De 3 i Paris var bare "smågutter" i forhold til Anders Behring Breivik i Oslo og på Utøya. Hvor mange ble kollektivt avstraffet i generaliseringens navn i ettertid da i forhold til hylekoret som stemmer i nå........?

1
Gurdox Hvordan relaterer du dette til islamisme og dens opprinnelse? Det er viktig i disse tider å kunne forstå "islamisme" det er det jeg forsøker på her. Jeg "hyler " vel ikke?

Svaret mitt var ikke ment kun til deg men som en kommentar til det som seiler opp i kjølvannet av hendelsen; en gigantisk tsunami av hets av verdens muslimer.

Tenk om muslimene hadde hatt like god beskyttelse som det jødene har.....? Da ville mye blitt slettet......

2

E det ikke skremmende å se at en mann er elsket så høyt at noen av tilhengerene hans er villige til å drepe for å forsvare hans ære?

Du burde si "elsket". Dette forholdet til muhammed og religionen har ingenting med kjærlighet å gjøre, snarere frykt, indoktrinering og overtro.

1
Fjellreven Svaret mitt var ikke ment kun til deg men som en kommentar til det som seiler opp i kjølvannet av hendelsen; en gigantisk tsunami av hets av verdens muslimer. Tenk om muslimene had...

Jeg hetser ikke muslimer vel?

Jeg påpeker bare hva de (ekstreme) tror på, og hva som ligger til grunn for slike ekstreme handlinger. Dette handler om at de tror at morderen - i følge deres egne skrifter- Mohammed var profet med rett til å herske over liv og død.

De som velger å kalle seg moderat eller noe slikt leser bare ikke hele teksten.

Dersom en ønsker å komme politisk ekstrem Islam til livs så kan en IKKE UNNGÅ å sette fingeren på hva som ligger bakom den uforståelige terroren som vi ser fortsatt den dag i dag.

Det er desverre grunn for å tro at det ikke blir siste gangen.

2
totem [sitat…] Du burde si "elsket". Dette forholdet til muhammed og religionen har ingenting med kjærlighet å gjøre, snarere frykt, indoktrinering og overtro.

Jeg finner det vanskelig å motsi deg, untatt på generelt generelt gunnlag :)

En relgion har mange ulike oppfatninger og tilnærminger. Ofte er den videreført i familiære sammenhenger. Det er vel en vanlig oppfatning blant muslimer at de er "født slik"

Relgion er noe dypt personlig og noe en tyr til i sorg og vanskeligheter... Jeg forventer ikke at noen skal synes at dette er lett.

Prøv bare å fortelle kristne at Paulus var en falsk profet..

.. men hva med å legge til førføring?

Jeg mener med dette at de "elsker" et "image" som ikke er historisk korrekt. !"Islam is a religion of peace" .. En trenger ikke lete lenge for finne "mikkemus" versjonen av islam. Denne har appel til mange unge.

Det er vel først "senere" at de graver seg dypt nok inn i relgiøse tekser til at de ser hvordan de egentlig skal gå for seg?

Jeg vil gjerne ha en sakelig kommentar til inlegget mitt.

-- Er du muslim og leser dette ta med deg en utskrift til en Imam og spør om dette er riktig. Jeg er lurer veldig på hva en "lærd" muslim vil si om dette. Dersom mitt utsagn her (TS) står - så er det vel riktig for en muslim å støtte mordene i Frankrike?

1
Fjellreven De 3 i Paris var bare "smågutter" i forhold til Anders Behring Breivik i Oslo og på Utøya. Hvor mange ble kollektivt avstraffet i generaliseringens navn i ettertid da i forhold til...

Hvor mange ble kollektivt avstraffet i generaliseringens navn i ettertid da i forhold til hylekoret som stemmer i nå........?

Flere på venstresida, både her inne og andre steder, refererer jo stadig til "FrP'eren Breivik" (eller en sjelden gang "ex-FrP'eren"), "Breivik-partiet", osv

1
tr0ndern [sitat…] Flere på venstresida, både her inne og andre steder, refererer jo stadig til "FrP'eren Breivik" (eller en sjelden gang "ex-FrP'eren"), "Breivik-partiet", osv

Kan dere være så snill å holde Anders Bering Breivik utenfor dette. Hva har den fyren gjort som gjør han til referanse ramme til videre utvikling og forsvar av våre demokratiske verdier egentlig??

Kanskje litt mer almenkunnskap om islam vil forhindre ekstremisme på begge sider av det gjerdet?

Våres heimeavla ekstremister trenger ikke "dra så hardt" og kanskje de som er "nyskjerrige på islam" finner seg en annen relgion.

En som ikke mener at ideer og "overvirkelighet er verdt å drepe elller dø for?

Jeg håper virkelig det.

2

E det ikke skremmende å se at en mann er elsket så høyt at noen av tilhengerene hans er villige til å drepe for å forsvare hans ære?

Enda verre blir det når man tar i betraktning at det er en kjeltring og massemorder som skal beskyttes. For en så grusom person som Mohammed finnes ingen ære. Hele religionen bærer preg av å være et påfunn for å legitimere profetens handlinger. Nå er ikke dette unikt for Islam, men det er ikke på langt nær like åpenbart i andre religioner. Det jeg synes er mest skremmende er at det er flere milliarder mennesker som ikke oppfatter galskapen.

2
emoseno [sitat…] Enda verre blir det når man tar i betraktning at det er en kjeltring og massemorder som skal beskyttes. For en så grusom person som Mohammed finnes ingen ære. Hele religio...

Enda verre blir det når man tar i betraktning at det er en kjeltring og massemorder som skal beskyttes

Ja det er riktig drapene som jeg skriver om skjedde etter massakeren på Queranashi stammen hvis forbrytelse var å opptre vinglete og nøytralt i en konflikt rett før. The battle of the trench.

De dro ned buksene på unge gutter -- hadde de kjønnshår så ble de halshugget. Dette skjedde direkte under Mohammeds ledelse. I våre dager blir slikt beskrevet som krigsforbrytelser.

1
Fjellreven Så det å prate om ekstremisme er en avsporing i en debatt om ekstremisme?

Debatten handler om det som skaper ekstremisme. I denne tråden veldig presist ekstremisme i Mohammeds eller for hans navn. OG den er knyttet tett til handlingene i Paris.

( Du går løs på en annen form for ekstremisme som ikke har den samme historiske forankring. Det var ikke GUD som fortalte ABB at han skulle gjøre det han gjorde vel?)

Hva tror du var motivasjonen til disse unge menn. Og hvorfor blir de ikke korrigert? Vedder på at de ikke fant opp dette på gutterommet alene.

Det er "gudommelig inspirert drap" som er tema her. Muslimer plikter å følge Mohammeds eksempel - vil de ikke de så er de ikke lengre muslimer eller så kan en vel kanskje si at de blir sånn passe halvgode..

Og hva skal en troende gjøre når "gud" sier DREP?? Både Sunna og Koran er enig som du nok sikkert har lest i åpningsinlegget mitt.

1

"Uenig. Begge tilfellene skyldes egene taker og ideologi."

Det ble vel tidligere i tråden vist til selveste "profeten" som beordret drap.

1

En psykopats ideologi og ego på størrelse med finnmark og gutta som går i ørkenkrigerens fotspor fordi han er det perfete forbilde kan neppe sammenlignes..Men skjønner ytre venstre sitt behov for kobling og dermed avspore det tråden handler om..

1
Fjellreven Uenig. Begge tilfellene skyldes egene taker og ideologi.

Det var engang en stor psykolog og pedagog som her Lev Vygotski.. Han sa noe slikt som at tanker, språk og meninger eksisterer rundt barnet og blir deretter "tatt opp i barnet". En beskrivelse av tenkning som et eksternt fenomen.

Det er et fåtall av oss som har "egne" meninger. Alle er i enormt stor grad påvirket av kulturen vi er oppvokst i.

I Islam så har jeg forstått det slik at en IKKE skal tenke så mye selv. Alt er "forberedt for deg".

Mohammed Mohammed avdarer forøvrig mot å sette spørsmålstegn ved troen

(Koranen 5:101-102)

1
Bountyhunter En psykopats ideologi og ego på størrelse med finnmark og gutta som går i ørkenkrigerens fotspor fordi han er det perfete forbilde kan neppe sammenlignes..Men skjønner ytre venstre...

Jeg kunne sikkert satt en bedre overskrift. Poenget med tråden var at:

Mohammed selv foreskrev mord på kritikere. En kan ikke benekte dette uten å fornekte skriftene som danner grunnlaget for sharia og svært mange islamske tolkninger.

Det er dermed helt i tråd med islam å drepe, en kan ikke være motstander av dødstraff og muslim samtidig. Dette er ren facisme etter mitt syn.

Så spørs det da.. hvordan vi som samfunn skal forholde oss til denne "kulturelle institusjonen". Vi har om relgion på skole, hva skal en egentlig si om Islam i dette forumet?

Jeg føler litt på at vi driver konfrontasjonen foran oss, og har gjort dette lenge. Når nå denne ugreie fyren ABB trekkes frem her så er han en av de som ville tvinge debatten frem. "koste hva det koste vil".

Islam er en farlig ideologi, før eller siden må Islam ut av skapet og fortelles om like godt som all annen Isme vi har med å gjøre i skole og debatt generelt.

Skal en virkelig overlate dette til nynazister og tilsvarende?? DA får en virkelig som fortjent. ( det gjør riktignok ikke ofrene.)

1
Laster...