det å ta råkjørere, de som driver faunakriminalitet med tyvfiske og snøskuterkjøring - samt drap og hvitsnippforbrytelser. Netthets står ikke akkurat på agendaen.

* For det andre er det ressurskrevende...de må ha nettkyndig folk til å etterforske - og vi vet jo alle hvor mye som skal til før det er betraktet som straffbar sjikane eller straffbare trusler (bare se til den ferske frifinnelsen av Ubaydullah Hussain)

* Og for det tredje så VET disse netthetserne og nettrollene dette.

De som over tid hetses slik, blir ødelagt.....unge mennesker, voksne mennesker, kjente mennesker og for folk flest ukjente mennesker.

- Jeg syns det er helt i orden at media setter netthets på agendaen...og jeg syns det er helt greit at media eksemplifiserer det - viser hvor utbredt det er - og viser at dette dreier seg ikke bare om desillusjonerte unge menn som ikke helt har hodet på plass...tilbringende døgnet i en halvskum kjellerstue foran pc'n sin - men dette driver faen i meg voksne mennesker med også...bestemødre og yrkesaktive menn i 40-årene - noen ggr også i arbeidstiden ...for folk flest aner ikke hvor utbredt eller ille det faktisk er!

- Og skulle nå disse netthetserne som har ødelagt et menneske, kjenne på at de blir fordømt...vel...SÅ BRA, tenker jeg. At bevisst gå inn for at ødelegge mennesker, forsure deres liv, gjøre de utrygge og skremte burde da virkelig KJENNES når det blir avslørt.

Verden og samfunnet har blitt så skrudd at jeg tror en god del netthetsere bruker sin hetsing som egenterapi for å få ut egne frustrasjoner....og de tar faen ikke hensyn til hvem som får lide for det!

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Smittekrangelen i Oslo - RJ mot Høyre

I går satt AP-Byrådsleder Raymond Johansen og var svært indignert over Høyre og Tone Trøen, som tillot seg å kritisere Corona-håndteringen og manglende strategi. I vanlig stil satt RJ og ristet på hod...

Smitterekord i Oslo: Hever beredskapsnivået

Oslo kommune hever beredskapsnivået til nivå tre - som er det høyeste nivået. Byrådsleder Raymond Johansen vurderer også om det skal komme et munnbindpåbud.


Bilde www.msn.com
1
1 svar
Laster...